Ersen Tapan 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 Acele yok ; işin uzmanları gelir birazdan.. iki soket görünüyor olma ihtimali var gibi.. Mustafa görsün bir bunu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 2004-2005 trend dizellere hız sabitleyici takanlar oldu... Bu arada bu resimlerden tabiki bişey anlamadım Yani bu resimler cc ile ilgili bişey söylemiyor.. Takılır mı, bence takılır.. Zor mu, evet.. İyi bir servisçiye bakar bu iş, Tesisat yoksa tesisat da bulunacak ve sonra IDS ile aktif edilecek.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 cc işi FII de denemeden anlaşılmıyor diye biliyorum bu arda eski connectler ile fiesta direksiyonları aynı idi yeni connectlerle de focus II direksiyonu aynı. yeni fiestada da hız sabitlemesi var. yani debelenildiğinde hem FII direksiyonu monte edilebilir hem cc takılabilir fiestalarınn eskilerine. maliyeti çok işciliği zor olsada 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 soket muhabetti doğru ama o resimden ben bir şey anlamadm araç zaten cvt imiş debraj ve fren müşiri cclilerde farklı soket muhabbetide o. ama dediğim gibi ben FII de tam olarak nasıl oluyor o soket yada müşir bilmiyorum. ama bazı serilerde tesisat olupta gem modüydü galiba onda hız sabitleme desteği olmadığı için sıkıntı çıkardığını biliyorum. kimisinde de direksiyon değimi dışında başka bir şey gerekmiyor tak çalıştır. ford bu hiç bir seri diğerine uymuyor. direksiyon için o para fazla çıkma olarak. 150 civarı alınırsa en kötü deri direksiyon olmuş olur Yorum bağlantısı
Mehmet Volkan Gündüz 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 bu cc olayını ben de yaptırmak istiyorum. direksiyonu ankara dan bulurum ama uyar mı bakıcaz. olmadı direksiyonu alırken çıkmacıya denemem lazım uyarsa fiyatından 20 tl de fazlasını veririm sana derim. o da kabul eder herhalde Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Yeni bir konu açmak istemediğim için buraya yazmak istedim. Bu CC olayını direksiyon almadan yaptırmamız mümkün değil mi? Bazı araçlarda servislerde bile 150TL ye takabiliyorlar. Bizim Trend araçlarda sadece düğmeler ile bunu yapmak mümkün değil mi? Direksiyon bulunmasına bulunuyor ama sökme takma işlemi + servise gidip aktifleştirme vs.. çok meşakatli oluyor. Sadece düğmeler ile bu iş olsa harika olur... var mı bilgisi olan? Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş 26 Haziran 2012 Yazar Paylaş 26 Haziran 2012 Biraz geç olmuş ama; direksiyon alma sebebi cc tuşlarının direksiyonla tek parça olması. Ayrı düğme takılır elbet ama hem daha pahalıya gelir kablo ıvır zıvır işlerinden hemde estetik olarak hoş durmaz kanımca. Yorum bağlantısı
Ercan Aytuğ Atalay 26 Haziran 2012 Paylaş 26 Haziran 2012 hakan hocam direksiyon simitleri alınık olanlar 300 tl olmuş direksiyonunuza iyi bakın:) c.tesi güven otoya gittim yoktu ellerinde Yorum bağlantısı
Abdullah Örer 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 2009 Model otomatik Focus 2.5 'a cruise control taktırmak istiyorum, bu konuda bilgisi olan var mı? Servis bunu takabilir mi? Bursa'da bu kiti satın alabileceğim bir yer var mı? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 Abdullah bey konunuz daha önce açıldığı için konunuzu birleştirdim. Bilginize. Teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 2009 Model otomatik Focus 2.5 'a cruise control taktırmak istiyorum, bu konuda bilgisi olan varmı? Servis bunu takabilirmi? Bursada bu kiti satın alabileceğim bir yer varmı? Teşekkürler. Abdullah bey, Kurallar gereği sadece yüzümüzün seçilebilir olduğu avatar resimleri kullanabiliyoruz. İyi forumlar Yorum bağlantısı
Abdullah Örer 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 Konular arasında CC hakkında arama yapmıştım. Görmemişim Teşekkürler Bende Direksiyon araştırmaya başlasam iyi olacak gibi. Ayrıca 2010 Model Golf e bir arkadaşım 500 tl ye servise taktırmıştı. Ford servisleri bu konulara niye sıcak bakmaz anlamadım. Bursa sönmez koç taki ford servisindeki yetkililer Böyle birşeyin mümkün olmadığını aracın fiyatı kadar masraf cıkacağını söylediler. Forumda bunu takan arkadaşlar olmuş cesaretlerinden dolayı kutlarım. Elinize sağlık ilk fırsatta bende taktırmak istiyorum. Yorum bağlantısı
