Çağlar Bayur 22 Mayıs Paylaş 22 Mayıs Çağrı Alaf yazdı: var mı yok mu sorarsın, hangi gezegende? istanbulun ilçeleri var akşam gün batımından sonra takviye kuvvetsiz girilemiyor 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 22 Mayıs Paylaş 22 Mayıs Çağrı Alaf yazdı: Polisin cezai işlem gerekçesi doğru olsa bile tutumu doğru değil. Vatandaş azarlanmaz, öyle delikanlı delikanlı el kol yapılmaz. Yapılmaması lazım yani. Vatandaşa gidersin, kabahatini söylersin, kabahat sayılabilmesi için yaptığı şeyin bir gerekçesi var mı yok mu sorarsın, eğer yok ise ceza yazarsın. Varsa da oluruna bakarsın. bence orada doğrudan tutuklayıp sonra soru sorması daha güvenli olurdu. 1 Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 22 Mayıs Paylaş 22 Mayıs servis aracının içinde kamera kaydı yapılıyor diye biliyorum varsa oradan daha doğru bir yorum yapılabilir Yorum bağlantısı
Cem Işık 22 Mayıs Paylaş 22 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: hangi gezegende? istanbulun ilçeleri var akşam gün batımından sonra takviye kuvvetsiz girilemiyor Küçükçekmece Kanarya mahallesinde oturan amcamı akşamları çevirip kimlik kontrolü yapıyordu dağdaki örgütün üyeleri olan organizmalar. Amcam taşındı da başı belaya girmekten kurtuldu. 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Mayıs Paylaş 22 Mayıs Çağrı Alaf yazdı: Polisin cezai işlem gerekçesi doğru olsa bile tutumu doğru değil. Vatandaş azarlanmaz, öyle delikanlı delikanlı el kol yapılmaz. Yapılmaması lazım yani. Vatandaşa gidersin, kabahatini söylersin, kabahat sayılabilmesi için yaptığı şeyin bir gerekçesi var mı yok mu sorarsın, eğer yok ise ceza yazarsın. Varsa da oluruna bakarsın. esenyurt’ta? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mayıs Paylaş 22 Mayıs Önüme bir sürü bayan şöför ölümlü yaya kazası düşüyor . Öff moralin bozuldu iyice Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Mayıs Paylaş 22 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: esenyurt’ta? pasaportla girilebilir Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Mayıs Paylaş 22 Mayıs Polis hatalı. Meskunda hızı fazla. Servis sürücüsü hatalı. Yolun tersinde yolcu indiriyor Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Yine bir bayan. Fren yerine gaza basma vakası. https://x.com/ajans_muhbir/status/1927718003853898078?s=46 dikkatsizlik ve kurala uymama kazaları erkekler tarafından yapılıyor. Kontrolsüzlük de kadınlar tarafından Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 20 saat önce Paylaş 20 saat önce En can sıkıcısı da bu olsa gerek. Ortada hiçbir şey yok sadece arkası bomboş taksir var. Erkeklerin kazasındaki ölüm, öldürme oranları daha çok. Eğer iki seçeneğim olsa birisi erkeklerin adam gibi sürmesi, diğeri de kadınların dikkatli olması deseler erkekler adam gibi sürsün derim. Neticesinde ölümler azalır. Bunu bir kadın tarafından neredeyse öldürülen bir motosiklet sürücü olarak söylüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Bir süre düz vites kullanmadan otomatiğe geçilmemeli. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 20 saat önce Paylaş 20 saat önce (düzenlendi) Erkek sürücülerde özgüven fazla şekil a. Kadın sürücülerde anlık reaksiyonlarda panik durumu hakim oluyor. Manuel vites candır. 20 saat önce tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yine bir bayan. Fren yerine gaza basma vakası. https://x.com/ajans_muhbir/status/1927718003853898078?s=46 dikkatsizlik ve kurala uymama kazaları erkekler tarafından yapılıyor. Kontrolsüzlük de kadınlar tarafından Burada sorumlu kadın değil, sürücü kursu. Ehliyet almadan önce insanları sürücü kursuna gitmeye zorluyorlar ama kurslar yada sınav gözetmeni nedense hiç sorumlu olmuyor. Frenle gazı karıştıran birinin ehliyeti olmaması gerek. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Burada sorumlu kadın değil, sürücü kursu. Ehliyet almadan önce insanları sürücü kursuna gitmeye zorluyorlar ama kurslar yada sınav gözetmeni nedense hiç sorumlu olmuyor. Frenle gazı karıştıran birinin ehliyeti olmaması gerek. Devlet de suçlu, her giren geçiyor, vatandaş da suçlu geçirmeyen hocalar dövülüyor. Ben hastalık derecesinde dikkatli olduğumdan tekte geçmiştim ancak aradan toplamda aylar geçmesine ve 5-6 kere girmelerine rağmen Avustralya ehliyeti alamayan arkadaşlarım var. Her prosedür atlanılması gereken bir zorluk olarak görülüyor, eğitim kaygısı silinmiş artık. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Evren Erakçora yazdı: Bir süre düz vites kullanmadan otomatiğe geçilmemeli. Hatta manuel kullanamayan otomatik kullsnmsmslı 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 15 saat önce Paylaş 15 saat önce 2 hafta önce motor ehliyeti almış birisi olarak motora dair hemen hemen hiç bir şey öğretmediler diyebilirim. Ama sınavda güzel zorluyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yine bir bayan. Fren yerine gaza basma vakası. https://x.com/ajans_muhbir/status/1927718003853898078?s=46 dikkatsizlik ve kurala uymama kazaları erkekler tarafından yapılıyor. Kontrolsüzlük de kadınlar tarafından Benim müşterim bu şekidle kaza yaptı, Toprak bir otoparkta iki üç arabaya çarptı, ama ilginci. isuzu kamyonu yandan yarım metre itmeyi de başardı.. Beni aradılar kaza yaptık diye, olayın büyüklüğünü görünce ve yakında da olunca ben geleyim dedim.. Gittim, Kadın fren diye gaza ne kadar bastıysa, otoparkı kazımış resmen, duran kamyonu yanlamasına yarım metre itmiş. Nasıl oldu dedim, gaz pedalı kilitlendi, ne kadar frene bassam da durmadı dedi.. Ancak fren yerine gaza bastığını söylesem de bunu asla kabul etmedi. Gaz pedalı kilitlendi diyor.. Arabayı çalıştırıp çekiciye yüklememiz gerekiyordu.. Korktular yine araba çıldıracak diye. Biz yapmayız dediler. Ben geçtim, çalıştırdım, çekiciye yönlendirdim, her şey normaldi Fren yerine gaza bastıkları için, araç hızlandıkça durdurmak için gaza daha çok basıyorlar. Bir şeyler yanlış diye düşünüyorlar ama ulen bu bastığım nedir diye düşünmüyorlar.. 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Manuel araç vitesteyken, fren yerine gaza basınca da aynı kaza olurdu. Kadın debriyaja basmayı da unutabilirdi. bunu nereden biliyorum? Aynısını yıllar önce annem yaptı. Arabayı döndürürken, dereye uçtuk. Araç manueldi. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Manuel araç vitesteyken, fren yerine gaza basınca da aynı kaza olurdu. resime büyük bak, bu kadar acemi ise stop ettirirdi öncesinde bi yerde, kullanmaz bırakırdı veya iyice antreman yapardı 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 saat önce Paylaş 13 saat önce (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: resime büyük bak, bu kadar acemi ise stop ettirirdi öncesinde bi yerde, kullanmaz bırakırdı veya iyice antreman yapardı Bu kadar büyük bakarsak ehliyet alma kriterlerine gidelim. Orada şöyle bi sanat var. Herkes anlayamaz Debriyajla insan terbiye edilmez. Bazısında şanzıman yok mesela. Sahte debriyaj mı koysunlar 13 saat önce tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Benim müşterim bu şekidle kaza yaptı, Toprak bir otoparkta iki üç arabaya çarptı, ama ilginci. isuzu kamyonu yandan yarım metre itmeyi de başardı.. Beni aradılar kaza yaptık diye, olayın büyüklüğünü görünce ve yakında da olunca ben geleyim dedim.. Gittim, Kadın fren diye gaza ne kadar bastıysa, otoparkı kazımış resmen, duran kamyonu yanlamasına yarım metre itmiş. Nasıl oldu dedim, gaz pedalı kilitlendi, ne kadar frene bassam da durmadı dedi.. Ancak fren yerine gaza bastığını söylesem de bunu asla kabul etmedi. Gaz pedalı kilitlendi diyor.. Arabayı çalıştırıp çekiciye yüklememiz gerekiyordu.. Korktular yine araba çıldıracak diye. Biz yapmayız dediler. Ben geçtim, çalıştırdım, çekiciye yönlendirdim, her şey normaldi Fren yerine gaza bastıkları için, araç hızlandıkça durdurmak için gaza daha çok basıyorlar. Bir şeyler yanlış diye düşünüyorlar ama ulen bu bastığım nedir diye düşünmüyorlar.. Şoka giriyorlar çünkü abi. O an anılarında dahi fludur. Gazı yaslamış ve şaşkınlık içinde bilinç kapanmış sadece izliyor. Gözbebekleri kocaman olmuş. Kaza ve ani olaylarda sakin olabilmesi için bunun da eğitimi verilmeli adaylara. Kayabilen bir araba, hafifce kaza yapabilecekleri bir parkur (çarpışan araba hesabı) bazılarına komik gelecek belki ama beyin az da olsa bir iki kere bu çarpma vs olayını yaşamış olsa şoka girip lan noluyor demez frene basmalıyım derdi. O kazayı yapan şahıs muhtemelen aynı senaryoda artık gazı bırakıp frene basar artık. Yorum bağlantısı
Cem Işık 5 saat önce Paylaş 5 saat önce 20 sene önce mahalle arasında 40 km gibi hızla giderken(o yol için yüksek hız), arabaların arasından 6-7 yaşlarında bir çocuk çita gibi koşarak atladı soldan önüme , frene basmamla çocuk kaputa oturdu. Hemen kaputtan kalktı aynı hızla koşarak gitti. ben direksiyonda kilitlendim sağa dönüp çocuğa bakamadım korkumdan. Ezdim mi, şimdi dönüp bakacağım kanlar içinde vs bi dünya tilki dolaşıyor kafamda. Sağ camımı tıkladı biri, açtım, abi kusura bakma, benim sıpa böyle bakmadan atlar yola, çekeceğim kulağını şimdi sen merak etme dedi de içim rahat etti. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Cem Işık yazdı: 20 sene önce mahalle arasında 40 km gibi hızla giderken(o yol için yüksek hız), arabaların arasından 6-7 yaşlarında bir çocuk çita gibi koşarak atladı soldan önüme , frene basmamla çocuk kaputa oturdu. Hemen kaputtan kalktı aynı hızla koşarak gitti. ben direksiyonda kilitlendim sağa dönüp çocuğa bakamadım korkumdan. Ezdim mi, şimdi dönüp bakacağım kanlar içinde vs bi dünya tilki dolaşıyor kafamda. Sağ camımı tıkladı biri, açtım, abi kusura bakma, benim sıpa böyle bakmadan atlar yola, çekeceğim kulağını şimdi sen merak etme dedi de içim rahat etti. en korktuğum senaryo. sokak aralarında 10-15', geçmiyorum. çünkü çok fazla velet aradan yola fırlıyor Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Babam yıllar önce şehir içinde traktör sollarken traktörün önünden bir çocuk kurtularak babamın önüne çıkmış babam da çarpmıştı. Allah'tan sadece bir kırık bacakla kurtuldu çocuk. Trafikte her an tetikte olmak lazım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts