Zafer Ofli 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 (düzenlendi) Bence bu görevini kötüye kullanan polisler için geliştirilen bir yöntem. Dolayısıyla her zaman sellektör yaparım ve yapmayada devam edeceğim. Şu anda çıkan hız sınırlaması aslında yeterli ama buna rağmen hala art niyetli davranan görevliler olduğu için yapılmasında fayda var. Çünkü neresinin şehirler arası yol neresinin meskun mahal olduğu eğer ki o çevreyi bilmiyorsanız orda görevli polisin insafına kalmış birazda. Haa itiraz etseniz birşey değişir mi?Hayır. İki kere başıma geldi bir keresinde yanlış yoldan çıkış yapmışım polise arayolda levha yok isterseniz gidelim beraber bakalım dedim. Ben bilmem dedi. Sonra memleketimi sordu. Bunun başka yollarıda var falan gibisinden konuştu. Bir çorba parası verirsen hallederiz dedi. İkincisinde radara girdim. bana radara girdiniz dedi. bende doğrudur dedim. Ve yine memleketimi sordu(bu işler demekki memleket sormakla başlıyor diye düşünüyorum) Yavv ne olsun falan inegöl köfte olsun mu dedi. Ben cezayı beklerken onlar köfte parası istediler. Ve o yolda benimle aynı hızda giden o şehir plakalılar varken onları durdurmadı beni durdurdu. Bunlar başımdan geçmişken nasıl sellktör yapmıyayım. Benim durumuma başka bir şöför niye düşşün. Bunun yanında görevini hakkıyla yapanlar da tabii ki var ama ufak sinek ne yazıkki mide bulandırıyor 28 Mart 2011 tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 Sol şeritte giderseniz selektör yersiniz en azından ben atarım.Diğer illerde nasıl bilmiyorum ama Ankara da hızlı gitmek istiyorsanız sağ şeridi kullanmalısınız heleki en sağ şerit bomboş ciddi diyorum bomboş bir tane araç yok. ben de katılıyorum buna herkes hızlı gitmek için sola yığılıyor.. ama sağ bomboş.. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 1-Radara girdiğimde karşıdan gelen ve beni uyarmayan olduysa, arkasından çok selam gönderiyorum...2- 4-5 sene evvel ''radar var'' diye sellektör yapan birisine; polis ceza yazmış; adam mahkemeye vermiş ve böyle bir ceza olamayacağı nedeniyle ceza iptal olmuştu... 3-Sürekli uyarırım ve uyarılırım... (Cümle sakat oldu ama neyse) Genellikle kamyoncular çok uyarırlar sağolsunlar... (Ulen bu cümle daha sakat oldu ) 4-Bir tane de komplo teorisi...Geçen sene Mercedes'le İnegöl yakınlarında radar cezası yedim...İmza falan da attım makbuza...Hatta makbuz hala duruyor...Ama ne internette göründü ne de adrese bir şey geldi...Ödemedim...Acaba diyorum polisler sonradan karakola dönünce makbuzlar arasında eleme falan mı yapıyorlar; sonradan uğraşmayalım, başımız falan ağrımasın diye...Gerçi benim araba eskiydi ama Ankara plakalıydı, yıkayınca da sıfır gibi görünüyordu... Sami hocam sağolasın, haftaya gülerek başladık.. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 zamanında çayırbaşına inen hacıosman yokuşunda soteye yatmış radar kurulurdu,sellektör ile uyararak ceza yememi engelleyen şöför arkadaşa hala Allah razı olsun diyorsam,bende fark ettiğim her radarda sellektörle,diğer şöförleri ikaz ederim.. bu hak hukuk meselesi değil bence,madem bu hız limitleri bizler için hayati önem arzediyor,E5 için 70 kimi yerde 90 kimi yerde 120 hız maksimum hız ise neden arabaların göstergelerine 240-260-320 vs. koyulmasına izin veriliyor? hukukunuz sadece vatandaşa geçiyor ise ben öyle hukukun neyse Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 zamanında çayırbaşına inen hacıosman yokuşunda soteye yatmış radar kurulurdu,sellektör ile uyararak ceza yememi engelleyen şöför arkadaşa hala Allah razı olsun diyorsam,bende fark ettiğim her radarda sellektörle,diğer şöförleri ikaz ederim.. Hacı Osman Bayırında Koleksiyon Mobilyanın oraya hala radar kuruyorlar aman dikkat! Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 Sol şeritte giderseniz selektör yersiniz en azından ben atarım.Diğer illerde nasıl bilmiyorum ama Ankara da hızlı gitmek istiyorsanız sağ şeridi kullanmalısınız heleki en sağ şerit bomboş ciddi diyorum bomboş bir tane araç yok. Sol şerit nerden çıktı, ben kurall ihlali yapmamayı anlatıyorum, sen bana sol dan gidersen yersin selektörü diyorsun, bunu zaten bilirim, bunu bilmiyorsam zaten hiçbirşey bilmiyorumdur, sollama şeridinde 90 la ne işim var Can bey? Sollarken basıp geçiyorum elbette, 90 la mıymıy gittiğimi sandın herhalde. Ankarada sağ şerit boşsa tam bana göreymiş, desene rahat rahat gidebilirim. Ha ben 110-120 ile 90 la gideni sollarken, (yani sollama hızımda uygun, yavaş yavaş değil, bir an önce sollayıp sağ şeride geri dönüyorum) gelip arkadan selektör yapan olursa, kusura bakmasın bi zahmet fren yapsın artık. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 Aslında ordaki örnek Ankara trafiği için verilmiş bir örnekti , sol şeritte 50-70 ile gidenler için öylelerine denk gelince bizzat uyarıda bulunuyorum, bazende nuh diyip peygamber demiyenler oluyor, adam ne yapsan sağa geçmiyor, böyle bir mahluk İmzir' de Aliğa' dan Çiğli' ye giderken denk gelmişti, adam selektörden anlamadı, dibine girdim banamısın demedi, önüne geçip yavaşladım nerdeyse bana vuracak, sabitlemiş 90 a tren gibi gidiyor, neyse sağa geçip uzaklaştım, arkadan kaç araba geldiyse hepsi delirdi, bazen böyle antikalarda denk geliyor, tarfikte çok sakin olmak lazım ama zor iş gerçekten. Yorum bağlantısı
Mustafa Ergüden 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 hız sınırları değişmeden önce ben de uyarılırdım ve uyarırdım. çünkü öyle yollar var ki 90-100 çok yavaş kalıyor. şimdi en azından 110-115 gibi gidince rahat oluyor. bu uyarma konusunu bir tanıdığım trafik polisine sordum. kendisi aynı zamanda radar kullanıyor, uyarmanın hiçbir sakıncası yok demişti." zaten bizim uyarı levhalarını, radarları koymamızın amacı insanların hızlarını düşürmek, o yüzden uyararak hızlarını düşürmelerine vesile oldukları için bizim amaçladığımız şey gerçekleşiyor" demişti. radarı geçtikten sonra yine hızlanıyorlar deniyor, doğrudur fakat genellikle radar araçları en fazla hızlanmanın yapıldığı(uzun düzlükler vb.) dolayısıyla kazalara en fazla sebebiyet verilecek yerlere koyuyorlar. radarı geçtikten sonraki yerlerde yapılan hızlar, radar bulunan yerlere göre düşük kalacaktır. "-ben uyarmam, yesin cezasını akıllansın" düşüncesine bir yönden katılmıyorum. çünkü ülkemizde cezaların caydırıcılığı o kadar etkili değil. cezasını yedikten sonra akıllansaydı insanlar, hala hız cezaları veya diğer kural ihlallerinden dolayı cezalar kesilmezdi. keşke o kadar etkili olsa cezalar. ayrıca maalesef ülkemizde görevini düzgün yapmayan insanlar da çıkıyor. 3 yıl önce radara girdim. askerliğimi yedek subay olarak yapıyordum ve düğün yapmak için memleketime gidiyordum. makbuzu yazdılar, sohbet ederken y. subay olduğumu öğrenince "söyleseydiniz yazmazdık" dediler. bu şekilde öyle veya böyle bir kısım insan bu cezalardan kurtulacaksa, olan içlerinde en gariban olanlara olacaktır. bu yüzden eskisi kadar gerek kalmasa da karşıma çıkan durumlarda ben uyarımı yaparım. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 (düzenlendi) O zaman boşa uğraşıyoruz, cezalar caydırıcı değil (1000 tl. yapıcaksın bakalım hızlı gidiyorlarmı) tabelalar yanlış yalan yerde, polis ya çorba peşinde ya kota dolduruyor yada tuzak kuruyor, hız sınırları yanlış, bölge ayrımı yok, arabalar 200 le gidecek şekilde yapılmış, sürtünme katsayısı düşük, abs esp var niye basmıyalımki...... Ohohhoo bu iş bitmiş azizim, ne diye kendimi yoruyorum, herkes bildiği gibi gitsin, ben yinede uyarmam, uyarmam çünki soğuk xenon' larımı yakarken balastlarım eskiyor, bende böyle kendimi düşünürüm, ne yapayım artık. 28 Mart 2011 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 (düzenlendi) Aynen öyle, sendeki sistemlerin hepsi plus+plus ta olda 110 la vurdunmu dağılırsın, bu mersoda da böyle landrover dada böyle, çarpışma testleri neden 65 le yapılıyor sanıyordun, o sistemler sadece acil durumlar için, hızlı git diye değil sanırım.Devir kurtarmıyorsa 90 lık yolda 4 le 110 lukta 5 le git, bu karallar her yerde aynı ben ne yapayım kardeşim Haklı olabileceğin durum şu; madem arabalar ve teknoloji bu kadar gelişti, hız sınırını arttırsınlar, yolları adam gibi dever' i falan düzgün yapsınlar, tabelalar düzgün olsun, basılacak yerlerde alman otobanları gibi sınır olmasın, basan bassın, halkta bilinçli olsun, bunu istemekte bizim hakkımız. Vurdu mu dağılırsın da benim vurmam mı daha zor diğer şahinin kartalın torosun vurması mı ? atıyorum ben basarım 35metrede dururum adam basar 45 metrede durur. Yada ben bir şekilde direksiyon hamlesiyle kurtarırım (sistemlerin desteği ile) Adam kayar gider başka bir yere vurur. Kastedtiğim yeni nesil araçların eskilerle bir tutuluyor olması. Vurduğu zaman aynı tehlike de vurur musun vuramaz mısın Adamın V8 arabası var 90'ı geçemiyor, hadi otobanda da 120 olsun az yani araba kendi kendine o süratlere çıkıyor zaten He şehir içindeki kurallara zaten ellemesinler gerek yok ama uzun yol yavaş yavaş çekilmiyor 28 Mart 2011 tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 (düzenlendi) Vurdu mu dağılırsın da benim vurmam mı daha zor diğer şahinin kartalın torosun vurması mı ? atıyorum ben basarım 35metrede dururum adam basar 40 metrede durur. Yada ben bir şekilde direksiyon hamlesiyle kurtarırım (sistemlerin desteği ile) Adam kayar gider başka bir yere vurur. Kastedtiğim yeni nesil araçların eskilerle bir tutuluyor olması. Adamın V8 arabası var 90'ı geçemiyor, hadi otobanda da 120 olsun az yani araba kendi kendine o süratlere çıkıyor zaten He şehir içindeki kurallara zaten ellemesinler gerek yok ama uzun yol yavaş yavaş çekilmiyor İyide dikkat etmediğin şu, bu özellikler güvenlik için var. Bu var diye basabilirsin demek için değil, elbette kartal şahin duramaz, kaç senelik eski teknoloji bunlar, arabalar geliştikçe yollarında kurallarında herşeyin güncellenmesi lazım ki sende daha hızlı gidebil, araba dışında herşey hala uyduruk olunca sende mecburen 90 la gitmeye mecbursun, ayrıca vurup vurmamanın zorluğuda önemsiz, vurdunmu ne olur ona bak, kartaldaki mefta oldu, sen Allah göstermesin ağır yaralı kurtuldun aradaki fark bunun gibi olur, hiç bir araba o hızlarda çarpmaya dayanamadığına göre, bu aletlere güvenmemek en güzeli. Adamda V8 var yani... bu yollarda zaten o arabanın hakkını veremezsinki, basarsan sonucu belli, benim esas sıkıntımda bu zaten, tamam hızlı gidin vs. ama ne yollar ne kurallar ne de bunu uygulayanlarla beraber sürücüler düzgün değil, alman