Ali Özgen 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 İç tasarım önceki S60’ı özellikle orta konsolda andırmakla birlikte biraz daha sportif bir havası var. Kalın direksiyon ele iyi oturuyor. Derisi kaliteli. Direksiyon şehiriçi kullanım için biraz sert kalıyor. Uzun yolda sertlik ayarı tam. Volvo direksiyon sertlik ayarını opsiyonel olarak sunuyor. Direksiyonun tepkileri net ve gecikmesiz. Yükseklik ve derinlik ayarı mevcut. Bir çok fonksiyon tuşu mevcut. Hız kontrol sistemi de direksiyonun üstünden çok kolay ve efektif çalışıyor. Göstergeler oldukça sade. Turbo basıncı ve motor ısı göstergesi yok. Orta konsol biraz karışık duruyor. Hızlı kullanımı kesinlikle alışkanlık gerektiriyor. Konsoldaki ekranda menüler arası gezinti biraz gecikmeli. Bu menü de çok basit ya da pratik değil. Konsolun ve düğmelerin malzeme kalitesi yüksek. Ön-arka park mesafe sistemi sesli ve görüntülü. Çalışmasında problem yok. Devreye girdiğinde müzik sesi otomatik olarak kısılıyor. Siz kapatmazsanız sistem sürekli açık kalıyor. Standart gelen müzik sistemi ortalama kalitede. İsterseniz daha kaliteli sistem opsiyonel olarak mevcut. Ön panelde kullanıcıyı rahatsız eden ışık yansıması yok. Çift bölgeli otomatik klima yeterince güçlü. Hava çıkışı bir miktar sesli. Bu sınıfta biraz daha sessiz olabilirdi. Aynalar elektrikli, ısıtmalı ve katlamalı. Sağ ayna konumu geri vitese göre ayarlanabiliyor. Koltuklar elektrikli, hafızalı ve ısıtmalı. Isıtma fonksiyonu 3 kademe. Kenarları dışında koltuğun zemini ve sırtını düzgün biçimde ısıtıyor. Araç yeni çalıştığında koltuk ısıtma sistemi kaldığı yerden devam ediyor. Koltuk derisinin oldukça kaliteli bir yapay deri olduğunu düşünüyorum. Araca girdikten sonra anahtarı yuvasına sokarak start/stop tuşu ile aracı çalıştırıyorsunuz. Bu sınıfta bir araçta tümüyle anahtarsız çalıştırma ve giriş-çıkış sistemi olabilirdi. Anahtarı yuvaya yerleştirip başka bir düğmeyle aracı çalıştırmak kullanıcıya bir yarar sağlamıyor. Anahtar yuvadan çıksa da araç düğmeye basmadan stop etmiyor. Elektrikli el freni kusursuz çalışıyor. Vitesi D konumuna alıp yola çıkarsanız kendisi otomatik devreden çıkıyor. Geri vites için bu durum söz konusu değil. Araç iç genişliği sınıfının ortalamasında. Dış ölçüler ise çok büyük. S60 Mondeo’dan bile daha geniş bir araç. Şehiriçi kullanımda büyüklüğü bazen sıkıntı yaratabiliyor. Buna rağmen bagaj hacmi ise bir alt sınıf düzeyinde, oldukça küçük. İç malzeme kalitesi yüksek. İç mekandan gereksiz ses gelmiyor. 2 litre turbo motor çok güçlü. 1750 devirden itibaren gelen 300 Nm tork çok keyifli bir sürüş sağlıyor. Maksimum güç 6000 devirde gelen 203 HP. Araç sizi hiç bir zaman koltuğunuza yapıştırmıyor ancak her devirde, her ağırlıkta ve her yokuşta rahatlıkla istediğiniz hızda gidebiliyor ya da kolaylıkla hızlanabiliyorsunuz. 6 ileri powershift şanzıman konfora yönelik olarak çalışıyor. Vites geçişleri çok yumuşak. Sakin kullanımda sürekli 1800 devrin altında kalarak yakıt tasarrufu hedeflenmiş. Motorun gücünü törpülemiyor ancak spor kullanıma uygun değil. Tek modu olan şanzımanın tam gazda vites küçültmesi oldukça yavaş gerçekleşiyor. Vites kolundan tiptronik kullanım özelliği mevcut. Motor sesi kabin içine fazla gelmiyor ve hiç bir zaman da rahatsız edici boyuta çıkmıyor. Yol ve rüzgar sesi sınıf ortalamasında olan araçta otoban kullanımında motor sesi hemen hiç duyulmuyor. S60’ın yol tutuşu oldukça başarılı. Sınıf lideri sayılan Mondeo’ya yakın düzeyde olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda oldukça da konforlu. Üstelik bu makul yol tutuş ve konfor kış lastikleri ile elde edilebiliyor. Fren sistemi çok başarılı. Kolay dozlanıyor ve çabuk durduruyor. İstanbul içinde ortalama tüketim normal kullanımla 11-12 lt/100 km olarak gerçekleşiyor. Otoban kullanımında hız sabitleyici ile 80 km/s hızda 5.5-6 lt aralığına kadar düşüyor. 120-130 civarı otoban hızında ise 9 lt/100 km’lik yakıt tüketimi mevcut. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 72.000TL gibi reklamı vardı, fuarda incelemiştik, stepnesi yok buna rağmen focus Hb kadar minnacık bagajı var, iç mekanın ölçülerini bilmiyorum ama Mondeo ferahlığını hissedemedik. 1 yıldır yeni yetkili servis yapılandırması olacak, hala tık yok..... Yorum bağlantısı
Ali Özgen 9 Mart 2011 Yazar Paylaş 9 Mart 2011 Tüketim değerleri benim ölçümlerimdir. Daha yüksek hız değerleri de var ancak ... 2.0T Baz fiyatı 89000 TL. Benim yazdığım biraz daha donanımlı bir araç. 1.6 turbo olanın baz fiyatı 71000 TL. O araç da 180 HP. Passat ve Mondeo'ya bu fiyat ve powershift şanzımanla çok ciddi bir rakip. İç mekan Mondeo kadar geniş değil. Ancak bir darlık hissi de yok. Aracın fotoğrafları webde bir çok yerde olduğundan koymadım. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Neredeyse 2003 model s60 2.0t alıyordum,fakat parça fiyatlarını ve kasko fiyatını duyunca 1 sn bile düşünmeden kaçtım. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Kaskosu kaç paraymış? İndirimsiz 5000 tl. Yorum bağlantısı
Recommended Posts