İçeriğe Yönlendir

Lpg Sorunu


Hakan Yağlı

Recommended Posts

Hakan Yağlı

Selam .. aracımda omvl sıralı sisitem mevcut.. önceleri çok sorunlar yaşadım daha sonra beyni ve tesisatı komple değiştirdim bu süreden sonra araba biraz daha rahatladı yani rolanti dalgalanması çekiş sorunu vb sorunları ortadan kaldırdık.Önceki sahibi zaten tesisatta omvl taktırmış arka bagajdaki kazan atiker marka yani toplama gaz taktırmış gibi birşey olmuş lpg regilatörü omvl marka yanlız 2 yıllık bir süreçte dışardan bakıldığı zaman antifiriz kaçırdığını görebiliyorum yani ömrünü tamamlamak üzere gibi sanki fakat arabada olumsuz bir etkisi yok gibi belkide var ama değiştirmeden aradaki farkı anlayamayız,sizce atiker marka bir regülatör mü alsam yoksa yine omvl markamı alsam? Birde regülatörün antifriz kaçırması ne anlama geliyor tam olarak. 0 bir regülatör taktırdığımda arabanın performansı değişir mi yoksa pek birşey farketmez mi bu konuda bana yardımcı olacak bir arkadaş varmı acaba.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Faik Sidar
(düzenlendi)

Merhaba Hakan Bey..Regülatörün üzerindeki kaçak tam nerede? Bağlantı yerlerinde ise hortumların yenilenmesiyle çözülebilir.Eğer ki regülatörün üzerinde ise kaçak, ilk etapta tamir takımını araştırın derim.Çünki bu probolem tamir takımı ve iyi bir işçilikle direk çözülür.Eğer tamir takımı yoksa sisteminizin uyumluluğu açısından kendi regülatörünün takılması daha uygun olur.Ama şöylede bir durum olabilir bir çok lpg markasının parçaları birbiriyle uyumlu iyi bir araştırmadan sonra farklı bir markayla değişimi düşünülebilir.

Düzenleme:Birşey daha eklemek istiyorum regülatör ömrünü tamamlarsa araç geç gaza geçer, çekiş problemi yaşarsınız, zorlandığı anda gazdan benzine geçer anlayacağınız sizi bayağı sıkıntıya sokardı..Birde yerli tank üreten tek Atiker var..Birçok sisteme Atiker tank uygulanıyor..(Kendiminkide dahil olmak üzere)

tarihinde Faik Sidar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı

Teşekkür ederim cevabınız için hortumlardan değil regülatörden kaçırıyor en kısa zamanda değiştirmeyi düşünüyorum henüz bir problem yok ama değiştirlmesinin motora daha sağlıklı olacağı kanatindeyim..

Yorum bağlantısı
Faik Sidar

Hakan Bey tamir takımı daha ucuza mal olur..Cepten fazla para çıkmasın diye düşündüm...Temizlenip tamir takımı yenilendiğinde sıfır gibi olur..Regülatör içinde şofbenlerdekine benzer bir diyafram,o ring,ve birkaç conta dan başka bişey yok..Tabi tercih sizin..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...