İçeriğe Yönlendir

Amortisör Değişimi

Şeref Gökırmak

Recommended Posts

Özkan Pehlivan

Hasan Bey aracı durduğu yerden yaylandırınca herhangi bir ses yok. Montajı yapan usta direk amortisör dedi. Bir daha oraya gitmem. Dün başka bir ustaya gittim. Ön tarafın viraj demir orta lastiğinin değişmesi gerektiğini söyledi. Geç saatlere kadar açıkmış onu da değiştirecez bakalım.

Bu arada forumda kaç gündür bir sessizlik var hiç faal değil. Hayrola inşallah.

Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Sorun çözüldü. Dün başka bir ustaya götürdüm. Usta amortisör takozunu sıkıştırayım derken civatalarından birisini kırdı. Amortisörü sökmek zorunda kaldı. Benim eski takozlarla kıyaslayınca gördük ki focus takozu takılmamış. Parçayı kendim ford yedek parçacısından almıştım. Anlaşılan yanlış parça vermişler. Ben de eski takozları taktırdım. Şimdi sesten eser kalmadı :nazar:

Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Hasan Bey teşekkür ederim. Zaten forumlar bu sebeple çok faydalı. Herkes tecrübesini paylaştığı için sorun çözmek kolaylaşıyor. Tabi sorun çözülene kadar bir hayli sıkıntı çekiyoruz. Arabada sert süspansiyon olayı kalmadı şu anda. Lastiklerim de kötüydü çünkü, 4 adet Goodyear taktırdım ve şu anda sorunsuz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özkan Pehlivan

Seslerden kurtulduk ve memlekete yola çıktık. Dönüşte, İzmit taraflarında arabanın gezdiğini farkettim. Yanımdan süratli araba geçtiğinde veya ben otobüs gibi yüksek bir aracı geçerken sanki dışardan bir güç arabayı özellikle arka taraftan ittiriyor ve araba geziniyor gibi geldi. Acaba arka amortisörlerden mi yapar? Ya da sizlerin de başına geldi mi özellikle İzmitten İstanbul istikametine giderken?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yüksek hızda otobüs tır geçişinde evet biraz pusuyor araba. yine aşırı rüzgarda da ;)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Özkan Pehlivan

Arkadaşlar amortisör değişimi yapılırken takozlar da değişmişti. takozların kulelere sabitlenmesinde kullanılan 3 adet civatadan 1 tanesi kırılmış. Yani şu an 2 adet civata-somun var. Ustaların çoğu sıkıntı oluşturmayacağını, çünkü bunlara yük binmediğini söylüyorlar. Fakat benim içim rahat değil. Ne önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Serkan Dönmez

benim aracın arka tarafından belirleyemediğim bir ses geliyor,yanlı amartisörmü değilmi emin değilim.büyük çukurlarda tümseklerde değilde daha çok sık ufak tümsekli yerlerde 2 demirin birbirine değme sesi gibi lık lık lık tarzında bir ses geliyor.amörtisörlerde patlak yağ kaçağı yok bagajda arka koltuklarda yani o bölgede ne varsa sabitledim ama yinede kesemedim.sanki arka rotların ordan geliyor gibi ama çözemedim.ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan
bir civata takmak zor olmasa gerek.

Mustafa Bey amortisörün sökülmesi gerekiyor. Helezonlardan takozlar kurtarılıp sonrasında civata takılıp tekrar sıkıştırılıyor. Biraz zaman isteyen bir tamirat.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...