Emre Olgum 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 dün bir oto elektrikçisine gittim ustanın bana aynen söylediği bu; bu araçların ön sisleri orjinalinde yoktur.sonradan takılmış sadece arka sisler orjinalinde vardır çünkü kaç senelik ustayım hem arka hem ön sislerin tek bir düğmeden yandığını görmedim dedi şimdi sadete gelirsek acaba ustanın dediği doğru mu? bu aracın sis düğmesi tek ve o da arka sisleri çalıştırmak için mi çünki bende şimdiye kadar çok değişik araç kullandım hepsinde de 2 tane sis düğmesi vardı zaten benim sis düğmemde sadece arkaları çalıştırıyor öndekilere sonradan hat çekildiği çok bariz şimdi bu işin aslı, doğrusu nedir acaba Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 Usta dogru söylüyor be Emre kardes.. Bizim araclar Avrupa modelleri olduklarindan ve de sis lambalarinin (arkalar)mecburi olusundan böyle bi sey uygulanmis..Benim sözde limited aracimda ön tampondaki orjinal yuvalarindaki lambalar "uzunlar olarak "islev görüyor..normal sürüs farlari tek hüzmeli oldugundan uzunlari asagiya entegre etmisler...tipik amerikan zekasi velhasil ön tamponu crom olan versiyonlarda sis lambalari olmasi gerektigi gibi dir..senin ön Tampon plastikten mi? nasil Yorum bağlantısı
Emre Olgum 16 Nisan 2011 Yazar Paylaş 16 Nisan 2011 ustanın dediği doğruymuş o zaman ondan ben aracı aldığımda aracın sis farlarının kablosu kesikti sonradan takılmış valla mustafa ağbi aracımın tanponu hem plastik hem krom nikelaj nasıl olduğunu şöyle göstereyim aşağıda linkini verdiğim araç renk ve özellik olarak benimkinin birebir aynısı http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-araz...44868403/detay/ Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 Emre ..senin öntamponda sis fari mevcut degil en azindan önlerde Bu anormal bi durum degil ;model model degisik uygulamalar yapilmis olup seninkinde de ön sisler (opsiyonel )kilinmis demek ki..Avrupa da arka sis lambasi mecburiyeti oldugundan ,arka tampon görünüsü tüm (AB) modellerinde ayni ..yan sanayii ürünü sisler takilabilir hatta üzerinde 4x4 izgarali veya cerceveli lambalar da hos olabilr..Biara bende takmayi düsünmüstüm..Suan da araci almak isteyen biri var ;bicok plan alt üst oldu gibi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Nisan 2011 Paylaş 16 Nisan 2011 Yanlış. 1. 98 XLT ler sis farlı orjinal olarak geldi 2. Amerikan obez mantığı değişiktir, öndeki sisler uzun far ile beraber yanar, veya sis düğmesi tetiklenince ön+arka yanar 3. Amerikaya giden Türk, ilk sene binlerce dolar cezalar öder, mantık-kültür-yasalar çok farklı. 4. Yağ kaçıran bir otoyu amerika da kapı önüne park edin, bakın neler olacak, satsan cezasını karşılamaz Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 17 Nisan 2011 Paylaş 17 Nisan 2011 Aynı şey aracı ilk aldığımda benimde başıma geldi.Ön sisler yanmıyor diye elektrikciye gittim.Sadece uzunlarda yanar dedi.Sisler tek düğmeyle arkaları yakıyor.Uzunlara aldığımda ön sisler yanıyor.Çağlat üstad tetkledim ama ön ve arka sisi aynı anda yakmayı beceremedim.Önler uzunlarla beraber yanıyor.Aslında bir bakıma iyi oldu.Çünkü Explorerların kısa farları mum ışığı gibi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2011 Paylaş 19 Nisan 2011 Her Amerikanda olduğu gibi Explorer da az aydınlatır sebebi: Amerikadaki ampuller değişik, daha yüksek wattlı, ama Avrupa normu daha düşük watt ile aynı ışığı verdirmek zorundaydı, far tasları aynı kalınca daha düşük wattlı sistem az aydınlatıyor. Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 19 Nisan 2011 Paylaş 19 Nisan 2011 Peki daha iyi aydınlatma için ne yapmam gerekiyor?Sanırm üstündeki ampüller OSTRAM H7 yanlış biliyor olabilirim.Aracı aldığımdan beri bir kere ampül değiştirdim.Elektrikçi H7 demişti ampüllerime.Xenon taktırmak istemiyorum.Elektrik sisteminde sıkıntı yaratır demişlerdi.Far içi temizliği çözüm olur mu?Ankarada Şaşmazda far temizliği yapan bir iki yerle konuştum.Açıp temizleriz sonra takarız dedi.Aynı sorun diğer aracım(Mondeo 2004 Ghia) da da var.Onun farları orjinalinde xenon.Fakat karardı.Açar temizleriz buhar yada benzeri bir sorun yaşamazsın dedi.Garanti verdi.Açıkcası cesaret edemiyorum.Açıp taktıktan sonra randıman alamazsam diye. Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 20 Nisan 2011 Paylaş 20 Nisan 2011 Philips blue vision veya benzeri tarz lambalari bi arastir derim Yigit kardes ..orjinal farlardan %50 ye varan bi farkla aydinlatici özellige sahipler(bi dönem ben xenon denedim ama diger sürücüleri baya bi rahatsiz etmistim)suan bende örnegini verdigim lambalar takili..mavisimsi bi isik yayiyorlar ama rahatsiz edici degiller...dene farki göreceksin.. Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 20 Nisan 2011 Paylaş 20 Nisan 2011 Mustafa abi teşekkürler.Resimleri gönderdim abi Yorum bağlantısı
Recommended Posts