Savaş Değişli 20 Mart 2011 Paylaş 20 Mart 2011 Herkese Selamlar bu hafta sonu Malatyaya lastik için giderken aksilikle peşimi bırakmadı Cuma aksamı olanlar: 1-Bingöl solhandan çıktım Elazığ karakoçan ile kovancılar arasında 140 km ile giderken bir anda motor arıza lambası yandı servisi aradım lpg den kaynaklı olabileceğini söyledi yola devam ettim 2-60 km sonra bir baktım Hararet göstergesi bir saniyede kırmızıya hopladı hemen sağa çektim stop ettim ford yol yardımı aradım elazığ servisten bir ustayla görüştüm sistemin hava yapmış olabileceğini söyledi.3 dk sonra Kontağı açtım ısı göstergesi normale dönmüştü devam ettim 3- Tabi benim göz hararet göstergesinde takılı,70 km sonra yine bir anda hararet göstergesi kırmızıya dayandı hemen durdum stop ettim tekrar çalıştırdım yine normale geldi Cumartesi Malatya sanayisine gittim 1-Motor arıza lambası sebebinin oksijen sensöründen olduğunu söyledi değiştirim 135 tl 2-Usta Asıl önemli konu Hararet konusu için ise Bu araç hararet görmemiş dedi,yedek su deposunda bir hasar radyotör borusunda bir şişme veya deforme yok dedi,çalışmasında da en ufak bir hararet belirtisi yok dedi göstergeden kaynaklı bir sıkıntı olaiblir dediAracı bilgisayara bağladı hararet ile alakalı bir hata da bulamadı. Araç tamirde iken de Onur Berktaş abiyle buluştuk biraz sohbet ettik Neyse bu gün 5 gibi yola çıktım Hararet ibresinde gözüm sürekli 2 kere yaptı aynısını ama bu sefer durmadım yolda 2 seferinde de hararet göstergesi kırmızıya bir anda geliyor ve 2 saniye sonra normale dönüyor.Bu F1 lerde normal mi yoksa yapmam gereken bir şey varmı?? Herkese çok teşekkür ederim 1 Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 20 Mart 2011 Yazar Paylaş 20 Mart 2011 Hocam iyi akşamlar,sağ salim varmışsınız,Bugün köydeydim,beni aramışsın,sonradan farkettim ama kontörüm olmadığı aiçin arayamadım,kusura bakma... Selamlar Onur abi Şükür geldim Solhana ama yolda aynı durumu iki kez daha yaptı bu sefer dikkat ettim rampalarda yapıyor bu sorunu Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 20 Mart 2011 Yazar Paylaş 20 Mart 2011 Allah allah,okadar para harcadın demek daha düzelmedi öylemi,ben bu işten birşey anlamadım ama bakalım arkadaşların yoruları ne olacak Olmadı inan abi usta zaten hararet için bir şey yapamamıştı Tek iyi tarafı yakıt tüketimi baya bir düştü abi,250 km yol yaptım depoyu tekrar fulledim 38 liralık aldı yani 152kr a düştü yakıt.öncesinde175-180 kr arasında değişiyordu Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 Hava yapmis yapmaya devam edecek. Meshur T kitini ve termostatinizi degismeniz gerekecek buyuk ihtimal. Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 21 Mart 2011 Yazar Paylaş 21 Mart 2011 Hava yapmis yapmaya devam edecek. Meshur T kitini ve termostatinizi degismeniz gerekecek buyuk ihtimal. Hafta sonu servise gideceğim Mehmet bey inşallah sorunu çözerler. Az önce konuştum bingöl servisi ile t kitini bilmiyorlarmış Korktuğum konu ise diğer arkadaşlar gibi bu sorun üzerine bi dolu para harcayıp sorunu çözememek Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 21 Mart 2011 Yazar Paylaş 21 Mart 2011 (düzenlendi) Lpg var mı? Var Çağlar abi,Atiker bir sene olmuş takılalı 3 aydırda ben kullanıyorum ama hiç karşılaşmamıştım böyle soruna.Araç 61.500 km de 21 Mart 2011 tarihinde Sava? De?i?li tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 LPG sonrasında yanlış montajdan dolayı hava yapmış gibi gözüküyor.Buna yalancı hararet de diyoruz.Birde ısı müşürünü kontrol ettirin gerekirse değişin.Hararet ibresini doğrudan etkiliyor.Ayrıca gauge menü den motor ısısını kontrol edin.Fan çalışma durumu falan ne alemde bakın. Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 21 Mart 2011 Yazar Paylaş 21 Mart 2011 LPG sonrasında yanlış montajdan dolayı hava yapmış gibi gözüküyor.Buna yalancı hararet de diyoruz.Birde ısı müşürünü kontrol ettirin gerekirse değişin.Hararet ibresini doğrudan etkiliyor.Ayrıca gauge menü den motor ısısını kontrol edin.Fan çalışma durumu falan ne alemde bakın. Ayhan abi 3500 km yol yaptım aldım alalı hiç hararet göstergesi böyle yapmamıştı hani yanlış montaj desem önceden de yapardı diye düşünüyorum. Fan çalışması normal ama sadece bir tanesi çalışıyor ikincisinin çalıştığını görmedim daha,yaz aylarından korkuyorum havalar sogukken böyle yapıyorsa yazın düşünemiyorum bile Birde gauge menu ambiante modellerinde var mı ? Yorum bağlantısı
Necati Erdem 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 abi diyorum aynısı oldu bizdede o kadar şey yaptık ancak bir usta bulduk adam tecrübeli belki alakasız ama ateşleme bobiniyle buji kablolarını değiştirdi sorun çözüldü.. hatta başka ford varsa onunla değiştittirip bir deneyin sorun çözülürse yenisini alırsınız sizde.. ben bu şekilde çözüleceğine inanıyorum.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 Evet gauge menü 99 veya 2000 yılından sonraki tüm ford araçlarında var diye biliyorum Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 Sistem bir yerden hava almış gözüküyor. Focuslarda sistemin havasını almak için bazen 1 saat rolantide çalıştırmak gerekiyormuş. Muhtemelen hararet müşürünün olduğu bölgeye hava kabarcığı geldiği anda hararet fırlıyor ancak devirdai devam ettiği için sonrasında su gelnce eski haline dönüyor Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 21 Mart 2011 Yazar Paylaş 21 Mart 2011 abi diyorum aynısı oldu bizdede o kadar şey yaptık ancak bir usta bulduk adam tecrübeli belki alakasız ama ateşleme bobiniyle buji kablolarını değiştirdi sorun çözüldü.. hatta başka ford varsa onunla değiştittirip bir deneyin sorun çözülürse yenisini alırsınız sizde.. ben bu şekilde çözüleceğine inanıyorum.. Necati bey çok garip bir önerme ama denemeye değer birşey bazen çok alakasız yerlerden yapabiliyor arızları haklısınız Evet gauge menü 99 veya 2000 yılından sonraki tüm ford araçlarında var diye biliyorum Tamam Ayhan abi akşam eve gidince bakayım kaç C yi görmüş.Hangi dereceden sonra araca zarar verir acaba menuye bakarken fikir vermesi açısından Sistem bir yerden hava almış gözüküyor. Focuslarda sistemin havasını almak için bazen 1 saat rolantide çalıştırmak gerekiyormuş. Muhtemelen hararet müşürünün olduğu bölgeye hava kabarcığı geldiği anda hararet fırlıyor ancak devirdai devam ettiği için sonrasında su gelnce eski haline dönüyor İnşallah sorun hava almasıdır Zafer Bey,diğer arkadaşlar gibi servisin bir teşhiş koyamamasından korkuyorum bende Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 Lpg yeni takılmadı zannedersem. Eğer son zamanlarda antifirizi de değiştirmediyseniz nerden hava alabilir ona baktırmak lazım. Tabii hararet müşürü bozukmu değilmi onada baktırmak lazım diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Necati Erdem 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 Necati bey çok garip bir önerme ama denemeye değer birşey bazen çok alakasız yerlerden yapabiliyor arızları haklısınız hocam yanlış sölemişim ya o başka sorunmuş aradım ben o ustayı sırf bundan dolayı hararet müşürünün altına bir pul atılıyormuş hemen çözülüyormuş kusura bakmayın ya bende tedirgin oldum başka sorunmuş o Yorum bağlantısı
Özay Uçar 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 sanal hararet yapan focus sahipleri klubüne hoş geldiniz aynı sorunla 1 yıl uğraştım. antifiriz yoğunluğunu düşürerek kurtuldum bu sorundan... antifiriz yoğunluğunu ölçtürün... -35-45 gibi rakamlarla karşılasırsanız -20 civarına düşürün... en masrafsız çözüm budur.... önce buradan başlayın.... hocam yanlış sölemişim ya o başka sorunmuş aradım ben o ustayı sırf bundan dolayı hararet müşürünün altına bir pul atılıyormuş hemen çözülüyormuş kusura bakmayın ya bende tedirgin oldum başka sorunmuş o sakın bu işlemi yaptırmayın... bu çözüm değil, sorunun üzerini örtmektir... aracınız gerçekten hararet yapar ancak sensör doğru ölçüm yapamadığı için bunu anlayamazsınız ve motora veda edersiniz... benim dediğim yöntemi mutlaka denemelisiniz... Yorum bağlantısı
Necati Erdem 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 sanal hararet yapan focus sahipleri klubüne hoş geldiniz aynı sorunla 1 yıl uğraştım. antifiriz yoğunluğunu düşürerek kurtuldum bu sorundan... antifiriz yoğunluğunu ölçtürün... -35-45 gibi rakamlarla karşılasırsanız -20 civarına düşürün... en masrafsız çözüm budur.... önce buradan başlayın.... sakın bu işlemi yaptırmayın... bu çözüm değil, sorunun üzerini örtmektir... aracınız gerçekten hararet yapar ancak sensör doğru ölçüm yapamadığı için bunu anlayamazsınız ve motora veda edersiniz... benim dediğim yöntemi mutlaka denemelisiniz... ooo benim arabadada sorun var o zaman biz böle çözmüştüük Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 21 Mart 2011 Yazar Paylaş 21 Mart 2011 sanal hararet yapan focus sahipleri klubüne hoş geldiniz aynı sorunla 1 yıl uğraştım. antifiriz yoğunluğunu düşürerek kurtuldum bu sorundan... antifiriz yoğunluğunu ölçtürün... -35-45 gibi rakamlarla karşılasırsanız -20 civarına düşürün... en masrafsız çözüm budur.... önce buradan başlayın.... Çok Teşekkürler Özay bey 2 ay önce ölçtürmüştüm -40 derece idi biraz seyrelteyim antifirizi.antifiriz kırmızı olanlardan. Birde bugun sırf deneme için Muş a gittim 160 km ile baya bir süre sıkıştırdım aracı,5 km lik biryokuşta da gazı kökledim sonuna kadar ama ibre Allaha şükür oynamadı.İnşallah kendi kendine düzelmiştir makina:) Lpg yeni takılmadı zannedersem. Eğer son zamanlarda antifirizi de değiştirmediyseniz nerden hava alabilir ona baktırmak lazım. Tabii hararet müşürü bozukmu değilmi onada baktırmak lazım diye düşünüyorum. 1 yılı aşkın süredir lpg takılmış durumda Zafer bey,bugun biraz denedim sıkıştırdım baya arabayı ama hararet kıpırdamadı,tekrarlarsa servisin yolu görünür artık:)) Yorum bağlantısı
Özay Uçar 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 Çok Teşekkürler Özay bey 2 ay önce ölçtürmüştüm -40 derece idi biraz seyrelteyim antifirizi.antifiriz kırmızı olanlardan.Birde bugun sırf deneme için Muş a gittim 160 km ile baya bir süre sıkıştırdım aracı,5 km lik biryokuşta da gazı kökledim sonuna kadar ama ibre Allaha şükür oynamadı.İnşallah kendi kendine düzelmiştir makina:) 1 yılı aşkın süredir lpg takılmış durumda Zafer bey,bugun biraz denedim sıkıştırdım baya arabayı ama hararet kıpırdamadı,tekrarlarsa servisin yolu görünür artık:)) araba çalışmıyorken motordan genleşme kabına dönüş yapan hortumu sökün ve aracı çalıştırın. termostat açıp devirdaim başlayınca bu hortumdan su akmaya başlayacak, aman dikkat suya dokunmayın, hortumu da pense vb. aletle tutmaya çalışın yoksa haşlanırsınız. ) genleşme kabından su eksildikçe su ilave edin (amacımız hava yapmasını önlemek), göz kararı yeteri kadar aktıktan sonra motoru durdurun, hortumu yerine takın, su seviyesini tekrar kontrol edin... işlem bittikten sonra özellikle araç yüklü iken test sürüşüne çıkın, rampalarda düşük vites yüksek devir ve yüksek vites düşük devirde aracı zorlayın, (emmim kızar belki ama ) düz yolda hız yaparak test edin... herhangi bir sorun yoksa (geçmiş olsun o zaman) antifiriz yoğunluğunu tekrar ölçtürüp -20 civarına ayarlatın.. benim antifirizim de kırmızıydı.. özellikle yüklü iken rampalarda ve düz yolda yüksek hızlarda bu sorun ortaya çıkardı. tedirgin olur, gazdan ayağımı çekerdim, hooop normale dönerdi.. sonucunu merakla bekliyorum, mutlaka bizimle paylaşın... Yorum bağlantısı
Özay Uçar 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 tekrarlarsa servisin yolu görünür artık:)) servis size sorunun lpg den kaynaklandığını, lpg tesisatının aracın soğutma sistemi hortumlarını uzattığını ve dolandırdığını, bu sebepten devir daim pompasının yetersiz kaldığını ve lpg yi söktürmeniz gerekeceğini söyleyecektir. tecrübe ile sabit, nedense bu focuslarda kronik sorun olduğunu kabullenmek istemiyorlar, motora takılan kit ile ilgili TIS den ise haberleri bile yok???? Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 21 Mart 2011 Yazar Paylaş 21 Mart 2011 hocam yanlış sölemişim ya o başka sorunmuş aradım ben o ustayı sırf bundan dolayı hararet müşürünün altına bir pul atılıyormuş hemen çözülüyormuş kusura bakmayın ya bende tedirgin oldum başka sorunmuş o forumda bunu okumuştum Necati bey ama pek sağlıklı olmuyormuş sanırım,ilerde araç gerçekten hararet yaparsa bu pul göstergenin düzgün çalışmasını engelliormuş sanırım araba çalışmıyorken motordan genleşme kabına dönüş yapan hortumu sökün ve aracı çalıştırın. termostat açıp devirdaim başlayınca bu hortumdan su akmaya başlayacak, aman dikkat suya dokunmayın, hortumu da pense vb. aletle tutmaya çalışın yoksa haşlanırsınız. ) genleşme kabından su eksildikçe su ilave edin (amacımız hava yapmasını önlemek), göz kararı yeteri kadar aktıktan sonra motoru durdurun, hortumu yerine takın, su seviyesini tekrar kontrol edin... işlem bittikten sonra özellikle araç yüklü iken test sürüşüne çıkın, rampalarda düşük vites yüksek devir ve yüksek vites düşük devirde aracı zorlayın, (emmim kızar belki ama ) düz yolda hız yaparak test edin... herhangi bir sorun yoksa (geçmiş olsun o zaman) antifiriz yoğunluğunu tekrar ölçtürüp -20 civarına ayarlatın.. benim antifirizim de kırmızıydı.. özellikle yüklü iken rampalarda ve düz yolda yüksek hızlarda bu sorun ortaya çıkardı. tedirgin olur, gazdan ayağımı çekerdim, hooop normale dönerdi.. sonucunu merakla bekliyorum, mutlaka bizimle paylaşın... Tamamen aynı sorundan dertliymişiz Özay bey Yalnız ben bu hava alma işini yapamam gibime geliyor :)tehlikeli bir işe benziyor sıcaksu falan.Hafta sonu Bingöl ford servisine gideceğim orada havasını aldırtacağım eğer varsa birde müşürü falan kontrol ettireyim.Kırmızı antifiriz yerine Mavi castrol antifiriz koysam nasıl olur??arabanın arkasında var bir bidon almıştım:) Mutlaka sonucu bildiririm. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 Hava olan sistemlerde hararet müşürü su ile temas edemeyeceğinden hararet yükselme yerine düşer. Eğerki gerçek anlamda aracınız hararet yapıyorsa bir kaç sefer kırmızı görmesi contanın hasar almış olduğuna delalet eder. Ayrıca Lpg fakir karışımda ise yeterli yanma sağlamayacağından hararet yine yükselecektir ve çok çabuk hararet yükselecektir. Aracınızdaki çift fanın teki muhtemelen klima ile bereber çalışacak şekilde tanzim edilmiştir. Not : Hararet yükselince motoru kapamayın. Kalorifer ısısını en sıcağa alın, kalorifer fan hızını en yükseğe alın, klimayı devreye sokun. Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 21 Mart 2011 Yazar Paylaş 21 Mart 2011 Hava olan sistemlerde hararet müşürü su ile temas edemeyeceğinden hararet yükselme yerine düşer. Eğerki gerçek anlamda aracınız hararet yapıyorsa bir kaç sefer kırmızı görmesi contanın hasar almış olduğuna delalet eder.Ayrıca Lpg fakir karışımda ise yeterli yanma sağlamayacağından hararet yine yükselecektir ve çok çabuk hararet yükselecektir. Aracınızdaki çift fanın teki muhtemelen klima ile bereber çalışacak şekilde tanzim edilmiştir. Not : Hararet yükselince motoru kapamayın. Kalorifer ısısını en sıcağa alın, kalorifer fan hızını en yükseğe alın, klimayı devreye sokun. Fokusların hararet müşürü suyun sıcaklığını değilde motorun sıcaklığına göre çalışıyor sanırım Servet abi Ben hararet yapan dizel araçlarda motorkapatılmaz diye biliyordum abi bunu öğrendiğim iyi oldu Yorum bağlantısı
Servet Aydın 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 Blok sıcaklığından hararet okumak sağlıklı olmaz. Muhtemelen yağ ısı sensörü bloktakidir. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 21 Mart 2011 Paylaş 21 Mart 2011 2.0larda motor sicakligi ust bloga gomulu isi sensoru ile okunuyor. 1.6 larda bu sensor termostat yuvasinin ustunde ve suya temas ile olcdugu icin hava yaptiginda gosterge sapitiyor. Bloktan olculen bence en sagliklisi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts