Murat Ersel Çevik 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 Hafta sonu memleketim olan Kastamonu dan dönerken muhteşem bölünmüş mıcır yolda beni sollayan aractan fırlayan taş ön camda tam görüş mesafemde 50 kuruş büyüklüğünde yıldız şeklinde çatlama yaptı. Bu çatlak tamir olurmu? yoksa camı değiştirmelimiyim. Ön cam sensörlü cam. Değiştirmeliysem orjinal cam servistemi bulunur yoksa tavsiye edeceğiniz yerler benim için önemli. Ayrıca tamir edilebilir diye biliyorum ama yine tavsiyelerinize ihtiyacım var. Saygılar. Yorum bağlantısı
Soner Varol 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 bildigim kadarıyla tamiri oluyor neticede 50 krş büyüklügündeyse tamir yoluna başvurun derim Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 15 Mart 2011 Yazar Paylaş 15 Mart 2011 bildigim kadarıyla tamiri oluyor neticede 50 krş büyüklügündeyse tamir yoluna başvurun derim Aslına bakarsanız birkaç gün bekliyeceğim ve arabayı kullanacağım. Çatlak büyüyecek mi? öyle kalacak mı? Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 (düzenlendi) Geçmiş olsun murat bey...bende pazar gününden beri uğraşıyorum arabanın ön camıyla konu başlığımda yeni ve güncel bakabilirsiniz.bence riske girmeyin yetkili servise danışın derim.bu arada benim araç şuan FORD BOZKURT TERAZİDERE de.bugun ön cam takıcaklar. 15 Mart 2011 tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 15 Mart 2011 Yazar Paylaş 15 Mart 2011 Geçmiş olsun murat bey...bende pazar gününden beri uğraşıyorum arabanın ön camıyla konu başlığımda yeni ve güncel bakabilirsiniz.bence riske girmeyin yetkili servise danışın derim.bu arada benim araç şuan FORD BOZKURT TERAZİDERE de.bugun ön cam takıcaklar. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 hayra yoralım.. bu ara forumdakilerin camı çatlıyor.. geçmiş olsun.. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 15 Mart 2011 Yazar Paylaş 15 Mart 2011 hayra yoralım.. bu ara forumdakilerin camı çatlıyor.. geçmiş olsun.. Hayır olsun inşallah. Nazar çıkmıştır. Çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 Hafta sonu memleketim olan Kastamonu dan dönerken muhteşem bölünmüş mıcır yolda beni sollayan aractan fırlayan taş ön camda tam görüş mesafemde 50 kuruş büyüklüğünde yıldız şeklinde çatlama yaptı. Bu çatlak tamir olurmu? yoksa camı değiştirmelimiyim. Ön cam sensörlü cam. Değiştirmeliysem orjinal cam servistemi bulunur yoksa tavsiye edeceğiniz yerler benim için önemli. Ayrıca tamir edilebilir diye biliyorum ama yine tavsiyelerinize ihtiyacım var. Saygılar. Acele ederseniz tamir olur.. Bu arada da kırık yerin üstüne bir bant yapıştırın, camın içi toz almasın.. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 15 Mart 2011 Yazar Paylaş 15 Mart 2011 Acele ederseniz tamir olur.. Bu arada da kırık yerin üstüne bir bant yapıştırın, camın içi toz almasın.. Çok sağolun Mehmet Bey derhal dediğinizi yapacağım. Bu arada yarına tamir için randevu aldım. bakalım nasıl olacak Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 çok geçmiş olsun 1 ay kadar önce benimde camım çatlamıştı sizinki gibi yıldız şeklinde autoking le görüştüm tamir ettirdim yorumlarda bahsedilmiş 50 kuruşu geçmemesi lazım büyüklüğün emmininde söylediği gibi üzerine bir bant yapıştırın hava ve su ile temas etmesin ''ilacın daha iyi tutması için '' camınızdaki hasar en zor tamir edilenlerden biridir yürümesi çok yüksek ihtimallidir... elinizi çabuk tutmanıozı tavsiye ederim autokingte maliyeti 80 TL kaskonuzda mini onarım varsa kullanmanızı tavsiye ederim... tekrardan geçmiş olsun.. Çok sağolun Mehmet Bey derhal dediğinizi yapacağım. Bu arada yarına tamir için randevu aldım. bakalım nasıl olacak tamir yapıldığında nokta kadar bişi kalıyor oda zaten belli dahi olmuyor aklınızda kalmasın... aracınız çıktığında nerdeydi o çatlak diye bakıcaksınız... Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 15 Mart 2011 Yazar Paylaş 15 Mart 2011 çok geçmiş olsun 1 ay kadar önce benimde camım çatlamıştı sizinki gibi yıldız şeklinde autoking le görüştüm tamir ettirdim yorumlarda bahsedilmiş 50 kuruşu geçmemesi lazım büyüklüğün emmininde söylediği gibi üzerine bir bant yapıştırın hava ve su ile temas etmesin ''ilacın daha iyi tutması için '' camınızdaki hasar en zor tamir edilenlerden biridir yürümesi çok yüksek ihtimallidir... elinizi çabuk tutmanıozı tavsiye ederim autokingte maliyeti 80 TL kaskonuzda mini onarım varsa kullanmanızı tavsiye ederim... tekrardan geçmiş olsun..tamir yapıldığında nokta kadar bişi kalıyor oda zaten belli dahi olmuyor aklınızda kalmasın... aracınız çıktığında nerdeydi o çatlak diye bakıcaksınız... Kasko ile yapacaklar zaten. Çok teşekkür ederim yardımınıza. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 17 Mart 2011 Yazar Paylaş 17 Mart 2011 Kasko ile yapacaklar zaten. Çok teşekkür ederim yardımınıza. Lanet olsun bu iş bilmez insanlara. tamir edecez derken camdaki çatlağı iyice büyüttüler. Şimdi camı değiştireceğiz diyorlar. Camı orjinal olması için 2 gün beklemeliymişim. Yerli olursa hemen takacaklarmış. Servisten yardım istedim. sanırım birazdan haber gelecek ve arabayı servise alacaklar. Anlyacağınız 50 kuruşluk çatlak oldu san 350 tl. Yok böyle bişey. Beceriksiz insanlar bu tip işyerleri açmamalılar. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Geçmiş olsun murat bey...can sıkıcı bir durum Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 17 Mart 2011 Yazar Paylaş 17 Mart 2011 Geçmiş olsun murat bey...can sıkıcı bir durum Çok teşekkür ederim Hakan bey. Hemde nasıl can sıkıcı. Sizi şimdi çok daha iyi anlıyorum. Neticede orjinal cam olması şart. Neticede cam sensörlü. Mahvettiler. Bilsem böyle olacağını o çatlakla gezerdim. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Çok teşekkür ederim Hakan bey. Hemde nasıl can sıkıcı. Sizi şimdi çok daha iyi anlıyorum. Neticede orjinal cam olması şart. Neticede cam sensörlü. Mahvettiler. Bilsem böyle olacağını o çatlakla gezerdim. Servise emanet edin aracınızı kafanız rahat olsun..10 numara cam takıyorlar ve orjinal,benim aracı 1 günde teslim ettiler. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 17 Mart 2011 Yazar Paylaş 17 Mart 2011 Servise emanet edin aracınızı kafanız rahat olsun..10 numara cam takıyorlar ve orjinal,benim aracı 1 günde teslim ettiler. Benimde niyetim o zaten. İlk abşta cam değişmesin tamir olur diye düşündüm. Ama yanılmışım. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Benimde niyetim o zaten. İlk abşta cam değişmesin tamir olur diye düşündüm. Ama yanılmışım. Siz şansınızı denediniz sadece oda nasip değilmiş,boşverin yeni cam daha iyi olucaktır emin olun. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 17 Mart 2011 Yazar Paylaş 17 Mart 2011 Siz şansınızı denediniz sadece oda nasip değilmiş,boşverin yeni cam daha iyi olucaktır emin olun. Az önce haber geldi orjinal cam takılıyor araca. İçim biraz olsun rahatladı. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Az önce haber geldi orjinal cam takılıyor araca. İçim biraz olsun rahatladı. Hayırlı olsun.. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 17 Mart 2011 Yazar Paylaş 17 Mart 2011 Hayırlı olsun.. Sıkıntımı paylaştığınız için ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2011 Paylaş 17 Mart 2011 Sıkıntımı paylaştığınız için ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Rica ederim.Her zaman... Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 17 Mart 2011 Yazar Paylaş 17 Mart 2011 Murat bey selamlar ilk önce Çatlak cam tamiri yapılırken işe %50 risk faktörü ile başlanır yani %50 tamir olma ve camın kurtulma ihtimali vardır yada %50 dahada buyuk kırılma riski olduğunu belirteyim dünyadaki en iyi cam tamir sistemlerinin eğitimlerine katıldım (ESPİRİT) zaten normalde müşteriye belirtilir tamir olup nokta kadarda kalabilir cam komple çatlayada bilir malum hasarlı olan cam eğer tamir edilemez ise Yenisi ile değiştirilir ,Lanet etmenize veya işcilikde hata olduğunu zannetmeyiniz malum çok ince bir matkap ucu ile kırık camın merkezine özel bir matkap ile delik acılarak tamire başlanıyor bu süreç icersinde çatlama riski artıyor dediğim gibi çatlak cam tamiri yapan arkadaşlar inanınki ellerinden geleni fazlası ile yapmışlardır . Söylediklerinizin hepsinde haklısınız. Benim kızdığım nokta şu oldu; Tamiri asıl yapacak usta çırağına bahsetmiş olduğunuz matkap mı her neyse onu verdi sen başla deyip yan taraftaki dükkandan gelen elemanla muhabbete başladı. Arkasından çocuk iki kere cama vurunca cam yürüdü. Usta bu cam yürüdü dedi. Usta geldi ulan bu bugün mahvettiğin ikinci cam deyince benim sinirlerim kalktı. Sonra bende serviste bu işin riskli bir iş olduğunu öğrendim. Baştan bana bilgi vermedikleri için birde bu konuda tecrübesiz olduğum için tamir edilecek dendiği zaman tamir oluacak gibi düşündüm. Bazen dediğiniz gibi sinirle kalkıp zararla oturuyoruz. Daha soğuk kanlı olmak lazım ama ustanın ilgisizliğine kızdım. Tabiki çırakta bu işi öğrenmek için orda ama ustanında ona nezaret etmesi gerekir diye düşünüyorum. Şimdi benim kafamda kalan belkide tamir edilebilecekti ama acemilik ve ilgisizlik birleşince birde yerli cam orjinal cam polemiği çıkınca sizlerle paylaştım. Aslında agresif bir insan değilimdir. Orjinala cam için cumartesi akşama kadara araba burada kalacak dediler. Gerisini siz düşünün. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 17 Mart 2011 Yazar Paylaş 17 Mart 2011 Geçmiş olsun keşke sizi benim Tamir firmama gönderseydim Birdaha Başınıza gelecek her konuda bana ö.m atın yardımcı olurum ,hemde siniriniz bozulmaz tekrar geçmiş olsun iyi forumlar dilerim . Çok teşekkür ederim Can Bey. Yorum bağlantısı
Recommended Posts