İçeriğe Yönlendir

Ben de Direksiyon Aldım ..

Hakan Yavaş

Recommended Posts

Tacettin Kadı

Çok özür dilerim, konuya geç katılıyorum. Çok merak ettim bu işlem için tesisat çekmeye falan gerek olmadı mı? Sadece direksiyon ve yazılımla iş bitiyor mu? Eniştemin 2007 Focus' var ve çok istiyor. Bana detaylı anlatırsanız çok memnum olurum.

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş
Çok özür dilerim, konuya geç katılıyorum. Çok merak ettim bu işlem için tesisat çekmeye falan gerek olmadı mı? Sadece direksiyon ve yazılımla iş bitiyor mu? Eniştemin 2007 Focus' var ve çok istiyor. Bana detaylı anlatırsanız çok memnum olurum.

Konuyu detaylı okursanız yazıyor zaten yapılan bütün işlemler..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hakan Arslaner

Yarın sabah izinli günüm Ankara'da bana yardımcı olacak birisi var mı?

Hemen taktırmak istiyorum, ben direksiyonu buldum ama söküp takma işlemini yapacak ve CC çalıştırabilecek bir yer önerisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Yarın sabah izinli günüm Ankara'da bana yardımcı olacak birisi var mı?

Hemen taktırmak istiyorum, ben direksiyonu buldum ama söküp takma işlemini yapacak ve CC çalıştırabilecek bir yer önerisi olan var mı?

Nerden buldunuz kaça aldınız. Şimdiden hayırlı olsun..

Ankara'lı arkadaşlar yardımcı olurlar.

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner
Nerden buldunuz kaça aldınız. Şimdiden hayırlı olsun..

Ankara'lı arkadaşlar yardımcı olurlar.

Yıldız sanayide sömezoto diye bir yer, elinde olduğunu ve 230 TL ye vereceğini söyledi. Gidip bakıcam beğenirsem alacağım ama taktırma işi ve CC çalışmama ihtimali beni biraz korkutuyor.

Birde CC ne kadar gerekli, tartışılır :hahahoho:

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Yıldız sanayide sömezoto diye bir yer, elinde olduğunu ve 230 TL ye vereceğini söyledi. Gidip bakıcam beğenirsem alacağım ama taktırma işi ve CC çalışmama ihtimali beni biraz korkutuyor.

Birde CC ne kadar gerekli, tartışılır :hahahoho:

uzun yolda çok gerekli ve kullanışlı bir işlevi mevcut..

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Sandalyede oturur gibi oturarak araba kullanması çok zevkli. Hele bendeki gibi + ve - olayı olunca of of değmeyin keyfime :hahahoho:

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fatih Öztopçu

Öncelikle Hayırlı olsun, Hakan bey Benim de 2006 ford focus TDCİ var. Geçenlerde CC'li direksiyondan aldım ve montajını kendim yaptım fakat gem modülünden CC aktif etmek gerekiyormuş Ankara'da tur oto ya sordum olmaz dediler, Ford Clinic diye bir yer var orasıda 100 tl gibi uçuk bir fiyat istedi formda gezinirken sizin gem modülünden 20 tl fiyata aktif ettirdiğinizi okudum acaba hangi serviste yaptırdınız ? Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar. :)

Yorum bağlantısı
Aydoğan Munanoğlu

Hayırlı olsun hakan bey.

Bende de 2010 connect var, direksiyon aynı focus 2 direksiyonu, connect için de aynı uygulama yapılabilir mi acaba? Direksiyonu deri kaplatmayı düşünüyorum, onun üzerine bir miktar daha verip böyle bir uygulama yapmak daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Öncelikle Hayırlı olsun, Hakan bey Benim de 2006 ford focus TDCİ var. Geçenlerde CC'li direksiyondan aldım ve montajını kendim yaptım fakat gem modülünden CC aktif etmek gerekiyormuş Ankara'da tur oto ya sordum olmaz dediler, Ford Clinic diye bir yer var orasıda 100 tl gibi uçuk bir fiyat istedi formda gezinirken sizin gem modülünden 20 tl fiyata aktif ettirdiğinizi okudum acaba hangi serviste yaptırdınız ? Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar. ;)

Başer Oto bu durumlarda biraz daha ılımlı ve kestirip atmayan bir servistir...En azından dinlerler ve olabilirliğini araştırırlar..Sanırım Hakan bey de Başer Oto' nun servisinde çözdü işi...

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Öncelikle Hayırlı olsun, Hakan bey Benim de 2006 ford focus TDCİ var. Geçenlerde CC'li direksiyondan aldım ve montajını kendim yaptım fakat gem modülünden CC aktif etmek gerekiyormuş Ankara'da tur oto ya sordum olmaz dediler, Ford Clinic diye bir yer var orasıda 100 tl gibi uçuk bir fiyat istedi formda gezinirken sizin gem modülünden 20 tl fiyata aktif ettirdiğinizi okudum acaba hangi serviste yaptırdınız ? Yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar. :blush:

Merhabalar Fatih bey bende yeni cc li direksiyon aldım montaj nasıl oldu kolaymi bende yaptıracam montajı ama nerde yaptıracagımı bilmiyorum servise soracam servis yaparmı acaba :s

Yorum bağlantısı
Fatih Öztopçu
(düzenlendi)

Sinan bey yeni cc direksiyonunuz hayırlı olsun, Servislerin montaj yapıp yapmadığını hiç sormadım, montajı çok kolay kendim yaptım sanırım bu yüzden servisler benimle pek ilgilenmediler.

tarihinde Fatih tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydoğan Munanoğlu

Daha önce de yazmıştım, bende yeni connect var, bu uygulama connecte de yapılabilir mi? Fren bağlantısına baktım, 2 tane soket var, bir tanesi fren lambası için sanırım, 4 tane falan kablo var üzerinde, bir tane de yeşil-beyaz renkli yuvarlak bir soket var. bu soketin aynından focusta da var, bu soket CC altyapısı olabilir mi?

Bunu öğrenmenin yolu direksiyon simidini söküp buradaki bağlantılara bakmak mıdır?

Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu
Daha önce de yazmıştım, bende yeni connect var, bu uygulama connecte de yapılabilir mi? Fren bağlantısına baktım, 2 tane soket var, bir tanesi fren lambası için sanırım, 4 tane falan kablo var üzerinde, bir tane de yeşil-beyaz renkli yuvarlak bir soket var. bu soketin aynından focusta da var, bu soket CC altyapısı olabilir mi?

Bunu öğrenmenin yolu direksiyon simidini söküp buradaki bağlantılara bakmak mıdır?

Connetlere şu ana kadar deneyen hiç olmadı. Ancak fren bağlantısında 2 soket olduğunu söylemişsiniz. Debriyajda da soket bağlantısı var mı diye bakın bir. Eğer orada da bağlantı varsa, tesisat hazır anlamındadır. Connetler de focuslarla aynı gem modülünü kullanıyorsa destekleme imkanı var. Ancak bu bir ihtimal, denemeden anlaşılamaz.

Yorum bağlantısı
Aydoğan Munanoğlu

Hakan Bey, şimdi baktım, debriyajda da soket var, altyapı hazır galiba, direksiyon alıp deneme yapmak lazım ozaman. Çalışmazsa da deri direksiyon almış oluruz sadece.

Kafama takılan birşey var, arkadaşımda 2008 focus II trend var, onda zaten hazırmış altyapı, focusta gauge menüye girip led test yapınca gösterge panelinde yeşil renkli cruise control ışığı yanıyor, bende öyle bir ışık yok, bu ne anlama geliyor? ben 2 anlam çıkardım,

1- focusta desteklediği için o ışık var, connectte desteklemediği için ışık yok.

2- Focusta gem modülü şu anda cruise için aktif ondan ışık yanıyor, benim connectte gem modülünden aktif hale getirince led test yapınca ışık yanacak.

İnşallah 2. tahminim doğrudur.

Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu
Hakan Bey, şimdi baktım, debriyajda da soket var, altyapı hazır galiba, direksiyon alıp deneme yapmak lazım ozaman. Çalışmazsa da deri direksiyon almış oluruz sadece.

Kafama takılan birşey var, arkadaşımda 2008 focus II trend var, onda zaten hazırmış altyapı, focusta gauge menüye girip led test yapınca gösterge panelinde yeşil renkli cruise control ışığı yanıyor, bende öyle bir ışık yok, bu ne anlama geliyor? ben 2 anlam çıkardım,

1- focusta desteklediği için o ışık var, connectte desteklemediği için ışık yok.

2- Focusta gem modülü şu anda cruise için aktif ondan ışık yanıyor, benim connectte gem modülünden aktif hale getirince led test yapınca ışık yanacak.

İnşallah 2. tahminim doğrudur.

Denemeden anlama şansı malesef yok. Focus gösterge ile sizin gösterge farklı olabilir. gauge testinde ışık yansa bile, gem modülü desteklemiyorsa malesef focusta da çalışmayabiliyor. Yani her şey gem modülünde bitiyor. Onu da denemeden anlayamıyoruz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hakan Yavaş
sanırım bu soru çok soruldu ve cevaplandı ama ben tam net bir cevap bulamadım :)

Malesef konuda da belirttiğim gibi olup olmayacağından bende emin diildim. Biraz da şansa kalıyo bu iş. Ama konuda geçen küçük detaylar var ise bu şansınız dahada artıyor. En iyisi uygun bir direksiyon bulunduğunda alıp denemek.

Yorum bağlantısı
İlteriş Çatalbaş

Sonunda benim işimde halloldu. Foruma çok teşekkür ederim; çok istediğim bir özelliğe forum sayesinde kavuştum. Burda okuduğum konulardan yola çıkarak ilk olarak çıkmacıdan bir direksiyon aldım. Direksiyon montajını kendim yaptım. Ama ilk etapta çalışmadı; bügün yolum düzceye düşünse yetkili servise uğradım. Ordaki ustayla baya bir konuştuk; başta olmaz dedi ama benim ısrarlarımla yüklemeyi yaptı. Gem modülüne hız sabitleyici var olarak tanıttı,ayrıca kişisel ayarladada hız sabitleyiciyi aktif hale getirdi. Sonra beraber çıktık denemeye. İlk denediğinde direkt çalıştı ve usta gerçekten çok şaşırdı. :) Bunu öğrendiğim iyi oldu artık bizde yaparız dedi. :) 200 TL direksiyon, 20 TL de servise vererek vede bu forumunda büyük yardımıyla artık benimde bir hız sabitleyicim var...

dscn1266.jpg

merhabalar 2006 trendde cruze controlün göstergede aktif olduğunu gösterir bi işaret çıkıyormu, teşekkürler

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Madem yaptınız gösterge panelinide de değiştirin tam olsun.Bilmem uyuyor mu yeni tipler ama :D Çok daha güzel bir görüntü olacaktır

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ersen Tapan

fren pedalında soketin fotosunu çeken kimse yok mu tam olarak nereye bakacağız

Siz çekin biz bakalım varmı yokmu ;)

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

tam olarak nereyi çekmeliyim ersen bey bilemiyorum :)

Pedalların arka(üst tarafındaki kabloların olduğu bölüm) tarafını çekebilirseniz yardımcı olur sanırım.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Fiesta'ya olacağını bilsem bir focus direksiyonu da ben alırım.

yeni fiesta direksiyonu al :biggrin: eski 1.6 fiestalarda falan cc yokmuydu?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Fiesta'ya olacağını bilsem bir focus direksiyonu da ben alırım.

Mondeo direksiyonu alsan bile omaz :)

E bayda kit vardır belki bizimkilere uygun :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Mondeo direksiyonu alsan bile omaz :)

E bayda kit vardır belki bizimkilere uygun :unsure2:

Murat Hocanın bacanağına bakıyor o iş. :p

O halleder. :p

Fahri bacanak nede olsa. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...