İçeriğe Yönlendir

Caner'le Sohbetler

Caner Kardeşseven

Recommended Posts

Onur Demir

Ben çok şükür buzamana kadar alkollü araç kullanmadım, ilk cezamıda radardan yanlışlıkla yedim geçenlerde.

Evde dolapta rakı ve vodka bulundururum hep. Dolapta onları bulundurmam alkolik olduğum anlamına gelmez ki zaten 1senedir ordalar. 3yıldır evliyim akşam kendime masa hazırlayıp oturup içmişliğim 3kere ancadır, kolay kolay yanıma birilerini alıp kafa çekmeye gitmem. Amaaaa Bizim İzmir tayfasıyla denk geldikmi hertürlü içerim, neden? Oturmasını, kalkmasını, yemesini içmesini, muhabbeti, eğlenceyi, gülmesini, ağlamasını ve en önemlisi paylaşmayı çok iyi biliyoruz. Hal böyle olunca ŞEREFE demekten başka birşey kalmıyo Bize :lol:

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
İçkinin tadı yokmuymuş ? Eski zamanlarım aklıma geldi, kolonyanın içine limon sıkıp içerdik şimdi hatırlamıyorum onunda mı tadı yoktu acaba :lol:

ciddi mi bu süha yaptın mı bunu gerçekten :)

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen
alkol ü keyiften içiyorsan dozunda ağzını silip masadan kalkıp kimseye salça olmadan evine gidebiliyorsan sorun yok bence :lol:

Olay budur işte. Bunu yapabilen de var, yapamayan da... Ama yapamayanlar var diye herkesi aynı kefeye koymak da yanlış olur.:)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Arkadaşlar içki tüm kötülüklerin anasıdır.Analarada saygı göstermek gerekir :)

Bir insan alkolü adabıyla içmesini biliyorsa yani gerektiğinde bundan fazlası bana zarar deyipte içmeyi bırakabiliyorsa,içtikten sonra çevresine karşı rencide edici davranışlarda bulunmuyorsa ve en önemlisi o şekilde direksiyon başına geçmiyorsa,benim içenede saygım vardır,içmeyenede...Zannediyorum birçok arkadaşımda benimle hem fikirdir,bundan dolayı lütfen olayı kişileştirmeyelim ve güzel sohbetimize devam edelim :)

onur ben sarhoş diğilim uleenn le bitiyo bunun sonu :lol:

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
ciddi mi bu süha yaptın mı bunu gerçekten :D

eee o zamanlar rakıyıda susuz içiyordum . Rakı derken Kulüp Rakısı :D

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Alkollü içecekleri "tadı için" içenler var ise (bira muhtemelen iddia edilenlerin başında) alkolsüzünü içsin. Kendini alıştırsın.

Ben hala iddia ediyorum alkollü içki içilmesinde birinci motivasyon hafif rahatlama amacıdır, bilinçli ya da bilinçaltı. Ayrıca ilginçtir "ben içerim" şeklinde yazan arkadaşlar hemen "mutlu karizma profil" ile birlikte bunu belirtme ihtiyacı duymuşlar.

Ben şalgam suyu içeyim kendime geleyim, bunun keyfini hiçbişeye değişmem desem biraz komik olmaz mı? Olayın kökünde "alkolün keyif verici etkisi" çok ciddi şekilde mevcut.

İnsanoğlu'nun beyni üzerinde kontrol kaybına yol açan maddeleri kullanma alışkanlığı "uyuşturucu alışkanlığı" olarak değerlendirilmelidir. Bunun ne sosyal, ne tıbbi hiçbir tarafı savunulamaz. Ülkemizdeki büyük sıkıntı Alkolün aynı zamanda dinen yasak olması nedeniyle alkole karşı çıkanların yahut kullanmayanların (benim gibi) otomatik olarak bazı çevrelerde "irtica" olarak görülmesidir. Yıllar boyu alkol kullanmadım ve böyle ortamlarda hep "hacı" damgası yedim. Oysa ki alkolü beynimin kontrolünü benden almak için geliştirilmiş bir madde olduğu için içmiyorum.

