İçeriğe Yönlendir

Artık Mazotu Opet'ten Değil Sunpet'ten Alacağım

Nedim Öner

Recommended Posts

Nedim Öner

Bütün firmaların akaryakıtını aldığı Aliağa rafinerisine 50 km mesafedeyiz ve bizim ilçedeki akaryakıt istasyonlarında (Opet, BP, Shell ve TP) mazot 3.64 TL. :D

İzmir yolu üzerinde, yakınımızda, iki tane Sunpet, bir tane de Tp var. İlçe girişindeki Opet'te mazot 3.64 iken, az ileride Opet'in yan kuruluşu olan Sunpet'te (İstasyondaki tüm yağ vb. ürünlerin hepsi Opet ürünü) aynı mazotun fiyatı 3.30 TL. :D

Dahası, ilçe merkezindeki devlet firması Tp de 3.64 TL.den satarken, ana yol üzerindeki diğer TP istasyonu 3.40 TL. dan satış yapıyor... İstasyonlara yakıt getiren tankerler aynı, gördüğüm kadarıyla bayağı bir yeni nesil dizel araç kullanıcısı da yakıtını buralardan alıyor (Geçen gün lüks bir Chrysler Sunpet'ten alıyordu). Zaten yamuk yapamazlar, çünkü yerli müşterisi bir daha adımını atmaz. :(

Ucuz satış yapan başka markalar da var ama onlara kıyasla, bu ikisinin aynı yakıtı farklı fiyata satmaları benim de dikkatimi çekti ve artık mazotu Sunpet'ten almaya karar verdim. Çünkü fiyatta çok fark var... :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yıllardır bilirim ki.. Sunpet ve Opet ürünleri aynıdır..

Sunpet Öztürkler'indi galiba.

Ya Opet Öztürkler'e yada Öztürkler Opet'e ortaktı.. (Bundan emin değilim)

İstasyon teknik olarak Opet şartlarını sağlayamıyorsa Sunpet'e çevrilir...

Bu şartlar, yıllık ciro ve istasyon teknik şartlarıdır..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tarım Üreticilerine Özel bir kart ile hasat zamanı geri ödemeli yakıt satışı yapıyor diye hatırlıyorum .

Şekerbank Hasat kart..

Yorum bağlantısı
Osman Kurt

Bağlantılı olabileceğini düşündüğüm için;

Full istasyonlarının bir yerlerle bağlantısı var mı?

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Konum ya da teknik şartlar da olsa, aradaki fiyat farkı neden bu kadar çok? :unknw:

Peki; TP istasyonlarındaki fiyat farkına ne diyorsunuz? Üstelik de, sahibi devlet... :D

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Full gibi olmasında, 6-7 depo fullden aldım çekiş düştü araba sağırlaştı, yakıt tüketimi arttı shell ile aynı paraya geldi performansta cabası.

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Ben biraz da bendeki bu cihaza güveniyorum. :)

Bu alet benim arabada olduğu sürece, depoya biodizel koysam yakar vallahi... :fiuw:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Nedim Öner

Bugün yaşadığım ilçeden İzmire gidip geldim. Gitmeden önce, özellikle depodaki yakıtı iyice azalttım ve ışık yanarken mazotu Sunpet'ten 50 liralık aldım (Denemek için).

200 km kadar yol aldım, arabanın gidişatında hiçbir anormallik olmadığı için, dönüşte aynı yerden depoyu doldurdum (Litresi 3.32 Tl).

Evvelce anlattığım gibi, artık yakıtı Sunpet'ten alacağım da; başka bir şey dikkatimi çekti. :D

200 km yol katettim, hızım 100-110 km/s arası. Yol bilgisayarını sıfırlayarak yaptığım ölçümle, ortalama tüketim 100 km => 4.3 olarak gerçekleşti.

Depoyu taşmayacak kadar doldurduktan sonra, yol bilgisayarı kalan mesafeyi 792 km olarak gösterdi. :(

Ortalama tüketim 100 km => 4.3 olduğuna göre; 1000 km'de 43 litre eder. Bizim arabaların depo kapasitesi 48 lt ise; kabaca 1100 km'ye karşılık gelir. :p

Bu nasıl yol bilgisayarı ki; kendi verileri birbirini tutmuyor... :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Son ortalama tüketimi değil, bundan önceki uzun dönem ortalama tüketimi baz alarak 792 km yazmış, 792 km boyunca , 4.3 lük tüketimdeki yolda gidin, hala 300 kusür km kaldı diyecek ve 1000-1100 km sonra bitecek.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Nedim Öner

Geçen gün Balıkesir İvrindi civarındaki Sunpet'e girdim. Baktım ki mazot 3.58... Dedim ki "Ben Bergama civarındaki Sunpet'lerden 30 kuruş ucuza alıyorum" ve fişleri gösterdim. Sizde niye Opet'le aynı fiyat? :lol2:

Eleman, bana bazı evraklar gösterdi ve kendilerinde fiyatın bu olduğunu söyledi. Yarım depo kadar aldım(Sakarlığından, doldururken depoyu taşırdı). Aslında istasyon da köhne bir yer ama, mazotu tavan fiyattan satıyor... :unsure:

Neyse; dönüşte yine Dikili civarındaki Sunpet'ten doldurdum(Şu an diğer istasyonlarda tavan fiyat 3.59, ben 3.29 dan aldım). Bu Sunpet'ten üçüncü depo oldu, hiçbir anormallik ve sorun yok. Ucuz satan Sunpet bulursanız, Opet yakıtını satar, tavsiye ederim... :good1:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Vallahi benim görüşüm şu, ucuz olan bildiğin kırsal motorinin katkıyla süslenmişi, pahalı olansa normal euro dizel, örneğin shell fuel save bu süslü kırsal motorin, Vpower ise normal euro dizel, fuel save daha uzun menzilli ve kalın ama uzun vade zararlı, bizim şirkette sadece kamyonlarda kullanıyoruz, bineklerde yasak geldi, megane vs. araçlarda bariz güç kaybı ve duman atma başladı, araçlar sürekli uzun yolda ve tam gaz yol alıyor, o yüzden ben normal euro dizelden şaşmam arkadaş, opet' ten zaten almıyorum, traktör gibi ve kokulu çalışıyor motor, menzilde az güçte.

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Öncelikle Aliağa rafinerisinden kırsal mazot satışı kalmadı ki; benzin istasyonlarında kırsal mazot satışı olabilsin... :good1:

Ben piyasada kırsal mazot satışı varken, Fusion'uma ve daha önceki Palio'ma hayatta ucuz mazot almış değilim. :good1:

Artık normal mazot rafineriden çıkmadığı için ve Sunpet, Opetin ürününü sattığı için oradan alıyorum. Altını çizerek söylüyorum; üçüncü depoyu alıyorum ve benim gibi titiz bir adam, hiçbir anormallik hissetmiş değilim :good1:

Sonuç olarak; hepsi aynı çeşmeden dolduruyor, olmayan kırsalı nasıl tankere koysun? :blink:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Öncelikle Aliağa rafinerisinden kırsal mazot satışı kalmadı ki; benzin istasyonlarında kırsal mazot satışı olabilsin... :rofl:

Ben piyasada kırsal mazot satışı varken, Fusion'uma ve daha önceki Palio'ma hayatta ucuz mazot almış değilim. :i-ih:

Artık normal mazot rafineriden çıkmadığı için ve Sunpet, Opetin ürününü sattığı için oradan alıyorum. Altını çizerek söylüyorum; üçüncü depoyu alıyorum ve benim gibi titiz bir adam, hiçbir anormallik hissetmiş değilim :good1:

Sonuç olarak; hepsi aynı çeşmeden dolduruyor, olmayan kırsalı nasıl tankere koysun? :blink:

Vallahi onu bilemem, fuel save ve V-power arasında kalınlık farkı var, çekişte fark var duman var, bizde bineklerde yasak, bu sadece katkı farkıysa anlamı nedir bunun.

Bu arada şuna bir bakın http://www.bppompafiyatlari.com/Default.aspx Bp de kırsal motorin var, ultimate motorin var (euro dizel budur) ve sadece motorin diye bir yakıtta var, bunların 2 si kırsal motorin sadece Ultimate dizel gerçek, shell dede durum bu v-Power gerçek fuel save kırsal, bizde laf cambazlığıyla üç kağıtla işler yürür, bu euro dizel dediklerimiz bile avrupa kalitesinde değilken kırsal kalktı olayı tamamen yalandır, benden söylemesi. Bize fuel save getiren tankerciler bile burun kıvırıyorsa bunda bir iş vardır, hatta bizim burda 2 shell bayinde pompacı arkadaşalar bile "sen en iyisi V-Power al abii" dedikten sonra kesin konuşmamak lazım derim ben. Burası Türkiye çünki.

E hadi sen haklısın diyelim, Rafineri çıkışlarına bakarsan sadece 10ppm. mazot var gerçekten, o zaman kırsal yok diyelim ama bu kullandıkları katkılar neyse mazotu bozuyor o zaman, bu durumda en iyisi yine bildiğimiz normal euro dizeli almak bance.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran

Geçen hafta Gebze E-5 yanyoldaki Opet'ten Ultra Force mazotu 3.5 TL'den aldım. İndirim yapmışlar. Umarım devam ediyordur bu fiyat

Yorum bağlantısı
Nedim Öner
(düzenlendi)
Ben biraz da bendeki bu cihaza güveniyorum. :D

Bu alet benim arabada olduğu sürece, depoya biodizel koysam yakar vallahi... :D

Bu arada; malum cihazın web sayfası yeniden düzenlenmiş ve benim arabanın fotoğraflarını da koymuşlar (En altta). İncelemek isteyenlere...

Benden sonra monte edilen Metro otobüsü...

tarihinde Nedim tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Madem konu çamaşır makinesine döndü (Nereden nereye? :unknw: ), ben çamaşır makinemde yedi yıldır bu ürünü kullanıyorum ve deterjanı %50 az, yumuşatıcı ve kireç çözücü hiç kullanmıyorum. Sonuçta ondört yıllık çamaşır makinemde hiçbir sorun yok, çamaşırlar da gayet temiz çıkıyor... :D (Bergamanın suyunun kireci de meşhur, bilen bilir.)

Şimdi bazıları buna da inanmayacak :D , lakin önyargıyı yıkmak, bina yıkmaktan zordur... Ben insanlığa faydalı olan şeyleri paylaşıyorum, inanan faydalanır, inanmayan saplantılarıyla yaşamaya devam eder... :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...