İçeriğe Yönlendir

Radar Kontrolünü Selektörle Bildirme...

Nedim Öner

Recommended Posts

Zafer Ayvacı
evet abi yaklaşık bir 15 kilo var. :flowers:

Hee bilirim o duyguyu :nazar: off-topic mix :bravo: :bravo:

Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya

Kural denilen kelime insanların zihninde kısıtlayıcı bir kelime olarak bulunuyor. Oysaki kural açıklayıcı ögretici ve tembihleyicidir. Kurallar düzenin sağlanması için vardır. Düzenin olmadığı bir yerde düzensizlik vardır, kaos vardır.

İnsanın var olduğu her alanda tehlike vardır ve kurallar bu tehlikelerin oluşması için caydırıcı bir etkendir. Kimse de düzenin olmadığı yerde mutlu olamaz.

Yorum bağlantısı
Misafir
Beni kimse uyarmıyor. :bravo:

Sen 90km/h'yi hiç geçmediğin için kimse seni uyarma gereği duymuyodur. :bravo:

Ben uyarıyorum elimden geldiğince 110 yeterli bir hız kabul ediyorum çift gidiş - çift geliş yolda 100'le radara girdiğimden beri hız sınırı 90'mış. Pek radarlara aldırış etmiyorum hızı da 96'ya sabitliyorum. Bir gün 184 hp 320d'ye binersem o zaman şartlar değişebilir. :nazar:

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Benim kullandığım yollarda pek radar olmuyor..

Ama böyle uyaranlar var ise ben bir sakınca görmüyorum, devlet zaten tabela ile uyarıyor vatandaşın bir görevide devlete yardım etmek değilmidir o da canlı canlı uyarıyor işte.. :nazar:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
uygulamanın 110 olduğu yol henüz bilmiyorum,radarların çoğu bizim güvenliğimiz için değil bütçe planlaması doğrultusunda olan şeyler..hız limitinin başlangıcı ve bitimi her yerde açık olarak yazması lazım mesela 110 ise yazması lazım bittiği yerde onuda yazması lazım eğer vatandaş düşünülüyorsa..

Çift gidiş çift dönüş tüm yollar (mesela benim gidip geldiğim İzmir-Çanakkale yolu) 110 la gidilir, tek gidiş-dönüş yollarda ise sınır 90, belki 50 kere denedim, 115 le bile radara merhaba diyerek (beni duyuyorlar üstelik) geçtim, şantiyemize hergün trafik polisleri uğrar, onlarada sordum, hatta radar tespit cihazını VG2 sinyalini bile sordum, o yüzden durumu biliyorum.

Bir kural varsa uyulmak zorunda değilmidir, adam basmış geliyor (zengin se versin iyi olsun diyorsunuz-fakirse yazıktır uyaralım diyorsunuz, bumudur yani) bunu şikayet edince yazık günah niye olsun, esas ona kızacaksınız, ban 160 la vursa ölüp gitmeyecekmiyim, acelesi varsa açar dörtlüleri az daha hızlı gider ona birşey demem ama radarı bildiririm yok işaret ederimin savunulacak hiçbir tarafı yok, ayrıca bana işaret ettiği an plakasını rahatlıkla görürüm, hızım düşük olduğundan yeterince zamanımda var, üstelik radara durup söylememede gerek yok 600m den zaten beni duyarlarmış, plakayı söylemem yeterli. İşlem yapar yapmaz bilemem.

Siz bunun nesini savunuyorsunuz anlamıyorum, acil durumlarda tamam diyelim ama normalde bu doğrumudur, yapmayın Allah aşkına, hız sınırı için tabeleye bile gerek yok ayrıca, çift şeritte bas 110 la git, tek şeritte 90 la git, en ufak yerleşim yeri gördüğünde daha yavaş git, bunun zor tarafı ne yani?

O zaman bende tam gaz gideyim, radar var diyede uyarayım, siz iyice görün diye xenonla sizi kör ederken birde yoldan çıkayım yada size çarpayım, berabarer yallah tahtalıköye... Radarların bazılarının tuzak olacak şekilde konduğu doğru, katılırım, millet burda yoktur diyip basıyor, ne olcak yani, sen adam gibi gitsen istediği kadar radar olsun güler geçersin, aynen benim yaptığım gibi, o yüzden bir yanlışı bana başka bir yanlışla boşuna savunmayın, ben uyarmıyorum ve yavaş gidiyorum, siz basın gelin bana çarpın, sağ çıkarsam önemli değil kardeş zaten kurallar da hikaye, radarda tuzaklıydı önemli değil diyip tutanak tutar, kaskodan yaptırırız.

Kimse kendini kandırmasın ben 120 yi geçmedim diyen yalan söyler..

Dışarda gerçek hayat var arkadaşlar...

Ben itiraf ediyorum, evet geçtim. Ama araç sollarken mecburen ve kısa süreli, evet gerçek hayat bu işte, daha hızlı gidersen ahiret hayatıda gerçek oluyor yalnız.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kaç kişi yorum yapmış, ben ve bir iki dışında herkes yanlışı savunmuş yada ben uyarmam ama uyarana eyvallah derim demiş, demekki hata bende, uyarmayarak, uyarana kızarak, hız sınırına uyarak ben hatalıyım, bundan sonra bende basıp gideyim bari, nasılsa biri uyarır radarı geçerim, sonrasında tam gaz, ne güzel memleket ne güzel toplum bilinci, tamam bundan sonra bende sizinle aynı şeyi yapacağım, inşallah bir gün toslaşmayız.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Uyarmanın cezası var diye biliyorum. Karşılıklı 2 radar aracı ile yakalanabiliyor.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Uyarırım, şimdiye kadar bir kere radara düştüm. Onun sebebi de bizim burada ilçeler değişti. Değişmeden önce hız sınırı 90 olan yer değiştikten sonra yerleşim yeri sayılıp 70'e düşürülmüş hızı. 81 ile girmiştim. Benim ne suçum var burada durduk yere ödemiştik cezayı. He orası ilçe olmadan önce suç değildi 81 ile ilçe sınırlarına girince suç oldu.

Uyarırım, uyarılmakta isterim. Benden haksız yerine böyle cezalarla para toplayacağına gitsin adam gibi vergisini alsın ya da yol kenarlarına park yasak tabelasına rağmen parke edenlere ceza kessin. 3 şerit yolun 2 şeridi park olmuş pehh

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Kaç kişi yorum yapmış, ben ve bir iki dışında herkes yanlışı savunmuş yada ben uyarmam ama uyarana eyvallah derim demiş, demekki hata bende, uyarmayarak, uyarana kızarak, hız sınırına uyarak ben hatalıyım, bundan sonra bende basıp gideyim bari, nasılsa biri uyarır radarı geçerim, sonrasında tam gaz, ne güzel memleket ne güzel toplum bilinci, tamam bundan sonra bende sizinle aynı şeyi yapacağım, inşallah bir gün toslaşmayız.

Agrasif bir dil ile yazmana gerek yok Ali. Ben uyarırım diyen arkadaşlar hız sınırını boşverin, basın gidin demiyorki..

Sence aşağıdaki tabelanın görevi nedir ?

eb57chaberankararadar.jpg

Yorum bağlantısı
Özgen Acar
Agrasif bir dil ile yazmana gerek yok Ali. Ben uyarırım diyen arkadaşlar hız sınırını boşverin, basın gidin demiyorki..

katılıyorum abi benim demek istediğim de bu bi tabela koyarsın kaçla gidileceğini açıkça belirten ardından o hız sınırı nerde bitiyorsa onu da belirtmen lazım..Çoğu yollarda hız sınırı 70 yazar veya 90 yazar öyle 100 km başka hiçbişey yazmaz..madem amaç trafiği düzene sokmak vatandaşın güvenliğini sağlamak,sen bana 110 km ile gidilebilir tabelasını koy ki bende oraya kadar sabredeyim..

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Boş bir tartışma... Radar konan yere gelmeden önce bildirim zorunluluğu varken, radara yaklaşanı uyarmak doğru mu, değil mi? Zaten levha var uyarmanın sakıncası ne ki? Kimse selektör yapmasa, adam radar olduğunu bildiğinden yavaş gidiyor, radarı geçince yine basıyor. Selektör yapanlara neden kızılır ki?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben uyarırım, hatta karşıdan gelen çok hızlı ise radar olmasa da uyarırım ki hızını azaltsın.

