Nedim Öner 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Dünya üzerinde sadece bize mahsus olan, radar kontrolünü karşı yönden gelen araçlara selektörle bildirmekle acaba iyi mi yapıyoruz, hiç düşündünüz mü? Bu şekilde; trafik canavarlarına daha çok azmaları için imkan sağladığımızı, ya da kurallara uymayı kendine şiar edinenleri keriz yerine koyduğumuzu düşünüyorum, ya siz... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Aslında bir yandan doğru, o durumda şu. Biri hızlı gidiyorsa sellektör yaptığımızda radar var diye hızını düşürüyor ve daha güvenli gidiyor. Aksi halde hızlı giderek riskli bir şekilde ilerleyecek. Bu yüzden veya yolda kötü bir durum gördüysem sellektör yaparım. İster aldırsın ister aldırmasın. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 bir iki kere denk geldim. zaten radardan önce levha zorunluluğu var öyle pusuya yatamıyorlar Yorum bağlantısı
Özgen Acar 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 sürekli yaparım çünkü bende çok defa bu yardımlaşmadan dolayı cezadan yırttım ,duble yola radar kurup 90 la git diyen devlet utansın vatandaş kendini kolluyor Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Uyarmıyorum. Ama uyaran varsa yavaşlıyorum. Zaten navigasyon cihazımda yer alan kamera alarmlarıda yardımcı oluyor. Farkında olmadan yavaş gitmeye bile başlıyorum. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Her daim uyarırım. öyle salak yerlere radarlar koyuluyorki. bomboş yol,kuş uçmaz kervan geçmez. dümdüz yol 90 yerine 110 la gitsem kime zarar ? Radar koyacaksan şehir içine hızın tehlike arz edeceği yerlerde olsun. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Bu zamana kadar hiç uyarılmadım.Allaha şükür hiçte radar kontrolüne yakalanmadım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Arkadaşlar 101 le radara girince insanın yüreğine oturuyor. Gaziantep çıkışında geçen sene 90+%10 =99 ben 101 le girmişim. Oda araba sıfır toyota benim 2.0 vectranın sesine alışmışım toyotada ses yok radar aracını görünce baktım polis telsizi aldı eline dedim yedik cezayı 101 le 100 tl ceza ödedik. Ben uyarırım. Uyarmak yanlış olsa onlar radardan önce levha koymazlar " Radarla hız kontrolü var" diye. O levhayı görmemiş birini siz uyarıyorsunuz bence yanlış değil. Haberlerde dinlemiştim. Bir sürücüye bu sellektörle uyarıdan dolayı polis ceza kesmiş. Sürücü avukatmış ceza pusulasının üzerine ceza yazma nedeninizi açıkça yazın sizi mahkemeye verecem diye tatryışıyorlardı. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Ben uyarmam, uyarılmakta istemem, herkes kurallara uysun, ha beni uyaran olursa birşey demem, zaten hız sınırını geçmediğimden uyarının da bir anlamı yoktur. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 +1 Duble yol hız sınırı 110 km/h yeterli ve uygun bir hız, ben uyarmam, hatta ters tarafıma gelirse durup uyaranın plakasını bile verebilirim, kural neyse herkes uymalı, yoksa ne anlamı var bunların. Yorum bağlantısı
Özgen Acar 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Duble yol hız sınırı 110 km/h yeterli ve uygun bir hız, ben uyarmam, hatta ters tarafıma gelirse durup uyaranın plakasını bile verebilirim, kural neyse herkes uymalı, yoksa ne anlamı var bunların. uygulamanın 110 olduğu yol henüz bilmiyorum,radarların çoğu bizim güvenliğimiz için değil bütçe planlaması doğrultusunda olan şeyler..hız limitinin başlangıcı ve bitimi her yerde açık olarak yazması lazım mesela 110 ise yazması lazım bittiği yerde onuda yazması lazım eğer vatandaş düşünülüyorsa.. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 kesinlikle uyarmam. bu işin amacı zaten kalbinizin derinliklerine acısı oturacak ceza ile bir müddet hız limitlerine uymanızı sağlamak. sadece trafik için değil her alanda kuralları içselleştirmemiz gerekiyor, bizi kurallara uymaya makineler veya başka sebepler değil irademiz sevk etmeli, kural var ise koyulma sebebi var demektir. Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Bulgaristanda çok meşhur bu radarda sellektör işi adamlar o kadar benimsemişki kimse boş geçmez herkes sellektörlü görmemeniz imkansız Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Ben de uyarırım, yapılan şey doğrudur radarın amacı da odur. Radar ceza yazmak için değil hız kurallarına uyulması için kurulur. Bu yüzden de radardan önce uyarı tabelası koyulması zorunludur.Amaç tuzağa düşürüp, ceza yazmak olsa uyarı konmazdı. Aynen katılıyorum. Ha radardan önceki uyarı levhasını görüp hızını düşümüş, ha benim yaptığım selektör ile yavaşlamış. Arasında fark yok. Erhan arkadaşın dediği gibi, radar araçları tuzağa düşürmek için değil, bir yaptırım olarak uygulanıyor zaten. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 kurallara uyanlar uyarmam diyenler verginizi düzenli olarak ödüyormusunuz ? kazancınızı tam ve gerçekçi gösteriyormusunuz ? bunu yapıyorsanız sözüm yok ama cevabınız hayır ise kurallara uyuyorum bu kurallar uyulması için var diyenler birde böyle düşünsün... Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 (düzenlendi) Olması gerekn de bu zaten , hep uyarırım , uyarıları da dikkate alırım. Bom boş yolda 90'ı bilmem kaçı geçtik diye trafik canavarı mı oluyoruz ? Bunu irdeleyeceğimize , ehliyet alma koşullarını irdelesek daha mantıklı bence. Burda iki satır yazı yazmak ile olmuyor , uymadığımız kaç trafik kuralı var , ondan haberimiz yok. Bunu mu tartışacağız.... 25 Mart 2011 tarihinde R?fat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Aslında bir yandan doğru, o durumda şu. Biri hızlı gidiyorsa sellektör yaptığımızda radar var diye hızını düşürüyor ve daha güvenli gidiyor. Aksi halde hızlı giderek riskli bir şekilde ilerleyecek. Bu yüzden veya yolda kötü bir durum gördüysem sellektör yaparım. İster aldırsın ister aldırmasın. +1967 Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Radar için uyarırım.uyarıları dikkate alırım... Peki bu sellektör ile araçları uyarmanın cezası falan varmıdır? Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Doğrusuyla yanlışıyla benimdir. Çok uyardım, çokta uyarıldım. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Radar için uyarırım.uyarıları dikkate alırım...Peki bu sellektör ile araçları uyarmanın cezası falan varmıdır? Yoktur. Bunun neyine ceza yazacaklar ki? Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 isteyen uyarsın, isteyen uyarmasın kimseye karışmıyorum benim açımdan bir kere burası çok net. herkes sizin gibi bilinçli sürücü değil arkadaşlar bizim foruma üye arkadaşların neredeyse tamamı bilinçli ve duyarlı sürücüler. peki ya bizim dışımızda kalanlar? radar var diye uyarılan sürücülerin hiç birisinin nasıl araç kullandığını, ehliyet durumunu, sürücü profilini bilmiyoruz dolayısı ile belki radar cezası ile ceza puanı dolacak bir trafik canavarının ekmeğine farkında olmadan yağ sürmüş oluyoruz. unutmayalım trafikte yapılan hataların faturası bazen hatta genelde hiç hatası olmayanlara çıkar. bazı meselelere ucu bize dokunmadan önce gerekli ehemmiyeti göstermemiz gerekiyor. radar var diye uyarı yapanların mahkemeye sevk edilmesi söz konusu olabiliyor. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 (düzenlendi) radar var diye uyarı yapanların mahkemeye sevk edilmesi söz konusu olabiliyor. Bunu kanıtlayabilecek adamı alnından öperim Ha bir de Osman aklıma gelmişken söyleyeyim, bu avatarla, profilindeki avatar arasında dağlar kadar fark var yahu Farklı 2 kişi gibi sanki. Kafam karıştı, başkası sandım profilde bir önceki avatarı görünce ayıldım Ama her ikisine de 25 Mart 2011 tarihinde Zafer Ayvac? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 26 Mart 2011 Paylaş 26 Mart 2011 Bunu kanıtlayabilecek adamı alnından öperim Ha bir de Osman aklıma gelmişken söyleyeyim, bu avatarla, profilindeki avatar arasında dağlar kadar fark var yahu Farklı 2 kişi gibi sanki. Kafam karıştı, başkası sandım profilde bir önceki avatarı görünce ayıldım Ama her ikisine de ispat işi zor elbette ispat edenin alnından senden sonra ben de öpebilirim. evet abi yaklaşık bir 15 kilo var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts