İçeriğe Yönlendir

Ne &#246nerirsiniz?


Tansel Yılmaz

Recommended Posts

Tansel Yılmaz

Merhabalar ,

Bir konuda fikrinize ihtiyacım var , özellikle otomobil konusunda tecrübeli olduğunu düşündüğüm Çağlar ve Mehmet Beyler de görüşlerini söylerse sevinirim.

2007 Kasım ayı çıkışlı , sıfır km. aldığım 2007 Focus II arabam var , 53 k. da , kaportadaki bir iki ufak pürüzden başka hiç bir sorunu yok , şimdiye kadar da hiç sorun çıkarmadı. Ama kaşıntım tuttu ve bunu satayım ( 32-33 gibi satabilirsem ) üzreine 7-8 bin lira koyup başka bir araba alayım diyorum . İşte alternatiflerim:

1- 39-40 bin lira civarinda , 2009-2011 arası Focus Titanium almak

2- İnternette gördüğüm 2006 model , 30k.'da Volvo S40 D ya da benzerini almak. Aracın km. si gerçekmiş , istediğim araba ama bir sene daha yaşlı olması ve parça+servis fiyatları gözümü korkutuyor biraz.

3- Arabama 1000-1500 lira harcayarak ve yeni ST benzeri jant alarak pırıl pırıl binmek.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Bu arada kendi arabamın muhtemel fiyatına fazla diyorsanız , bilmediğim bir ikinci eli almak için bildiğim arabayı daha ucuza vermek bana anlamsız geliyor.Çok aşağı fiyatlara gidecekse zaten bu işe kalkışmam. :)

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Bu aralar araç satılır , ama alınmaz. Sattıktan sonra araçsız bir kaç ay geçirebilecekseniz direk verin ilanı. Ama acil alayım derseniz üzülürsünüz.

Yorum bağlantısı
Doğan Özkan

Cidden kaşıntı tutmuş,

3. seçenek en uygun fiyatlı olanı bence ama bence...

Gerçi sorunun asıl muhataplarının cevapları önemli...

Yorum bağlantısı
Tansel Yılmaz

İlgilenenlere teşekkürler. Aslında Volvo daha doğrusu S40 hakkında bilgisi olan da bir şeyler yazarsa sevinirim. :bravo:

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Volvo S40 dizel var şirketimizde. Kaliteli bir araç , motor zaten TDCİ , sorun vs yaşamadık hiç. ancak servis ve parça fiyatları pahalı tabii. Yanlız sorun yaşamadıktan sonra parça fiyatının ne önemi var , ford da çok ucuz değil. :bravo:

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

S40 alınabiliyorsa güzel seçim,motor ve mekanik parçalar focus ile ortak kullanıldığı için sıkıntı yaşamazsınız.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
Rıfat Bey çok önemli bir düzeltme değil ama Ford,Mazda ve Volvo kullandıkları diesel motorları PSA gruptan alırlar.Yani Volvo da bizim motorlarımız gibi PSa dır.

Evet abi haklısın. :) Ama psa herkes tarafından bilinmediği için TDCİ yazmayı tercih etmiştim. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bilindik kendi otomobilinize biraz masraf yapıp binmek bence daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
Tansel Yılmaz

İlgilenen herkese teşekkürler. Sanırım önce kendi arabamı satışa koyacağım , eğer satılırsa bir kaç hafta arabasız durabilirim o arada bir fırsat çıkarsa bakarım. Yarın da galeride duran Volvo'ya bir bakarım belki. Bakalım " bir elektrik alabilecek miyim ? " :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

29 mayısta otokoç toplantısına gel hem fordlara bak hem volvoya kanın hangisine ısınırsa onu düşünürsün.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Henüz gelişimini bile tamamlamamış çocuk sayılacak kilometredeki bir araba satılıpta, 8-9 bn lira üste vereceğim diyecek yola çıkıp 14-15 bin lira üste vererek aynı işi yapacak başka bir araç almada bir mantık görmüyorum ben..

İlgilenen herkese teşekkürler. Sanırım önce kendi arabamı satışa koyacağım , eğer satılırsa bir kaç hafta arabasız durabilirim o arada bir fırsat çıkarsa bakarım. Yarın da galeride duran Volvo'ya bir bakarım belki. Bakalım " bir elektrik alabilecek miyim ? " :good1:

Bence önce al...

Çünkü; almak satmaktan çok zordur...

Ben hep, önce alıp sonra satmışımdır..

Yorum bağlantısı
Tansel Yılmaz

Bugün gitttim , arabaya baktım. Zaten eskiden beri sevdiğim bir kasaydı, içinin öyle aman aman bir farkı yok benim arabamdan, teyp ve klimanın olduğu sütunun arkası boşmuş, çok şaşırdım :give_rose: Kullanılmış olduğu için insana biraz garip geliyor ama iç-dış bir Ziebart yapılırsa güzel olur gibi geldi.

Sonuçta arabamı 33 bin liraya Sahibinden'e koydum. Bakalım alıcı çıkarsa , çıktığı zaman da o araba hala ordaysa bir şeyler yaparım artık. Kısmet. O araba gitmişse de Focus bakarım.

İlgilenenlere teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...