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Ben de uzun yolda çok defa uyarıldım ve uyardım. Ve özellikle de bu alışkanlığı ilk defa güneydoğu'da gördüm. hiç bir sakıncasını da görmüyorum, bu kadar basit.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Tamam sakinim, tabeleya gelince "dikkat hız sınırı max 50 km/h, daha hızlı giderseniz radar var yakalarız cezayı yersiniz" yani kurala uyduğunuz sürece ceza yok, sizi teşvik eden, sınırlandıran bir anlamı var, şimdi gelelim radarı bildirmeye, sizin kastettiğiniz; arkadaşların radarı bildirirken "dikkat radar var, hızına dikkat et, bu sınırı aşma kurala uy" demek istemeleri olmalı, bu normal, zaten normal hızında gidene dikkat et yavaş gitmeyi unutup hızlanma anlamı çıkıyor, yoksa hızlı gidiyorsun yavaşla demek değil bu tabela, sanırım anlatabildim farkı.

Gerçekte olay böyle değil, kimse alınmasın ama genelde millet basmış geliyor, sizin gibi iyi niyetle uyaran arkadaşlar bu adamları uyararak aslında yanlış yapıyor, bari sadece uyarana eyvallah de kendin uyarma.

Hem o tabale çok ender olur yollarda, keşke heryerde olsa millet korkup basmasa, millet genelde hızlı gidiyor bu yüzdende siz uyarınca zaten normal gideni uyarmış olmuyorsunuz, kuralı ihlal etmiş kişileride uyarmış, normal sürenlerinde hakkını yemiş oluyorsunuz, anlatabildimmi, yani hızlı gideni kurtarmış oluyorsunuz, bırakın uyarmayın yesin cezayı aklı başına gelsin. Yanlışmı düşünüyorum acaba?

Benim derdimi hala anlatamadığımı düşünerek, yapacağım şu; yolda zaten kimseyi uyarmıyordum, uyaranada tepki göstermeyeceğim, şikayette etmeyeceğim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Boş bir tartışma... Radar konan yere gelmeden önce bildirim zorunluluğu varken, radara yaklaşanı uyarmak doğru mu, değil mi? Zaten levha var uyarmanın sakıncası ne ki? Kimse selektör yapmasa, adam radar olduğunu bildiğinden yavaş gidiyor, radarı geçince yine basıyor. Selektör yapanlara neden kızılır ki?

Hah iyi yazmışsın işte, beni kızdığım olay esasen şu "radarı geçince yine basıyor. Selektör yapanlara neden kızılır ki?" ayrımı anlatamadım sanırım, adamı uyarıyorsun yavaşlıyor, sonra basıyor. UYARMA yesin cezayı iflas etsin, hapse düşsün kardeşim, kızdığım olay bu, uyarınca bu piskopat ruhlularda paçayı kurtarıyor, bizim gibilerin hakkı yenmiyormu, bu adamların basmaya hakkı yok, benim yada bir başkasının hayatıyla oynamayada hakkı yok, doğru söylemiyormuyum, kimse kimseyi uyarmasın bu adamlar zamanla azalsın. Zaten ülkede herşey laçka bari bu konuda biraz sıkı olalım.

Tabela konusundada haklı arkadaşlar, 90-110 nerde başlar nerde biter belirtilmeli, ama bunu anlamak çokta zor değil, çift şeritte 110, en ufak yerleşim yerinde 50, yani biraz sakin süreceksiniz.

Ha çok sertte olmayayım, baktınız bomboş yol, çok uzakları görüyorsunuz, biraz basın tamam, yine riskli ama ne diyim basın bari, ben basmam siz basın, benden bu kadar.

NOT: Kesinlikle çokta dolu bir tartışma, hatta taşıyor bile...

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

sellektör işini en çok kamyoncular yapıyor yolda.eğer radarın koyulduğu yerin insanları tuzağa düşürmek adına konulduğunu düşünmüşsem bende sellektör yaparım.

yola çıkarken torpidaya deste ile ceza parası koyarak yola çıkan insanlar tanıyorum.radara girsemde cezasını öderim düşüncesi olduktan sonra radar-sellektör hepsi boş.önce insan kendinin ve sevdiklerinini canının kıymetini bilmeli.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Radara girmesin diye millet sol şeritte ufak ufak frenlemişliğimde vardır ki yavaşlasınlar ama bazısı radara girmeyi çok hakkediyor. o yüzden radara soktuğumda olmuştur. hatta 100 metre sonra çekip izlediğim de ;)

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Tabela konusundada haklı arkadaşlar, 90-110 nerde başlar nerde biter belirtilmeli, ama bunu anlamak çokta zor değil, çift şeritte 110, en ufak yerleşim yerinde 50, yani biraz sakin süreceksiniz.

Ali, daha önceki bir konudada söyledim burdada söylüyorum. Türkiyedeki yollarda bulunan tabelaların adam gibi düzenlenmesi ve güncellenmesi lazım..

Tem çıkışı Hadımköye yol yapıldı 50 km hız tabelası koymuş adamlar, eğer ben o yolda 50 km ile gidersem ve herkes senin bahsettiğin gibi o tabela limitlerinde giderse trafik felç olmazsa bende bişi bilmiyorum..

Fotoğrafı incele, trafik yoğunluğuna bak ve bu yolda 50 ile gittiğini düşün, 50 hız sınırı tabi hadi sen birazdaha duyarlı ol 40 ile git, sence Ne olur o yolda bir düşün..

Biz millet uçsun gitsin demiyoruz ki, demedikte yani..

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Radar uygulaması yapılıp da tabela konulmayan yer yok gibi ancak tabelalar çok görünür değil ve genelde hızlı geçildiği için de fark edilmiyor.

Cavit abinin dediği gibi çoğu yerde tabelaların değişmesi gerekiyor ama ilgilenen yok.

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Tabele mevzusunda bir açıklama yapayım... Türkiyedeki bütün karayolları tabelalarının ebadı, rengi, şekli vs. özellikleri standart olarak belirlenmiştir. "Radar Uyarısı" gibi bir tabela mevzuatta yoktur, istediğiniz kadar resmi mevzuatı araştırın, bulamazsınız. ;)

Gariplikler ülkesi memleketimde, vakti zamanında İçişleri Bakanlığı yapmıış zat'ın, yazılı emri ile ortaya çıkan ve herbir yerde ayrı bir şeklini ve çeşidini görebileceğiniz bir tabeladır. Yani aslında "Gayri resmi" bir durumdur... :)

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Tabele mevzusunda bir açıklama yapayım... Türkiyedeki bütün karayolları tabelalarının ebadı, rengi, şekli vs. özellikleri standart olarak belirlenmiştir. "Radar Uyarısı" gibi bir tabela mevzuatta yoktur, istediğiniz kadar resmi mevzuatı araştırın, bulamazsınız. ;)

Gariplikler ülkesi memleketimde, vakti zamanında İçişleri Bakanlığı yapmıış zat'ın, yazılı emri ile ortaya çıkan ve herbir yerde ayrı bir şeklini ve çeşidini görebileceğiniz bir tabeladır. Yani aslında "Gayri resmi" bir durumdur... :)

Tabela olmayan yerlerde radar uygulaması yapılması sonucu yazılan cezalar mahkemece bozulabiliyor, tabela koyulmasının tek nedeni idarenin davaları kaybetmesinin önüne geçmek.

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Gariplikler ülkesi memleketimde, vakti zamanında İçişleri Bakanlığı yapmıış zat'ın, yazılı emri ile ortaya çıkan ve herbir yerde ayrı bir şeklini ve çeşidini görebileceğiniz bir tabeladır. Yani aslında "Gayri resmi" bir durumdur... :p

Bende bunu diyorum, devlet ilegal olarak uyarıyorsa halkta uyarır..Kızılacak bir durum yok :)

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Su Akar Yatağını bulur.

İnsanlar bir çıkar yol bulmuştur, DNS değiştirmek gibi,Kazancı Az Göstermek Gibi, Biz japonya değiliz Adeletin olmadığının farkındayız.Ona göre davranıyoruz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...