İçeriğe Yönlendir

Kuyu Suyu İle Araba Yıkanır Mı?

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım kuyu suyu ile araba yıkanmayacağını tuzlu su olduğunu söyledi,ben bahçedeki kuyu suyu ile yıkarım genelde arabayı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Birçok oto yıkamacı kuyu suyuyla yıkar arabayı ; kuyu deniz kenarında değilse bir sorun olacağını sanmıyorum..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Denize çok yakın bir noktada değilse hiç bir şey olmaz.Hatta daha da iyi olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

İstanbul'da yıkamacıların şebeke suyu kullanması yasak.Bütün yıkamacılar kuyu suyu yada taşıma suyu kullanır kuyu suyu ile araç yıkandıktan hemen sonra kurlanırsa leke kalmaz ama eğer kurulanmaz ise leke leke olur başka bir sıkıntı olmaz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

şebeke suyu ile araç yıkamak yasak. :) ama tazikli kuyu suyundan sonra üstüne bazen hortumla şebeke suyu vuruyorlar burada. :p

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Şebeke suyu içme suyu standartında olmak zorunda. Bu sebepten güvenle yıkıyorum ama kuyu suyuna güvenmiyorum hiç :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Birşey olmaz. Kuyu suyundaki şehir sorunu kanalizasyon ve yağ pislik karışmasıdır. Bunlar da mikron düzeyinde olarak insan sağlığı açısından sıkıntı yaratır. Araba için sorun yoktur. Daha iyidir.Su lekesi kireçli sudan olur. Bazı kuyu suları (çok değişik yerlerde) çook kireçlidir, bu durumda arabada leke kalır. Bkz: Susurluk Ulusoy tesisleri. Arabaları çekçekle silerler. Yoksa lekeden araba görünmez.

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven

Tam benim mesleğin sorusu , su :rolleyes:

hergün bu maddeyle uğraşıyorum. bugün dahil... ve hemen hergün kuyu sularının arıtımı , endüstiyel proseslerde kullanımı...

şimdi burada da görünce efkarlandım .. dur ben bi efkarımı dağıtayım da yazayım ...:

tamam geldim... msn gibi oldu ya neyse hadi..:D

Kuyu suyu ile araba yıkanmaz.

Suyun değerlerini bilmiyorsun. illa sahile yakın yerin suları sadece tuzludur diye bir mantıkda yoktur. çözünmüş tuz dediğimiz zaman genelde buharlaştığında geriye kalan sofra tuzudur şeklinde bir anlayış hakimdir ki, geriye kalan sadece sofra tuzu değildir. başka başka maddelerde vardır.

kaynak suyu, suyun yer altında artık hangi katmanlardan geçiyorsa hepsinin özelliğini az çok taşır. helede yerleşim yerindeki kuyu suyundan bahsediyorsak, içeriğinde değişik türde yağ da olabilir,başka maddelerde...

Güvenlik gerekçesiyle, hiç kullanmamak gerekir. zira artık ala geyiklerin avlandığı dağ lardan sular gelmiyor.. daha geçen haftalarda radyasyonlu yağmur yağdığını unutmayalım.

Ama su mudur ? Evet sudur... acil durumlarda kullanabilirsin.

dün gece yazmıştım , en güzeli 2 kova içme suyu alacaksın birisi ile köpürt yıka diğeri ile de maşrafa usulu durula gitsin en güzeli şimdilik budur. hem ucuz hemde fazla harcamazsın. sünger ve mikrofiber bezle 10 numara yaparsın.

Bir husus daha var, biraz mesleğime dokunduğı için söylemek isterim.

Bizim standartlar kireç oranını 50 sertliğe kadar olur verir. pek çok yabancı ülkede bu 5-10 unu aşmadığı halde içme suyunda. yani demem o ki içme sularımızda o denli güvenilir değildir. yinede en iyisi bu, bunu tavsiye ederim.

yıkama işleminden sonra, yüzeylere zarar veren 3 olay vardır.

birisi suyun kendisi, diğeri su içindeki maddeler ve son olarakda her bir su zerresinin mercek görevi yaparak ışığı odaklaması. ve en çok zarar verende bu mercekleme dediğimiz olaydır. Bu yüzden muhakak kurulanması lazım, ne olursa olsun.

En nihayetinde, pek çok yıkama yerinde kuyu suyu kullanılsa bile, Kum filtreleri vardır. Su yumuşatma sistemleri vardır ( uz ile çalışan ). ve hatta bazı avrupai yerlerde ve otomatik yıkama makinalarının besi suları Ozmoz adı verilen bir cihazdan geçtikden sonra sisteme verilir ki, bu sulara biz saf su adını veriyoruz. Ki o bile derece derece farklı özellikler arz eder.

Demem o ki güzel insan, sen 1 sünger 1 bez al, 2 kovada çeşme suyu haydi.. güle güle kirlet.

Kardeşin Caner.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Benim de konum sayılır... ;)

Sert suyun sorumlusu Ca ve Mg iyonlarıdır.Su arıtımında reçine yastıkları kullanılır bu iyonlar Na iyonlarıyla yerdeğiştirirler...

Bizim buradaki yıkamacı kuyu suyunu kullanamıyorum demişti...Araba bembeyaz oluyormuş hemen...Su faturasından şikayetçiydi...Ben de ''araştır biraz içine atılan tabletler vs vardır belki'' dedim ama...Sonuç ne bilmiyorum...

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
Benim de konum sayılır... :D

Sert suyun sorumlusu Ca ve Mg iyonlarıdır.Su arıtımında reçine yastıkları kullanılır bu iyonlar Na iyonlarıyla yerdeğiştirirler...

Bizim buradaki yıkamacı kuyu suyunu kullanamıyorum demişti...Araba bembeyaz oluyormuş hemen...Su faturasından şikayetçiydi...Ben de ''araştır biraz içine atılan tabletler vs vardır belki'' dedim ama...Sonuç ne bilmiyorum...

:) kesinlikle...!

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Uğur Çimen

Kuyu suyunda filtreleme yoksa bence yıkanmaz.kuyu suyunda kumdan daha ince tanecikler vardır.buda aracın boyasında kılcal çiziklere neden olur.

Yorum bağlantısı
Ali Herdem

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım kuyu suyu ile araba yıkanmayacağını tuzlu su olduğunu söyledi,ben bahçedeki kuyu suyu ile yıkarım genelde arabayı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Kuyu suyu kumlu olabiliyor çizme ihtimali vardır ayrıca kireç fazla ise zamanla araçta lekeler kalacak
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Kuyu suyuyla yıkanmayan araba yoktur oto yılamacıların %99 U kuyu suyu kullanır hemen kurulanırsa iz kalmaz sıkıntı olmaz

Yorum bağlantısı

Dvr bizim kuyu,kaynak suyu gibi ph düşük yumuşak,parlatıyo arabayı :D

Devre yanlışın var en iyi su klima suyudur,benim araçtan örnek al işte  :fiuw:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...