İçeriğe Yönlendir

Ani Hararet Yükselmesi!

Savaş Değişli

Recommended Posts

Özay Uçar
104 te termostat açılmıyor. servis dökümanında 82 derecede termostat açılmaya başlar 96 derecede tam açık konumuna geçer diyor. 104 fan için bir dereceydi diye kalmış aklımda. 104 ü geçince ya fan açıyordu ya fan 2, kademeye geçiyordu.

mustafa doğru söylüyor, herkesten özür dilerim aklımda yanlış kalmış.... :rolleyes:) 104 te fan açıyordu....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özay Uçar
(düzenlendi)

benim anladığım antifiriz geç ısınıp geç soğuyor.... kış başında yoğunluğu bir miktar arttırmıştım motor daha geç ısınmaya başladı... sanırım karışım belli bir oranı aştığında ısı iletimi düşük oluyor.. veya ikinci bir ihtimal yoğunluk fazla olunca devirdaim pompası yeterli bir şekilde soğutma sıvısı çevrimini gerçekleştiremiyor.. (bilimsel bir gerçekliği yoktur, sadece bir teori)

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

erzurumda seyreltilmiş antifiriz kullanana deli gözüyle bakarlar..ford haricindede duymadım saf antifiriz kullanıldığı için harareti oynayan araç..teknik olarak söyleyecek bişeyim yok ama saf antifiriz kullanıldığı için sadece focusun hararet ibresi oynuyorsa orada sorun antifirizin yapısında değil focusun yapısındadır bence..tabiki şimdilik sevinelim sorunumuz bu şekilde çözüldü diye ama bulduğumuz bu çözümün sebebini açıklarkende sorun antifirizdenmiş yahu demeyelim zira sorunun sebebi kullandığımız araç..

Yorum bağlantısı
Kamil Can

antifirizi -25 dereceye getirdik ama daha olumlu veya olumsuz olduğunu uzun yolda anlarız

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
benim anladığım antifiriz geç ısınıp geç soğuyor.... kış başında yoğunluğu bir miktar arttırmıştım motor daha geç ısınmaya başladı... sanırım karışım belli bir oranı aştığında ısı iletimi düşük oluyor.. veya ikinci bir ihtimal yoğunluk fazla olunca devirdaim pompası yeterli bir şekilde soğutma sıvısı çevrimini gerçekleştiremiyor.. (bilimsel bir gerçekliği yoktur, sadece bir teori)

Teoriler de bilimseldir. :good1:

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
Sorun kalmamıştır bence Kamil bey geçmiş olsun,Full antifirz olunca sanırım daha mıyoğun oluyor ne ondandır galiba?

Açıklaması güç birşey:D

Vural abide açıklamış aslında,ellerine sağlık abi

Asıl yazı sahibine teşekkür edelim.Ben sadece kopyala ,yapıştır yaptım. :good1:

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
erzurumda seyreltilmiş antifiriz kullanana deli gözüyle bakarlar..ford haricindede duymadım saf antifiriz kullanıldığı için harareti oynayan araç..teknik olarak söyleyecek bişeyim yok ama saf antifiriz kullanıldığı için sadece focusun hararet ibresi oynuyorsa orada sorun antifirizin yapısında değil focusun yapısındadır bence..tabiki şimdilik sevinelim sorunumuz bu şekilde çözüldü diye ama bulduğumuz bu çözümün sebebini açıklarkende sorun antifirizdenmiş yahu demeyelim zira sorunun sebebi kullandığımız araç..

kışın yoğunluk artırılır, yazın ise azaltılır.... yada focus elden çıkarılır.... erzurumda kış mevsiminde termometreler en düşük kaçı gösteriyor??

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz
kışın yoğunluk artırılır, yazın ise azaltılır.... yada focus elden çıkarılır.... erzurumda kış mevsiminde termometreler en düşük kaçı gösteriyor??

-36yı gördük bu kış

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
antifirizi -25 dereceye getirdik ama daha olumlu veya olumsuz olduğunu uzun yolda anlarız

bu hafta sonu sorunun çıktığı yolda Aynı yokuslarda iyi bir sıkıştıracağım yapmaz ise kurtulduk inşallah

sizden de son gelişmeleri bekleyeceğiz kamil bey

Yorum bağlantısı
Sinan Arıkan
Herkese Selamlar

bu hafta sonu Malatyaya lastik için giderken aksilikle peşimi bırakmadı :flowers:

Cuma aksamı olanlar:

1-Bingöl solhandan çıktım Elazığ karakoçan ile kovancılar arasında 140 km ile giderken bir anda motor arıza lambası yandı servisi aradım lpg den kaynaklı olabileceğini söyledi yola devam ettim

2-60 km sonra bir baktım Hararet göstergesi bir saniyede kırmızıya hopladı hemen sağa çektim stop ettim ford yol yardımı aradım elazığ servisten bir ustayla görüştüm sistemin hava yapmış olabileceğini söyledi.3 dk sonra Kontağı açtım ısı göstergesi normale dönmüştü devam ettim

3- Tabi benim göz hararet göstergesinde takılı,70 km sonra yine bir anda hararet göstergesi kırmızıya dayandı hemen durdum stop ettim tekrar çalıştırdım yine normale geldi

Cumartesi Malatya sanayisine gittim

1-Motor arıza lambası sebebinin oksijen sensöründen olduğunu söyledi değiştirim 135 tl

2-Usta Asıl önemli konu Hararet konusu için ise Bu araç hararet görmemiş dedi,yedek su deposunda bir hasar radyotör borusunda bir şişme veya deforme yok dedi,çalışmasında da en ufak bir hararet belirtisi yok dedi göstergeden kaynaklı bir sıkıntı olaiblir dediAracı bilgisayara bağladı hararet ile alakalı bir hata da bulamadı.

Araç tamirde iken de Onur Berktaş abiyle buluştuk biraz sohbet ettik :rolleyes:

Neyse bu gün 5 gibi yola çıktım

Hararet ibresinde gözüm sürekli

2 kere yaptı aynısını ama bu sefer durmadım yolda 2 seferinde de hararet göstergesi kırmızıya bir anda geliyor ve 2 saniye sonra normale dönüyor.Bu F1 lerde normal mi yoksa yapmam gereken bir şey varmı??

Herkese çok teşekkür ederim

Geçen sene sizin anlattığınız sorunun aynısını adana gülek boğazında kalarak bende yaşadım.Ta arabayı Konya/ereğliye kadar çektirdim.Saolsun oradaki ustam araçta hava var dedi iki kez havası alındı yol testi yapıldı geçti dedi.Yine yaparsa yedek su depo kapağını değiştir dedi.Biraz sorunlu gibiymiş(emin olmak için memlekette depo kapağınıda değiştirdim).Memlekete gittim saatte 130km geçmemek kaydı ile.140/150 arası dik tırmanma rampasına kadar aracı zorlayınca herşey ortaya çıktı.80/85 arasına sürat düşünce yükseliyor.Tekrar sanayinin yolu gözüktü.

ben termostadı değiştirtim sorun çözüldü.Termostadın içerisindeki ısı değişiminden etkilenip yay vasıtası ile ileri geri gelen termostat çubuğu ekseninden kaymış ve kenara sürtüyor.Sorun ondan.termostadı değiştirdikten sonra vurun rampaya bakın bakalım kırmızıya gidecek mi? Sağa çekince düşecek mi?

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Aklımda bulunsun buda iyi olur teşekkürler Sinan bey yanlız size birşey sorayım Kışın kalorifer ısıtması nasıl aracınızda? termostatadelik falan açmasın usta yanındamıydınız tüm işlem boyunca?

Yorum bağlantısı
Sinan Arıkan
Aklımda bulunsun buda iyi olur teşekkürler Sinan bey yanlız size birşey sorayım Kışın kalorifer ısıtması nasıl aracınızda? termostatadelik falan açmasın usta yanındamıydınız tüm işlem boyunca?

Savaş bey şuan güney doğudayım fazla soğuk olmadı ama ısıtma sorunu yaşamadım.Usta termostadı değiştirirken yanında idim.herhangi bir delik falan açmadı.82-96 arasında termostat devreye giriyor diye biliyorum.104 fan acıyor.benim bildiğim deliği büyütürse usta dermostat daha geç yada erken devreye girer diye biliyorum.çünkü küçük kanatma daha fazla olacak termostat acmadan.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Benim aracta 2.0 havasini kendi kendine aliyor diye pek ugrasmadan antifriz degismistim. Araci her sabah calistirdigimda likir likir su sesi geliyordu. Belliki hava yapmis. Hasan beyin yontemi ile arac sicakligi 100 lu derecelerdeyken genlesme kapagini cok hafif actim. Butun baloncuklar yukarida dogru cikti. Gozle bariz goruluyor. Fakat dikkat etmek lazim kapagi fazla acinca arac tekrar hava yapiyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Savaş Değişli
Havalardan kurtulmana sevindim Mehmet kardeşim netice iyi olacak göreceksin .Hatta canın sıkıldıkça yapmaya devam et tamamen kurtulacaksın inan .kolay gelsin .

Teşekkürler ilgin için Hasan kardeşim

Akü yeni fan termostad ve devirdaim tıkır tıkır çalışıyor.Yani soğutma sistemi sağlıklı maşallah.Gecen haftalarda başıma gelmişti bingöl servisine gittim orada yeni yazılım yüklendi ve antifiriz -45 ten -20 lere getirildi.Gecem hafta sonu deneme fırsatım oldu.Malatya bingöl arasında başıma gelmişti bu olay,o yokuşları 4 kişi arka bagaj full dolu 140 km ile tırmandım ama hararet hiç oynamadı en çok (3 sn) 102 dereceyi gördüm.

