Timuçin Ülver 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Malum bu sıralar güvenemediğim için et yiyesim yok. Ama etsizde olsa çiğ köfte yiyesim, hatta yapıp yiyesim var, ama elimde sağlam bir tarif yok. Şöyle yapılınca tadı damağımızda acısı dilimizde kalan güzel bir tarifiniz varsa buyrun yazın. Yorum bağlantısı
Uğur Çelik 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Etsiz çiğ köfteyi yapmak biraz zordur en iyisi gelin annemin dükkanında size yedireyim.Komagene çiğ köfteye bekleriz.Aslında Çanakkale'de bir şubemiz var orada yiyebilirsiniz.. Yavuz bey bende Adana'lı olarak sizinle aynı fikirleri paylaşıyordum ama Komagene çiğ köfteyi denemeden önce..Tadı harbiden çok güzel.Her ay ablamlara Adana'ya kargoluyorum onlarda hastası oldular.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Çanakkaleye 20 araba ile uğrarız belki bir gün. Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 etsiz çiğ köfteyi yumurtayla yaparlardı ve fakir çiğ köftesi derlerdi.hey gidi günler. Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 evde yaparsanız et koyabilirsiniz hemen tüketmek şartıyla, etli çiğ köftenin satışı yasak bakteri ürettiği için. Marketlerde aktarlarda artık çiğ köfte setleri satılıyo zaten tarife pekte gerek yok etli yapmak isterseniz kıyma yağsız kısımdan olması gerek. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Ya komegenenin bulgurları diri diri nasıl yiyorsunuz onu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Etsiz çiğ köfte mi olur diyenlerdendim... Artık demiyorum.. Köftedokya yiyorum Yapmayı denedim bir kaç kez ve benim işim olmadığına karar verdim.. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Etsiz çiğ kötfe bildiğin patatesten yapılır, hatta etli yapıldığı zamanlardada patates içeriği etten çok daha fazla idi. Bir bildiğim var ama nedenini sölemiyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Köftedogya nasıl birşey abi,normal köfteden bir farkı varmı,adımı öyle,yoksa o adı senmi koydun Valla güzel bişey.. Tüm köfteler gibi ana hammaddesi bulgur.. Bunun belirgin farkı, bol cevizli olması, acısının oranıyla, kıvamıyla benim çok hoşuma gidiyor.. Çiğ köfteyi çok severim, Her fırsatta değişik markaları denerim.. Kimyonlu olanlardan nefret ediyorum.. Köftedokya, benim müşterimin üretimi olan ve kısıtlı sayıda bayisi olan bir marka.. Adana, Kayseri ve Nevşehir'de bayileri olduğunu biliyorum.. Yorum bağlantısı
Uğur Çelik 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Komagene ceviz-badem-fındık ve baharatlarla hazırlanıyor.Kesinlikle patates yok.En önemlisi tamamen doğal kesinlikle katkı maddesi yok. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Askerde yılbaşı gecesi, bölük komutanı yüzbaşıya büyük ısrarlar sonucu uzun dönemler çiğ köfteye ikna etmişti. Ancak tek şartla. Zehirlenme riskine karşın etsiz olacaktı. Ben ki sevmem çiğ köfteyi, Urfa'lının yaptığından 2-3 tane yemiştim o acıya rağmen. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Ben bugün Tatlıses çiğ köfte yedim.Bence başarılıydı... ben de geçen gün aldım baktım eleman lavaşları sayıyor bir iki üç diye dedim hacı ne yapıyon cevap 'ya abi biz sayarak veriyoruz.' Sarıyer'de Meşhur Adıyamanlı var onun çiğ köftesi de hizmeti de güzel, en azından lavaşları saymıyor. en uyuz olduğum esnaf tipi. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 (düzenlendi) +1 kardeşim yaa harikasın Tatlıses çiğköfteden 1 porsiyon aldın diyelim 1 adet Taze nane koyuyor belki çift lavaş yapmıcam tek tek lavaşa sarıp yicem neden 1 adet taze nane . ya hiç sorma abi ya bir de yeşilliği şeffaf kutu içine koymuşlar miktara göre boy boy yapmışlar o şekilde veriyorlar. hiç hoşuma gitmedi doğal olun biraz böyle yapınca hijyenik oluyor güya üzerine de yazmışlar 'lütfen bir daha yıkayın' diye. yeşillik kutusu tam takır kuru bakır marulla doldurmuşlar. 15 Nisan 2011 tarihinde Osman Y tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 Osman seni çok sevdim kardeşim benim gibi gırtlağa düşkün bir adamsın vallaha dur birgün seni Tadım çiğ köfteye götüreyim Karşılıklı 1 er dürüm patlatırız . eyvallah abi. yalnız ben tek dürümle doymam ona göre ayrıca yemek üstüne de mutlaka tatlı yerim görünce şaşırmazsın zaten duruma. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 15 Nisan 2011 Paylaş 15 Nisan 2011 ben de 3 haneli rakamlarla yüzler kulübüne girdim çoktandır. Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 gece gece konulucak foto degıl bu zaten konuyu gordum canım cektı gecenın 2 sınde gıttım çiğköfte yedım şimdi geldım Yorum bağlantısı
Bedri Baki 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 Yakınlarda olsam size ellerimle çiğköfte yapar yedirirdim :lol2: Burada da battalbey'in şubesi açıldı, tadı falan fena değil. Gerçi konunun en başında arkadaş tarif istemiş ama veren olmamış. Bn kısaca bildiğim kadarını anlatayım, daha iyi bilen arkadaşlar ekleme veya düzeltme yapabilir. Etli çiğköfte için malzemeler; - miktara göre yağsız ve sinirsiz kısmından 2-3 kez çekilmiş kıyma - Baharatlar ( pulbiber, isot, çok az karabiber ve kimyon atarım) - Soğan, maydonoz, marul vs.. gibi yeşillikler - salça, tuz - 5-6 diş sarımsak - zeytin yağı Yapılış ( en azından benim yapışım ) * Önce salça, pulbiber, isot ve tuzu bir kap içinde ıslatıp kenara koyarım. Sonra soğanı tepsinin içine rendliyorum. * Rendelenmiş soğan ile kıyma, biraz ıslatmadığım pulbiber,isot,karabiber,kimyon ile yoğururum. Et macun kıvamına gelir. * Sonra üzerine azar azar esmer bulgur ekliyorum ve yoğurmaya başlıyorum. mümkün olduğunca yoğurtma sırasında su kullanmıyorum, eğer çok kuru olursa bazen gerekebiliyor. * Bulgurların sertliği biraz gittikten sonra az az ıslatmış olduğum salça baharat karışımını ekliyorum. pulbiber ve isot suyun içinde bekleyince acısını daha iyi bırakıyormuş. Ve özellikle salça olarak acı biber salçası kullanılırsa lezzeti daha iyi oluyor. * Tüm salçayı çiğköfte içinde kullandıktan sonra küçük küçük doğranmış maydonozları ve sarımsakları da içine atıyorum, birkaç dakika öyle yoğurduktan sonra son olarak yarım çay bardağı kadar zeytin yağını ekleyip 1-2 dakika yoğurduktan sonra işlem tamamlanıyor. Oh bee bitti, çiğköfte yapmak, tarifini yazmaktan daha kolaydır herhalde Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 Etsiz çiğ köfte olmaz. Olsa olsa mercimekli köftenin akrabası olur. Hatta etsiz yemek de olmaz. Olursa zeytinyağlı olur :lol2: Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 17 Nisan 2011 Paylaş 17 Nisan 2011 Ülem kapattıracaksınız bana konuyu. 6 aydır diyetteyim, 97 kilodan 81 kiloya indim. Gördükçe resimleri tarifleri canım istedi. kilo aldıracaksınız tekrar bana...Dağılın hade... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Nisan 2011 Paylaş 17 Nisan 2011 Forum yemek forumuna döndü Google'a görsellere fordclubtr sordum.. Bana getirdiği resim şu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 Az önce bir telefon aldım.. Telefondaki kişi Köftedokya firmasının sahiplerinden ve bizzat üretimden sorumlu Ömer Bey idi. Forumdaki yazımızı google okumuş ve Ömer Bey'in önüne koymuş Ömer Bey, "yazını okudum, güzel yazmışsın ancak eksik yazmışsın, bizim köftemizi lezzetlendiren, sadece cevizin bolluğu değil, cevizin, bulgurun ve diğer karışımların kalitesidir, her şeydenden önce de çalışanlarımızın kalitesi gelir, sevgiyle yoğuruyoruz biz o köfteyi" dedi. Kıssadan hisse, Google her şeyi okuyor.. Bilginize Yorum bağlantısı
Serkan Toker 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 Urfa' nın damadı olarak etsiz yumurtalı çiğ köfteden bahsedeyim..İnce köftelik bulgur biber salçası ve baharatlar eşliğinde 15-20 dakika yoğrulur...( Erkek kuvveti iyi olur diyor bizim hanım ama belki de işi bana yıkmak için diyor, bilmiyorum..) 1,5 - 2 cm. derinliğinde kızgın yağa başka bir kapta kırılıp karıştırılmış yumurtalar dökülür...Yumurta kendisinden geçecektir, kabaracaktır...Yağı soğumadan bulgur-baharat-salça karışımının üstüne dökülür, fazla karıştırmadan parmakları yakmadan porsiyonlar ayarlanıp nane, turp eşliğinde lavaş yada ince ekmek diyorlar sanırım ekmekle yenir...Bizde arada yapar yeriz...Ben seviyorum yada alıştım seviyorum.... Az önce bir telefon aldım.. Telefondaki kişi Köftedokya firmasının sahiplerinden ve bizzat üretimden sorumlu Ömer Bey idi. Forumdaki yazımızı google okumuş ve Ömer Bey'in önüne koymuş Ömer Bey, "yazını okudum, güzel yazmışsın ancak eksik yazmışsın, bizim köftemizi lezzetlendiren, sadece cevizin bolluğu değil, cevizin, bulgurun ve diğer karışımların kalitesidir, her şeydenden önce de çalışanlarımızın kalitesi gelir, sevgiyle yoğuruyoruz biz o köfteyi" dedi. Kıssadan hisse, Google her şeyi okuyor.. Bilginize Bir gurme olarak merak içerisindeyim..Gelip denemeliyim bu köftedokya' yı.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 Bir gurme olarak merak içerisindeyim..Gelip denemeliyim bu köftedokya' yı.... Gel Serkan'ım.. Ömer Bey bize köfte tattırmaktan eminimki büyük zevk alacaktır.. Şubenin birisi bize çok yakın, Aynı iş hanının ben içindeyim, onlar dışında Yorum bağlantısı
Recommended Posts