İçeriğe Yönlendir

Gezi Notlarım(İzmir-kapadokya)


Caner Kardeşseven

Recommended Posts

Caner Kardeşseven
(düzenlendi)

Herkese merhaba arkadaşlar.Geçen hafta İzmir'den Nevşehir'e bizim Fiestaile gittim geldim.

Tonla not aldım ama şişirmeyim sizi bazı şeyleri yazayım:

Allah bu Henry'den razı olsun arkadaş. Valla o kadar derim. Olur olmaz bilemem,benim gönlümden bu geçer.Tık demedi.İzmir'den çıktım valla mManisa Kula'ya kadar süper bir yol ki of of of of.... hele hele Kula yolu inanılmaz zevkliydi. Jilet gibi asfalt ha bu Türkler bu işi öğrenmişler. 10 numara yol.Dağın yamacından 3 gidiş 3 geliş parada var, bas babam gaza :)))devirse devir rampaysa rampa peh be,tedavi gördüm arkadaş ne kompleksim kaldı ne bişeyim ne bunalmışım ben o önceki arabalarda?Kula'dan Afyon'a kadar yol gene güzeldi .

Aramızda Uşak'lılar varsa valla adamlar yaşıyor arkadaş.Banaz süper güzel bir şehir boydan boya ağaçlar,San fransizco yolları gibi iniyon çıkıyon öyle güzeldi ki.Uşak'da tereyağın kızgın tavada kaydığı gibi kayıp geçtim ne rahatsız eden ne bişey vardı.

Fiesta 20 kuruş yakıyor.Her türlü bas,devirsiz ıvır zıvır yap = 20 kuruş efendi kullanırsan 14 kurşlara düşüyorsun ama umruma bile takmadım valla. Zevkime baktım.Afyon'a varınca olay başladı.10 senedir gelir giderim otobüsle ama,ulan dedim kendi kendime, Ankara üstü mü Konya üstü mü gidecem ben Nevşehir'e?haritada yok. İçimden bir ses Konya diyor ama saat 16.00 da yola çıktım zaten yorgunum gün içinde 300 km yol yapmıştım zaten birde üstüne Afyona gelmişim kafa 1 milyon girdim bir benziliğe herif Ankara üstü dedi.

Dar eşikli beton merdivene oturunca nasıl ikide bir sağa sola kıvranırsın, yerleştiremezsin, bende bu lafı bir yerleştiremedim.Abi eminmisin diyorum," biz devamlı gelip gidiyoruz yiğenim sen yürü, doğru devam, Ankara'ya " diyor.

Ben hayatım boyunca ne zaman kendine böyle güvenen adamlara inandımsa,:good1:

Sanırım yaşlanıyorum artık, akıllanmışım çünkü. Gittim birisine daha sordum benzinlikte açtı haritayı , gösterdi.Sen Konya'dan gidersen 100 km az gidersin (= 20 Tl) deyince şahsi çıkarlarım çerçevesinde Konya'dan gitmeye karar verdim.

Afyon'dan Ilgın denilen yere kadar rezil yol ama İzmir Afyon arasında 1 tane çukura denk gelmiştim sadece o da doldurulmuştu burası berbattı.

Neyse, ben lafı uzatmayayım, Kuzey Avrupa'nın şanlı şöförü olarak tüm tırları solladım ve Ilgın'dan sonra rahatladım,ordan Konya'ya kadar gene süper yol.

Konya Selçuk'lu tıp fakültesi önünden geçtim yollar vs.. inanılmaz tartışılmaz yollar.Arkadaşlar, İzmir'de deniz olmasa,İzmir olmazdı. Konya'nın yerleşimi arazisi falan dehşetül ekber !

Kaydım gittim ordan hoop Aksaray'a, orda da meşhur bir makas var bir çorba içtim. Garsona bahşiş vermedim self servis dedi bana git getir ? belki para veriririm?

getirmedi vermedim. Arabamı da yıkatmadım dışardaki de gıcık gıcık baktı bana,ordan Nevşehir'e :)) Kapadokya'yı tartışmıyorum zaten. 13 medeniyete ev sahipliği yapmış bir yer ,yer de. Ben oranın bir ferdi olarak sigortasız araç kullanıyormuşum:))

İzmir'den Nevşehir'e 775 km 3 defa polis gördüm onlarda şehir merkezlerindeydiler.

Kimse çevirmedi sigortam falan bitmiş. Ama biliyorum ki ben Allah'ın sevgili kuluyum, o yüzden rahattım açıkcası ...:))Ertesi gün MEHMET Özyürek Abimin yerini buldum. Buraya dikkat.

Sigortamı yaptı ben zaten İzmir'deyken aklıma koymuştum ona sigortamı yaptıracaktım.iyi de nasıl yaptı? bende para bitti :p Para yok günlerden Cuma finito yani, para almadı. O kadar güvenmiş bana,oysa 2-3 defa kısacık mesajlaştık. Böyle güzel bir insan !

Aynı günün gecesinde polis çevirmesine girdim:)) çokta tın :))) camımda sticker var üstelik: Ford Club Tr :)yırttım arkadaşım o zaman anladım, sigorta, hakikiymiş..:) ( şaka)

Pazartesi olur olmaz güvenine layık olduğumu kanıtladım ve bir kaç gün sonrada geri geldim İzmir'e .Yolda 290 kafa ceza yedim aşırı süratten (130 ) malum benim ki Van diye geçiyor sınır 92 imiş.2 defa da sıyırdım polislerden,toplamda 2000 km yaptım. Gezdik tozduk çünkü ama genel olarak 1600 km gidiş geliş gelirken daha hızlı geldim. 7 saate 800 km. otobüsle 12 saati buluyor... ( 3 mola vs) yağ eksiltme yok,su eksiltme yok,rampalarda 130 ü geçemedim baktım, turboya giren horum yarılmış. İzmir'de bir Ford bayisine gittim, hortum için 165 tl istediler(+kdv) bez doladım canavar gibi oldu birde debimetrem tıkalıymış,çöp şiş ile şişledim fıstık gibi oldu,birazda yağ çözle süper oldu.Yalnız o Ford servisindeki adamın ısrarla hortumu değiştirmeye çalışmasına tav oldum,gitmem daha oraya. Parça değiştirmek ustalık mı? bende iyice yardım sonra. Tangitle yapıştırdım.Debimetreyi şişlerken bir hata yaptım, elektrotların camını kırdım, şimdi ekranda motor arızası veriyor ama gidişinde gelişinde sorun yok.

Aynı Ford servisine klimayı sordum, soğutmuyor gaz basmışlar, radyatör delikmiş. 677 Tl + KDV istediler gaz basmak içinde 70 Tl + kdv işçilik 105 Tl. terlerim daha iyi...ilerde paramız olursa yaptırırım.Bunlar zaten vardı arabayı satanın şeyine geldik.Ön sis farının olduğu yer kırılmış alt gri plastik,birisi dedi bunu değiştir.

Birisi dedi deli del, telle bağla.Tangit denilen pvc yapıştırıcı ile 15 dakkada süper oldu... en temizi.Şimdi saat 3 buçuk. 5 de çıkcam gelcem oraya İzmir Seferihisar sığacığa :)))

Herkese sevgiler saygılar,kardeşiniz Caner

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Güzel bir gezi ve tecrübe olmuş.Konuyu anlatımınızda çok hoş :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sen 1000 km'yi sigortasız gel...

Sigortacıdan eve giderken polis çevirsin :nazar:

Dedim ama sana.. Al şu poliçeyi yanında bulunsun dedim :)

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

uzun ve zevkli bir yolculuk olmuş sanırım anlattıklarınıza bakılırsa..

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

biri Uşak'mı dedi? güzel bir gezi güzel bir anlatımla :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Güzel bir geziymiş. Geçmiş olsun.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Uşak ın çıkışında Kaynak İplik fabrikasının ordaki ekip yine ordamıydı abi?

biri Uşak'mı dedi? güzel bir gezi güzel bir anlatımla :D

:) haftaya da ben gidicem uşak a :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Maf a çöpşiş sokulur mu :D güzel seyahat hatırası olmuş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
birde debimetrem tıkalıymış,çöp şiş ile şişledim fıstık gibi oldu,birazda yağ çözle süper oldu. Debimetreyi şişlerken bir hata yaptım, elektrotların camını kırdım, şimdi ekranda motor arızası veriyor ama gidişinde gelişinde sorun yok.

Sen ne yaptın hemşerim yaa.. :wub:

Debimetre şişlenir mi.. :good1:

Keşke şişlemeden önce fiyatlarına bibaksaydın. :(:flowers:

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
:( haftaya da ben gidicem uşak a :)

gidince benim için toprağı öpermisin Çağlarcığım :unsure:

Yorum bağlantısı
gidince benim için toprağı öpermisin Çağlarcığım :nazar:

Seni de götüreyim daha iyi olmaz mı :)

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
Sırf yeni otoban denemek için bile gelinirdi Mersin'e.Kaldı ki eski bir ev arkadaşını görmeyi söylemiyorum bile.

Tamam arkadaş.. operasyon mersin. gelecem ! söz vallaha gelecem. bu yaz ordayım kardeşim !

Güzel bir gezi olmuş anlaşılan,bütün yazılarınız gibi bunuda büyük bir keyifle okudum,elinize sağlık :crazy:

sen anlamadın Onurum!

Sen güzelsin, benim yazılarım değil! :p

Maf a çöpşiş sokulur mu :s güzel seyahat hatırası olmuş.

hava filtresi temiz olsa ne olur ordaki ( MAF Olduğunu şimdi öğrendim bu arada) süzgeç gibi tellerin delikleri vs hepsi yağdan kirden tıkanmış.. Zaten ben arabayı aldığımda leş gibi hava filtresi ve çamur gibi yağ vardı. yağ çöz şişleme falan sonrasında pırıl pırıl oldu.

Ama baktım ki burdan turboya yağ akışıda var boğumdan sonra, bari şu yağçözleride kurulayım dedim.

Hortumun içinde üst kısımda ince çift teller vardı , onların camı çit dedi gitti..

alttakileri ellemedim ama :)

umarım pahalı değildir :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
umarım pahalı değildir :)

İki defa 130 la radara düşsen de bunu bozmasaydın :crazy:

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
İki defa 130 la radara düşsen de bunu bozmasaydın :crazy:

:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...