Fatih Hatipoğlu 23 Mart 2011 Paylaş 23 Mart 2011 Birkaç gün önce megane ararken focus ile tanıştım ve bütceme uygun özellikte aracın megane değil focus olduğuna karar verdim. Bir kere daha konforlu, ve sağlam duruyor. 22750 TL ye 2006 1.6 Trend X model bir focus aldım. Araç servis bakımlı ve 99 binde orjinal, hasarsız - bir parçada lokal boya var. Üzerinde yeni takılmış BRC marka LPG. Köy yollarında ortalama 16-17 kuruş yaktı. Malum öğretmenim İçi hiç deforme olmamış, sıfır gibi. Şu an için araçtan memnunum. 1. sizce uygun fiyata almış mıyım ? 2. bu araç şehiriçi ve şehirdışı ne yakar? 3. araç tam olarak hangi özelliklere sahip bilmiyorum ? örnek: 4 hava yastığı mı 6 hava yastığı mı var bunlarda? 2 tane önde airbag yazıyor, arkada küçük kare şeklinde 4 adet yer var ama airbag yazmıyor, bunlar hava yastığı mı? aracın özelliklerini tam bilen cevap verir özellikleri sıralarsa memnun olurum. soruyorlar doğru cevap veremiyoruz. bindiğimiz aracın özelliklerini bilmiyoruz 4. Cam sileceğinin suyu nerden koyuluyor ? 5. Ön camlar inip kalkarken ses yapıyor, napcaz? 6. Bu araç 100 beygir mi 115 beygir mi? Ruhsatın yarısı elimde, KW bazında 100 beygire denk gözüküyor ama sigortasını yaptırdım 115 beygir çıktı X modelde. Araç kaç beygir çözemedm ? Aranıza da yeni katıldım, şimdiden bilgi alışverişlerimiz için teşekkürler... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mart 2011 Paylaş 23 Mart 2011 Hayırlı olsun, öncelikle biraz kavram karmaşası var: 1. 2006 Trend modelidir. Trend X ler 2010 da geldi. Ön koltuk yanlarını yoklayın, sertlik varsa yan hava yastığı var demektir, yani 4 havayastığı, yok sünger yumuşaklığı var ise 2 hava yastıklıdır. 2. Tamamen orjinal olarak korunmuşsa, lpg ruhsata işli ve arıza lambası yanmıyorsa, fiyat normal. 3. Kaputu açın, sağda (oto nun gidiş yöüne göre) çamurluk yanındaki mavi kapaktan silecek suyu konur. 4. Camlardaki sesler motor kaynaklı ise kötüdür, kızak üstündeki plastiklerde de sorun olabilir, masrafı çoğalan arızalardandır yani bir an önce baktırın, tamir ile düzelme ihtimali kaybolmadan. Vesile ile, acil bir durum yoka, bold harf kullanmıyoruz. Yorum bağlantısı
Fatih Hatipoğlu 23 Mart 2011 Yazar Paylaş 23 Mart 2011 Hayırlı olsun, öncelikle biraz kavram karmaşası var:1. 2006 Trend modelidir. Trend X ler 2010 da geldi. Ön koltuk yanlarını yoklayın, sertlik varsa yan hava yastığı var demektir, yani 4 havayastığı, yok sünger yumuşaklığı var ise 2 hava yastıklıdır. 2. Tamamen orjinal olarak korunmuşsa, lpg ruhsata işli ve arıza lambası yanmıyorsa, fiyat normal. 3. Kaputu açın, sağda (oto nun gidiş yöüne göre) çamurluk yanındaki mavi kapaktan silecek suyu konur. 4. Camlardaki sesler motor kaynaklı ise kötüdür, kızak üstündeki plastiklerde de sorun olabilir, masrafı çoğalan arızalardandır yani bir an önce baktırın, tamir ile düzelme ihtimali kaybolmadan. Vesile ile, acil bir durum yoka, bold harf kullanmıyoruz. Ruhsatta Trent X yazıyor. Alırkende trentin güvenlik paketi olan vs dediler ama bende böyle birşey olduğu inancı oluşmadı. Arabayı sevdim aldım sadece Yorum bağlantısı
Osman Kurt 23 Mart 2011 Paylaş 23 Mart 2011 Hayırlı olsun doğru tercih yapmışsınız. Araba temizse, bencede uygun fiyat. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mart 2011 Paylaş 23 Mart 2011 X tesadüf olmuştur sanırım. Muadili olan Jetta lara +6000 TL veriyorlar, yazık paralar, çok iyi seçim. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Mart 2011 Paylaş 23 Mart 2011 aracınızda 4 havayastığı olmalı.koltukların dış yan taraflarında ufak airbag etiketleri vardır. 16-17 kuruş köy şartlarında (köyden kastımız genelde 1.-2. viteste gidilebilecek kadar bozuk yol şartları ise) bence çok iyi bir rakam.birde litre/100km hesabı yaparsanız daha anlaşılır olur.karşılaştırma adına daha doğru veriler elde edebiliriz. Aracınız 100 hp.Çağlar abinin de dediği gibi bu model yılında trend-x diye bir donanım yok.Ruhsatınıza yanlış yazılmış Yorum bağlantısı
Fatih Hatipoğlu 23 Mart 2011 Yazar Paylaş 23 Mart 2011 aracınızda 4 havayastığı olmalı.koltukların dış yan taraflarında ufak airbag etiketleri vardır.16-17 kuruş köy şartlarında (köyden kastımız genelde 1.-2. viteste gidilebilecek kadar bozuk yol şartları ise) bence çok iyi bir rakam.birde litre/100km hesabı yaparsanız daha anlaşılır olur.karşılaştırma adına daha doğru veriler elde edebiliriz. Aracınız 100 hp.Çağlar abinin de dediği gibi bu model yılında trend-x diye bir donanım yok.Ruhsatınıza yanlış yazılmış 100 km`de 8.4 litre lpg yaktı. Köy yolları derken 2-3-4 kullanıyorum genelde. Hayırlı olsun doğru tercih yapmışsınız. Araba temizse, bencede uygun fiyat. teşekkür ederim osman kardeş Yorum bağlantısı
Misafir 23 Mart 2011 Paylaş 23 Mart 2011 8.4 litre iyi bir rakam. eğer aracınız güvenlik paketli ise havayastığı 6 tanedir (sağ ve sol orta direklerde) ve esp lidir. Yorum bağlantısı
Fatih Hatipoğlu 23 Mart 2011 Yazar Paylaş 23 Mart 2011 8.4 litre iyi bir rakam.eğer aracınız güvenlik paketli ise havayastığı 6 tanedir (sağ ve sol orta direklerde) ve esp lidir. orta direkler ve arka direkler üzerinde 1-2 cm kare kadar kutular gözüküyor - kapak gibi; toplam 4 tane (önler hariç) önlerde airbag yazıyor, arka 4 te yazan herhangi birşey olmadığı için airbag olup olmadığına karar veremedim. esp varmış ama. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Mart 2011 Paylaş 23 Mart 2011 orta direkler ve arka direkler üzerinde 1-2 cm kare kadar kutular gözüküyor - kapak gibi; toplam 4 tane (önler hariç)önlerde airbag yazıyor, arka 4 te yazan herhangi birşey olmadığı için airbag olup olmadığına karar veremedim. esp varmış ama. o kapakların airbag le ilgisi yok..airbag varsa iki kapı arasındaki direğin plastik kısmında AİRBAG şeklinde yazı olur. esp nin de vitesin ön kısmında, arka rezistans düğmesinin olduğu yerde on-off tuşu olması gerekir. Yorum bağlantısı
Fatih Hatipoğlu 23 Mart 2011 Yazar Paylaş 23 Mart 2011 En iyisi uygun bir zamanda servise gidip aracın hangi özellikleri var öğreneyim ben Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mart 2011 Paylaş 23 Mart 2011 İç-dış fotoğrafları koyun, biz söyleriz Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit 23 Mart 2011 Paylaş 23 Mart 2011 focus 2 lerin en bazında bile 4 yastık vardır.ön(direksiyon-yolcu) ve koltuk yanlarında aracınız trend modelidir. 100 hp motor vardır lpg de 200 krş altına düşmez. cam krikosu yada fitillere baktırmak lazım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Mart 2011 Paylaş 23 Mart 2011 6. Bu araç 100 beygir mi 115 beygir mi? Ruhsatın yarısı elimde, KW bazında 100 beygire denk gözüküyor ama sigortasını yaptırdım 115 beygir çıktı X modelde. Araç kaç beygir çözemedm ? Poliçede araç tipi yanlış seçilmiştir... Doğrusu şunlardan biri olmalıydı... Sedan ise : Focus 1.6i 4 Kapı Trend (100) Hb ise : Focus 1.6i 5 Kapı Trend (100) Yorum bağlantısı
Fatih Hatipoğlu 24 Mart 2011 Yazar Paylaş 24 Mart 2011 İç-dış fotoğrafları koyun, biz söyleriz bugun akşam koyarım inşallah Yorum bağlantısı
Fatih Hatipoğlu 24 Mart 2011 Yazar Paylaş 24 Mart 2011 (düzenlendi) Focus için otoban düz yolda 90-100 le gidilmiyorsa eğer 16-17 kuruşlar hayal. Kilometrede aldığım değer 0,084 litre lpg. Yani 100 km de 8.4 litre lpg. Bu değeri köy yollarında aldım. Genellikle 2-3-4. vitesleri kullandım. Motoru zorlamadım, devrinde... depo boşken aldım lpg`yi. litresi 1.95`ten 77 TL lpg (39,48 litre) ile 470 km gittim. Bunun 110 km`sini düz yolda.. Ve düz yolda 120-130 km hızla... Poliçede araç tipi yanlış seçilmiştir... Doğrusu şunlardan biri olmalıydı... Sedan ise : Focus 1.6i 4 Kapı Trend (100) Hb ise : Focus 1.6i 5 Kapı Trend (100) evet Focus 1.6i 4 Kapı Trend (100) olması gerek. Poliçeye yanlış yazılmış olması bir sorun teşkil etmez umarım. Sonuçta plaka belli şasi belli... 24 Mart 2011 tarihinde Fatih Hatipo?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Hatipoğlu 24 Mart 2011 Yazar Paylaş 24 Mart 2011 focus 2 lerin en bazında bile 4 yastık vardır.ön(direksiyon-yolcu) ve koltuk yanlarındaaracınız trend modelidir. 100 hp motor vardır lpg de 200 krş altına düşmez. cam krikosu yada fitillere baktırmak lazım Cam kalkarken sorunsuz ama ses yapıyor. Can sıkıcı, yaptırcaz artık. LPG yi 1.95`ten aldım. 16-17 kuruş yaktı kmde. (0.084 litre) 90-100 lede bence hayal. Aracınız hayırlı olsun. Bende sizin kadar merak ediyorum araçta ne özellikler var diye:) BRC marka LPG var. Şunu belirteyim tekrardan: LPG yi 1.95`ten aldım. Litre bazında hesaplayalım. Kilometrede 0.084 litre LPG yaktı. 2.26 dan alırsanız araç km de 19 kuruş yakar. Bilgiler aracı normale bindirdi mi yoksa halen benim araçta eksradan bişey var da az mı yakıyor Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mart 2011 Paylaş 24 Mart 2011 bu hesabı yaparken aracınızın benzinle gittiği mesafeyi hesaba katmıyorsunuz sanırım.eğer benim gibi çok kısa mesafe kullanıyorsanız bu hesapladığınız tüketim değerlerinin baya etkiler. 5 gün boyunca sabah 2.5 km öğlen 2.5 km yol gidiyor araç.sabah erken saatte havada soğuk olduğu için yaklaşık 1.5 km sini benzinle gidiyor.öğlende yaklaşık 700 metre sonra.yani 5 gün boyunca 10 sefer çalışmada yaklaşık 10 km yolu benzinle gidiyor.benim kullanım şartlarımda 50 tl (yaklaşık 25 lt gaz) lpg yi bitirene kadar ortalama 20 km yolu benzinle katediyorum kış şartlarında.hesaba vurursak; benzinle gittiğim km yi çıkarırsam 50/220=0.227 kuruş benzinle gittiğim km yi çıkarmazsam 50/240=0.208 kuruş Yorum bağlantısı
Fatih Hatipoğlu 24 Mart 2011 Yazar Paylaş 24 Mart 2011 bu hesabı yaparken aracınızın benzinle gittiği mesafeyi hesaba katmıyorsunuz sanırım.eğer benim gibi çok kısa mesafe kullanıyorsanız bu hesapladığınız tüketim değerlerinin baya etkiler.5 gün boyunca sabah 2.5 km öğlen 2.5 km yol gidiyor araç.sabah erken saatte havada soğuk olduğu için yaklaşık 1.5 km sini benzinle gidiyor.öğlende yaklaşık 700 metre sonra.yani 5 gün boyunca 10 sefer çalışmada yaklaşık 10 km yolu benzinle gidiyor.benim kullanım şartlarımda 50 tl (yaklaşık 25 lt gaz) lpg yi bitirene kadar ortalama 20 km yolu benzinle katediyorum kış şartlarında.hesaba vurursak; benzinle gittiğim km yi çıkarırsam 50/220=0.227 kuruş benzinle gittiğim km yi çıkarmazsam 50/240=0.208 kuruş Sabah ilk çalıştırmamda benzine geçmesi 1 dk sürmüyor. Ki LPG ye geçmeden de hareket ettirmiyorum. Sonraki çalıştırmalarımda 10 saniye içinde lpg ye geçiyor. Yorum bağlantısı
Fatih Hatipoğlu 24 Mart 2011 Yazar Paylaş 24 Mart 2011 Araçta ön airbaglerin haricinde ön koltukların yanındaki airbaglari gördüm. Etiketleri var. Başka da airbag yazısı ile karşılaşmadım. Çektiğim resimleri de yükleyemiyorum, boyut fazla uyarısı veriyor Eğer ki 5 ve 6. hava yastığı var ise nerededir ? Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mart 2011 Paylaş 24 Mart 2011 Araçta ön airbaglerin haricinde ön koltukların yanındaki airbaglari gördüm. Etiketleri var. Başka da airbag yazısı ile karşılaşmadım. Çektiğim resimleri de yükleyemiyorum, boyut fazla uyarısı veriyor Eğer ki 5 ve 6. hava yastığı var ise nerededir ? 5. ve 6. havayastıkları ön ve arka kapı arasındaki direğin tavana yakın ksmındadır eğer varsa Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 24 Mart 2011 Paylaş 24 Mart 2011 Araçta ön airbaglerin haricinde ön koltukların yanındaki airbaglari gördüm. Etiketleri var. Başka da airbag yazısı ile karşılaşmadım. Çektiğim resimleri de yükleyemiyorum, boyut fazla uyarısı veriyor Eğer ki 5 ve 6. hava yastığı var ise nerededir ? Fotoğraf yükleme için burayı inceleyebilirsiniz.. Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 24 Mart 2011 Paylaş 24 Mart 2011 (düzenlendi) Araçta ön airbaglerin haricinde ön koltukların yanındaki airbaglari gördüm. Etiketleri var. Başka da airbag yazısı ile karşılaşmadım. Çektiğim resimleri de yükleyemiyorum, boyut fazla uyarısı veriyor Eğer ki 5 ve 6. hava yastığı var ise nerededir ? Aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın 24 Mart 2011 tarihinde Cengiz Aratemur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts