İçeriğe Yönlendir

Kaportada Derin çizik Problemi Nasıl ç&#246zülür?

Osman Kurt

Recommended Posts

Osman Kurt

Selam arkadaşlar,

araçta derin çizikler var. Hayırsever arkadaşın biri :) araba siyah beyaz çizgiler yakışır demiş. Anahtar yada benzer bir metalle, sağ kapıları ve arka çamurluğu güzelce çizmiş. Oldukça derin boya kalkmış. Sanırım gövdeye kadar inmemiş,metal kısım görünmüyor. Boya kazınmış. Bunu düzeltme imkanı var mı?

Rütuş falan mı yapılır?

Yoksa komple mi boyanmalı?

Araç siyah olunca insanın bu arkadaşlara beddua edesi geliyor. Ama neyse...

Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Güzel bir kamera ile makro çekim yakalarsanız,daha kolay yorum yaparız Osman hocam. Çok geçmiş olsun öncelikle; malesef ülkemizin aşamadığı ciddi bir sıkıntı. Sokağımıza mahallemize aracımızı huzurla bırakamıyoruz...

Boya kalktı ise rötuş sırıtır malesef.. Eğer yıpranan sadece vernik ise ince bi işçilik yeterli olacaktır. Tekrar geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Osman Kurt

Öncelikle ilginizden dolayı teşekkürler,

tırnak takılıyor ne yazık ki :) , çizik 3 parçada, yazık oldu.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş
geçmiş olsun.

Taktir ettim sizi sakin duruyorsunuz.:D

aynısını kardeşimin arabasının kaputuna yapmışlar , anahtarı alıp komple harita çizmiş insan müsvettesinin biri :hohoho:

o sizin kadar sakin değildi yedi ceddini güzelce bir anmıştı :hohoho:

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez

Bence rütuş yaptırın.

Geçen gün benim kaputuda fena halde derin çizmişlerdi.Bende içine az macun doldurup rütuşladım.Çok fazla belli olmuyor.

Yorum bağlantısı
Osman Kurt

Bugün iyice inceledim,araç biraz kirli. Boya kalkmış,altındaki kaplama duruyor. Metal kısma ulaşmamış. Ama araç siyah diye amma belli oluyor.

Bu arada sakinim, ama ilk gördüğümde çizen mahlukatın yada mahlukatların kulaklarını baya çınlattım. Mustahak bunlara. Ne diyeyim. Olan araca oldu. :good1:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Ypılacak çözüm her ne olursa olsun özellikle boyanacaksa mutlaka boyahaneye girmeden resimlerini çekin. Sonra çizik boyası dediğinizde ispatınız olur. Nede olsa burası Türkiye iki parça boyalı deniyor araç Pert çıkıyor. Bu sefer gerçekten çizik boyası olan araçlar pert muamelesi görüyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay
Ypılacak çözüm her ne olursa olsun özellikle boyanacaksa mutlaka boyahaneye girmeden resimlerini çekin. Sonra çizik boyası dediğinizde ispatınız olur. Nede olsa burası Türkiye iki parça boyalı deniyor araç Pert çıkıyor. Bu sefer gerçekten çizik boyası olan araçlar pert muamelesi görüyor.

+1

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
İsa Erdoğan

Siyah araçlardaki çizikler için siyah pasta yapılıyormuş.konu hakkında bilgisi olan arkadaş varmı

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Siyah araçlardaki çizikler için siyah pasta yapılıyormuş.konu hakkında bilgisi olan arkadaş varmı

İsa abi bazı markalar siyah renkli pasta üretiyor(minik taş izlerine beyaz pastalar dolup çok kötü görüntü oluşturuyor diye).

Yorum bağlantısı
Kurtuluş Karatay

Derin çizikleri saç teli gibi azaltan detay işiyle uğraşanlar var, ben yaptırdım ve aracı satarken alıcı ancak ben gösterince farkedebildi, boyatmadan önce bu yola başvurun bence.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Cd kalemiyle bir yere denedik görüntü olarak yüzde 50 işe yaradı gibi.

Burası kötüymüş bayaa, kalem kısa süre işe yarasa da zamanla akıp gidecektir, aslında rötüş zımpara pasta lazım ama onu da çok tecrübeli biri yapmalı yoksa kötü görünür.

Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan

Araçta hiç boya olmadığı için boyatmak istemiyorum.

En iyi çözüm ne olabilir sizce.

Cd kalemiyle rötuş yapıp üstüne pasta cila uzun süre gider dediler.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Araçta hiç boya olmadığı için boyatmak istemiyorum.

En iyi çözüm ne olabilir sizce.

Cd kalemiyle rötuş yapıp üstüne pasta cila uzun süre gider dediler.

Bu halinden iyi olur abi ama pastaya gerek yok, kalemle rötüş sonrası cila atılabilir(tutunur mu bilemiyorum), pek içime sinmese de beyaz beyaz sırıtmasından iyi olur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...