İçeriğe Yönlendir

Lpg Taktırmaya Değermi Sizce...

Taner Aksoy

Recommended Posts

Taner Aksoy

Değerli Arkadaşlar 2011 Ocak ayında aldığım sıfır km (Comford 100 ps) aracıma LPG taktırıp taktırmamak arasında gidip geliyorum. Araç şu an 2600 km de. Yani aylık ortalama 600 km yol yapıyor.

Sizce bu km ye göre garanti dışı kalacağınıda düşünerek LPG takılırmı. Taktırılır diyen arkadaşlar, yüksek tutarlı kitlerden taktırmayı düşünmüyorum. Atiker bana sıkıntı yaşatırmı. Görüşleriniz çok önemli...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yılda 15.000 km lerin altında diesel alınmaz, 10.000km lerin altında kalındıkça da lpg derdi ile uüraşılmaz.

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

sıfır arabaya da lpg takılır ama düzgün bir lpg kiti olursa olur bu iş. ayrıca ben arabama çok binerim diyorsanız ve bu düşüncenizde kararlı iseniz ne kadar erken lpg ye geçerseniz o kadar rahat arabanızı kullanmış olursunuz.

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
  Çağlar Bayur yazdı:
Yılda 15.000 km lerin altında diesel alınmaz, 10.000km lerin altında kalındıkça da lpg derdi ile uüraşılmaz.

+1

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Benzin masrafıız sizi zorlamıyorsa lpg ye gerek yok.

Yorum bağlantısı
Taner Aksoy

Görüşleriniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Serhat Kaptan

kesinlikle taktırmanızı tavsiye ederim lt fiyatı 4.20 tl olan benzinle binmek çok zor ben sıfır 100 bg otomatik sedan comfort aldım agustos 2010 da 2 ay zor dayandım ayda 1000 km falan yapıyorum. yalnız kesinlikle atiker taktırmayın çok pişman olursunuz asgari brc taktırın. bana bunu atiker takan usta ve ford yetkili servisi söyledi ... yinede siz bilirsiniz. birde olayın şu boyutu var madem 35000 tl veriyosunuz kapının önünde yatmasın o araba. yoksa brodwayde iş görür...

Yorum bağlantısı
Ümit Akkaya
  Taner Aksoy yazdı:
Değerli Arkadaşlar 2011 Ocak ayında aldığım sıfır km (Comford 100 ps) aracıma LPG taktırıp taktırmamak arasında gidip geliyorum. Araç şu an 2600 km de. Yani aylık ortalama 600 km yol yapıyor.

Sizce bu km ye göre garanti dışı kalacağınıda düşünerek LPG takılırmı. Taktırılır diyen arkadaşlar, yüksek tutarlı kitlerden taktırmayı düşünmüyorum. Atiker bana sıkıntı yaşatırmı. Görüşleriniz çok önemli...

Aynı kararsızlıkları yaşıyorum. :nazar:

Yorum bağlantısı
Yusuf Kara-2

Bende ocak ayında focus comfort aldım. 750 km bindikten sonra lpg taktırdım. Lpg meselesinde ilginç bir bakış açısı var. Efendim araç sıfırsa garanti bitene kadar (yani 3 yıl) taktırmayın vs. deniyor. Arkdaşlar ben aracımı 28.750 ye ocak bandrolü+trafık sigortası+ruhsat+plaka masrafı dahil aldım. Yani ikinci el mantığı ile bakarsak 28000 tl ye sıfır araba aldım. Bunu şunun için yazdım: İkinci el 25-30 bin aralığında eski bir araç alındığında lpg konusunda kimse terettüd etmiyor. Ama garanti kapsamında olursa sanki taktırmak çok yanlış gibi ele alınıyor.

Ben iyi bir ustaya taktırdğımı düşünüyorum. LPg li 3 aydır lpg li kullanıyorum. Arabam 3 bine geldi gayet memmunum. Lpg yi çoğu zaman benzinin yarı fiyatının bile altında aldım. Rahatlıkla %40 gibi bir tasarruf söz konusu (lpg 2100 civarı olursa).

LPg takınca yapacağınız km artacaktır. Gaza basarken korkmayacaksınız. Ben lpg kitine verdiğim paranın üçte birini şimdiden çıkardım.

Kesinlikle taktırmanızı öneririm. 50 tl lik benzinle 120 km giderken, şimdi 50 tl lik lpg ile 220 km gidiyorum. Mesleğiniz gereği ailenizden de uzakta olacağınız düşünüldüğünde bayramlarda, tatillerde şehir dışıda olacağını hesaplarsak ayda 600 km size yetmeyecektir.

