İçeriğe Yönlendir

Caner'le Sohbetler

Caner Kardeşseven

Recommended Posts

Caner Kardeşseven

Servet abi :

Ben sana " Allah belani versin " desem, ulan sen bana niye sebepsiz yere üstelik beddua okuyorsun diye kızar hesap sorarsın.

Sen bana desen, allah razı olsun, inşallah, tez vakitte derim zira o beddua değil hayırduandir.

Bana iyilik afiyet rahatlık dilersen , bi de tutarsa hapı yuttum asıl.

Şimdi bu tersliği sana izah edemem ki?

Bu çelişkili durumun arkasında belki en az 15-20 tane ağır dilli kitap yatıyor, öyle kolay anlatamam kı? :)

Seviyom seni , bunu bil yeter..

Öpüyorum, bol sıkıntılı günler dilerim abim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi hikayeyi yazıyorsun gayet güzel ama okuyanların bir çoğu baş sağlığı mesajları dilemiş :) Ben 4-5 kere okudum ne gizli diye ama anlayamadım yaşım ufak daha sanırım :) Kısaca bu tip yazıların güzel ama birde altına açıklayan veya ip uçları veren dip notlar düşsen daha iyi olur diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Abi hikayeyi yazıyorsun gayet güzel ama okuyanların bir çoğu baş sağlığı mesajları dilemiş :) Ben 4-5 kere okudum ne gizli diye ama anlayamadım yaşım ufak daha sanırım :) Kısaca bu tip yazıların güzel ama birde altına açıklayan veya ip uçları veren dip notlar düşsen daha iyi olur diye düşünüyorum.

İp ucu verirse konu kapanır :D

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

İp ucu verirse konu kapanır :D

Vay moderasyonda açık bulundu ha :D :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven

Haklısınız.peki.

Ben böyle kalender adamları özledim.

Bu tip adamlarin azaldığını, hatta tükendiğini...

Neydi bu adamları " bu tip" yapan? O değerlerin yok olduğunu, araştırıp çocuklara o kültürü vermemiz gerektiği...

Hikaye misali, bir adamdan nefret ediyorsak hemen gidip bunu ele güne anlatıp kendimize yanci arıyoruz!

Ulan heriften hazetmiyorsam ben etmiyorum!

Bu onu iki paralık olduğu anlamına gelmez!

Yine de yüzüne bakarım ki, dedikodusunu yaptığın adamın yüzüne hiç bakamazsin...

Sorumlu adamdı bunlar.hem başkalarına hem evlerine..eskiyen eşyayi a tıp karttan cirt yapıp yeni kıyafet almazdı bunlar.üstelik o 10 yıllik gömleği severlerdı...hatta öyle adamlardı ki bunlar, hanımlarinin yaptığı ütüyü beğenmez, kendileri yapardı.ya ben ? Ütüsü bozulmayan kumaşli pantolon ararım.

Bunlar siyasi davası olan adamlar değildi sadece, bunların hayat davaları vardı ve her görüşte veya farklılıkta olabiliyorlardı..hikaye kahramanları ise en çok hizip yaşanmış bir ekolün temsilcileri....

Gibi gibi....:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Eski dostlar düşman olmazlar. Ben bunu çıkarttım bu hikayeden. En iyi de birbirilerini yine onlar tanırlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Caner Kardeşseven

Canım oğluma....
Oğlum, takım elbiseni her zaman diktir. Asla satın alma.
Al yanına sevdiğini, gidin terziye kumaş seçin.
Kumaş seçimine kesinlikle ve kattiyen karışmayacaksın.
Çünkü erkek olduğun için, odunsun. Düz kütük yani..! Sen o kumaşın modelini rengini beğenirsin ama sevdiğin onun dikilmiş halini göz önünde canlandırabilir, sen o yetenekten yoksunsun, bu bir...
Yalnız bazı ipuçları vereyim:
Eline değen kumaş herif olsun! Hepsi akıcı olacaktır ama bir kumaş olacak, o diğer parmaklarını da okşayacak. Ona meylet sen. Ama sevdiğin ne derse onu yap, sakın şaşma ha!
Kumaşı alınca hemen diktirme ha! sakın !
Al kumaşı evine götür, çitile , bol bol çırp, esnet, kah soğuk odada kah sıcak oda da beklet,1-2 kere hafif ısıda (30 derece) yıkat..
sonra götür terziye...
Terzi de aman ha genç olmasın ! En ihtiyar en huysuz ,en gıcık, gözlüklü herife git.
Terziler üç kuruşun hesabını yapar, sıkıntı yapma ! O delikten sen geçirmeye çalışsan, ipliği, sende öyle incelirsin..
Diktirirken ceketin yakasına çift tela koydur.Yenisi çıktı kalın tela derse hayır de! Çift olsun ince olsun, yoksa diktirme ! Yağmur yağdığı zaman yaka uçları kıvrılmasın istiyorsan böyle yapacaksın..Astarını her zaman parlak açık renkte özel olarak diktır. koyu olmayacak !
Paçalarını duble yaptır. Bu eski modadır. Ama sen beni dinle...Giyerken pantolonu ayağına iç iplikler gelmeyecektir. Çamuru da pantolonuna sıçramayacaktır..
"Senden mi öğrenicem ben" derse terzi, eyvallah de...o iyi terzidir. Aksi suratsız ustalar iyidir..
Abi onun modası gecti derse silk onu üstünden başka terziye geç.
Yeleksiz takım elbise, sirkesiz işkembe çorbası gibidir; Yelek olacak ! ben U tipi severim. Sen v tipi veya dar yaka 5 düğmeli seçebilirsin. Çift düğme sıralaması mı tek sıralama mı? Onu sevdiğine sor!
Çünkü, buraya dikkat et , bir kadını 10 erkek yenemez ama 2 kadın büker, 3 kadın yener! 
Diğer şekilde söyleyim , eğer bir kadına kendini beğendirmeye çalışıyorsan, parfüm dahil herşeyini başka iki kadına seçtir!. Eger bekarsan, 2 kız arkadaşınla git alışverişe... Evliysen bütün kıyafetlerini eşin seçsin! Erkeğin beğendiğini erkekler sever, kadının beğendiğini cümle alem sever.

Gömleğine gelince, iyi bir gömlek şimdinin parasıyla 60-70 e dikilir kolları yakası sert olur.düğme şeridi sert olur. yalnız burda ufak bi ayrıntı var: en üst düğmenin bir altındaki düğmenin yerine dikkat et ! birinci düğme ile arasında 3 parmak mesafede olacak.Bunu tembih et. Yine azarlarsa, arkadaş ben bunu böyle istiyorum diyeceksin! Hararetini alır o düğme, aybını da açmaz 

Kemer cüzdan ayakkabı...hepsi deri. cüzdanı kendin yap !

Git bir kunduracıya deri al, kendin dik cüzdanını. Siyah alma, deriyi ama. 
Görünür olan şey saklanmamalıdır.Ipini kalın şeç. biraz zor olur delik açmak ve geçirmek ama boşver sen kendin yap onu.delikleri say çünkü düğümü içeriye gelecek...(anlamadın şimdi sen bunu ama anlarsın :) )
Ayakkabını sevdiğine seçtir. Kadınlar bilir, sen bilmezsin.Bilemeyeceksin de..

Çorap kemeri/papyon/lastikli omuz askısı gibi ektraları yelkenlisi olan adamlar alır. Heveslenme. Haddini bil.

Yani doğan cüceloğlu gibi veya ilber ortaylı gibi veya rahmi koç gibi falan olman lazım onun için..
Pantolonunu ütüsünü asla, ama asla karına annene, sevgiline yaptırma, asla ! Hicbir zaman.aman ha !
Sen ütüleyeceksin ! Yalnız ütüyü basarken sana tülbent lazım olacak.
Sevdiğinin tülbentini kullan... Her Türk kadının bir tülbenti, yemenisi mutlaka vardır.
Eger sevdiğinin tülbenti yoksa, bu senin eşoğlueşekliğinden, kızcağıza söylenme !
A eşek herif, insan sevdiğine bir yemeni, bir tülbent almaz mı ? 
Kullanır-kullanmaz ama sen onu alacaksın adamım, unutma !
Ve bizim kadınlarımız, sevdiklerimiz, o tülbente yemeniye tek taş pırlanta kadar önem verir ama ha ihmal etme !

Söylememiş olmaları, istemedikleri anlamına gelmez kadınlarda...

Takim elbisenin her parçasını mevlevi adabina uygun gıyeceksin.
Her parçasını öpüp, görüşerek giyeceksin
Çünkü ona sahip olmayanlar var, Allaha şükür ederek giyeceksin, aman ha !
Onlar nasıl senın ayıbını örtüyorsa,sende onları giyerken ve çıkartırken saygıyla davranacaksın.

Çıkartırken de teşekkür edeceksin her birine. Çünkü ayeti var, canlı cansız herşey Allah ı zikreder kendi dilince..
Eğer fizik okursan "brownian hareketini" de öğrenirsin inşallah...

Senden tek bir şey istiyorum canım yakubum, yiğidim...
Ayakkabını içine küçük bir kömür parçası koy, minik bir tane...
Çünkü benim babam bir kömür madencisiydi, o okuttu beni ve bende seni okuttum.
O kömür parçası her ayağının altına çorap arasına kaçtığında aklına gelsin.
Her gururlanarak giydiğinde o takım elbiseni, havalandığında aklına gelsin...:

Senin deden yerin 900 metre altında dizlerinin üstünde , elinde kazma ile kömür kazıyan bir işçiydi.

Aman ha , aslını unutma !

• Beğen 30
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Elinize sağlık, başta anlam veremesem de hakikaten çok güzel bir yazı olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Yüreğine sağlık Caner, iki defa üst üste okudum ve kültürümüzle gurur duydum....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven

Hepinize ,latif sözleriniz için teşekkür ederim..:)

Zira, kalp denizinde ne varsa dil sahiline o vurur..:)

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
(düzenlendi)

Sevgili moderatorler daha iyi bilirler , nereye yazacağımı bilemedim.

Şeb-i Aruz etkinlikleri çerçevesinde Gösteriler vardır.

Arzu eden isteyen  katılmak isteyen herkese açıktır.

Kısmen Geç kaldım ama daha epeyde program var.

Bugün istanbulda var.

Yarın Bursa da var.

arkasından manisa ve izmir var.

Elbette ücretsiz. 

Hemen hemen çoğu ya kapalı spor salonlarında veya Kultur Merkezlerinde.

iki gün önce ilk gösterimime çıktım. Yarında Bursa da olacağım inşallah.

Tarih cetveli şöyledir:

ŞEB-İ ARUS PROGRAMLARININ YER VE TARİHLERİ
*Tekirdağ Şeb-i Arus Törenleri / 7 Aralık Pazar İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu
Saat 19.30
*İstanbul (Avcılar) Şeb-i Arus Törenleri / 12 Aralık Cuma Barış Manço Kültür Merkezi Saat 19.00
*Bursa (Kemalpaşa) Şeb-i Arus Törenleri / 13 Aralık Cumartesi Kemalpaşa Kapalı Spor Salonu Saat 19.00
*Gelibolu Mevlevihanesi Şeb-i Arus / 14 Aralık Pazar (Türkiyenin en büyük mevlevihanesi) Saat 18.00
*İzmit Şeb-i Arus Törenleri / 16 Aralık Salı (100 semazen 100 mitriban) Şehit Polis Recep Topaloğlu Kapalı Spor Salonu saat 19.00
*İstanbul (Bayrampaşa) Şeb-i Arus Törenleri / 19 Aralık Cuma BAYRAMPAŞA HİDAYET TÜRKOĞLU SPOR SALONU Saat 19.00
*Bursa Şeb-i Arus Törenleri / 20 Aralık Cumartesi (Bu programların içinde semazen ve mutriban olarak en büyüğü) Atatürk Kapalı Spor Salonu Saat 19.30
*Manisa Şeb-i Arus Törenleri / 21 Aralık Pazar ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ LALE SALONU Saat 13.30
*İzmir Şeb-i Arus Törenleri / 21 Aralık Pazar Gaziemir Kültür Merkezi Saat 19.00
*Bursa (Gemlik) Şeb-i Arus Törenleri / 26 Aralık Cuma Gemlik Kapalı spor Salonu saat 19.00
*Edirne (Keşan) Şeb-i Arus Törenleri / 28 Aralık Pazar KEŞAN ATATÜRK KAPALI SPOR SALONU Saat 15.30

Bursa (Bayanlar) Şeb-i Arus Törenleri / 13 Aralık Cumartesi Merinos AKKM Saat 14.00
Sakarya (Bayanlar) Şeb-i Arus Törenleri / 19 Aralık Cuma Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi Saat 18.30
İzmit (Bayanlar) Şeb-i Arus Törenleri / 28 Aralık Pazar Sabancı Kültür Merkezi Saat 19.00

Gelirseniz de gelmesenizde sizi seviyorum.

Ama gelirseniz cok sevinirim.

Not : örnek olması itibariyle 16 sında benim ilk katıldığım gösteri şöyleydi:

tarihinde Caner Kardeşseven tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...