İnşallah kurtuldum bu sorundan :nazar:

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

dün 1 litre antifiriz çekip kaynatılıp soğutulmuş su ekledim(buralarda saf su bulmam imkansız) Erken sevinmek istemiyorum ama daha önce deli gibi oynayan hararet ibresi 130a çıktığımda hafifçe bir oynama yaptı sadece..bu arada 3-4 kez motor sıcakken kapağı gevşettiğimde hava sesinide duydum..sanırım sorun çözüldü..bu arada çıkan antifiriz çok pisti bulamaç gibiydi..sebebi radyatördeki pislikten ama bu kadar pis olması şaşırttı beni..nerdeyse akışkanlığı bile kalmamıştı..(hararet ibresi oynamayınca fan tatile çıktı resmen..-20de bile o kadar sık duyuyordumki fan sesini şaşırıyor insan şimdi)

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

İnşallah kurtuldum arkadaşlarda bugun bişey aklıma takıldı bingöle gittim geldim eve gedim tam stop edeceğim baktım fan çalısıyor.Stop ettim gauge menuyu actım 94 derecede ama fan yine çalıştı ikisi birlikte.103 te çalışması gerekmezmiydi ?

Yorum bağlantısı
Kamil Can
İnşallah kurtuldum arkadaşlarda bugun bişey aklıma takıldı bingöle gittim geldim eve gedim tam stop edeceğim baktım fan çalısıyor.Stop ettim gauge menuyu actım 94 derecede ama fan yine çalıştı ikisi birlikte.103 te çalışması gerekmezmiydi ?

evet 104 derecede 2 fanı beraber açıyor.senin dediğin gibi antifirizi -25 dereceye ayarladım ve rampa asagı ve yukarı fan açıncaya kadar çalıstırp havasını almaya çalıstım.50 km lik ylda şu anda sıkıntı yok.daha uzun yol yapmadım

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Benim sıkıntı 94 derecede fanın çalışmaya başlaması Kamil hocam? Acaba müşür mü bozuk benim :D

Yorum bağlantısı
Kamil Can

104 de açmıyorsa musurde sıkıntı var.ben gage aaçıp tek tek inceledim.104 dü görduğü an fan acıyor.94 derecede termostat açık olması lazım.fan değil.buradanda tüm cevap yazan ve özellikle hasan arkadasa hava alma konusunda yardım ettiği için tesekkur ederiz

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
(düzenlendi)
klima falan açık olmasın savaş bey?

Yok klima kapalı idi Özay bey,dikkat ettim acaba klima mı acıktı diye.anlamadım niye fan açıldı:lol:

tarihinde Sava? De?i?li tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

kaloriferi cama verdinmi fan açılıyormuş bugün forumda biryerde okumuştum..

kaloriferi cama verdinmi fan açılıyormuş bugün forumda biryerde okumuştum..

bu arada havayı nereye üflüyor, cama verdiyseniz klima otomatik devreye giriyor. o yüzden araç fanları çalışmaya başlıyor.

Bu ileti Mustafa Tüfekçi tarafından 21.02.11 - 01:38 yeniden düzenlenmiştir.

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
Yok klima kapalı idi Özay bey,dikkat ettim acaba klima mı acıktı diye.anlamadım niye fan açıldı:)

hava üfleme konum düğmesi cama getirildiğine hızlı buğu çözümü için klima otomatik devreye girer ondan sormuştum.. :good1:)

sorunun şekline gelince bu özelliğin ghia larda olduğunu biliyorum, ancak bizim araçlarda var mı emin değilim.... ondan dolayı net olarak söyleyemedim...

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Mehmet Yılmaz Ak

Arkadaşlar merhaba, arabam 2005 focus. Bugün araba yüklü ve 130 km ile rampa tırmanırken bir anda hararet kırmızıya gitti ve ayağımı gazdan çekince normale döndü. Kırmızı antifiriz kullanıyorum( su vs karıştırmadan) ve geçen hafta manifoldun üzerinde kırmızı renk görüp ustaya gittim. Usta da hortum girişini sıktı ve devam et dedi. Acaba bununla ilgisi var mı? Birde eve sağ salim gelince antifiriz koyulan kutunun ağzını açıp anlar gibi yapıp kapatmıştım. Şimdi tekrar arabanın yanına gittim ve çalıştırıp bir tur attım. Stop ettikten kısa süre sonra lokur likur su sesi duydum. Olay nedir bilen var mı? Yardım lütfen arabamdan soğudum yemin ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...