Metehan Şahin 12 Nisan 2011 Paylaş 12 Nisan 2011 Şirket aracı olarak kullanmakta olduğum Tata Telcoline 4x2 aracımda 3 gündür bir sorun var. Egsozdan çok fazla duman çıkartmaya başladı ve çok kötü bir koku veriyor. Motor kaputunu açtığımda ise su eksiltmiş ve motor bloğunun üzerinde yağlanma olduğunu gördüm. Resimde kırmızı ile işaretledim yerlerden yağ kaçırıyor. Acaba problem ne olabilir en yakın servis 210 km. fazla vaktimde yok gitmek için ama mecburen gidecem, bu haliyle acaba yolda bırkaırmı onuda bilmiyorum. Arkadaşlar acaba sizce sorun ne olabilir? Bir fikri olan var mı? Uploaded with ImageShack.us Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Nisan 2011 Paylaş 12 Nisan 2011 Terlemeler normaldir, böyle motorlarda, su ekleyerek kontrollü biçimde servise gidilecek, aşırı duman verimsiz yanma, damlatan enjektör gibi sebeplerden olur. Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 12 Nisan 2011 Yazar Paylaş 12 Nisan 2011 Çağlar bey terleme olarak değil, oldukça fazla kaçak var. Hatta durduğu yerin altında epey miktarda yağ oluyor.Burda bir ustaya gösterdim üst kapağın sökülmesi gerek dedi. O işlem burdaki ustaları fazlasıyla aşar. Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 12 Nisan 2011 Yazar Paylaş 12 Nisan 2011 Şimdi çarşıya gittim geldim yolda hararet yükseldi, stop ettim tekrar çalıştırdım normale döndü Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Nisan 2011 Paylaş 12 Nisan 2011 Suyu epey eksik demekki, bence motor açılmalı..Hararete bağlı conta yanığı sinyali veriyor gibi... Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 12 Nisan 2011 Yazar Paylaş 12 Nisan 2011 Suyu epey eksik demekki, bence motor açılmalı..Hararete bağlı conta yanığı sinyali veriyor gibi... Bakalım canımı sıktı. İnşallah çok önemli bişey çıkmaz. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 12 Nisan 2011 Paylaş 12 Nisan 2011 Conta yanmış gibi görünüyor. Duman siyah mı? Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 12 Nisan 2011 Yazar Paylaş 12 Nisan 2011 Conta yanmış gibi görünüyor. Duman siyah mı? Duman siyah değil. Bende contadan şüpheleniyorum ama hayırlısı Adana'ya kadar beni götürseydi gerisini hallederiz. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Nisan 2011 Paylaş 13 Nisan 2011 Conta yanmışsa siyah değil beyaz duman atar... Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 13 Nisan 2011 Paylaş 13 Nisan 2011 Conta yanmışsa siyah değil beyaz duman atar... +1. Aşırı yoğun beyazsa conta yanmış demektir. Yorum bağlantısı
Emre Olgum 13 Nisan 2011 Paylaş 13 Nisan 2011 peki arkadaşlar, conta yakmış bir araç beyaz duman atmasının dışında kendini başka nasıl belli eder tamircinin değilde, sürücünün anlayacağı bir şekilde Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Nisan 2011 Paylaş 13 Nisan 2011 peki arkadaşlar, conta yakmış bir araç beyaz duman atmasının dışında kendini başka nasıl belli eder tamircinin değilde, sürücünün anlayacağı bir şekilde En basiti çekişten düşer... Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 13 Nisan 2011 Yazar Paylaş 13 Nisan 2011 Conta yanmışsa siyah değil beyaz duman atar... +1. Aşırı yoğun beyazsa conta yanmış demektir. Peki bide şunu sorsam araçlar neden conta yakar. Yani sebebi ben miyim, yoksa zamanla aşınan bir parçamıdır? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Nisan 2011 Paylaş 13 Nisan 2011 Durduk yere conta yanmaz...Araç aşırı hararet yapınca bu sorun ortaya çıkar.Eğer araçta fan açmama veya geç açma gibi durumlar varsa conta yanma ihtimalinden söz edilebilir.Zamanla aşınma illaki olacaktır ama asıl sebep aracın hararete maruz kalması.Yani başka bir sorunun sonucudur... Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 13 Nisan 2011 Yazar Paylaş 13 Nisan 2011 Durduk yere conta yanmaz...Araç aşırı hararet yapınca bu sorun ortaya çıkar.Eğer araçta fan açmama veya geç açma gibi durumlar varsa conta yanma ihtimalinden söz edilebilir.Zamanla aşınma illaki olacaktır ama asıl sebep aracın hararete maruz kalması.Yani başka bir sorunun sonucudur... Anladım. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts