İçeriğe Yönlendir

Ani Hararet Yükselmesi!

Savaş Değişli

Recommended Posts

Mehmet Yılmaz Ak

Simdi ustaya gittim ve arabanin arkasini kaldirip motor su kabinin kapagi acik 10 dk calistirdi ve kabin icine hava ufledi resmen,hava dedikleri bu herhalde. Anlamadigim ise su max ve minumun araliginin cok cok ustunde antifiriz koydu. Usta tasti nerdeyse dedim ve max cizgisini gosterdim ama bunlarda boyle dedi. Fazla su zarar verir mi fazlasini aldirmalimiyim? Ya da siringa ile ben ceksem hava yapar mi? Lutfen buna bari cevap verin:)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kırmızı antifiriz kullanıyorum( su vs karıştırmadan).

Bu çok büyük yanlış.

Hem sağlıklı ısı transferi yapamaz.. Hem de devirdaim düzgün pompalama yapamaz.

Yaşadığınız yere göre -25 -30 derece olacak şekilde sulandırmalısınız.

Simdi ustaya gittim ve arabanin arkasini kaldirip motor su kabinin kapagi acik 10 dk calistirdi ve kabin icine hava ufledi resmen,hava dedikleri bu herhalde. Anlamadigim ise su max ve minumun araliginin cok cok ustunde antifiriz koydu. Usta tasti nerdeyse dedim ve max cizgisini gosterdim ama bunlarda boyle dedi. Fazla su zarar verir mi fazlasini aldirmalimiyim? Ya da siringa ile ben ceksem hava yapar mi? Lutfen buna bari cevap verin:)

Fazla su zarar verir. Motor soğukken maksimum çizgisine kadar su konulmalı.

Çünkü.. su ısınınca genleşir. O kabın adı da genleşme kabıdır.

Genleşe bilmesi için boşluk bırakılmalı.

aksi durumda ya kapaktan atar ya o kabı patlatır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak

Aksaray'daki ustama gidene kadar en iyisi araca binmemek. Memlekete giderken de sıkıştırmadan gitmek. Bu sorunu çözerse benim usta çözer. O da çözemez sorun devam ederse araba satılık.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aksaray'daki ustama gidene kadar en iyisi araca binmemek. Memlekete giderken de sıkıştırmadan gitmek. Bu sorunu çözerse benim usta çözer. O da çözemez sorun devam ederse araba satılık.

Teşekkürler.

Aksaraydaki ustsnız kim.
Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak

Serhat diye bir arkadaş GÖKDEMİR Ford Özel servisi bilir misin? Ben ankarada usta bulamadım hem gezmeye sılaya hemde sorunlarım varsa araba ile ilgili ona giderim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...