İçeriğe Yönlendir

Sığ Su Kaplumbağası


Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Minik bir su kaplumbağsı al(mışız)dık. Bu hayvan suyun içinde mi uyur, yoksa boğulmasın diye kuru olan yere mi çıkartalım, yem vermişler sarı bir kutuda, günde 3 adet verin dediler, 100 sene yese bitmez? Nesine dikkat edeceğiz? Kalorifere yakın mı dursun uzak mı? Geceleyin, kabının üstünü örtelim mi?

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Abi yakın zamanda bizde kaplumbağamızı defnettik,hastalanmıştı. Kalorifere uzak dursun,istediği zaman çıkabilecek gibi olursa o istediğinde sığ bölgeye çıkar uyur. Üstünün örtülmesine vs gerek yok.Günde 2-3 adet yeminden verin kafidir.

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

o kamplumbağaların bakımı nasıl oluyor hep merak etmişimdir. büyüyorlar mı? suyunu ne kadar sıklıkla değiştirmek lazım?

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bence üstünü kapatmayın ama kabından da çıkmasını engelleyin çünkü gece dolaşmaya çıkıp herhangi bir eşyanın arkasına altına saklanırsa bulduğunuz da geç olabilir.Zamanın da alyanaklıyeşilfistanlıoturankaplumtosba beslediğimizden tecrübeyle sabittir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Veteriner den aldık, markası bile var :) , minnacık , kap ona göre gökdelen gibi, tırmanamaz daha. Kuru orta alanı mevcut, palmiyesi bile var.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Biz takriben 4 ay bakabildik abi,eve geldikten 1 ay sonra yemek yemeyi bıraktı,kabuğu yumuşadı,hastalanmış ama epey geç farkettik biz.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Veteriner den aldık, markası bile var :D , minnacık , kap ona göre gökdelen gibi, tırmanamaz daha. Kuru orta alanı mevcut, palmiyesi bile var.

Bizimki o palmiyenin üstünde sabahladı ve kabuğu bembeyaz olmuştu...Atlamaya cesaret edememiş garibim...Batıkan biraz dinlensin diye oraya koymuş, neyse ki farkettik ve kurtuldu..Şimdi yem yediği görmedim hala, galiba açlık grevinde...:unknw:

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
(düzenlendi)

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası ise, boyu 10 cm. altında olanlar küçük çocuklar için sakıncalı olup, kendilerini koruma amaçlı bir virüs taşımaktadırlar. Amerika' da 10 cm. altı satışı yasaklanmıştır.

Buradan birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

http://www.akvaryum.com/kirmizi_yanakli_su...genr_35_973.asp

tarihinde Tamer Topa tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

Kabuğu kurumasın diye bir damla vardı diye hatırlıyorum,mümkün olduğunca su değişimi öneririm

Bizimki o palmiyenin üstünde sabahladı ve kabuğu bembeyaz olmuştu...Atlamaya cesaret edememiş garibim...Batıkan biraz dinlensin diye oraya koymuş, neyse ki farkettik ve kurtuldu..Şimdi yem yediği görmedim hala, galiba açlık grevinde... :rolleyes:

kış aylarında pek hareketi oldukları söylenemez

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kabuğu yumuşamasın diye cila benzeri bir ürün var.Mutlaka kullanılmalı.Suyu durağan olduğu için sık sık değiştirilmeli.Kireçli su konmamalı.Isısı oda sıcaklığından biraz yüksek olmalı yoksa kış uykusuna girip hareketsiz kalırlar.Ayrıca dışarıya çıkartılıp elden ele alınmamalı.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Ya niye uyutmuyorsunuz garibanları, uyusunlar :) Sabah akşam mesai ne bu, greve girerlerse görürsünüz :D

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Çağlar Bayur

Her gün su değişimi, vitamini, yemi itinalı bakımı, güneş banyosu vs. yaşamadı...... Eve almamalı böyle kabuklu canlıları :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çağlar abim, 1.5 sene baktım. Ne badireler atlattı.

Bi gözü şişti, kör oldu. Termostatlı su ısıtıcısı vardı, termostat bozulunca su kaynadı, akvaryumun yarısı sabah buharlaşmış, hayvancağız kayaya çıkıp kurtulmuştu.

2 kış atlattı, 3.'yü göremedi bi türlü.

En uzun yaşayanı buydu.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kaplumbağa bakmak çok zor.Ne kadar dikkat edilse de ölüyorlar.Başın sağolsun Çağlar abi...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bizdekinin 3 aydır yem yediğini görmedim, suyu değiştirirken elimi sıkıyor..Rica ederim diyorum, sonra kabuğuna çekiliyor...Galiba bizimkinin yaşı bayağı ilerlemiş...Gelirken yem verdim, suyunu tazeledim, bir hafta kafasını dinlemiştir diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...