otobanı gibi olsun yollar hepimiz hızlı gidelim, ama bizim ülkede hızlı gidicem arabam ferrari demek gel öl yada öldür demek bana göre. Paralı yolda bile araba hopluyorsa, 120-130 la girdiğim virajların bazılarında dever hatası varsa bu iş hala olmadı demektir, arabanızı yavaş sürmelisiniz benden söylemesi. Ufak bir hata nelere sebeb oluyor, bazen aklıma geliyor sürerken korkuyorum bile. Not: uzun yolda kendini alıştırırsan çok zevkli oluyor, arabada ses yok seda yok, hoplama zıplama yok, müzik açık dikkatini vererek dinliyorsun, doğayı seyredebiliyorsun bile, acil durumda tepki süren yeterince uzun, az yakıyorsun, bastınmı şak diye duruyorsun, gideceğin yere zaman olarak çokta farketmeden varıyorsun, değermi şimdi basmaya, basınca bu dediklerimin hepsinsi bırakıp pür dikkat yola bakarak gidiyorsun pehh Otoyollar adam gibi olsa bu yüksek hızdada rahatça git, dediklerimi yap, ama nerdeeee bizde böyle yollar. 28 Mart 2011 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 Forum yönetimine; Bahar toplantısını Balıkesirde yapalım, Ali'nin kullandığı güzergahı tespit edelim. sonra onu 115 km ile sollayıp ilerden göbekten dönüp ona sellektör yapalım radar var diye..Nasıl fikir Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 (düzenlendi) Forum yönetimine; Bahar toplantısını Balıkesirde yapalım, Ali'nin kullandığı güzergahı tespit edelim. sonra onu 115 km ile sollayıp ilerden göbekten dönüp ona sellektör yapalım radar var diye..Nasıl fikir Tamamdır ben varım yalnız Balıkesir olmaz, Edremit tarafına gelin, buralar daha güzel, yol çift şerit, İzmir' e kadar110 la git, ayrıca Ayvalığa da gideriz, rakı-balık-ayvalık yaparız, hem size radarları' da gösteririm, bol bol önlerinden 115 le geçer el sallarız, sesimizide duyuyorlar, geçerken "yakalayamazki yakalayamazkiii" der dalga da geçeriz Not: beni sollarken 115 yetmez, ben zaten 110-115 gibi gidiyorum, beni sollarken arkadan gelen, sol şeriti işgal ettiğinizden selektör yapmasın sonra 28 Mart 2011 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Vural Sarı 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 (düzenlendi) Not: uzun yolda kendini alıştırırsan çok zevkli oluyor, arabada ses yok seda yok, hoplama zıplama yok, müzik açık dikkatini vererek dinliyorsun, doğayı seyredebiliyorsun bile, acil durumda tepki süren yeterince uzun, az yakıyorsun, bastınmı şak diye duruyorsun, gideceğin yere zaman olarak çokta farketmeden varıyorsun, değermi şimdi basmaya, basınca bu dediklerimin hepsinsi bırakıp pür dikkat yola bakarak gidiyorsun pehh Otoyollar adam gibi olsa bu yüksek hızdada rahatça git, dediklerimi yap, ama nerdeeee bizde böyle yollar. Ankara'dan çıkıyorum yola, varış noktası Hopa/Artvin (980 Km.cik kısa bir mesafe).Gideceğin yere çokta farkederek varıyorsun.Git gidebilirsen. Edit:Yazım hatası. 28 Mart 2011 tarihinde Vural Sar? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nedim Öner 28 Mart 2011 Yazar Paylaş 28 Mart 2011 En iyisi böyle "Kamikaze" olmak herhalde... Senmisin radar yapan, al sana!!! Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 Ankara'dan çıkıyorum yola, varış noktası Hopa/Artvin (980 Km.cik kısa bir mesafe).Gideceğin yere çokta farkederek varıyorsun.Git gidebilirsen. +1 90 km sabit hız ile Tuzla-Arhavi molalar istirahat v.s. 16-18 saat. Ortalama 120-130 km hız ile aynı hat 14 saate kadar iniyor. Sadece sürat faktörü yok. Yavaş gidince bir süre sonra sersemliyor insan. Tabiki en büyük etken günde 100-200km gidecek şekilde tasarlanan araç ile 1300 km yol kat edilmesi. Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman 28 Mart 2011 Paylaş 28 Mart 2011 En iyisi böyle "Kamikaze" olmak herhalde... Senmisin radar yapan, al sana!!! güzelmiş.. Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 30 Mart 2011 Paylaş 30 Mart 2011 Ben hiç 12:00 ile 13:30 saatleri arasında kurulu radar görmedim bugüne kadar... Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı 30 Mart 2011 Paylaş 30 Mart 2011 genelde bozuk satıhı bitirisiniz tam tekerleklerin dördü birden yere değmeye başlar karşıdan sellektörü alırsınız. bi otuz km geriye gel zaten 90 lık yolda araçlar 40 la zor gidiyor. önünüz açık görüş mükemmel ötesi hoş bi rampa iniyorsunuz çıkacağınız rampayı göre biraz hızımı arttıyım derken zuladaki bol antenli araç veyahut sellöktörle fren ile yavaşlayıp vites küçülterek yokuşu tırmanmaya başlıyosunuz. ben radara karşı değilim ama hep cingözlük düşünülüp sürücülerin yapması gerekeni yapacağı yerlere tuzaklanmasını içime sindiremiyorum.otobanda 220 240 a bas cezayı şehir içinde tali yollarda okul yakınlarında acıma .ama yukarıdaki hadiselerde hem araç hem trafik için gerekli olan hıza müsade et. o bakımdan radara değil tuzağa karşı sellöktör yapıyorum. Yorum bağlantısı
Vural Sarı 30 Mart 2011 Paylaş 30 Mart 2011 (düzenlendi) Bu sene sabaha karşı 3-4 gibi çıktım Arhavi den 8-9 a kadar çok rahattım Eskiden o saatlerde yola çıkmak iyiydi.Kargalar kahvaltısını etmeden,ne kadar yol alabilirsek kar sayıyorduk.Bu sene sabahın 6.30-7.00 arasında kargalar erkenciydi.Şaşırdım. Resmen radar çevirmesi vardı. 30 Mart 2011 tarihinde Vural Sar? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 30 Mart 2011 Paylaş 30 Mart 2011 Bence radar diye birşey olmamalı. Bütün radarlardan nefret ediyorum. Yorum bağlantısı
Vural Sarı 30 Mart 2011 Paylaş 30 Mart 2011 Ben gelirken boştu abicim güzel güzel geldim Giderken haberim olsun, peşine takılırım .(30 yıldır her tatilde gider gelirim.Ceza yemediğim yolculuk sayısı 5'i geçmez) Kara noktalar, (radar kurulan yerler) Sungurlu (Çorum) Çarşamba (Samsun) Ardeşen (Rize) Şimdi her ilçede bile radar kuruluyor sanırım. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 30 Mart 2011 Paylaş 30 Mart 2011 Sol şeritte giderseniz selektör yersiniz en azından ben atarım.Diğer illerde nasıl bilmiyorum ama Ankara da hızlı gitmek istiyorsanız sağ şeridi kullanmalısınız heleki en sağ şerit bomboş ciddi diyorum bomboş bir tane araç yok. Burada da altınyolda aynı durum var. Kamyon bile en sol şeritden gidiyor. Geçenlerde polis arabası gördüm en sağ şeritde; ben orta şeritden gidiyordum sağımdan devam etti. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Mart 2011 Paylaş 30 Mart 2011 Giderken haberim olsun, peşine takılırım .(30 yıldır her tatilde gider gelirim.Ceza yemediğim yolculuk sayısı 5'i geçmez)Kara noktalar, (radar kurulan yerler) Sungurlu (Çorum) Çarşamba (Samsun) Ardeşen (Rize) Şimdi her ilçede bile radar kuruluyor sanırım. Abi eski Zabıta memuru, şimdi ise Arhavi MEB Spor kopleksi yöneticisi Erol Tosun'u tanırmısın ? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Mart 2011 Paylaş 30 Mart 2011 Ben şahsen tanımasamda eniştemin akrabası olur abicim. Ben bir kaç sene öncesi duyduğum üzücü bir kazada duymuştum adını. 3 sene önce oğlunun bulunduğu araç kazaya karıştı ve oğlunu kaybetti. Çok yakinen tanıdığım olur kendisi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts