Emre Olgum 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 ağbilerim aracımı istanbuldan izmire getirdim km yi sıfırladım tam 700 km mesafe geldim ve tam tamına 200 tl lik lpg yaktım ortalama 105 km hızla yani km de 29 kr yaktı izmire gelince aracın hava filtresini, lpg filtresini, motor yağını, yağ filtresini sıfır değiştirdim lastiklere doğru hava bastım lpg nin yanma ısısını 45 e çıkardım şehiriçinde ne yakacak diye merek ettim km yi sıfırladım lpg tankını 130 tl ye fulledim ve lpg tamamen bitip benzine geçene kadar bekledim ve km ye baktım tam 190 km yaptı ve aracı çok sakin kullandam buna rağmen km de 68 kr yaktı yani şehirdışı sabit 105 km hızla 29 kr şehiriçi sakin kullanımla 68 kr sizce bu çok büyük farkın temel nedeni nedir Yorum bağlantısı
Emre Olgum 12 Mart 2011 Yazar Paylaş 12 Mart 2011 hakan ağbi iyi güzel hoşta siteye ve diğer ilanlara şöyle bir baktım çoğu kimse şehir içi 35-42 kr arası yakıyor diye bahsediyor benim lpg de ki tüketimim, milletin nerdeyse benzindeki tüketimi bence bu aracın sadece ağırlığından kaynaklanan bir durum değil gibime geliyor Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 O kütle ve otomatik vites ile normal bence. Şehir dışında hız sabit olduğundan ağırlığın etkisi minumum. Yorum bağlantısı
Emre Olgum 12 Mart 2011 Yazar Paylaş 12 Mart 2011 (düzenlendi) öyle ise bu aracı kullananlar ve satanların çoğu yalan söylüyor 12 Mart 2011 tarihinde Emre Olgum tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 1-Evet yalan söylüyorlar. 2-Araca alışana kadar çok yakması normal. Vites aralarını daha iyi kullanmaya alışana kadar otomatik vites ve 2,5 tonluk aracın bu kadar yakması normal. Tahminim 50 kuruş civarlarına düşecektir ki bu da 20-21lt Lpg/100km'ye denk gelir. Ben hiç explorer kullanmadım( ) ama 4398cc v8 540i kullandım 8 ay kadar. 20 lt/100 km den aşağı düşen lpg tüketimini hiç görmedim onda bile. 1720 kg idi o araç da. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 En mantıklı yakıt ölçüsü 20 litre civarı bu araçlarda. O şu kuruş bu kuruş diyenlerin hepsi bol kese sallamasından ibaret. Fabrika verisi 18 litre benzin tüketimi diyor. LPG' de 20 litre olması gayet doğal Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 LPG ye gecme isisini cikarmak la iyi etmemissin Emre kardes..eger ayarlatma imkanin varsa gecisi mümkün minimum isiya ayarlattir.söylenenlere de pek aldiris etme;yok efendim motora zararlidir v.s...Bendeki sistemin 10-15 saniyede gaza gecmesi bile beni sahsen rahatsiz ediyor mümkünati olsa direkt gazla calistiracagim Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 Benimki de 10-15 saniye arası geçiş yapıyor. Gayet memnunum Yorum bağlantısı
Emre Olgum 13 Mart 2011 Yazar Paylaş 13 Mart 2011 şimdi ağbilerim ben aracı yeni aldığım için özelliklerini tam öğrenemedim ama araç sahiplerinin %98 i şehiriçi 40 -41 kuruşu geçmiyor deyince korktum açıkçası benim araç lpg de 70 kuruş yakınca acaba araçta bir anormallik mi var dedim ben zaten 20 litre civarı 50 kuruşa razıyım ama 70 kuruş çok geldi aracı zten daha zorlamıyorum genelde 1800 deviri aşmıyorun aştığı zamanda ayağımı gazdan çekip daha yumuşak basıyorum böylece vites büyütmüş oluyor dediğinide uygulayacağım mustafa ağbi lpg ısısını minimuma indiriceğim çok sağolun Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 Yıllar içinde motorun iç durumu , sürtünmelerin artması da etken. Yorum bağlantısı
Emre Olgum 19 Mart 2011 Yazar Paylaş 19 Mart 2011 ağbilerim ben aracın ufak tefek sorunlarını hallederken götürdüğüm tamirci hava filtresini takmayı unutmuş ben de takılı biliyordum 4 gün önce bagajı açtım ve takılmadığını gördüm ben kolay olduğu için kendim değiştirdim 4 gün boyuncada yakıt durumuna dikkat ettim şehiriçi 70 kr yakan araç birden 45-50 kr yakmaya başladı bu anormal farkı sadece hava filtresine bağlayabilir miyiz hava filtresi yakıt miktarını bu şekilde %30 etkiler mi Yorum bağlantısı
Serkan Çok 19 Mart 2011 Paylaş 19 Mart 2011 4.0 larda hava akışmetresi sensörü yokmu? filtresiz kullandığında devirde dalgalanma olmalıydı. bu arada diğer söyleyenlerin nezaman kuruş hesabı yaptıkları önemli aslında kuruş hesabi yapmamak lazım litre üzerinden gidilse daha sağlıklı olurdu. Yorum bağlantısı
Emre Olgum 20 Mart 2011 Yazar Paylaş 20 Mart 2011 serkan bey yazdıklarımı şimdi dikkatli okudumda ben yanlış yazmışım hava filtresi takılmadı derken yani değiştirilmemiş demek istemiştim aracın içinde eski kirlenmiş filtre duruyordu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Mart 2011 Paylaş 20 Mart 2011 Eski filtrenin çok tıkalı olması halinde bu fark görülebilir.. Yorum bağlantısı
Emre Olgum 23 Mart 2011 Yazar Paylaş 23 Mart 2011 valla göktuğ bey dediğiniz gibi bir anormallik var 1-aracın motoru sıfır 2-şanzımanı sıfır 3-tekerlekleri yeni aldım yani sıfır 4-hava filtresi sıfır 5-lpg filtresi sıfır 6-motor yağı ve filtresi sıfır 7-şanzıman yağı sıfır 8-lpg de kesinlikle kaçak yok sızdırmazlık yeni alındı ve çok sakin kullanıyorum ama artık 68 kr. değil 75 kr. yakmaya başladı şehir dışında da bu oran 35 kr. oldu araç kesinlikle yağ yakmıyor bu anormalliği nasıl çözeceğiz bilemiyorum Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 24 Mart 2011 Paylaş 24 Mart 2011 Yakit olayinin bi üst vitese gecislerlede baglantili oldugunu unutmamak lazim..Yillar sonra viteslerin gecis sürelerinde bi uzama sözkonusu olur bu tamamen asinmalarin sonucunda ortaya cikan bi durum olup ufak gaz oynamasiyla üstesinden gelinir. Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 24 Mart 2011 Paylaş 24 Mart 2011 Emre Bey merhabalar; 750 krş.lpg'de fazla gibi geldi bana.Göktuğ beyin dediği gibi yoğun trafikte(lpg filitrem,yağ vede hava filitrem eski olduğu halde) 450 krş.görmüyorum.400-420 aralağında gidip geliyor.Sakin kullanımlarda şehir içinde 380-390 arası.Uzun yolda 110-120 km/h. sabit hızlarda 280-290 krş. yakıyor.750 krş. fazla.Bence benzinle binin makine kendini bulsun. Yorum bağlantısı
Ercan Yıldız 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 bu konuda bende birşeyler sormak istiyorum bende de 97 model 4.0 xl var.gazlı ve şehir içinde 50-55 kuruş yakıyor.normalmidir.hava filtresini daha yeni değiştim belki değerler düşer. birde araçta hani 4x4 ü 4x2 kendimiz seçiyoruz ya bende şehir içinde 2 çeker kullanıyorum.2 çeker o ağırlıktaki aracı kaldırmakta zorluk çekip daha fazla yakmaya neden olurmu.buna bağlı olarak ters mantık 4 çeker azmı yaktırır. saygılar... Yorum bağlantısı
Emre Olgum 25 Mart 2011 Yazar Paylaş 25 Mart 2011 göktuğ bey; aracın motoru sandık yani komple değişmiş dediğiniz gibi birkaç gün içinde yetkili servise gidip lpg ayarlarına ve enjektörlerine baktırıcam ama tek mi yoksa çift beyinli mi olduğunu bilmiyorum mustafa ağbi; zaten araç deviri fazla yükseltti mi ayağımı gazdan çekiyorum ve tekrar gaza basıyorum böylece vitesi büyültmüş oluyor senin belirttiğin gibi ufak bir gaz ayarı ile hallediyorum yiğit bey; sizin belirttiğiniz gibi aracı benzinde bir 100 km kullanıcam ve ne kadar yaktığına bakıcam eğer çıkan değer lpg nin yaktığı oranın 2 katına yakınsa (lpg de 75 kr. benzinde 135,140 kr. arası yakıyorsa) araçcın motorunda bir sorun var demektir ama benzindeki oran 1 lira civarı ise lpg de sorun var demektir birde benim gözümden kaçan ama belki önemli olabilecek birşey daha var yaşadığım şehir itibarı ile şehir içinde seyir halinde aşağı yukarı her 25-30 metre de bir aracımı tamamen yavaşlatıp tekrar kalkışa geçiyorum yani her 30 metrede bir tamamen durup kalkış yapıyorum yani dur kalk yapıyorum bilmem bunun 75 kr. olayına etkisi var mıdır Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Sana önerim öndeki trafige göre; araci durdurmamaya gayret ederek kullanman olacak..en cok yakit sarfiyatinin da dur kalklarda oldugunu unutmayalim her ne kadar bu olay büyük sehir trafiginde olanaksiz gibi gözüksede uygulandiginda farki herkes görecektir Yorum bağlantısı
Ercan Yıldız 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 bu konuda bende birşeyler sormak istiyorumbende de 97 model 4.0 xl var.gazlı ve şehir içinde 50-55 kuruş yakıyor.normalmidir.hava filtresini daha yeni değiştim belki değerler düşer. birde araçta hani 4x4 ü 4x2 kendimiz seçiyoruz ya bende şehir içinde 2 çeker kullanıyorum.2 çeker o ağırlıktaki aracı kaldırmakta zorluk çekip daha fazla yakmaya neden olurmu.buna bağlı olarak ters mantık 4 çeker azmı yaktırır. saygılar... yokmu fikir verecek kimse Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Ercan Bey; Yaşadığım yerde adı bilinen petrol şirketlerinin lpg'leri 1980-2100 arası.Benim lpg aldığım yer 2100 tl.Ev-iş arası 13 km.trafik yok denecek kadar az.Yakıt durumunu TL. üstünden değil litreyi birim alarak hesaplıyorum.Aracın teknik verileri benzin de 100 km.de ortalama 18 lt.kadar.Aşağı yukarı Lpg'de de benim yakıt sarfiyatım aynı.Yoğun trafik olsa biraz daha çıkar diyorum ama sizin ki yada Emre beyin ki kadar çıkmayacağı kanaatindeyim.Üstadların yorumları ne doğrultuda olucak?Nasıl yönlendirecekler ona göre hareket edelim..* Selamlar Ercan bey; Bujilerinize,ateşleme sistemine baktırın derim.Bende şehir içinde 4X2 kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Emre Olgum 15 Nisan 2011 Yazar Paylaş 15 Nisan 2011 arkadaşlar yaptığım değişiklikten sonra ve test ettikten sonra yazma gereği duydum aracımın 100 km de 35 litre gaz yakmasını sonunda önledk ve 100 km deki gaz yakışını 19-20 litreye indirdik sorun 6 tane olan lpg enjektörlerinden 3 ünün çalışmıyor olmasıymış bende 3 yerine hepsini değiştirdim ve yeniden kalibrasyon yaptırdım ve 100 km şehiriçi gezdim tam 100 olunca lpg yi yeniden fulledim ve 19 litre gaz aldı yani km de 40 kr. civarı Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Sizin oralarda lpg kaç para ? Bizim burada 2.33 oldu da Yorum bağlantısı
Recommended Posts