İşin aslı araba size bineceğine siz arabaya binin!

Tabi karar sizin.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Benzin 4.30 oldu.

1 km dahi gidecek olsam LPG li aracım olsun isterim bu vakitten sonra.

Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz
(düzenlendi)

2001 ama hiç LPG takılmamış bir focus aldım ocakta. Şu an atama bekleyip bir yandan da freelancer(serbest meslek) olarak web sitesi yaptığım için aracı da pek kullanmıyorum ancak ister istemez gitmem gereken yerler de oluyor. Haftada 50 liralık benzin harcıyordum zaten bu da 150 km civarı götürüyordu. Ayda 200 benzine verene kadar, yarısını taksite öderim dedim ve geçen hafta BRC kit taktırdım, 120 yi geçene kadar LPG takılmışmı takılmamış mı hissetmiyorum da. sizin aracınıza pipo ile takarlar duyduğum kadarı ile daha iyi imiş.

LPG takılınca 50 liralık gaz aldım, 200km olmuş daha tek ışıkda. İleride sorun çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama ben çok memnunum. Ben taktırırken bir de 0 focus vardı ki fabrika oraya getirmiş bırakmış araç sahibinin isteği üzerine, yani daha araç sahibi arabayı almamıştı bile.

Ben aracımı az kullanmama rağmen karlı çıkıyorsam, siz bence hiç durmayın :)

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
  Taner Aksoy yazdı:

Bugünkü zamdan sonra bir daha değerlendirin. Atiker yerine Tartarini yide araştırın derim. Ben iki ayrı aracımda tartarini kit kullandım. İkisindede hiç sıkıntı yaşamadım. Fiyatlarıda uygun.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Şuan için yaptığınız km düşük gözüküyor ancak LPG taktırırsanız bence yıllık 10 bin km leri bulursunuz.Bu yüzden taktırmanızda fayda var.Atiker veya Brc uygun olur.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Şimdi öncelikle şu pipolu yapalım diyen ustadan bir koşarak uzaklaşın. Orcinalliği bozulmasın ağbi dicektir Size sebep olarak. Düzgün iş yaparsa zaten orjinallik sıkıntısı olmaz kimsenin :fiuw: piponun tek faydası manifoldun delinmemesi. Ya peki götürdükleri? Var olan benzin giriş yerini pipo kadar geri alıp lpg girişini takıyorsunuz. Benzindeki tepkime düşüklüğü yaşanacaktır. Araya ek bir aparat herzaman sakıncalıdır.

Konu sahibinin sorununa gelince; LPG takılınca garanti kapsamına sadece yakıt aksamları çıkıyor. Benim 60bin km sonunda benzin pompam arızalandı(Benim hatam, bu süreyi uzatadabilirdim. çeyrek deponun altına inmemek gerekiyor).

Malatyada Onur Berktaş fusionla şehiriçi 40kr a yakın gidiyor dedi. Ben şehir içi o rakamın tam yarısındayım. 60bin km boyunca yaptığım karı bir hesaplayın sonra taktırıp taktırmamak konusunda karar verin.

Araba kapıda yatırmak ve Senden sonrakine orjinal verilmek için alınmıyor. Allah kaza bela vermedikten sonra tabikide orjinal kalır zaten.

Bu arada Lpgsiz kaç 80bin km deki fusiona 20bin tl teklif edilir :D

Takın lpg yi doya doya kullanın arabanızı. Ama mutlaka ustası, servisi vs iyi olan bir kit takın. BRC, prins ve telefleks tavsiyemdir...

Yorum bağlantısı
Serkan Toygar

valla arkadaşlar benim araç 4.500 km de idi direk gittim gaz taktırdım inanın 4.30 tl den benzin alınmaz ayda 30 tl lik benzin alıyorum ona bile içim cız ediyor siz anlayın, akıl karı değil 4.30 tl ile hele birde bu istanbul trafiğinde gitmek zaten ufak bebek olmasa araba ile hiç işim olmaz çocuk için katlanıyoruz gazdan başka bişey artık gidilmiyo he bu bizim aybımız değil akaryakıt sektörünü yönetenlerin ayıbı

Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş

Doğru düzgün bir yer bulun, hatta mümkünse daha önce yaptığı montajları görün sonrasında da taktırın gitsin. Çok binmeseniz bile bindiğiniz zaman daha az para ile daha çok yol gidersiniz. Masrafınız boşa gitmez satarken zaten LPG sistemine verdiğiniz parayı ,tamamı olmasa da, araç üstüne koyuyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Bestami Ün
  Taner Aksoy yazdı:

ben olsam hemen taktırırım niye benzine 4 lira verim atiker taktır tavsiye ederim ama işi ehli birine taktır yoksa çok sıkıntı yaşarsın ben 2 yıldır atiker kullanıyorum memnun hayırlı günler

Yorum bağlantısı
Onur Demir
  Vedat Bulat yazdı:
Ben de bunu duyarak pipolu sistemden ürkmüştüm ama yine de pipolu takıldı.ben benzinde tepkime düşüklüğü hissetmedim.aracı bilgisayara bağlayıp teknik olarak incelense belki dedğiniz fark vardır ama kullanıcı olarak hissetmedim.

Tepkime isteksizliğinde, Anlamasanız bile ama gaz pedalına daha çok basarsınız buda yakıt tüketimini arttırır. Ben kalibrasyonumu manuel yaptırıyorum, öyle rolentide hop oldu olmuyor mesela. Benzindeki değerlere göre lpg ayarları yapıldığı için kayıp en aza iniyor. Şimdi şöyle örnekleyeyim; X aracı pipolu değil ve benzindeki verimlilik fabrikasyon değerde yani %100. Lpg de ise az bir miktar kayıp yaşıyoruz diyelim ve benzine göre ayar yapıldığından %90bir verim alıyoruz. Aynı hesabı benzinde %90la çalışan pipolu diye tabir ettiğimiz sisteme sahip bir araca yaptığımızda. Benzine göre lpg de %10luk bir kaybı yine göz önüne aldığızda pipolu olan araç LPG de %81 verimle çalışır. Siz farkı yine, piposuz olan araçta lpg-benzin farkı kadar hissedersiniz ama, aslında %19 luk bir kayıpla aracınızı lpg li olarak kullanırsınız. Bu performansın yanında yakıt konusundada olumsuz olarak size yansır...

Biraz karışık oldu ama artık umarım anlatabilmişimdir :kutlama:

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

ben de lpg taktırmayı düşünüyorum.. ankarada bu işin ehli biri var mı tavsiye edebileceğiniz.. bir de hangi kit. ben brc düşünüyorum.. brc'nin hangi modeli.. prins de olabilir ama o kadar para vermek istemiyorum..

Yorum bağlantısı
  Mustafa Yaman yazdı:
ben de lpg taktırmayı düşünüyorum.. ankarada bu işin ehli biri var mı tavsiye edebileceğiniz.. bir de hangi kit. ben brc düşünüyorum.. brc'nin hangi modeli.. prins de olabilir ama o kadar para vermek istemiyorum..

Yaldızlar da BRC taktırabilirsiniz.3 arabaya taktırdık gayet memnunuz.

Ben başka bir yerde taktırmıştım ama sonradan işi bozdu

Yorum bağlantısı
Onur Demir
  Fuat Önal yazdı:
Peki bu pipoyu çıkartırsak ne olur?

Sakıncası var mı?Ayar tutma ma durumu olur mu?

Pipoyu çıkarttığın zaman bizim araçlardaki manifolt delinerek montaj yapılacak. Direk ciğere yani :D Benim ayağım çok hassastır, ufacık bir tepkime gecikmesinden rahatsız olurum o yüzden pipo istemem. Ha pipolu Benimki ve çok memunum diyorsanız sıkıntı yok kalabilir :D

Yorum bağlantısı
Onur Demir
  Fuat Önal yazdı:
Pipolu memnunum Onur ama dediğin gibi fazla yakıyorsak bundan dolayı ne gereği varki?

Kimle karşılaşsam bana LPG deki yakıtıma fazla diyor.Belkide bundandır.Ama gazdan ayağımı epek çekmiyorum da doğrusu.

Seri kullanımda (LPG ve Benzinde aynı şartlarda kullanıldığını düşünürsek) Litre bazında LPG daha çok yakarsın, Daha yanıcıdır diyim işte.

Pipolunun geri dönüşü var, ama diğer türlü yok. İyi düşün kararını ver Abi :D

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

bende c-maxı sattıgım zaman mondeo 1.6 alıcam bu yaz kısmet olursa olmazsa seneye kesin alırım. kesin tüp taktırırım tüpsüz benzinin altında kalkılmaz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...