Buna karşı çıkan var mı? Espri ile "atın ölümü arpadan olsun hocam" felan gibi yanıtların bir anlamı yok. Tabii ki şakalaşacağız burada, geyik boyutu her zaman olur ama alkolün azı da çoğu da bence olmaması gereken bir şeydir dünyada. Sanırım ileriki yıllarda (100+) zaten o da sigara gibi kalkacaktır.

Kolonyayı içmeyi deneyin.

aslında önemli bir konuya parmak basılmış: Meyhanelerin şehir dışına alınması beraberinde içkili araç kullanımını artırıyor.

Benim de alkolle pek aram yok, bir bira içsem kızarırım, :D Kızlar gibi, iki bira içsem başım döner. :D

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
eee o zamanlar rakıyıda susuz içiyordum . Rakı derken Kulüp Rakısı :D

bide ispirto iyi gidiyomuş,yağ gibi kayıyo diyolar :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Olay budur işte. Bunu yapabilen de var, yapamayan da... Ama yapamayanlar var diye herkesi aynı kefeye koymak da yanlış olur.:D

Aziz, aynı tip ehliyeti cebinde taşıyıpta aynı ustalıkla araba kullanamayanlarda var...Sen iyi kullanıyorsun 150 ile gidebilirsin diğerine de sende o yetenek yok 70 i geçme denmeyeceği gibi alkollü araba kullanmayı da engellemek lazım...Bende sohbeti etkilediği için bazen içerim ama ev dışında pek içmediğim için alkollü araba kullanma durumu olmuyor...Bazen çocuklar çiftliğe gidelim diyor hatta sende geldin birkaç kez...Bir tane içer aradan aradan eve giderim ama fazla içmem zaten içememde artık... :D

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
bide ispirto iyi gidiyomuş,yağ gibi kayıyo diyolar :D

onu ben yapmadım da bizde restaurant var iken bir garsonumuz vardı " viski + votka + ispirto" karışımını bomb diye içerdi bilmeden. :D aradan 10 sene geçti adam halen yaşıyor :D

Yorum bağlantısı
Osman Kurt

İlave bilgi olarak, bazen hiç içmeden alkolmetre ile 0,5 i geçen değerler olabilir. Bazı yiyecekler ve ilaçlar buna sebebiyet veriyor. bu yüzden 0.5 bence ideal bir değer. İçkili insan eve taksiyle gider :D Yoksa :D .

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen
(düzenlendi)
Aziz, aynı tip ehliyeti cebinde taşıyıpta aynı ustalıkla araba kullanamayanlarda var...Sen iyi kullanıyorsun 150 ile gidebilirsin diğerine de sende o yetenek yok 70 i geçme denmeyeceği gibi alkollü araba kullanmayı da engellemek lazım...Bende sohbeti etkilediği için bazen içerim ama ev dışında pek içmediğim için alkollü araba kullanma durumu olmuyor...Bazen çocuklar çiftliğe gidelim diyor hatta sende geldin birkaç kez...Bir tane içer aradan aradan eve giderim ama fazla içmem zaten içememde artık... :D

Tamam da Serkan abi, ben de alkollü araba kullanılsın demiyorum zaten. Önceki mesajlarımda üstüne basarak söyledim karşı olduğumu. Ama 0.5promilin de yeterli bir limit olduğunu belirttim. Alkolün neden olduğu kazaların birçoğunda alınan alkol miktarının limitlerden yüksek olduğunu düşündüğümü söyledim. Ya da içilen 1 biranın kazaya neden olmayacağını, o 1 biranın içilmese de kaza olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşündüğümü söyledim sadece. Yanlış anlaşılma olmasın o konuda... Tabii ki arkadaşların da belirttiği gibi 1 bira ile çarpılan insanlar da vardır, ama onların da promili yüksek çıkar normale göre.

En doğrusu, kişinin kendisini kontrol etmesidir tabi ki. Ama bu da biraz ütopik oluyor, mevcut şartlarda, geneli düşününce.

tarihinde Aziz T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ben gündüz vakti içtiğim sigaranın markası yüzünden belki son bir hafta alkol almadığım bir durumda 30 promil alkollü çıktım çiftlikten ailemle beraber geçerken...Memur arkadaş içtin bari adam gibi itiraf et demeye getirdi birara...Yanındaki sağolsun o sigara ile bu rakam normal dedi de yalan beyandan Ulucanlarda bulmadık kendimiz...:D

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen
Ben gündüz vakti içtiğim sigaranın markası yüzünden belki son bir hafta alkol almadığım bir durumda 30 promil alkollü çıktım çiftlikten ailemle beraber geçerken...Memur arkadaş içtin bari adam gibi itiraf et demeye getirdi birara...Yanındaki sağolsun o sigara ile bu rakam normal dedi de yalan beyandan Ulucanlarda bulmadık kendimiz...:D

Geçmiş olsun abi :D İşte bu yüzden 50 promil sınırı var zaten.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bu forumda icene dusmanligi anlayamiyorum. Bu konularda hemen su yuzune cikiyor. Herkesin yazdiklarinda bir dusmanlik var son derece acik sekilde. Eger siz kontrolunuzu kaybedeceginizi dusunuyorsaniz, kaybediyorsaniz, o zaman icmeyin, ama kaybetmeyene karismak neden ? Ictikten sonra direksyon basina gecmeyen, adabiyla bu isten zevk almasini bilen bir Izmir grubu var bu forumda kac senedir ama kimse gormek istemiyor demek ki bunu. Biz eger tuketilecekse nasil tuketilecegine ornek olamiyoruz demek ki, bu isin yanlisini gormek isteyen israrla yanlisina kanalize oluyor demek ki.

Bu kanıya nasıl vardın ki Muhlis..

Hanginize bizim düşmanlığımız var.. Sana mı, Amaç'a mı, Sabri abiye mi düşmanlığımız var.. Yada biz düşmanlık duyarak size yada sana ne gibi bir tavır koyuyoruz.. Bununla bağlantılı ne sezdin de bu cümleyi kurdun..

Benim içene bir düşmanlığım yok..

Mustafa Liman bir duble içtim şimdi okumaya başladım yazmış, alkol aldığını daha önceden de biliyordum zaten..

Ben Mustafa Liman'ı çok seviyorum.. Şimdi arasın, Mehmet bir sıkıntım var, burda sana ihtiyacım var desin, ne derdin var kardeşim dersem şerefsizim, Mustafa bunu dediyse ve çözümü bende gördüyse bir bildiği vardır der, şimdi çıkar akşama orda olurum..

Aynı şey, senin için de Sabri abim için de geçerlidir.. Tabiki herkes için geçerli değildir ama bunun sebebi de o kişinin alkol alması değildir..

Ben alkol alana değil, alkole düşmanım.. Fatih Ada'nın dediği gibi gerçi o gırgırına demiş ama, tüm kötülüklerin anası olduğunu düşünüyorum.. Bir insanın sağlıklı düşünmesini engelliyorsa ki bence ve istatistiklere göre öyle.. İçene veya çevresine, fiziki yada bedeni zarar veriyorsa, dönüp dolaşıp bana zarar veriyorsa, ben buna düşmanım..

Kimin nerde nasıl içtiği beni ilgilendirmez.. İçtikten sonra ne yaptığı, toplumu yada beni ilgilendiriyorsa, bu konudaki fikirlerimi de yazarım..

Bir arkadaşımız demişki.. "Bu arada böyle bi yasa çıkmaz çıkarılamaz alkollü araç kullananın ehliyeti alınacak filan siz kimsinizde sınırı belirliyorsunuz ?"

Siz kim olupta bu yasa çıkmaz çıkarılamaz diyorsanız, bizde o yetkiyle bu yasa çıkmalı diyoruz.. Olayı kişiselleştirmede bir anlam göremiyorum..

İçkinin yasaklanıp yasaklanmaması konusu da beni ilgilendirmiyor, Ben bir otomobil forumunda alkollü olarak trafiğe çıkmayı konuşuyorum..

Konu istatistikler ve içkinin zararları üzerine açılmışken, burada içkinin hangi meze ile iyi içildiğini konuşmada da bir anlam göremiyorum..

İstatistikleri çürüten bir yeni istatistik varsa, içkinin faydaları konulu bir panel bir makale bir köşe yazısı varsa bu konuya ancak bunlarla itiraz edilmelidir..

Ben bir küp içiyorum bana bir şey olmaz yorumları, alkolün etkisiyle kişinin kendine duyduğu cesaretin göstergesidir..

Alkollü araç kullanmakla, telefonla konuşmak bence de eşittir.. Zaten o da yasak, telefonla konuşana da ceza verilsin.. Seyahat halinde tv izleyene de ceza verilsin. Bu cümleye de siz kim oluyorsunuz denirse, diye peşinen cevap vereyim.. Arkamda herhangi bir siz yok, sadece Mehmet Özyürek olarak fikrim budur...

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Herkes kendi tercihleri doğrultusunda yaşar. adam gibi içene sözümüz yok. tabir öyle olduğu için öyle yazıyorum :D

tarihinde Osman Y tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Alkol ; Etkisi , algısı , dinen günah olması vs. sebeplerle tartışmaya açık bir konu değildir !

Ne kadar tartışılırsa o kadar karmaşaya döner , sonuç alınamaz. Zaten konu da özünden sapmış , alkolün zararları vs gibi yerlere kaymış. Bu sebepten ötürü tümünü okuduğum konuda kimsenin şahsına veya düşüncelerine bir cevabım , tepkim ya da desteğim söz konusu olmaz.

Tüketicisi olduğum bir maddenin zararlarını bile bile savunmak abes. Alkollü iken araç kullanmak yasaktır , tartışamazsınız.

Alkollü iken aracıma çarpan birinin promiline bakmadan kafasını kırabilirim. Bir başkası böyle davranmayabilir , bense bunu savunabilirim bile.

Kişinin kendi için doğru kararı verebilmesi güzel birşey olsada , bunu kişilerin tercihlerine bırakmak imkansızdır.

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Kendimi herhangi bir yerde gördüğümden değil yazdıklarım. Bu tür bir konuda büyüklerime birşey öğretmek haddim değil zaten.

Cümlemin sonunda '' tartışamazsınız '' kelimesi usluben hatalı olmuş ancak , yanlış anlaşılmasın , yanlış anlaşıldıysa da özür dilerim. O kelimenin açığı , kural belli , olmuşlar belli , olacaklar belli şeklindedir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
böyle bi yasa çıkaramazsınız.

Ben yasa çıkarma mercisi değilim ki.. Yasa çıkaracağımı falan da söylemedim..

0.50 promil kimine etki etmiyorken kimini de ayakta duramaz hale getiriyor.

Ben yorumlarımı bu mesajdan sonra yaptım..

Bu mesajdan sonra 0,01 sınırına insin dedim.. Olmaz, sigarada çıkabiliyor dediler.. İyi o zaman 0,20 olsun dedim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Dünya sağlık örgütünün raporu...

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nun Türkiye dahil 30 ülkeyi ihtiva eden araştırmaya göre olaylarda alkolün etki yüzdeleri: Olay Yüzde (%)

Cinayet

85

Boşanma

80

Eşler Arası Şiddet

70

Tutukluluk

78

Serserilik

70

Mala yönelik suçlar

77

Hırsızlık ve yankesicilik

71

İşe Gitmeme

60

İntihara Teşebbüs

90

Irza tecavüz

50

Trafik Kazaları

70

Akıl hastalıkları

60

Kaynak : http://www.yesilay.org.tr/Raporlar/yesilay...ehmet-Varol.pdf

Yorum bağlantısı
Bu kanıya nasıl vardın ki Muhlis..

Hanginize bizim düşmanlığımız var.. Sana mı, Amaç'a mı, Sabri abiye mi düşmanlığımız var.. Yada biz düşmanlık duyarak size yada sana ne gibi bir tavır koyuyoruz.. Bununla bağlantılı ne sezdin de bu cümleyi kurdun..

Benim içene bir düşmanlığım yok..

Mustafa Liman bir duble içtim şimdi okumaya başladım yazmış, alkol aldığını daha önceden de biliyordum zaten..

Ben Mustafa Liman'ı çok seviyorum.. Şimdi arasın, Mehmet bir sıkıntım var, burda sana ihtiyacım var desin, ne derdin var kardeşim dersem şerefsizim, Mustafa bunu dediyse ve çözümü bende gördüyse bir bildiği vardır der, şimdi çıkar akşama orda olurum..

Aynı şey, senin için de Sabri abim için de geçerlidir.. Tabiki herkes için geçerli değildir ama bunun sebebi de o kişinin alkol alması değildir..

Ben alkol alana değil, alkole düşmanım.. Fatih Ada'nın dediği gibi gerçi o gırgırına demiş ama, tüm kötülüklerin anası olduğunu düşünüyorum.. Bir insanın sağlıklı düşünmesini engelliyorsa ki bence ve istatistiklere göre öyle.. İçene veya çevresine, fiziki yada bedeni zarar veriyorsa, dönüp dolaşıp bana zarar veriyorsa, ben buna düşmanım..

Kimin nerde nasıl içtiği beni ilgilendirmez.. İçtikten sonra ne yaptığı, toplumu yada beni ilgilendiriyorsa, bu konudaki fikirlerimi de yazarım..

Bir arkadaşımız demişki.. "Bu arada böyle bi yasa çıkmaz çıkarılamaz alkollü araç kullananın ehliyeti alınacak filan siz kimsinizde sınırı belirliyorsunuz ?"

Siz kim olupta bu yasa çıkmaz çıkarılamaz diyorsanız, bizde o yetkiyle bu yasa çıkmalı diyoruz.. Olayı kişiselleştirmede bir anlam göremiyorum..

İçkinin yasaklanıp yasaklanmaması konusu da beni ilgilendirmiyor, Ben bir otomobil forumunda alkollü olarak trafiğe çıkmayı konuşuyorum..

Konu istatistikler ve içkinin zararları üzerine açılmışken, burada içkinin hangi meze ile iyi içildiğini konuşmada da bir anlam göremiyorum..

İstatistikleri çürüten bir yeni istatistik varsa, içkinin faydaları konulu bir panel bir makale bir köşe yazısı varsa bu konuya ancak bunlarla itiraz edilmelidir..

Ben bir küp içiyorum bana bir şey olmaz yorumları, alkolün etkisiyle kişinin kendine duyduğu cesaretin göstergesidir..

Alkollü araç kullanmakla, telefonla konuşmak bence de eşittir.. Zaten o da yasak, telefonla konuşana da ceza verilsin.. Seyahat halinde tv izleyene de ceza verilsin. Bu cümleye de siz kim oluyorsunuz denirse, diye peşinen cevap vereyim.. Arkamda herhangi bir siz yok, sadece Mehmet Özyürek olarak fikrim budur...

