Misafir 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Arkadaşlar bugün motor soğukken arabayı çalıştırıp garajdan çıktım, garaj kapısını kapattım tam binecekken fokurdama sesine benzer bir ses geldiğini farkettim. Sanki su kaynıyor gibi. Kaputu açıp bakmadım öylece bindim. Belki daha önce de vardı ama arabanın içinden duymuyordum. Hararete filan baktım herhangi bir problem filan yok. Uzun yolda da şehir içinde de ibre ortada çakılı. Bu ses neyin nesidir, korkutuyor beni bu focus artık. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Devirdaim yapmış. Araç 1-2 gün yatmış mıydı? Yorum bağlantısı
Misafir 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Devirdaim yapmış. Araç 1-2 gün yatmış mıydı? Hayır, her gün biniyorum. Araç yatmadı yani. Yarın yine kontrol edicem. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 En son periyodik bakımda soğutma suyuna (kırmızı antifriz), normal su eklenmişti. Seviyesinin motor soğukken bile max. çizgisinin biraz üstünde olduğu için ben birazını büyük bir şırınga ile çekip boşaltmıştım. Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 Hava yapmış o zaman. Benim de ilk aklıma gelen hava yapmış olabileceği. Benim araçta da öyle oluyordu fakat motor suyu ısındığında fokurdama sesi duyuyordum. Sanırım arkadaş motor suyu kapağını açtıktan sonra aracı çalıştırıp bir süre bekleyecek. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 BU boşaltma yöntemi ile hava yapmaz, hava yapması için bir yerlerin sökülmesi, suyun booşalması gerekir. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 Motordan hiç anlamam ama sabah kaputu açıp arabayı çalıştırdım. Sesin ne taraftan geldiğini kestirmeye çalıştım. Hava filtresini taktığımız kutu gibi olan yerden geliyordu. Sonra bir baktım ki bu kutuya alttan giren hortumun ucu çıkmış. Sonra aklıma geldi en son periyodik bakımda hava filtresini değiştiren usta kesin asıldı çıkarırken, resimde işaretlediğim yerden kırdı hortumu. Ne kadar süredir böyle kullanıyordum bilmiyorum, 1 ay oldu sanırım. Şimdilik o hortumun ucunu kutuya soktum ama giderken çıkar mı bilmiyorum. Bu kırılan parça bulunur mu yoksa komple hortumu değiştirmek zorunda mıyım? Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 Gaza yüklendiğinizde horultu sesi yapar o boru çıktğında fokurdama dediğiniz o olmasın sakın Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 Gaza yüklendiğinizde horultu sesi yapar o boru çıktğında fokurdama dediğiniz o olmasın sakın Büyük ihtimalle bahsettiğim ses oydu. Kırılan bu parçanın adı tam olarak nedir acaba, bir sorayım yarın parçacıya. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 şnorkel hava emiş şnorkeli. 70 -80 liraya sanki görmüştüm nette. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 Resim pek net değil ama şu hortum değil mi? Nette 25 TL'ye buldum. (Focus 98-05 Filtre girişi hava emiş hortumu) yazıyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 Evet bu parça bir bütün olarak bulunuyor.Ancak ben kırılmış olduğunu pek sanmıyorum büyük olasılıkla yerinden çıkmıştır. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 Evet bu parça bir bütün olarak bulunuyor.Ancak ben kırılmış olduğunu pek sanmıyorum büyük olasılıkla yerinden çıkmıştır. Ayhan bey hortum girişinin kırık olduğunu gösteren fotoğrafı eklemiştim. Kırılmama olasılığı sıfır.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 Benim fotoğraftan anladığım sadece ayağının kopmuş olduğu yönünde.Siz canlı olarak daha net görüyorsunuzdur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts