İçeriğe Yönlendir

Ani Hararet Yükselmesi!

Savaş Değişli

Recommended Posts

Servet Aydın
2.0larda motor sicakligi ust bloga gomulu isi sensoru ile okunuyor. 1.6 larda bu sensor termostat yuvasinin ustunde ve suya temas ile olcdugu icin hava yaptiginda gosterge sapitiyor. Bloktan olculen bence en sagliklisi.

Silindir kapağı su kadar hızlı tepki veremeyeceği için sağlıklı olmaz. Bahsettiğin 2.0 lt lik motorlardaki ölçüm silindir kapağındaki su kanallarından okunuyordur.

Nihayetinde sensörün okuma ucu su ile direk temas halinde olmalı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
Silindir kapağı su kadar hızlı tepki veremeyeceği için sağlıklı olmaz. Bahsettiğin 2.0 lt lik motorlardaki ölçüm silindir kapağındaki su kanallarından okunuyordur.

Nihayetinde sensörün okuma ucu su ile direk temas halinde olmalı.

Degil. Sokmuslugum var. Herhangi bi su gecisine rastlamadim. Sensorde de conta vs yok zaten. Su ile temas halinde olmasi zaten gostergeyi sapittiriyor.

Ilk resimdeki 2.0 lari CHT (Cylinder Heat Temp) sensoru. Ikinci resim 1.6 larin Coolant Temp Sensoru.

322169e06b2299a494e3b11.th.jpg

gggpf.th.jpg

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Degil. Sokmuslugum var. Herhangi bi su gecisine rastlamadim. Sensorde de conta vs yok zaten. Su ile temas halinde olmasi zaten gostergeyi sapittiriyor.

Ilk resimdeki 2.0 lari CHT (Cylinder Heat Temp) sensoru. Ikinci resim 1.6 larin Coolant Temp Sensoru.

Sen yazmışsın üsteki silindir odası ısısını ölçüyor. Motor suyu ile alakası yok.

İkincisi belli zaten soğutucu (su )sensörü.

Ha dersenki silindir yatağının ısısına göre ölçüm yapan sisteme geçildi. O başka...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Antifrizi kırmızıdan maviye çevirmeyin.Doğrusu zaten kırmızı olan...Kırmızı kalsın.

Yorum bağlantısı
Arda Merve

kırmızı antifriz ile mavi antfiriz arasında çok mu fark var ?

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

kırmızı organik mi ne öyle bir şey diye biliyorum... focuslara uygun olan kırmızıdır ve kırmızı kullanılmalıdır.. bahsettiğim işlem çok basittir, serviste bu işle uğraşan olacağını sanmıyorum.... kendiniz kolayca yapabilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
servis size sorunun lpg den kaynaklandığını, lpg tesisatının aracın soğutma sistemi hortumlarını uzattığını ve dolandırdığını, bu sebepten devir daim pompasının yetersiz kaldığını ve lpg yi söktürmeniz gerekeceğini söyleyecektir. :D tecrübe ile sabit, nedense bu focuslarda kronik sorun olduğunu kabullenmek istemiyorlar, motora takılan kit ile ilgili TIS den ise haberleri bile yok????

Valla haklıymışsın Özay bey

Bugun euroford u aradım Mehmet abinin bahsettiği bukonu ile ilgili teknik bülteni sordum.Bingöl servisinede sormuştum onlarında haberi yoktu ne kitten nede Bültenden.

Durumu anlattım euroservise teknikbülteni ve kiti sordum.Kayıt oluşturdular 3saat sonra aradılar genelmüdürlüğe durumu bildirmişler teknik ekip böyle bir bültenin olmadığını ve böyle bir kitte olmadığını söylediler.

Bu bültenin numarasını bilen var mı acaba?? Yok deyince bende iddaa edemedim illa var diye :good1:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Savaş Değişli

herkese selamlar

son durumu sizlerle paylaşayım dedim

-45 olan dereceyi -20 ye indirdim

Ani hararet yükselmesi sorunu ortadan kalktı. gaugemenuden 108 e kadar çıktığını gördüm son durum çok sıkıştırmama rağmen 102den daha yukarı çıkmıyor.Sorun çözüldü gibi inşallah,haftaya sorunun meydana geldiği yola tekrar gideceğim bir aksilik olursayine burada paylaşırım

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hadi geçmiş olsun umarım nüksetmez.Bazı arkadaşlar bu şekilde çözüme ulaşmışlar...

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
Hadi geçmiş olsun umarım nüksetmez.Bazı arkadaşlar bu şekilde çözüme ulaşmışlar...

Çok teşekkürler Ayhan abi

inşallah yeniden olmazda arabamı seveseve kullnırıım.Tekrarlarsa by pass kitini taktıracağım artık Haftaya deneyeceğim 2 ay sonrada 1000 km konya ya gideceğimyazın sıcağında yapmazsa ''şimdi kurtuldum diyeceğim'' :)

Abi birde sunu sorayım bu menude ki ısı kaç dereceye gelince tehlikeli seviye diyebiliriz? artı gauge menudeki derece soğutma suyunu mu yoksa motor ısısını mı ölçüyor?

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

manuel ibre orta konumda oynamadan dururken gauge menüde sıcaklık çok fazla oynuyor... oldukça fazla töleransı var sanırım.... 104 te termostat açıyor, 104 ü geçmemeli diye düşünüyorum... benimkisi sadece yorum :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

104 te termostat açılmıyor. servis dökümanında 82 derecede termostat açılmaya başlar 96 derecede tam açık konumuna geçer diyor. 104 fan için bir dereceydi diye kalmış aklımda. 104 ü geçince ya fan açıyordu ya fan 2, kademeye geçiyordu.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
manuel ibre orta konumda oynamadan dururken gauge menüde sıcaklık çok fazla oynuyor... oldukça fazla töleransı var sanırım.... 104 te termostat açıyor, 104 ü geçmemeli diye düşünüyorum... benimkisi sadece yorum :)

Evet Özay bey baya geniş bir aralığı var bu manuel ibrenin,80 derece civarı ortaya geliyor sonra 108 e kadar çıktığını gördüm gaugeda hala ortadaydı ibre.104 te termostat değilde fan açıyor sanırım

104 te termostat açılmıyor. servis dökümanında 82 derecede termostat açılmaya başlar 96 derecede tam açık konumuna geçer diyor. 104 fan için bir dereceydi diye kalmış aklımda. 104 ü geçince ya fan açıyordu ya fan 2, kademeye geçiyordu.

+104

Yorum bağlantısı
Kamil Can

arkadaslar aynı sıkıntı bendede var.havasını aldığımı sanıyordum ama uzun yolda tekrar etti.antifiriz değismeden önce böyle bir sorun yoktu.ustaya sorunu anlattım hava yaptığı zaman genleşme kabını aç dedi zamanla hava kalmaz dedi.kastamonu -ankara arası tekrar nuksetti.bosch servisine göturdum usta rölelerden hallederiz dedi.benım aklıma yatmadı.hava yaptıran ustayı aradım oda sakın yaptırma müşürden kaynaklı olabilir dedi.ne yapmalıyım.?

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
(düzenlendi)
arkadaslar aynı sıkıntı bendede var.havasını aldığımı sanıyordum ama uzun yolda tekrar etti.antifiriz değismeden önce böyle bir sorun yoktu.ustaya sorunu anlattım hava yaptığı zaman genleşme kabını aç dedi zamanla hava kalmaz dedi.kastamonu -ankara arası tekrar nuksetti.bosch servisine göturdum usta rölelerden hallederiz dedi.benım aklıma yatmadı.hava yaptıran ustayı aradım oda sakın yaptırma müşürden kaynaklı olabilir dedi.ne yapmalıyım.?

Kamil bey sizi çok iyi anlıyorum inanın.Nekadar can sıkıcı birdurum olduğunu biliyorum.sistem hava almış bir yerden,önce antifirizi -25 dereceye falan indirin ve iyibir ustada veya kendiniz havasını alın.Özay bey önceki sayfalarda detaylı olarak anlatmıştı. birkeredaha yokuşta tekrarlar ise müşür ü kontrol ettirirsiniz onda da sorun yok ise Kesinlikle By pass hortum kitini taktırmanız gerekmekte.

tarihinde Sava? De?i?li tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kamil Can

arkadasım arbabamda hiç bir sıkıntı yoktu.pıyasada usta yok adam resmen arabayı katletti.paramızla rezil oluyoruz..araç genellikle yokus yukarı çıkarken ve yokus asağı ayağımı gazdan çektiğimde yapıyo.düz yolda sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
arkadasım arbabamda hiç bir sıkıntı yoktu.pıyasada usta yok adam resmen arabayı katletti.paramızla rezil oluyoruz..araç genellikle yokus yukarı çıkarken ve yokus asağı ayağımı gazdan çektiğimde yapıyo.düz yolda sıkıntı yok.

Kamil bey Önceden sıkıntı yoksa kesin antifiriz yoğunluğundadır,Nasıl bir antifiriz koydunuz ve derecesi kaçtı acaba?

Yorum bağlantısı
Kamil Can
Kamil bey Önceden sıkıntı yoksa kesin antifiriz yoğunluğundadır,Nasıl bir antifiriz koydunuz ve derecesi kaçtı acaba?

yarın ölçüp yüksek ise %25 civarına alacağım.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
yarın ölçüp yüksek ise %25 civarına alacağım.

Yarın derecesini ölçtürün - 25 derece civarına getirin birde güzelce havasını aldırın sorun kalkar inşallah

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

önce havasını alıp deneyin sonra seyreltin seyreltecekseniz.

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

antifirizden..Savaş hocamı dinleyin -25lere düşürün.. :nazar:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

104 den sonra fan açılıyor...

Yorum bağlantısı
Kamil Can
Yarın derecesini ölçtürün - 25 derece civarına getirin birde güzelce havasını aldırın sorun kalkar inşallah

arkadasım benim sogutma suyu full antifirizmiş.aynen dediğin gibi -25 dereceye cektim.arabayı fan açana kadar rolantide çalıştırıp 20 km bayır yokuş sıkıştırdım.sorun cıkmadı.uzun yolda deneyeceğim 15 gün içinde sonuç o zaman belli olur.ama anlayamadım full antifiriz olunca neden yalancı hararet yapıyor?açıklanırsa sevinirim

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
arkadasım benim sogutma suyu full antifirizmiş.aynen dediğin gibi -25 dereceye cektim.arabayı fan açana kadar rolantide çalıştırıp 20 km bayır yokuş sıkıştırdım.sorun cıkmadı.uzun yolda deneyeceğim 15 gün içinde sonuç o zaman belli olur.ama anlayamadım full antifiriz olunca neden yalancı hararet yapıyor?açıklanırsa sevinirim

0 derece ve altında radyatör suyuna katılarak suyun donmasını önleyen kimyasal madde.

Antifriz radyatörü ve soğutma sistemini pas ve korozyondan korumak amacıyla da kullanılmaktadır. Donma noktası -12 derece olan saf antifriz, su ile karıştırıldığında donma noktası -65 dereceye kadar düşürmektedir. Ancak su oranı veya antifriz oranı arttıkça donma noktası düşmektedir.Bu nedenle doğru miktarda su ile karıştırılması önemlidir. Su oranı %70′i aşarsa donma %30′un altına düşmekte ve hararet tehlik_esi baş göstermektedir.Antifirizin ısıyı taşıma özelliği **izafi olarak daha az olduğundan düşük ağırlığın önem arz ettiği uygulamalarda daha da az kullanılır.

Türkiye iklim koşullarında maksimum koruma için % 33 ila % 50 arasında antifriz kullanımı tavsiye edilmektedir. Karışım yaparken sert sulardan kaçınılması gerekmektedir. Çünkü sert sular antifrizin içindeki koruyucu katıkların etkisini azaltmaktadır. Bu nedenle musluk suyu yerine yumuşatılmış ve distile edilmiş su kullanılmalıdır. “Antifriz eklenmesi veya değiştirilmesine bomometre ile ölçüm yapıldıktan sonra karar verilmemelidir Bomometre cihazı, sadece karışımdaki etilen glikol miktarını ölçmektedir ve formülündeki koruyucuların durumu hakkında bilgi vermemektedir. Dolayısıyla bomometre, antifrizin soğutma sistemini koruma gücünü ölçememektedir. Bütün antifrizler birbirlerinin aynısı değildir çünkü, piyasadaki antifriz ürünleri arasında büyük oranda kalite farkı vardır. OAT (organik asit teknolojisi) ile üretilen antifrizler içeriğindeki katıkların kimyasal özellikleri sayesinde hem daha uzun ömürlüdürler hem de aşınmaya karşı daha iyi koruma sağlarlar. Genel maksatlı antifrizler normalde yılda bir defa, ekleme yapılmadan değiştirilir. Gelişmiş antifrizler ise daha uzun ömürlü olduklarından 3 yıla kadar kullanılabilmektedir.

Kış aylarında otomobiller için son derece önemli bir koruyucu olan antifriz, bilinenin aksine sadece kış mevsiminde değil 4 mevsim kullanılabiliyor.

Ünlü bir motor yağı firmasının internet sitesinde yer alan habere göre, kış aylarında otomobiller için son derece önemli bir koruyucu olan antifriz, bilinenin aksine sadece kış mevsiminde değil, 4 mevsim kullanılabiliyor. Antifrizin 4 mevsim kullanılabilmesinin nedeni ise içeriğindeki katıklarla aynı zamanda metal ve alaşımlarını paslanma ve aşınmaya karşı koruması ve kışın donmayı önlediği gibi, yazın da harareti önlemesi.

**İZAFİ : Göreceli, kişiye konuya, mantığa göre değişikliği olan kavramlar.

NOT:Yukarıdaki yazı alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Sorun kalmamıştır bence Kamil bey geçmiş olsun,Full antifirz olunca sanırım daha mıyoğun oluyor ne ondandır galiba?

Açıklaması güç birşey:D

Vural abide açıklamış aslında,ellerine sağlık abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...