Tansu Kalafatoğlu 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Son 5 yılda 800.000 araç özel yollarda kaçak geçmiş yapmış ve ücret tahsil edilememiş. Bir kısmı da yurt dışına çıkmış. özel yolun doğruluğunu yanlışlığını ayrıca tartışırız ama hukuki olarak bu 800.000 kişiye dava açma yükü şirkette. Ben özel otoyol şirketi olsam o bariyeri de betondan yapardım. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben özel otoyol şirketi olsam o bariyeri de betondan yapardım. Neyse ki değilsin. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Nisan Paylaş 9 Nisan köprülerde gişe yok? başları mı kel ? tasarım mı hatalı? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Evren Erakçora yazdı: İzmir İkea kavşağında dur levhası var ( iki tane var kocaman) , doğal olarak duruyorum, arkadan kadın sürücü nasıl kornaya basıyor yürü diye. Uzaktan da selektör yapıyor, nasıl bir öz güven varsa ablada. İnsanlar trafik işaretlerini bilmiyor, düzcede dur yol ver tabelası olsn ksvşakksra yazılı tabela yapıldı hem sağa hem sola ada etrafında dönen araca yol ver diye. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Son 5 yılda 800.000 araç özel yollarda kaçak geçmiş yapmış ve ücret tahsil edilememiş. Zaten ödüyoruz, bir daha mı ödeyelim diyedir o 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Metin Uzunoğlu yazdı: İnsanlar trafik işaretlerini bilmiyor, düzcede dur yol ver tabelası olsn ksvşakksra yazılı tabela yapıldı hem sağa hem sola ada etrafında dönen araca yol ver diye. Hocam Türkçe Dur yazıyor:) Stop yazsa neyse. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Evren Erakçora yazdı: Hocam Türkçe Dur yazıyor:) Stop yazsa neyse. Birde şekli farklı. O şekli görünce duracaksın bu kadar net. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Gişe kaçak geçişe önlem değil. Gişe teknolojinin yeni yeni geliştiği dönemlerden kalma eski usul fi tarihinden bir sistem. Güncel sistemler plakayı 200 ile giderken bile okur. Gerekirse hız cezası bile yazar. Tartışmaya gerek bile yok gişenin savunulacak bir yanı da yok. İğneyi kendimize batıralım diyenlere ithafen; Adam öldü iğne batıracak yerleri tanınmaz halde. İnsan canı her şeyden kıymetli, bir sebep var ki bu gişe kazaları her sene oluyor. Değiştirelim sistemi, ne insanlar ölsün ne kaçak geçişler. Herkesin mutlu olmasının yolu gişeleri kaldırmaktan geçiyor. Sanarsın gümrük kapısı bir de bariyer koymuşlar. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Çağrı Alaf yazdı: Gişe kaçak geçişe önlem değil. Gişe teknolojinin yeni yeni geliştiği dönemlerden kalma eski usul fi tarihinden bir sistem. Güncel sistemler plakayı 200 ile giderken bile okur. Gerekirse hız cezası bile yazar. Tartışmaya gerek bile yok gişenin savunulacak bir yanı da yok. İğneyi kendimize batıralım diyenlere ithafen; Adam öldü iğne batıracak yerleri tanınmaz halde. İnsan canı her şeyden kıymetli, bir sebep var ki bu gişe kazaları her sene oluyor. Değiştirelim sistemi, ne insanlar ölsün ne kaçak geçişler. Herkesin mutlu olmasının yolu gişeleri kaldırmaktan geçiyor. Sanarsın gümrük kapısı bir de bariyer koymuşlar. Plaka okutmak mesele değil. Ödemiyor. gişeden geçemeyen adam trafiğe çıkmasın. Ben olsam ehliyeti zorlaştırırım Metin Uzunoğlu yazdı: İnsanlar trafik işaretlerini bilmiyor, düzcede dur yol ver tabelası olsn ksvşakksra yazılı tabela yapıldı hem sağa hem sola ada etrafında dönen araca yol ver diye. Konu düzce olunca ayrı pencereden bakmak gerekebilir 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Çağrı Alaf yazdı: İğneyi kendimize batıralım diyenlere ithafen; Adam öldü iğne batıracak yerleri tanınmaz halde. İnsan canı her şeyden kıymetli, bir sebep var ki bu gişe kazaları her sene oluyor. İthafen deme direk alıntı yapabilirsin. İmalarla hareket etmeye gerek yok. İnsan canı kıymetli ona lafım yok. Ama kendi canı kıymetli olmayan başkasından birşey beklemesin diye eklemiştim. Yukarıda İlkay örnek verdi. Orada çarpılan kişi motorla ben olsaydım, senin yakının olsaydı, sen olsaydın şu an bu yazıları bile yazamıyor olabilirdik. Yol kenarında lastiği patlayıp bekleyen birileri olabilirdi vs vs. Sebeplero çok uzakta aramaya gerek yok. Bana birşey olmazlık, kural tanımazlık, bencillik, eğitimsizlik... diye uzaar gider. Tansu güzel örnek verdi. Kimse ölmesin diye aydinlatma direkleri de kalksın, tabelalara carpariz diye oda kalksın bu da kalksın. İnsanlar düz yolda bile kaza yapma becerisi gosterebiliyorken kazaların dağılımında gişenin yüzdesi 0,0000000000... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Metin Akbal yazdı: Zaten ödüyoruz, bir daha mı ödeyelim diyedir o Sen iyice anarşikleştin ha.. 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Sen iyice anarşikleştin ha.. Yok vallaha çoktandır bu tarz birşey yazmıyordum 😅 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Plaka okutmak mesele değil. Ödemiyor. Biraz zorlama olmaya başladı örnekler. +Gişe tehlikeli kalksın. -İnsanlar dikkat etsin. +İnsanların dikkatine bırakmayalım gereği yok zaten fikren eskidiler. - Para ödemiyorlar. +Paraları plakaya borç yazarız yaptırım uygularız. -Yok gene ödemezler. Neyi tartışıyoruz şu an? Zaten gişeli sistemle 800bin kaçak var deniyor. Demek ki gişe de para ödettirmiyor adamlara zorla. Arabanın üzerinde borç var diye muayeneden geçirmesin bir şey yaparsın alırsın o parayı. Metin Akbal yazdı: İthafen deme direk alıntı yapabilirsin. İmalarla hareket etmeye gerek yok. İnsan canı kıymetli ona lafım yok. Ama kendi canı kıymetli olmayan başkasından birşey beklemesin diye eklemiştim. Yukarıda İlkay örnek verdi. Orada çarpılan kişi motorla ben olsaydım, senin yakının olsaydı, sen olsaydın şu an bu yazıları bile yazamıyor olabilirdik. Yol kenarında lastiği patlayıp bekleyen birileri olabilirdi vs vs. Sebeplero çok uzakta aramaya gerek yok. Bana birşey olmazlık, kural tanımazlık, bencillik, eğitimsizlik... diye uzaar gider. Tansu güzel örnek verdi. Kimse ölmesin diye aydinlatma direkleri de kalksın, tabelalara carpariz diye oda kalksın bu da kalksın. İnsanlar düz yolda bile kaza yapma becerisi gosterebiliyorken kazaların dağılımında gişenin yüzdesi 0,0000000000... Mesajı bulmaya erindim. İma edeceğim tabi tartışıyoruz burada birbirimizin fikirlerini ima etmeden tartışmak imkansız olurdu. Bunun altında farklı anlam aramayalım lütfen abi. Öte yandan gişe ile yol aydınlatmaları nasıl kafalarda aynı kefeye geliyor bilmiyorum ama buna What Aboutism deniyor. Yani argümanı bağlamından saptırarak esas mevzuyu geri plana atmak. Bunu bilerek yapmıyorsunuz. Burada gişelerin gereksiz oluşu ve buna bir yenilik getirilmesi ihtimalini ele alıyoruz. Sokak lambaları ve bariyerler elbette sürüş güvenliğini arttıran unsurlar neden şimdi tutup bunları aynı değerlendirip gişeleri de olduğu gibi bırakalım ki? Cemaate sinirlenip Allah'a küsüyoruz biz biraz. Tamam şoförlerimiz kaliteli değil ama burada şoförlük bir durum yok adam hata işlemiş olsa bile ölmesine gerek yok. Yolda tamamen durup sıra beklemek konsepti kendi başına tehlikeli zaten. Herkes dikkatli olsa buzlanma sebepli zincirleme kazaları gördük. Trafik aksın gitsin kimsenin canı yanmasın diyoruz başka bir amacımız yok. Durmadan ülkeleri kıyas yapıyor gibi olmayayım diye bu örneği başta vermedim ama buyurun bir başka çözüm. Gişesiz sistem kullanan ülkeler nasıl çözüyor bu işi? Önce ücrete zam geliyor. Sonra arabanın muayenesi ve araba kimin üzerine ise ehliyeti sistemden düşüyor hala ödenmezse. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Gişeleri istemiyoruz.. Boykot edelim. Geçmeme hakkımızı kullanalım.. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Sen iyice anarşikleştin ha.. fotoğrafı bi ters koyuyor Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Gişeleri istemiyoruz.. Boykot edelim. Geçmeme hakkımızı kullanalım.. Kola alıp dökelim nasıl fikir? 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Çağrı Alaf yazdı: kıyas yapıyor gibi olmayayım diye yapma 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Konu düzce olunca ayrı pencereden bakmak gerekebilir Ama haksızlık etmeyelim Düzceye ilk geldiğim yıllarda arkadaşlar önce 67 sonra 41 plakaya dikkat et derlerdi , niye diyince patpat yani çapa makinesinden inip otomobile binerler ve halen patpat kullandığını zannederlermiş derlerdi. Gişelerin trafik kazaları içerisindeki orana bakılmalı bence oraya gelinceye kadar şehir içindeki sigortasız/ ehliyetsiz/muayenesiz/ alkollü/ ruhsatsız silahı bıçağı olsn süricülere odaklanmak daha büyük fayda ve can güvenliği sağlayacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Metin Uzunoğlu yazdı: Ama haksızlık etmeyelim Düzceye ilk geldiğim yıllarda arkadaşlar önce 67 sonra 41 plakaya dikkat et derlerdi , niye diyince patpat yani çapa makinesinden inip otomobile binerler ve halen patpat kullandığını zannederlermiş derlerdi Şimdi onların çoğu BMW ye biniyor Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Şimdi onların çoğu BMW ye biniyor Simülatörde mi? Yorum bağlantısı
Mertol Kip 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Bence mevzu gişelerin olup olmaması ya da para kaçağı falan değil. Beni para kaçağı zerre ilgilendirmiyor bana ne. Bana kalırsa gişe olmamalı, hatta yola neden para ödüyoruz yaw. Arabayı alırken ÖTV KDV yakıtı alırken keza za zu bir sürü vergi, arabayı kapının önünde tutunca MTV ödüyoruz zaten. E yolu ve köprüyü de yapıversin bizahmet. Ama bir de hayatın gerçekleri var. Orada bir paralı yol ve gişeleri var. Öncesinde zibilyon tane tabela zart zurt var. Hepsini görmezden gelip 130-140 ile gişeye giriyor olmanın kalp krizi dışında hiçbir makul mazereti olamaz. Kural varsa, uymak zorundasınız. Çarpışmanın olup olmamasını geçtim, sadece bir arabanın geçebileceği kadar dar bir geçişe 130-140 la girmek nedir ya? 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Şimdi onların çoğu BMW ye biniyor Sürüş tarzları aynı ama... 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Gişelerden 150-200 ile geçme akımı var. bu otobüs de 140 ile geçerek bmw’cilere kafa tutuyor https://www.instagram.com/reel/DG-RyXRookM/?igsh=MWNucXpuZ3l2cWgzaw== bir de bunların sayfaya bakın. Video yorumlarına bakın. Trafik katili kelimesi az kalır. https://www.instagram.com/caddeteam.tr?igsh=cG9sbDdzMG82cnBh Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Nisan Paylaş 9 Nisan Gebze ike kartal arası gişeler yok. Köprülerde gişe yok. Kaçak mı geçmiş? Bulmak isteniyorsa 30sn. ülkemde tek dert gişe kaldı sanki. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Nisan Paylaş 10 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Gişelerden 150-200 ile geçme akımı var. bu otobüs de 140 ile geçerek bmw’cilere kafa tutuyor https://www.instagram.com/reel/DG-RyXRookM/?igsh=MWNucXpuZ3l2cWgzaw== bir de bunların sayfaya bakın. Video yorumlarına bakın. Trafik katili kelimesi az kalır. https://www.instagram.com/caddeteam.tr?igsh=cG9sbDdzMG82cnBh 1mLyn takipçi..... başka yazılacak bir şey kaldı mı 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts