İçeriğe Yönlendir

Harç Borcu Olanlar


Zafer Ofli

Recommended Posts

Zafer Ofli

Araç almak için düşündüğüm miktar daha önceden de belirttiğim gibi 22.00 gibi bir rakamdı. Ancak bunlarla uğraşırken eve bir zarf içinde mayıs ayına kadar öğrenim kredisi ve harç borcunuzu yapılandımadığınız takdirde icraya verilebilirsiniz gibisinde bir yazı geldi. Bende açıkçası her af mevzusunda '' yavv bir miktar elimizde para olsada şu senin kredi borcunu ödesek'' diyordum hanıma. Velhasılı kelam veraset ve harçlar dairesine gittiğimde toplam da 1000 TL olan borcumuz (bir kısmını daha önceden ödemiştim) 2950 TL olmuş. Bende peşin ödemede ne olur diye ordaki görevlilere sordum. Ne olacağını kendileri bile bilmiyorlardı. Çünkü ellerine hesap makinası almaktan aciz insanlar. Bende o kattaki müdür yardımcısının odasına gittim durumu anlattım. Peşin ödemede rakamın 1550 civarında olacağını söyledi. Eğer yatıracaksan benim yanıma gel dedi. Bende yanından çıktım bankadan parayı çektim ve ilk gittiğim görevlinin yanına gittim(Akılsız kafam) Adam bana 18 nisan da gel dedi. Bende müdür yardımcısının hemen parayı yatırabileceğimi söylediğini belirttim. O zaman onun yanına git dediler. Adam sağolsu bilgisayardan dökümü yaptı vezneye yönlendirdi ve işlemleri kendisi yaparak bu işimi halletti.

Dolayısıyla böyle bir borcunuz varsa ve peşin ödeme imkanınız varsa ödemeyi o şekilde yapın.

Arabadan arta kalan parada o şekilde değerlenmiş oldu sırtımızdaki bir kamburdan kurtulmuş olduk bizde.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İyi olmuş...Bizde hanımın borcunu daha önce bir af gelmişti o zaman ödemiştik.Ana parasını ödedik kurtulduk.Faizleri silmişlerdi.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

aynı dert benim hanımdada var. 2 nisan son gün yapılandırmada bende gittim sordum peşin ödesek ne olur taksitle ne olur diye sisteme giriş yapmadan göremiyoruz gibisinden birşeyler söyledi rakam vermedi nasıl iştir anlamadım

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

ben alırken bunu alan geri ödemek için gittiğinde kovuyorlar,git başımızdan iş çıkarma diye derlerdi bi gazla bende almıştım :)

şimdi ise şöyle düşünüyorum almaz olaydım :)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Az önce vergi dairesinden geldim,öğrenim ve katkı kredisi borcum toplamda yaklaşık 7500 tl olmuş,onu 5200 civarına düşürdüler ve 18 taksite böldüler (36 ayda ödeniyor) Peşin ödemiş olsam,miktar çok daha düşerdi tabi.

onur nasıl düşürdüler? sen hiç ödememişmiydin? 36 ay için ne kadar vade farkı eklediler?

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç

- Altı eşit taksit için (1,05)

- Dokuz eşit taksit için (1,07)

- Oniki eşit taksit için (1,10)

- Onsekiz eşit taksit için (1,15)

Buna göre

borcunuzu 18 taksit seçeneğine göre aylık taksit tutarı 638 tl

(10.000*1,15=11.500/18=638 tl)

not: taksitler 2 ayda bir ödenecek

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Bende 650TL peşin verdim ve bitti. Onu bunu boşverinde öğrenciyken bu parayı yatırıldığı gece çekmek çok keyifliydi. Biz arkadaş grubu tezahüratlar eşliğinde çekerdik bazen sabaha çıkmazdı o para :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bu paraları alması çok güzeldi.Alkışlar içinde çekilirdi :D Son sınıfta tanıdıklar alın alın bunlara faiz falan işlemiyor,bir çok kişi geri ödemiyor bile diye söylerlerdi.Eskiden öyleymiş ama maalesef 2000 li yıllardan sonra işin rengi değişti :D Bizde şansmı var be...kuzu kuzu kuruşuna kadar ödedik çok şükür de kurtulduk.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...