Her cümlesine yürekten katılıyorum çok net ve olması gereken bir tavır. :lol2: :)

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Olay promil kısmında karışıyo biraz. Bende mesela 1duble rakıda çıkan promil başkasında 1 şişe birada da çıkabilir. 0,50lt bira içtim 1saat sonra makineye üfledim 0 çıktı. aynı şeyle ehliyeti kaptıran da var :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ben otobüse ve uçağa alkollü binip midemi bulandıran (kesif koku nedeniyle) arkadaşların alkollü otobüse de binmemesini rica ediyorum.

:)

81 k ağırlığındaki bir kişi üzerinde yapılan deneylerde alkol miktarı ve çeşitlerine göre

kandaki alkol durumu aşağıda verilmiştir;

2 Şişe (Küçük) Bira (850 ml.) 0.50 Promil.

2 Kadeh Şarap (220 ml) 0.50 Promil

1 Duble Viski (74 ml.) 0.50 Promil

1 Duble Votka (74 ml.) 0.30 Promil

1 Duble Kanyak (74 ml.) 0.50 Promil

1 Duble Cin (74 ml.) 0.50 Promil

1 Duble Rakı (74 ml.) 050 Promil Kaynak=http://www.caglayansurucukursu.com/online_...rafik/alkol.pdf

Bu oranların birçoğumuzda çok daha yüksek çıkacağını düşünürsek,kanunlarda,bunları içtiğin vakit trafiğe çıkmayacaksın diyor...

Buradan iki sonuç çıkar:

1- Sert içkiyi bir duble bile içseniz işiniz bitmiştir. İçtiyseniz araç kullanmayın. (ama kaç saat bir de o var)

2- hafif içkileri sadece bir bardak için.

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven

Günlerdir bilgisayarım tamirdeydi, şimdi gördüm yazıları,..Epeyce tartışılmış :D

ortaya attık bombayı kaçtık gibi olmuşum :p)

Valla arkadaş , ben içerim..

Ama cepte para yok, o yüzden direksiyon başına da geçmem.

Şimdi çarpacan edecen, biri gelecek vuracak, sigorta bana ne diyecek, alkollüsün ödemem diyecek..

Al başına belayı... birde karşı tarafı ödeyeceksin falan Alllah.. Yandı keten helva..

Zaten öyle, Hiyet Uleyn varmı bana yan bakan türünden efelik yiğitlik yapacak ciğer yok.. 1-2 yudum alsam 1.0 promilde 2. promilde olurum.

Bana sorsalar, 35 lik devirdim. Adisyona baksan 35cc lik bira yazar ..:good1:)

Birisi demişki, tadı içen kimse yoktur. hatta demiş ki verdiği keyfi için içilir diye...

Ah be güzel insan....Aklıma Venizelos'un hikayesini getirdin, hatırlattın...

Hani paşamız sormuş ya, venizelos burada güneşin batışına karşı rakı içti mi diye?..

cevaben , hayır paşam içmedi denilince, " Ne diye aldı o zaman izmir'i"?? demiş..

Yani demem o ki, ne tadı için içilir ( içen de vardır ), ne aklı hafiflettiği için ( onun için içende vardır..)..

10 tane birbirinden farklı neden sayarım da yinede tamam olmaz!

Ama "Toplumsal sorumluluk " gereği direksiyon başına geçen sorumsuzdur.

Ya birisinin evladını anasını babasını ezersen, halin nicedir?

Mal kazanılır ödenilir de ..

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Yani dostlar, içersiniz içmezsiniz beni ilgilendirmez.

Ama içip , direksiyon başına geçme. Geçersen de yanına kimseyi alma. ya da alkol almış birinin arabasına binme..

ailenize size yazık olmasın..

Caner

( Ben şimdiden söylüyorum bunu düşürürler seçimden 2-3 ay sonra)

Başlığı görünce dedim ki kesin İzmirli biri açmıştır bu konuyu, Yanılmamışım..Lakin fazla içmeyin diyen bir yazı beklemiyordum açıkçası.. :f1:

Teşekkürler.. :lol2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...