Abdullah Örer 17 Temmuz 2013 Paylaş 17 Temmuz 2013 Arkadaşlar direksiyonumu buldum,servisle görüştüm cumartesi gününe randevu verdiler. Servis sorumlusu %90 olumlu konuştu olur dedi. Bakalım görücez. Detayları buradan paylaşmaya devam edicem. 2 Yorum bağlantısı
Hasan Armagan 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 2005 c max trend aracımın gaz fren debriyaj bölümünden fotoğraflar çektim. tesisat hazır mı? anlayamadım. eğer tesisat hazır derseniz. artık bende de cc olsun uzun yıllar arabayı değiştirmeden bineyim. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 26 Temmuz 2013 Paylaş 26 Temmuz 2013 Direksiyon takılacak gem modülünden aktif edilecek bence... 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Örer 27 Temmuz 2013 Paylaş 27 Temmuz 2013 CC li direksiyonu formdanda takip ettiyseniz buldum. Fakat serviste ısrarla usta gem modülü ile alakalı bir durum olmadığını gem modülü sinyal kolu silgi koluna müdahele için kullanılan bir modül olduğunu söyledi. Fakat benim aracım otomatik olduğu için benzer aractan pcm modülünü kopyalayıp atacaklarını söylediler. Arac bulundu ve program yüklendi,denemeye çıkıldı sonuç çalışmadı. Formdan takip ettiğim kadarıyla ilteber ve Hakan arkadaşımızın yazıları bana çok yardımcı oldu. Sırasıyla pedallardaki soketleri kontrol ettim yerindeler, Direksiyon altındaki soketten çıkan kablo sayısı ile gem modülüne giriş yapan kablo sayısı 6 olması gerekirken 4 adet kablo vardı. Direksiyonu Bursa'da bula bildim 150 TL ye aldım. Gayet iyi durumda. http://yerlisoycikma.sahibinden.com/ sizlerle bilgilerini paylaşmak istedim. Bülent bey her konuda yardımcı oluyorlar.Cep;0541 379 54 39 Direksiyonun takılması için 20.TL verdim. Airbag ten dolayı kendim kurcalamak istemedim. Onuda Bursa'da DOĞAN OTO ELEKTRİK, 0 224 441 05 61, BEŞEVLER K.SAN.SİT.14.BLOK NO:37 Ersel beye taktırdım. Şimdi ise Gem modülüne teysisat çekilebiliyormu onu araştırıyorum. Yapan varsa lütfen yazsın. İyi forumlar dilerim. 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Örer 27 Temmuz 2013 Paylaş 27 Temmuz 2013 Hız sabitlemeli deri direksiyonum Takılmış hali paylaşayım istedim. 2 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 27 Temmuz 2013 Paylaş 27 Temmuz 2013 Hız sabitlemeli deri direksiyonum Takılmış hali paylaşayım istedim. Güle güle kullanın Abdullah Bey, inşallah cc de aktif olur. Bu konu üzerine ben de uzun zamandır kafa yoruyorum ama temiz ve uygun fiyata direksiyon bulamamak ve cc nin çalışmama ihtimali beni hep tedirgin etti. Bende de 2009 focus AT var, sedan. Acaba bu modelde kablo uyumsuzluğu var olan bir durummu yoksa şansa mı dayalı? Airbag i sökmek kolay mı acaba, ben de en azından soketin durumuna bakıp arayışımı ona göre şekillendireyim. Saygılar. Yorum bağlantısı
Abdullah Örer 23 Ağustos 2013 Paylaş 23 Ağustos 2013 Trend focusa hız sabitleyici konusunda uzun süredir araştırma yapıyorum kısmen de ilerleme sağlamış bulunuyorum. Forumda bu konu başlığında birçok yazı olsa da teknik anlamda detaylı bilgiler olmadığı için bu konu başlığını açtım. Umarım Faydalı olur. Öncelikle aracımız hız sabitlemeye uygun mu? Onunla başlamak lazım. Bir dizi kontrolden sonra işin kapsamı ve maliyeti konusunda fikir sahibi olacaksınız. Bu nedenle (benim gibi) direksiyon falan alarak işe başlamak yerine bu kontrolleri yaparak işe başlayalım. Kontrollerin bir kısmı teknik bilgi gerektirmektedir. 1. Aracımızın fren pedalını kontrol ediyoruz. Resimde görülen bir mavi bir de siyah soket olmalı. (iyice eğilmemiz lazım görmek için) 2. Aracımızın debriyaj pedalını kontrol ediyoruz. Resimde görülen bir siyah soket olmalı. 3. sırada kontrol etmemiz gereken yer direksiyonun altında olduğu için bazı bölümleri sökmemiz lazım. Bunun için ağzı orta boyutta bir düz tornavida ve 2.5 mm yıldız alyan tornavidaya ihtiyaç var. Direksiyonu yarım tur çeviriyoruz. Resimde olduğu gibi düz tornavidayı tırnaklara tutturup göstergeler tarafındaki kapağı yukarı doğru çıkarıyoruz. Sonrasında radyo kumandasının far anahtarına doğru olan arka kısmındaki delikten tornavidayı sokup iterek kumandayı çıkarıyoruz. Kablo klipsini çıkararak bir kenara koyuyoruz. Daha sonra direksiyon ayar kolunun olduğu kapağı çıkaracağız 2.5 mm lik yıldız aylan tornavida ile bu kapakta bulunan iki delikteki vidaları söküyoruz. Deliklerin biri ayar kolunun üst kısmında diğeri koldan aşağıda. Kapağı tam çıkarmadan da gerekli kontrolü yapabiliriz. Kontağın biraz solunda resimde görülen soket var. Burada 6 adet kablo olmalı. Eğer kablo 4 adetse tesisatınızda eksiklik var demektir. Hız sabitleme için bu soketten gem modülüne hat çekilmesi lazım. Kablo çekme işlemi maliyeti arttıran ve ciddi profesyonellik gerektiren bir işlem. Araçlarda farklı özellikteki gem modülleri takılı. Şu ana kadar edindiğim bilgilere göre gem modülünün parça numarası “dc” ile bitiyorsa kesinlikle hız sabitlemeye uygun. Diğer harf gruplarıyla biten modüllerin uygun olup olmadığını araştırıyorum bilgi aldıkça buradan açıklayacağım. Son olarak gem modülünün soketini kontrol edeceğiz. Bir önceki kontrolde beyaz ve kahverengi kablolar varsa zaten sokette de vardır ama biz gene bir bakalım. Torpido gözünün altında gem modülü var beyaz renkli. Bunu çıkaracağız. İki tane küçük siyah civatayı çıkarıyoruz. Elle tutulabilecek şekilli ikisi de. Gem modülü aşağıya iniyor. Arka tarafını hafif kaldırıp kendimize çekiyoruz. En solda yer alan ince mavi soketi inceliyoruz. Resimde yer alan ok işaretlerinin olduğu yerlerde beyaz ve kahverengi kablolar var mı diye beyaz ikinci pine bağlı kahverengi ortalarda beyazın pin sırasında değil diğer sırada. Zaten iki sıra var. Böylece kontrolümüz tamam. Edindiğim bilgileri yayınlamaya devam edeceğim. sorularınızı bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışırım. Asım bey teşekkür ederim. Onur Beyin bu konudaki paylaşımını incelemenizi tavsiye ederim. Bana çok faydalı olmuştu. Yorum bağlantısı
Tamer Terzi 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Hız sabitlemeli deri direksiyonum Takılmış hali paylaşayım istedim. hayirli olsun gayet guzel durmus. temiz direksiyon bulmusunuz dilerim calimasinida saglarsiniz. direksiyonu da uygun fiyata denk gelmis. bir suredir bende bu konuda arayistayim. sagolsun onur beyin bilgilendirmeleri dahilinde aracimda tesisatin oldugunu ogrenince direksiyon arayisina basladim. gecen hafta ankara yildiz sanayii sitesinde baya dolastim. neticede edindigim kanaat, hiz sabitleyicili direksiyonlar artik karaborsa seviyesinde, en az 15 , 20 yere sordu, cogunda yoktu, 2 veya 3 yerde vardi 2 yerde, baya bi kotu duzeyde olanlara 200 250 dediler, temiz diyemeyecegim nitelikte direksiyona bir esnaf 450 dedi ve 400 den asagiya inmedi ki zaten alinacak temizlikte de degildi, bir esnafla biraz sohbet ettik ve soyledigine gore bazi serviste calisan arkadaslarin buradan gelip bulduklari temizleri aliyorlarmis. acaba yetkili servislerde orjinal bu nitelik direksiyon temin edilir mi ki Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 CC düğmeleri aliexpress de satılıyor. Komple dreksiyon almanıza gerek yok bilginiz olsun. Lİnki bulamadım ama sitede var. Yorum bağlantısı
Mehmet Kenan Kabalar 11 Kasım 2014 Paylaş 11 Kasım 2014 http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-High-quality-Steering-wheel-Audio-channel-and-Constant-speed-cruise-control-button-For-2005/1913258268.html Bunlar benziyor. Trend direksiyona oturur mu ve soketleri bağlayabileceğimiz yerin bilgisini nasıl öğrenebiliriz? Yorum bağlantısı
Tamer Terzi 11 Kasım 2014 Paylaş 11 Kasım 2014 Ben geçen hafta direksiyon temin ederek taktırdım, Emin deilim ama mevcut diresiyona sadece düğme takmanın yeteceğini sanmam, düğmeler için yatak kısmı olmayınca nasıl tutturulur ki, Yorum bağlantısı
Recommended Posts