İçeriğe Yönlendir

Arka Koltuk Altı Göl Oluyor

Emre Cetin

Recommended Posts

Emre Cetin
(düzenlendi)

Her yağmur sonrası koltuğun altı sırılsıklam oluyor,önceleri acaba arkadaki simit tank terleme falan mı yapıyor diye düşündüm ama tankın yapabilceği birşey gibi değil ve yağmur sonraları kontrol ediyorum (ki Trabzon'da yaşıyorsanız bu hemen hemen hergün demek :) ) sırılsıklam oluyor koltuğun altı resimde de işaretlemeye çalıştığım koltuğun en alt bölümünü sıktığımda su akıyor resmen koltuk boyunca uzunlamasına böyle sırılsıklam o bölüm,acaba nerden alıyor bu suyu çözemedim bagajdaki fitillerde sağlam gözüküyor sizce nereyi nasıl kontrol etmeliyim ? birkaç kablo birde soket tarzı bir şeyde gördüm koltuğun altında bir arıza çıkarmadan çözsem iyi olacak sanırım bu sorunu, sırılsıklam olmuş durumda hepsi çünkü.İlgilenenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
?mla
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Koymuş olduğunuz fotodan ben hiç birşey anlayamadım daha geniş açılı anlaşılır bir foto koyarsanız daha açıklayıcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Emre Cetin

Adnan abi bu yağmurdan 2 gün sonraki hali arka koltuğun , koltuğu kaldırdım dışarıdan çektim fotoyu işaretli yer koltuğun sırt dayama kısmının en altı oluyor(bagaj tarafı) ama daha güzel bir fotoğraf çekip onuda koyarım sağ ol ilgilendiğin için.

Yorum bağlantısı

Ben kapı fitilinden şüphelendim.İşaretlediğiniz yer kapı kapanınca kapı ile yapışık hale gelen bir bölüm.Kumaş olduğu içinde suyu hemen süzer.Öyle hatırlıyorum.Fitil kontrolü yapın derim. :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ön tarafta hiç su yok mu?

Arka koltuk minderinin altı burası Hocam..

Ön taraftan buraya çıkması imkansız.. İçerdeki suda balık yetişir seviye olması lazım ki su buraya çıkabilsin..

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş
Ön taraftan buraya çıkması imkansız...

O zaman yorum yok, ön tarafla bağlantı kurabilseydim bir sürü şey söyleyecektim... :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
O zaman yorum yok, ön tarafla bağlantı kurabilseydim bir sürü şey söyleyecektim... :D

E hadii.. Küsme.. tamam söyle hadi :unknw:

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Arka amortisör kafalarının değişmesi lazım. Benim mondeo da da bu sıkıntı vardı. Bir türlü bulamamıştım. Hatta arka koltuk altındaki sünger sırılsıklam oluyordu yağmurlarda. Sonrasında yıkamacıya gittim bagaj kapağını açtırdım ve tekerlek içinden su tutturduğumda içeriye doğru su fışkırdığını gördüm. Amortisör kafalarının içinde plastik bir kısım var zamanla o kavrulup dökülüyor metale haliyle birşey olmuyor. Ama ıslaklık eğer sırt dayanan kısmımda ise o zaman muhtemelen camdan alıyordur

Yorum bağlantısı
Emre Cetin

yarın ilk işim bagajı boşaltıp bunu denemek olacak umarım bir çözüme ulaşırım .

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Çamurluk ile alt gövdenin birleştiği, punta kenarlarındaki, mastik slikonlara bakın

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fena halde çürütür, en kısa zamanda çözüm bulunmalı, amortisör kafası en yakın tahmin.

Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal

aynı sorun bendede vardı sağ arka taraf bagaj içi ve koltuk minderinin altı göl oluyordu arka davlumbazım kırıktı yağmurlu havalarda bagaj havalandırma bakalitinden içeri giriyordu çıkmacılardan sağlam bir tane davlumbaz aldım taktım su kesildi.belki sizinkide aynısıdır fikir olur.

saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Emre Cetin
aynı sorun bendede vardı sağ arka taraf bagaj içi ve koltuk minderinin altı göl oluyordu arka davlumbazım kırıktı yağmurlu havalarda bagaj havalandırma bakalitinden içeri giriyordu çıkmacılardan sağlam bir tane davlumbaz aldım taktım su kesildi.belki sizinkide aynısıdır fikir olur.

saygılarımla.

Su giren yeri buldum. Bagaj havalandırma bakaliti dediğiniz yerden giriyor su, hortumu aldım birazcık su tuttum alttan ,bütün suyu içeri aldı resmini de ekledim , bu aparat alttan kenardan her yerden gevşemiş durumda, zaten suyu da alt kısmındaki gevşek bölümden aldı daha çok, çevresini silikonlasam sorun çözülür mü acaba ?

Yorum bağlantısı

Tam yeri resimdede olsa hatırlayamadım. :f1: Daha net biraz uzaktan o bölümü gösteren resim yokmu?

Sabit olması gerekiyor ise silikonlayın ama geçici çözüm olur sanırım.Sonra saglamını bulmaya bakın derim.

Yorum bağlantısı
Emre Cetin
Tam yeri resimdede olsa hatırlayamadım. :D Daha net biraz uzaktan o bölümü gösteren resim yokmu?

Sabit olması gerekiyor ise silikonlayın ama geçici çözüm olur sanırım.Sonra saglamını bulmaya bakın derim.

Bagajın iç sol tarafı Oktay abi burası döşemeler çıkınca gözüküyor ,ama o şekilde de çeker koyarım akşam resimleri, silikon aldım bekliyorum yağmursuz bir gün olsun diye kuruyken yapmak en sağlıklısı diye düşündüm .

Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal
Bagajın iç sol tarafı Oktay abi burası döşemeler çıkınca gözüküyor ,ama o şekilde de çeker koyarım akşam resimleri, silikon aldım bekliyorum yağmursuz bir gün olsun diye kuruyken yapmak en sağlıklısı diye düşündüm .

kapakları hareketli sanırım o parçanın ve içeri doğru yönleri eğer davlumbaz vb gibi içeri su alan bi parça yoksa silikonlamak en güzeli.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Ertu Yılmaz

arkadaşlar ford focus aracım  arka koltuk ayak basılan yerde su alıyor bayagı bir yagmur yagdıktan sonra da ön sag alttan da aldı..cam fitillerine felan iyice su tuttuk oradan gelmediğini gördüm..yorumlatda da tahliye tıkanık olabilir düye yazmış arkadaşlarımız o tahliye borusu nerde oluyor..yardımlarını bekliyorum..

Yorum bağlantısı

arkadaşlar ford focus aracım  arka koltuk ayak basılan yerde su alıyor bayagı bir yagmur yagdıktan sonra da ön sag alttan da aldı..cam fitillerine felan iyice su tuttuk oradan gelmediğini gördüm..yorumlatda da tahliye tıkanık olabilir düye yazmış arkadaşlarımız o tahliye borusu nerde oluyor..yardımlarını bekliyorum..

araçta sunroof varmı ? sunroof tahliyesi olabilir, sunroof tahliyesi direklerden iner aşağıya, kapı altlarındaki tahliye delikleri olabilir,polen filtresi ön sağda ise onun çerçevesinden alabilir.

Yorum bağlantısı

araçta sunroof varmı ? sunroof tahliyesi olabilir, sunroof tahliyesi direklerden iner aşağıya, kapı altlarındaki tahliye delikleri olabilir,polen filtresi ön sağda ise onun çerçevesinden alabilir.

Sunroof yok, sedan araç.  ;)

Yorum bağlantısı
Ertu Yılmaz

merhabalar dün ford servisine gittim polen filtrsinin üzerindeki ızgara çıkardık ön camın ortasına kadar su tuttuk ,ön koltuk önındeki keceleri öne cıkardık ve kaloriferin dibinden içeri su geldiğini gördük ...arıza tespiti yaptık fakat hava yagışlı olması nedeni ile sökemedik usta poeln filtresini altındaki last,k keçe ne derseniz o zamanla özelliğini yitirdiği için içeri su aldıgını beyan etti.

arkadaşlar bu arada size bir sorum olacak dayson siyah yapıştırıcı dış rengi 2 kısım biri mav, diğeri kırmızı hangisi almalıyım :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...