Olcay Eyüboğlu 10 Eylül 2012 Paylaş 10 Eylül 2012 (düzenlendi) Dün aracımı çalıştırıp yola çıktığımda motor kaputu açık ikazı verdiğini gördüm. Işıklarda durup aşağı indim. Kaput kapalı gözüküyordu. Yol bilgisiyarı menülerini gezerken dış sıcaklık göstegesinin de çalışmadığını, ekranda ----- yazdığını gördüm. Eve geldiğimde kaputu anahtarla açtım, tekrar kapattım herhangi bir değişiklik olmadı. Kontağı kapatıp tekrar çalıştırdım, yine aynı. Çift kilitleme yapınca dörtlü ikaz çalışmıyor, alarm devreye girmiyor. Bu akşam fark ettim ki çalışmayan tek şey dış sıcaklık değilmiş. Otomatik klimanın gösterge ve düğmeleri çalışıyor fakat fan ve klima devreye girmiyor. Ön silecekler çalışıyor, arka silecek çalışmıyor. Ön arka cam su fıskiyesi çalışmıyor. Farlar çalışıyor, ön arka sis lambaları çalışmıyor. Geri vites lambası ve buna bağlı arka park sensörü çalışmıyor. İkaz uyarı sesleri açık ama oda çalışmıyor. Direksiyonda da fazla yumuşama var sanki. Sorun gem modülü olabilir mi? Aracım 2008 Focus 1.6 tdci ghia 110.000 km de. Ayrıca 2 hafta önce akümü değişmiştim. 10 Eylül 2012 tarihinde Olcay Eyüboğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu 11 Eylül 2012 Paylaş 11 Eylül 2012 Dün aracımı çalıştırıp yola çıktığımda motor kaputu açık ikazı verdiğini gördüm. Işıklarda durup aşağı indim. Kaput kapalı gözüküyordu. Yol bilgisayarı menülerini gezerken dış sıcaklık göstegesinin de çalışmadığını, ekranda ----- yazdığını gördüm. Eve geldiğimde kaputu anahtarla açtım, tekrar kapattım herhangi bir değişiklik olmadı. Kontağı kapatıp tekrar çalıştırdım, yine aynı. Çift kilitleme yapınca dörtlü ikaz çalışmıyor, alarm devreye girmiyor. Bu akşam fark ettim ki çalışmayan tek şey dış sıcaklık değilmiş. Otomatik klimanın gösterge ve düğmeleri çalışıyor fakat fan ve klima devreye girmiyor. Ön silecekler çalışıyor, arka silecek çalışmıyor. Ön arka cam su fıskiyesi çalışmıyor. Farlar çalışıyor, ön arka sis lambaları çalışmıyor. Geri vites lambası ve buna bağlı arka park sensörü çalışmıyor. İkaz uyarı sesleri açık ama oda çalışmıyor. Direksiyonda da fazla yumuşama var sanki. Sorun gem modülü olabilir mi? Aracım 2008 Focus 1.6 tdci ghia 110.000 km de. Ayrıca 2 hafta önce akümü değişmiştim. Sabah servise gidecekken gem modülünün koruma keçesi sürekli düştüğü için çıkarmıştım, takıp öyle gideyim dedim. Birde parça numarasının fotoğrafını çektim. O sırada motor bölümüne doğru sol tarafta iki tane plastik mandaldan(sanırım soketleri sıkıştırıyorlar) birinin gevşediğini gördüm ve sıkıştırdım. Sıcaklık göstergesi anında çalışmaya başladı. Arabayı çalıştırdım, çalışmayan tüm fonksiyonlar çalışmaya başladı. Buradaki değerli yorumlar sayesinde aracımı servise götürmeden hem arızanın kaynağını bulup hem de aracımı onarmak beni çok mutlu etti. Hepinize çok teşekkürler. 2 Yorum bağlantısı
Bülent Dipi 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 (düzenlendi) Benimde bu konu ile ilgili bir sorum olacak. Aracım 2009 focus titanyum. Haftasonu Nevşehire gitmiştim orda arabamı uzaktan kumanda ile kilitleyip camları kapatmak istedim. Sol arka kapı camı hariç diğerleri kapandı. Ama sol arka kapı camı kapanmadı. İçerden cam kapama çalışıyor, ama kumandadan cam kapanmıyor. Şimdiden ilginiz ve bilgileriniz için teşekkürler. 10 Aralık 2012 tarihinde Bülent Dipi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 sola rka camı yeniden kodlayın, düğmeden komple kapataın düğmeyi 5sn. kadar bırakmayın, sonra bırakıp 5sn. kapatma yönünde yeniden tetikleyin, otomatik açma kapama hafızası gitmiştirr Yorum bağlantısı
Bülent Dipi 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 sola rka camı yeniden kodlayın, düğmeden komple kapataın düğmeyi 5sn. kadar bırakmayın, sonra bırakıp 5sn. kapatma yönünde yeniden tetikleyin, otomatik açma kapama hafızası gitmiştirr Çağlar bey teşekkürler dediğiniz gibi yaptım ve şuan çalışıyor. Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 Ben bugün camlarımın otomatik açıldığını ( tek hamlede ) ancak camları kapatırken tek hamlede kapanmadığını farkettim. Sebebi nedir acaba? Bası tutmam gerekiyor kapatırken Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 sola rka camı yeniden kodlayın, düğmeden komple kapataın düğmeyi 5sn. kadar bırakmayın, sonra bırakıp 5sn. kapatma yönünde yeniden tetikleyin, otomatik açma kapama hafızası gitmiştirr Ben bugün camlarımın otomatik açıldığını ( tek hamlede ) ancak camları kapatırken tek hamlede kapanmadığını farkettim. Sebebi nedir acaba? Bası tutmam gerekiyor kapatırken Çağlar Bey'in dediğini yaparsanız çalışacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 11 Aralık 2012 Paylaş 11 Aralık 2012 Çağlar Bey'in dediğini yaparsanız çalışacaktır. Ben bunu bütün camlar için yapacağım ama değimi tek tek. Sadece sol arka cam için yazmış çağlar abi. Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 11 Aralık 2012 Paylaş 11 Aralık 2012 Sorduğum soruyu kendim cevaplayım. Az önce cam sorununu hallettim. Her camı tek tek yapmak gerekiyor. Önce sonuna kadar cam açılacak sonra sonuna kadar kapanacak ve 10 sn filan bekleyince işlem tamam oluyor. Teşekkürü borç bilirim. Yorum bağlantısı
Erkan Çınar 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 (düzenlendi) Merhaba, ben Rusya da yaşıyorum aracım 2008 ghia kış paketli, dün aracımda koltuk ısıtma düğmesini 5. konuma getirdim 1 dakika sonra 1. konuma getirecekken bir anda arka cam isitma+koltuk isitma+kalorifer+merkezi kilit iptal oldu ! tamirciye gittim sigortaları kontrol etti, aküyü sçk tak yaptı, arızayı bulamadı, malum burada hava -5 civarı aracın içinde durulmuyor camlar buhulanıyor sürüş güvenliğimi tehdit ediyor o yüzden araba yatıyor.benim aklıma gem module geldi! bitin elemanların kendi ayrı sigortası var,hepsiniin aynı anda kesilme ihtimali ya aşırı yüklemeden dolayı orta panele giden (-) kutup kablosu yandı yada gem modül. Bu şekil bir arızayla karşılaşan yada arıza hakkında bilgisi olan varmıdır? saygılar 5 Aralık 2013 tarihinde Erkan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
FAYSAL AKSOY 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Merhaba arkadaşlar henüz yeni ford sahibi ve formun üyesiyim 07 ford focus ghia modeli bir araç aldım ancak uzaktan kumanda ve hız sabitleyicide problem olduğunu tespit ettik. Hatay dayım buradaki oto elektronikçiler gem modülünün değişmesi gerektiğini söylüyorlar ben net üzerinden arama yaptığımda 250-500 tl aralığında bir kaç tane buldum benim ford taki gem modül numarası 4M5T 14A073 DH bana uyabilecek gem modül varmı önere bilirmisiniz. mesela C-MAX tan alınma7M5T 14A073 FD seri numaralı bir gem modül uyarmı acil yardım ve şimdiden Teşekkürler Yorum bağlantısı
Erkan Çınar 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 (düzenlendi) ben yaklaşık 3 hafta önce Gem modülü değiştirdim kodları hemen hemen aynı sadece son iki harfi farklı 2 ayrı modül denedim uyum sağlamadı en sonunda Win koduna göre tam uygun olanı buldum taktırıp programlattım oldu! Yukarıda Çağlar bey yedek parça kodlama sistemini açıklamış! benim anladığım 4M5T 14A073 ise kesinlikle bu koddan almalısın! 4M5T ve 7M5T arasında fiziki olarakta fark var uyma ihtimali zor! Son iki harf ise mesela sizdeki DH arasın elektronik özellikleriyle ilgili yani farklı kod ta bi modül takarsan bazı fonksiyonlar eksik veya fazla olabilir ! Sonuç olarak tavsiyem aracının orjinal modülü ne ise Win kodundan kontrol ettir ve onu bulup tak başın ağırmaz! 6 Ocak 2014 tarihinde Erkan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
FAYSAL AKSOY 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Win kodu nedir nasıl anlaşılır, ben aracımda ki gem modülünde 4M5T 14A073 DH kodunu okudum bu kodla google da arama yaptım karşıma bayağı modül çıktı çoğu yurt dışından ve kodlar benim arabamla aynı olmasına rağmen donör araçların farklı özelliklerde olduğunu yani kiminin 1.8 motor kiminin otomatik vites ve ekserisinin de C-MAX olduğunu gördüm fakat kodlar hep 4M5T 14A073 DH idi bu nasıl iş anlamadım. şimdi benim aracımda ki modülden şüphe etmeye başladım acaba benden önce değiştirilmiş ve uygun olmayan kodlu bir gem modül takılmış olabilir mi diye ... onun için acil yardım ve fikirlerinizi bekliyorum ve tekrar soruyorum Win kodu nedir nasıl tespit edilir. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Çınar 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Win kodu nedir nasıl anlaşılır, ben aracımda ki gem modülünde 4M5T 14A073 DH kodunu okudum bu kodla google da arama yaptım karşıma bayağı modül çıktı çoğu yurt dışından ve kodlar benim arabamla aynı olmasına rağmen donör araçların farklı özelliklerde olduğunu yani kiminin 1.8 motor kiminin otomatik vites ve ekserisinin de C-MAX olduğunu gördüm fakat kodlar hep 4M5T 14A073 DH idi bu nasıl iş anlamadım. şimdi benim aracımda ki modülden şüphe etmeye başladım acaba benden önce değiştirilmiş ve uygun olmayan kodlu bir gem modül takılmış olabilir mi diye ... onun için acil yardım ve fikirlerinizi bekliyorum ve tekrar soruyorum Win kodu nedir nasıl tespit edilir. Win kod aracin numarasidir ruhsatinda, ön camda ve bir çok yerde yazar! Ben aracımı ikinci el aldım ve Gem modül arıza yaptı 1-2 yere gittim ve bana Gem modülün orjinal olmadığını başka bir arabadan alındığını söylediler o yüzden en güvenlisi win kod ile arama yapın! Yorum bağlantısı
FAYSAL AKSOY 8 Ocak 2014 Paylaş 8 Ocak 2014 Erkan bey her şeyden önce ilginize teşekkür ederim. zira sizden başka konuya müdahil olan yok. Erkan bey aracın ön camı değişik ruhsatında da motor ve şasi numarasından başka her hangi bir numara yok win numarasına bir örnek verebilir misiniz mesela sizinki kaç, kaç rakamlı bir sayıdan veya rakam harf karışık nasıl bir numara kombinasyonundan bahsediyoruz ona göre arıyayım Yorum bağlantısı
FAYSAL AKSOY 8 Ocak 2014 Paylaş 8 Ocak 2014 Erkan bey bahsettiğiniz Win numarasının şasi numarası olduğunu öğrendim ancak bu numaradan yola çıkarak aracın orjinal gem numarasına nasıl ulaşacağımı hala bile bilmiş değilim. Yorum bağlantısı
FAYSAL AKSOY 13 Ocak 2014 Paylaş 13 Ocak 2014 ilgilenen arkadaşlar için yazıyorum. aracımla aynı model ve özelliklerde başka bir aracı yan yana getirerek gem modüllerini değiştirdik benim aracımda görev yapmayan modül arkadaşımın aracında şakır şakır çalıştı, arkadaşımın aracındaki herhangi bir problemi olmayan gem modülü ise benim aracımda çalışmadı yani sonuç olarak gem modülümün veya kumandalı anahtarımın arızalı olmadığı tespit edildi. Şimdi araç tesisatında hata arayacağız bakalım sonuç ne olacak yani gem modülünü peşinen günah keçisi yapmak yanlış imiş, neticesini de yazacağım. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Çınar 18 Ocak 2014 Paylaş 18 Ocak 2014 ilgilenen arkadaşlar için yazıyorum. aracımla aynı model ve özelliklerde başka bir aracı yan yana getirerek gem modüllerini değiştirdik benim aracımda görev yapmayan modül arkadaşımın aracında şakır şakır çalıştı, arkadaşımın aracındaki herhangi bir problemi olmayan gem modülü ise benim aracımda çalışmadı yani sonuç olarak gem modülümün veya kumandalı anahtarımın arızalı olmadığı tespit edildi. Şimdi araç tesisatında hata arayacağız bakalım sonuç ne olacak yani gem modülünü peşinen günah keçisi yapmak yanlış imiş, neticesini de yazacağım. Kusura bakmayın Faysal Bey, bir süre girmedim nete, son yazdığınıza baktığımda hata tesisatta olabilir ancak Gem Modülüm programlamasındada olabilir. Bem yeni Gem i takınca ilk olarak merkezi kilit çalışmadı kaput açık arızası gösterdi! sonra yetkili serviste Modülü bilgisayara bağlayıp programını güncellediler ve herşey normale döndü bu işlem yaklaşık 100 tl civarı 1 Yorum bağlantısı
Osman Özkan 18 Mart 2014 Paylaş 18 Mart 2014 Arkadaşlar merhaba Ford focus 2006 Ghia Tdci aracım var. Bu araç yağmur bir havada ilerlerken yağmur sensörü konumunda olan silecekler önce yağmurun şiddetine göre normal olarak çalışıyordu. Daha sonra devamlı çalışmaya başladı kenarı çektim arabayı istop ettim ama silecekler gene durmadı. Sürekli aracımı götürdüğüm Ford ustamı aradım ve durumu anlattım. Akü kutup başını söküm biraz bekledikten sonra tekrar takmamı daha sonra düzeleceğini söyledi fakat bu da işe yaramadı. Kutup başını çıkarmadığım sürece silecekler sürekli hiç durmadan çalışıyor. Gem modulünü söktü ve arızalı olduğunu söyledi. Şimdi bu gem modulünün bu sebepten kaynaklı bir tamiratı veya yapabileceğim bi şeyi varmıdır. Yapabilecek herhangi bir usta tanıyormusunuz. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim iyi çalışmalar Yorum bağlantısı
Bekir Gökbulut 25 Mart 2014 Paylaş 25 Mart 2014 Arkadaşlar merhabalar, Uzun zamandır internet kullanmadım ve gem modülü ile ilgili konuları takip edemedim. Benimde aracımda gem modülü arızası var uzaktan kumandam çalışmıyor ve geçen sene bu konuyu ön sayfalarda yazmıştım cevaplar ve sorular gelmiş cevap yazamadım arkadaşlardan özür dilerim. Gem modülü kartının tamiri yapılamıyormu mutlaka yeni gem modülümü almak gerekiyormu cevaplarınız için şimdiden teşekkür derim. Yorum bağlantısı
Özcan Teker 26 Mart 2014 Paylaş 26 Mart 2014 Merhabalar öncelikle benim aracımda şuanki arıza gem modulu gibi gözüktüğü için açılan bu konuyu baştan aşağı okudum, ve sizinle şöyle bişey paylaşmak istiyorum. birkaç yıl önce urfadayken eski aracım 2006 focus ghia tdc de uzun farlar yanmamaya başladı daha soğrusu uzun yanıyor ama selektör yapmıyor du, diğer araçlarda bu görervi basit bir röle yaparken, ford bu basit dediğimiz röleyi gem modülünün içine koymuş, sonuç modul değişecek dendi, bende gem modulunu söktüm elime aldığım gibi sanayide fabrikalardaki makinelerin ana kartlarıyla uğraşan bir firmaya gittim bunun içinde yanmış yada ağrıza yapmış bir röle var diye durumu anlattım elektronik teknisyeiydi sanırım arkadaş bu kutuyu açmak için en az 200 lehim sökmek lazım dedi zor iş dedi ama imkansız deyil dedi tam 3 saatini aldı, hepsini söktü devreleri test etti bozuk parçayı deyiştirdi lehimleri geri kaynakladı 200 tl yi aldı kutuyu bana teslim etti. taktım ve çalıştı araç eniştemde maşallah sorunsuz kullanıyor hala, demem o ki gem modulunun içindeki kumanda devresi hariç sargı röle vb. sökülebilecek her türlü parça değiştirilip tağmir edilebilir, mantıken yani, iş biraz şansa biraz da tecrübeli teknisyen teknikerlere kalmış. saygılar sevgili forumseverler. Yorum bağlantısı
Özcan Teker 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 Bugün gem modulumü söküp adapazarında sanayide baya bi gezdim ama işin ehli birilerini bulamadım hazır sökmüşken sizinle fotoları paylaşayım, buda kutunun içi,, sökülüp değiştirilebilen sargı ve röleler bunlar, akla zarar lehim sayısı ortada,, kontrol ve değişim için bu iki tablanın birbirinden ayrılması lazım, ben bugun bunu yapabilecek birilerine rastlamadım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ayyıldız 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 Merhaba, öncelikle iki kartı birbirine bağlayan pimleri ortalarından kesiyorsunuz (iyi bir yan keski ile ezmeden kesmek gerek) sonra onarımı yaptıktan sonra yine kartları üst üste koyup pimleri birbirine lehimliyorsunuz (watt yüksek bir havya çünkü ile pimler kalın olduğundan zor ısınıyor) zaten pimler sorunsuz ve güzel bir şekilde lehim tutuyor. pimleri pompa ile sökmeyi denemeyin bu çok zor bir iş olur ayrıca yüksek ısıdan dolayı kaplamalara zarar verebilme ihtimaliniz yüksek) Bu şekilde yapmıştım sorun çıkmadı. Yorum bağlantısı
Hüseyin Akgün 2 Ağustos 2015 Paylaş 2 Ağustos 2015 Merhaba,GEM modülünün soketlerinden sökülmesi immobilizer, teyp kodu hatası vb sorunlara yol açması mümkünmüdür? Yorum bağlantısı
Recommended Posts