İçeriğe Yönlendir

Fiesta 16 İnç Jant Ve Lastik Sorunu

Tufan Turacı

Recommended Posts

Tufan Turacı
(düzenlendi)

16 inç lastik ve jant sorununu başka bir sayfada da okudum. O sayfada da anlatıldığı gibi ön sağ lastiğim baloncuk yaptı ve lastikçiye gidip ön iki lastiği değiştirecekken, jantın yamuk olduğunu söylediler. Sonra diğer jantlarıda kontrol ettiler ve diğer jantlarında yamulmuş olduğunu söylediler.Lastik ebatları 195-45-16.

Tüm günümü Otokoç ve civarında geçirdim, sağolsun Otokoç!!! fiyatta 1750 lira bir fiyat verdi 4 lastik 4 jant ve 195 15 50 ideal olduğunu söylediler.

Sormak istediğim bu jant sorunları müşteri memnuyeti adına, bir kısmının karşılanıp karşılanamayacağı ? daha önce bu durumda olan birileri var mı? Yada kaskodan bunun karşılanıp karşılanamayacağı?

16 inç jantları tamir ettirip ön tarafa iki lastik mi almalıyım? (440 lira jant tamiri+2 adet Hankook lastik sanayide bir lastikçi)

Yoksa 4 lastik 4 jant 195 15 50 ye mi çevirmeliyim. (1750 lira otokoç , 980 sanayideki lastikçi ikisinde de lastik Michelin)

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Lastik alıp jant tamiri yaptırsanızda bu sorunlarla tekrar karşılaşacağınızdan emin olun. Bu ebat sıkıntılı ve masraflı bir ebat. Lastik fiyatlarıda yüksek.

Kasko jantları düzelttirebilir falan değiştirmez. Düzeltilemiyecek durumda ise değiştirir.

195-50-15 ebatına geçerseniz böyle sorun yaşama ihtimaliniz neredeyse olmayacak. Lastik değişimlerinde de çok daha ekonomik ve araba daha konforlu olacak. Taban genişliği ikisinde de 195 ve çok şey kaybetmezsiniz. Yolda çukur arıyarak diken üstünde sürmektense ebatı 195 50 15 olarak değiştirin.

Yorum bağlantısı
Tufan Turacı

Bende 16 inç jantlara kıyamıyorum dışarıda konuştuğum lastikçi 50 lira ya geri alırım felan dedi bence daha fazla eder, çünkü Ford'ta şu anda 650 lira + kdv. biraz daha düşünüp karar vericem bende ama 14 inç te hiç yakışmıyor estetik olarak, bence.

Yorum bağlantısı
Serdar Özkan

Sahibinden.com'dan falan 15" jant bakmayı denedinizmi? Ben 15" orjinal jant buldum, çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İstediğiniz kadar jant lastik değişin, Bilgin beyin dediği doğru, Türkiye' de Fiesta' nın jantı 14" tir. Büyük gösteren bir model alın takın 15" gibi dursun, zaten araba mersedes değil, yarış arabasıda değil, büyük jant-lastik gereksiz pahalı ve zararlı Fiesta için, 14" te hem yamulma ve balon olmuyor hemde araba daha yumuşak sessiz konforlu oluyor, 15 heleki 16 jant anca alamanya' da olur.

Not: Servisede hadi ordan diyip, uygun olmayan jant ve bulunmayan lastikle araba getirdikleri için fırça bile atabilirsiniz. (üstüne boyasıda dökülüyor :bravo: )

Yorum bağlantısı
Fatih Yüce

16'' lik jantlarından memnun olmayan varsa bendeki 195/55/15 titanium jantlarıyla takas yapabilirim.Benim aracım trend fakat daha sonra orjinal titanium jantlarından aldım.Lastiklerinide 195/50/15 yerine 195/55/15 aldım.Yol sesi jant yamulması gibi sıkıntıları yok.

Yorum bağlantısı
Sedat Balcı
(düzenlendi)

Ben Kocaeli'ndeyim sizin jantlarla takas yapabilirim sizin jantlarda sorun yoktur umarım resim falan koyabilirmisiniz bendeki titanium 16 jant çok kollu lastiklerde 195/45/16 Hankook arkalarda da Kore malı var yeni aldım 200 km falan yaptım sizi yanlış anlamadım umarım

L
Yorum bağlantısı
Gökhan Açıkgöz

195-50-15 orjinal çelik jant ve lastiklerle 2 gün önce İstanbul Denizli arasında Bilecik'te bir çukara girdim bir ses geldi önemsemedim Denizli'de evin önüne geldiğimde lastikleri kontrol ettim ve şok limon büyüklüğünde bir balon servise gittiğimde tepkisi şu oldu hangi cesaretle Bilecikten buraya kadar gelebildin ?Bilecik' te inip kontrol etsem zaten gelemezdim. Maalesef şehirler arası yollardaki çukurlar yol bozuklukları şehir içlerindenkinden beter durumda biraz da süratli olsaydım lastik yarılsaydı gazetelerde bugün yada dün haber olarak bu kazayı okuyabilirdiniz. 16 yı bırakın 15 dahi bence uyumsuz bu Fiesta'ya 14 jantı önceki aracımda uzun süreler kullandım tek bir tık demedi. İyi bir seçimle birazda ekonomiyi ayarlayıp 14 dönmek sanırım can ve mal güvenliği için mecburi olacaktır. Zira 130 150 arasında giden bir aracın ön sağ lastiği yarıldığında verecek tepkiyi fizik bilgim çok olmasada tahmin edebiliyorum. Lastikler conti. jantlarda titanum üzerindeki 15 lik orjinal alaşımlı jantlar. :(

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

+99

Hadi 15" e idare eder diyim ama 16" yı, özelliklede uzun yol yapıyorsanız Fiesta için unutun, bizim yollarda çok büyük risk, tekrar edeyim, arabayı sakin ve hızlı kullanmayan biriyseniz 14" en ideali, sessiz ve daha yumuşak oluyor araç, ben güvenliğimi ve konforumu düşünürüm, o yüzdende 14" diyorum, ha yol tutuş artsın diye birşey yapacaksam en fazla yapacağım, 175-65-14 yerine 185-65-14 takmak olacaktır.

Yorum bağlantısı
Gökhan Açıkgöz

Kaza yapmaktan ucuz kurtulmuşuz bizde durumları ayarlıyım bende 14 takmayı düşünüyorum 15 dahi sakat bu dediğim İstanbul Antalya arasında Bilecikte yapılan bölünmüş yolda oldu birde. :nazar:

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Bende de 16" Alüminyum alaşımlı jant var. Lastik ölçülerim 195/45 R16. Acaba 195/50 R16 taksam uygun olur mu? İnternetten araştırdğımda 195/50 R16 takarsam eski lastikle 100 km/saat olan hız ölçümü yeni lastikle 96.76 km/saat olarak hesaplanmaktadır. Bu hız farkının bir ayarı serviste düzeltilip de 2 lastik de aynı hızı gösterme imkanı var mıdır?

Yorum bağlantısı
Gökhan Açıkgöz

Pazar günü daha önce yazdığım gibi bir lastiğimi balon sorunu yüzünden kaybetmiştim.Bugün de Afyon İstanbul arasında ortalama 50 km hızla giderken yine bir çukurcuk yüzünden bir lastiğim daha balon yaptı kaybettim lastiği.En yakın zamanda lastikleri karşıdan ödemeli olarak Otosan genel müdürüne göndericem bu kadar uyumsuz lastikleri olan aracı neden satıyorlar yada hadi diyelim sorun neden bunun onlardan kaynaklı hata olduğunu kabul edip garanti kapsamına sokmadılar. Farklı araçlarda yüzlerce defa aynı yolları teptim senelerdir gider gelirim girmediğim çukur türü dahi kalmadı fakat bu 2010 Fiesta'nın lastiklerinde ki sorun canımdan bezdirdi. Birde şöyle bir sorun var aracın üzerindeki orjınal lastik servislerde de yok yenisini almak istediğimde. Araçların üzerinde conti lastik var servislerde michelin lastik satıyor bu ne yaman çelişki sinirimden arabayı yakasım geldi.Bugün bu söylediğim yolda hava -5 derece yoğun bir tipi vardı neler çektiğimi düşünün.

Yorum bağlantısı
Gökhan Açıkgöz

Ya parasında değilim ama bir kaza yapsam felaket resmen üretim hatası 2007 de aynı sorun vardı çelik jant ve uyumsuz yanaklı lastikler sinir etti beni resmen içime doğdu yolda durdum bir yerde kontrol edeyim dedim baktım yine bir şok şöyle de bir sorun var aracın üzerindeki orjinal lastiklerin yedekleri Ford yetkili servislerinde yok ama çözümü bulmuşlar Benide mağdur etmiyorlar 4 takımı michelinle değiştirelim hemen diyor ne güzel dimi :)

Allah kazadan beladan korusun hepimizi.

Yorum bağlantısı
Gökhan Açıkgöz

Lastikte balon oldumu oraya diken batsa patlarmış :unsure2: lastikcilerin ve servisin dediği bu. Yani muayeneye lastiklerin sıfır oluyor :) . 2 gün önce yenisini Denizli'de almıştım yarında burda son gümleyen lastiğin yenisini alıcam eskilerini ve aldıklarımın faturalarını karşıdan ödemeli Otosan genel müdürüne göndericem o lastiği ve faturaları napacaksa kendisi karar versin. :nazar:

Seneye kışa eğer iyice nefret ederde bu arabayı satmamış olursam, 4 tane normal demir jantlardan bulucam 2. el temiz. 14 jant 60 yanak kış lastiği alıcam bakıcam keyfime bu neya delirtti beni.

Yorum bağlantısı
Yunus Küllü
(düzenlendi)

Arkadaşlar kolay gelsin.sorunu yaşayan birisi olarak tavsiyem şudur ben kaskoma başvurdum fotoğrafını çektim Ford servisinden de ayrıntılı rapor yazdırdım ve kaskoma yolladım 1hafta içinde işçilik dahil lastik parasını Ford servisine yolladılar ve serviste yeni aynı tip lastik taktı sadece kasko indirimim %50 den %40 düştü onun dışında herhangi birşey ödemedim bilginize...

Gerekmedik
Yorum bağlantısı
Gökhan Açıkgöz

Ben de servise uğradım kasko işleri için uzattıda uzattı yok eksper gelecek yok şu bu en az 1 hafta sürer şöle böle 300 tl verip Pirelliyle takım olarak 2 tanesini değiştirdim acaba faturayı lastiği Anadolu sigorta genel müdürlüğüne yollasam ödemeyi yaparlarmı bunuda bir araştırmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Gökhan Açıkgöz
Arkadaşlar kolay gelsin.sorunu yaşayan birisi olarak tavsiyem şudur. ben kaskoma başvurdum.fotoğrafını çektim.ford servisindende ayrıntılı rapor yazdırdım.ve kaskoma yolladım 1 hafta içinde işçilik dahil lastik parasını ford servisine yolladılar ve serviste yeni aynı tip lastik taktı.sadece kasko indirimim %50 den %40 düştü onun dışında herhangi birşey ödemedim. bilginize...

Bugün bende fatuları ve dilekçeyi gönderdim fakat resmini çekmeyi unuttum lastik hafasızkende zira pek belli olmuyor onun için resim göndermedim bakalım ne olacak Anadolu Sigorta tarafından.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Atilla Atun
16'' lik jantlarından memnun olmayan varsa bendeki 195/55/15 titanium jantlarıyla takas yapabilirim.Benim aracım trend fakat daha sonra orjinal titanium jantlarından aldım.Lastiklerinide 195/50/15 yerine 195/55/15 aldım.Yol sesi jant yamulması gibi sıkıntıları yok.

Takas yapmadıysanız benimde niyetim var 16" bana hiç uymuyor çünkü şehir içi yollarımız çok bozuk lastiklere ve jantlara kıyamıyorum.

Yorum bağlantısı
Osman Kurt

Fiestaya bence 16" fazla,focusta bile 16" bazı durumlarda sürtme bile yapabiliyor(istinai bir durum).

jantları ve lastikleri değiştirin derim.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Erdinç Yılmaz

Arkadaşlar ben de fiesta 1.6 tdci kullanıcısıyım.bu 16 jant yüzünden daha 2 yaşındaki arabanın lastiklerini 2 kez değiştirmek zorunda kaldım.kaskodan değiştirebileceğim hiç aklıma gelmedi.bugün ford müşteri hizmetlerini aradım.şikayetiniz genel merkeze iletildi dediler.bir hafta beklicem.bi gelişme olmazsa avukatım vasıtasıyla tüketici mahkemesine dava açıcam.sonuçta bu bir sorun ve üretici hatası.bi de utanmadan kullanıcı hatası demezler mi.lastik masrafı daha şimdiden 1000 tl yi buldu.Bu işin peşini bırakmıcam.sonunda bi sonuca ulaşamaz isem arabayı değiştircem ve bir daha da ford falan kullanmıcam...

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Volkan Ersozlu

Bende 2012 fiesta aracima yakit tasarrufu amaciyla 14"jant takmak istiyorum. Kendi standart olculerinde belirtilen lastik olculeri olan olan 175/65 lastik kullanirim diyorum.

bijon araligi 4x108 olan her 14"janti takabilirmiyim?

Arkadasimda 2001 fiesta ghia janti var. bu aracima uyarmi?

goruslerinizi, yorumlarinizi bekliyorum.

iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...