Erol Biçer 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Selam,arkadaşlar benim sorunum şu arabam 2006 Ford Focus trend lüx model, ha şunu belirteyim ondan sonra sorunumu yazacağım,arabamdan çok memundum taki geçen haftaya kadar sorun 1-emniyet ışığı artık yanmıyor 2- kumandadan camlar açılıp kapanmıyor 3- manuel camları kapatırken tek bastırma ile kapanmıyor sürekli basılı tutmak gerekiyor 3- sony müzik çalar arabayı çalıştırdığımda otomatik olarak açılır kapattığımda otomatik olarak kapanırdı şimdi onuda yapmıyor 4- şoför koltuğu yanındaki otomatik cam kilitleme sistemi çalışmıyor ve orada bulunan ışıklar yanmıyor,ayrıca diğer kapıdaki cam açma kapama ışıkları yanmıyor. Arabayı Ford servisine götürdüm. GEM modülü arızalanmış ve değişmesi gerektiği söylendi şaşırdım tabii ama en önemlisi fiyatı duyunca şaşırdım. (3,750+100 işçilik=3850)Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa sevinirim. hepinize iyi günler -------------------------------------------------------------------------------- Yorum bağlantısı
Erol Biçer 14 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 14 Mayıs 2011 gem modülünün yeri nerede bimiyorum ki. tarif ederseniz bakar bidiririm şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs 2011 Paylaş 14 Mayıs 2011 Sağ paspas tarafında. Üstü sigorta dolu olan kutu, beyaz renkli, büyükçe Yorum bağlantısı
Erol Biçer 15 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2011 hangi numarıyı istediğini tam bilmediğim için resmini çekip gönderiyorum.. tşk. hangi numarıyı istediğini tam bilmediğim için resmini çekip gönderiyorum.. tşk. hangi numarıyı istediğini tam bilmediğim için resmini çekip gönderiyorum.. tşk. hangi numarıyı istediğini tam bilmediğim için resmini çekip gönderiyorum.. tşk. Yorum bağlantısı
Erol Biçer 15 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2011 Arkadaşlar arabasında yukarıda bahsettiğim gibi problem olanlar yok mu? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mayıs 2011 Paylaş 15 Mayıs 2011 Genel bilgi için, tüm ford parça noları aynı şekilde okunur: 14A073: bu parçanın rakamsal olarak ismi. Bu hiç değişmez 4MET : baş kodu; bu kasaya özgü bir koddur değişmez CH : son takısı, bu değişebilir, modeller arasında fark edebilir. Yani parçamız: 4MET 14A703 CH , mesela son takısı ZF olanı bulduk diyelim bu modele uyum sağlamayabilir, şase no sisteme girilir, son takı değişmiş ise görülür, ZF olmuşsa sorun yoktur. Yani bir parça ararken son takısı tutmuyor ise kontrol ettirmek gerekir. Ama son takı farklı ise illa ki olmayacak diye birşey yoktur. Gem modülü nadiren arıza yapar, şanssızlık harici, genelde su/sel/nem almış ise arıza sıkça görülür, tamir olabileni daha da nadirdir. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 15 Mayıs 2011 Paylaş 15 Mayıs 2011 (düzenlendi) Selam,arkadaşlar benim sorunum şu arabam 2006 Ford Focus trend lüx model, ha şunu belirteyim ondan sonra sorunumu yazacağım,arabamdan çok memundum taki geçen haftaya kadar sorun 1-emniyet ışığı artık yanmıyor 2- kumandadan camlar açılıp kapanmıyor 3- manuel camları kapatırken tek bastırma ile kapanmıyor sürekli basılı tutmak gerekiyor 3- sony müzik çalar arabayı çalıştırdığımda otomatik olarak açılır kapattığımda otomatik olarak kapanırdı şimdi onuda yapmıyor 4- şoför koltuğu yanındaki otomatik cam kilitleme sistemi çalışmıyor ve orada bulunan ışıklar yanmıyor,ayrıca diğer kapıdaki cam açma kapama ışıkları yanmıyor.Arabayı Ford servisine götürdüm. GEM modülü arızalanmış ve değişmesi gerektiği söylendi şaşırdım tabii ama en önemlisi fiyatı duyunca şaşırdım. (3,750+100 işçilik=3850)Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa sevinirim. hepinize iyi günler -------------------------------------------------------------------------------- Bi arkadaşta da böyle garip hatalar çıkmıştı sonra araç shipping moduna girmiş ama sanırım sizinkinden biraz daja farlıydı. Mesajı bulursam gönderirim. Sakın sizinki de böyle bir şey olmasın LİNK : http://www.otoclubturkiye.com/forum/Focus-Uzak...Ve-t217637.html 15 Mayıs 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arif Cesur 17 Mayıs 2011 Paylaş 17 Mayıs 2011 Eger sorunun gem modülünden kaynaklandığına emin iseniz, ikinci elde 200-250 tl ye bulmak mümkün. Ancak, aldıktan sonra serviste ayar yaptırmalısınız. Üst model gem modülünü de takabilirsiniz. Yani Ghia modeli olanını. Yorum bağlantısı
Erol Biçer 18 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2011 Eger sorunun gem modülünden kaynaklandığına emin iseniz, ikinci elde 200-250 tl ye bulmak mümkün. Ancak, aldıktan sonra serviste ayar yaptırmalısınız. Üst model gem modülünü de takabilirsiniz. Yani Ghia modeli olanını. tşk. Arif Bey, Arabayı başka bir servise daha götüreceğim. Eğer orasıda sornun GEM modülünden olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylerse o zaman 2. ele bakacağım. Yorum bağlantısı
Erol Biçer 18 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2011 Tamam Bildiririm. Ama micocadden ne demek ? Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 başka servise götüreceğinizi söylemiştiniz.arkadaşlar yardımcı olacaklarını söylemişlerdi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Mayıs 2011 Paylaş 23 Mayıs 2011 Yurt dışından alın Ali Bey... Microcat bir programdır.. Yorum bağlantısı
Erol Biçer 24 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2011 geçen haftasonu Trabzon ford servisine gittim. Fakat gem modülüne bakan 2 kişi varmış ikiside Gümüşhaneye gitmiş pazeretesi geleceklermiş, eğer beklersem pazeretesi günü olabilirmiş ama benim bekleme durumum yoktu. Eğer tekrar o tarafa yolum düşerse göstereceğim. yada Samsun da olabilir, Ankara da gidersem o tarafa baktıracağım. o zaman sonucunu burada yazarım. Yorum bağlantısı
Erol Biçer 24 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2011 geçen haftasonu Trabzon ford servisine gittim. Fakat gem modülüne bakan 2 kişi varmış ikiside Gümüşhaneye gitmiş pazeretesi geleceklermiş, eğer beklersem pazeretesi günü olabilirmiş ama benim bekleme durumum yoktu. Eğer tekrar o tarafa yolum düşerse göstereceğim. yada Samsun da olabilir, Ankara da gidersem o tarafa baktıracağım. o zaman sonucunu burada yazarım. Yorum bağlantısı
Bekir Gökbulut 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Arkadaşlar Merhabalar, Zaman buldukça siteyi ziyaret ediyorum çok değerli bilgiler ediniyorum keşke daha fazla zaman ayırabilsem de tecrübelerinizden daha çok faydalanabilsem emeği geçen arkadaşların hepsine çok teşekkür ederim. Arkadaşlar yaklaşık üç hafta önce arabamı kumanda ile açamadım ve manuel anahtarla açtım bir kaç elektrik tamircisine götürdüm arızayı tespit edemediler artık arabamı kapıdan manuel açıp kapatıyorum, Hafta içi çalıştığım için arkadaşıma arabayı verdim bostancıda servise götürdü serviste arızanın Gem Modülünde olduğunu söylemişler birkaç tanıdığım arkadaşlar Kartal sanayi sitesinde çıkma bulabilirsin dedi kartala gittim çıkmacıda 2 adet Gem modülü vardı ikisini de denedik kumanda çalıştı fakat birinde kapılar da camlar çalışmadı, diğerinde sunroof ve sol ön kapı cam kumandaları çalışmadı, yeni gem modülünün fiyatını sordum 1200 tl olduğunu söylediler yeni Gem Modülü almam gereklimi yoksa benim arızalı olan Gem Modülü tamiri mümkün mü? tamiri mümkün ise nerede yaptırabilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim değerli bilgilerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Mutlaka yapılmıştır ama ben yinede sorayım ; Uzaktan kumanda kodlama işlemi yapıldı değilmi ? Yorum bağlantısı
Bekir Gökbulut 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Ersen Bey, Uzaktan kumanda kodlaması yapılmadı yaptırmayı düşünmedim sebebi de çıkmacıdaki gem modülü takınca kumanda çalıştığı için kodlamaya gerek olmadığını düşündüğüm için kodlama yaptırmam gerekir mi bilmiyorum gerekirse yaptırabilirim, ilgine çok teşekkür ederim değerli bilgilerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Anahtarı kontağa takıp 2-0 arasında 4-5 sefer aç kapa yapın ( dııt sesi duyulana kadar ) ardından kumandanın tuşlarından birine basıp işlemi sonlandırın. Kontağı kapatıp anahtarı çıkartın.. Olursa şansınıza Yorum bağlantısı
Bekir Gökbulut 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Ersen Bey bu bahsettiğiniz işlem yapılmıştı ama çalışmadı, Ben kodlama konusunu yanlış anladım galiba serviste bir cihaza takılarak kodlama yapılması gerekiyor gibi algıladım Yorum bağlantısı
Bekir Gökbulut 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Araba çalışır durumda ise kumanda çalışıyor fakat arabayı stop edince kumanda çalışmıyor Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 Araba çalışır durumda ise kumanda çalışıyor fakat arabayı stop edince kumanda çalışmıyor Tam tersi olsaydı iyi olacaktı Yorum bağlantısı
Bekir Gökbulut 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 evet sorun çözülmüş olacaktı ama malesef Yorum bağlantısı
Erol Biçer 6 Haziran 2012 Yazar Paylaş 6 Haziran 2012 Bekir Abi Benim Yukarıdaki bahsettiğin problemler devam ediyor. (Selam,arkadaşlar benim sorunum şu arabam 2006 Ford Focus trend lüx model, ha şunu belirteyim ondan sonra sorunumu yazacağım,arabamdan çok memundum taki geçen haftaya kadar sorun 1-emniyet ışığı artık yanmıyor 2- kumandadan camlar açılıp kapanmıyor 3- manuel camları kapatırken tek bastırma ile kapanmıyor sürekli basılı tutmak gerekiyor 3- sony müzik çalar arabayı çalıştırdığımda otomatik olarak açılır kapattığımda otomatik olarak kapanırdı şimdi onuda yapmıyor 4- şoför koltuğu yanındaki otomatik cam kilitleme sistemi çalışmıyor ve orada bulunan ışıklar yanmıyor,ayrıca diğer kapıdaki cam açma kapama ışıkları yanmıyor. Arabayı Ford servisine götürdüm. GEM modülü arızalanmış ve değişmesi gerektiği söylendi şaşırdım tabii ama en önemlisi fiyatı duyunca şaşırdım. (3,750+100 işçilik=3850)Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa sevinirim.) senin problemin devam ediyormu .. cvp verirsen sevinirim. birde bende ikinci el gem modülü arıyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts