Mehmet Göktürk 1 Mayıs Paylaş 1 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: Genel kanı şu oldu; kırılma ihtimali olan 3 fay hattından 1’i kırıldı. Böylece diğer iki fay hattının beraber kırılma ihtimali düştü. Yani istanbul’da uzun süre boyunca çok büyük bir deprem beklenmiyor. 6-7 arası iki deprem bekleniyor. büyük deprem için 50-60 yıl sonra deniyor. Genişlet evet bu şekil anladım ben celal ile fatihin programından. Çağlar Bayur yazdı: vesile ile , nacinin ev pazarlama videosunu koyanlara da kaldırtıyorlar Genişlet moriwakiyi tanırım iyi adamdır. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Mayıs Paylaş 1 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: vesile ile , nacinin ev pazarlama videosunu koyanlara da kaldırtıyorlar Genişlet niye? Torunlarına Hatıra olsun diye mi kamera karşısına geçmiş? bu arada adamın inşaat reklamında oynamasında ne sakınca var anlamadım. Dayanıklı bina reklamı yapıyorlar. Kaldıracaksa milleti galeyana getirdiği videoları kaldırsın. Ama o da lazım. Yoksa kentsel dönüşüm durur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Mayıs Paylaş 1 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: adamın inşaat reklamında oynamasında ne sakınca var anlamadım Genişlet notveçten bakarsak sakınca yok, ben kasımpaşadan bakıyorum... Mehmet Göktürk yazdı: moriwakiyi tanırım Genişlet kokoreç sever mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Mayıs Paylaş 1 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: notveçten bakarsak sakınca yok, ben kasımpaşadan bakıyorum... kokoreç sever mi? Genişlet Herşeyi yer. yediririz. En çok konya bıçakarası pide sever. 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Mayıs Paylaş 1 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: notveçten bakarsak sakınca yok, ben kasımpaşadan bakıyorum... kokoreç sever mi? Genişlet kasımpaşa’da ancak kefal olur Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 2 Mayıs Paylaş 2 Mayıs Mehmet Göktürk yazdı: Herşeyi yer. yediririz. En çok konya bıçakarası pide sever. Genişlet bi toplantıya gelsin hocam mangal yaparız 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Mayıs Paylaş 2 Mayıs Fatih Keskin yazdı: bi toplantıya gelsin hocam mangal yaparız Genişlet Tuzlada oturuyor avm ye yakın 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mayıs Paylaş 2 Mayıs Mehmet Göktürk yazdı: Tuzlada oturuyor avm ye yakın Genişlet bir caponu orada oturtacak motivasyon nedir sormalı Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 Mayıs Paylaş 2 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: bir caponu orada oturtacak motivasyon nedir sormalı Genişlet Türk ile evli ve çocuğu var aile bağları olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 Mayıs Paylaş 2 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: herşeyi açıklar bu ama baştan desenize Genişlet oğlu ile diyaloglarını anlatınca tam mangallık durumlar ortaya çıkıyor 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 Mayıs Paylaş 2 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: bir caponu orada oturtacak motivasyon nedir sormalı Genişlet Japoncanız muazzam. Japon musunuz? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Mayıs Paylaş 2 Mayıs Metin Uzunoğlu yazdı: Türk ile evli ve çocuğu var aile bağları olabilir. Genişlet Eşi ukraynalı oğlan bizimkinin okul arkadaşı. Müstakil ev iki katlı bakmıştır herhalde. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mayıs Paylaş 2 Mayıs İlkay Başaran yazdı: Japoncanız muazzam. Japon musunuz? Genişlet nein 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 Mayıs Paylaş 2 Mayıs Mehmet Göktürk yazdı: Eşi ukraynalı oğlan bizimkinin okul arkadaşı. Müstakil ev iki katlı bakmıştır herhalde. Genişlet Yanlış hatırlıyor olabilirim ama oğlunun tam Türk gibi olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Mayıs Paylaş 2 Mayıs Metin Uzunoğlu yazdı: Yanlış hatırlıyor olabilirim ama oğlunun tam Türk gibi olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Genişlet Beraber bizimki ile japonca kursu almışlardı bi hocadan hocayı tırlatmışlardı 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs İTÜ’ye göre Büyük deprem riski devam ediyormuş https://www.aa.com.tr/tr/gundem/istanbuldaki-6-2lik-depremde-enerjinin-sadece-yuzde-12si-bosaldi/3559528 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs (düzenlendi) bakış açısı farkı, silivri önü parçalı değil diyenler şimdi parçalıya ikna olmuşsa gelişme var demektir, capon evleri pazarlamsı da hız kesmeden devamke 7 Mayıs tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: İTÜ’ye göre Büyük deprem riski devam ediyormuş https://www.aa.com.tr/tr/gundem/istanbuldaki-6-2lik-depremde-enerjinin-sadece-yuzde-12si-bosaldi/3559528 Genişlet Hala bir ölçüm yok tarihsel olarak yaklaşılıyor üstelik tarihsel birikim sadece 1-2 tekrar üzerine. 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Hüseyin Sönmez yazdı: Hala bir ölçüm yok tarihsel olarak yaklaşılıyor üstelik tarihsel birikim sadece 1-2 tekrar üzerine. Genişlet kentsel dönüşümde insanlar çok fazla rant peşinde. Şu an istanbulda daire başına 875 hibe, 875 bin 2 yıl sonra ödemeli 10 yıllık tüik enflasyon faizli kredi, kira yardımı ile 2 milyon yakın veriliyor. Ona rağmen yok. Olmuyor. Artmıyor dönüşüm. Parası olan da yapmıyor Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: kentsel dönüşümde insanlar çok fazla rant peşinde. Şu an istanbulda daire başına 875 hibe, 875 bin 2 yıl sonra ödemeli 10 yıllık tüik enflasyon faizli kredi, kira yardımı ile 2 milyon yakın veriliyor. Ona rağmen yok. Olmuyor. Artmıyor dönüşüm. Parası olan da yapmıyor Genişlet 8 şiddettinden deprem olacak derse adamlar onun maliyeti tabiki daha fazla. Bu maliyetler ile kimse ilerleyemez zaten. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Hüseyin Sönmez yazdı: 8 şiddettinden deprem olacak derse adamlar onun maliyeti tabiki daha fazla. Bu maliyetler ile kimse ilerleyemez zaten. Genişlet Düşük bütçeliler için ev yapıyoruz diyip 16 milyon liraya ev satıyorlar.. İlerlemesi mümkün değil. 2.5 milyon maliyeti olan ev 8-10 milyona satılıyor. Bu işin salatalıktan farkı aklmadı ki. çiftçiden 5 liraya al 35 liraya sat.. 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Mehmet Ozyurek yazdı: Düşük bütçeliler için ev yapıyoruz diyip 16 milyon liraya ev satıyorlar.. İlerlemesi mümkün değil. 2.5 milyon maliyeti olan ev 8-10 milyona satılıyor. Bu işin salatalıktan farkı aklmadı ki. çiftçiden 5 liraya al 35 liraya sat.. Genişlet Devleti şirket gibi yönetmenin sonuçları bu işte. Sıkıntı rejim ile ilgili biraz. Her şey kar amaçlı oluyor. Kızılay gider depremden kurtulan her şeyini kaybetmiş yalın ayak insanlara çadır satar. Başındaki utanmaz. Toki 30 milyona daire satar. Dar gelirli için yaptık der utanmaz. 300 sene önce birisi ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin der utanmaz :) 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Mayıs Paylaş 8 Mayıs Mehmet Ozyurek yazdı: Düşük bütçeliler için ev yapıyoruz diyip 16 milyon liraya ev satıyorlar.. İlerlemesi mümkün değil. 2.5 milyon maliyeti olan ev 8-10 milyona satılıyor. Bu işin salatalıktan farkı aklmadı ki. çiftçiden 5 liraya al 35 liraya sat.. Genişlet dönüşüm böyle değil. mevcut evine karşılık yeni ev yapılıyor. Ya kat karşılığı ya da maliyetin %20 kâr oranıyla. diyelim 100m2 eviniz var. Güncel yapım maliyeti 25.000 lira yani ev 2,5 milyona mâl olacak. %20 de müteahhite. 3 milyon. Bunun 2’sini devlet veriyor. vatandaş 1 milyon koyacak. Ve 1 sene kirada yaşayacak. Yani cebinden 1,5 milyon çıkacak. ama yok. 16 milyonluk ev konusu başka. @Hüseyin Sönmez görüldüğü gibi devletle çok ilgisi yok. Devletin hatası vardır ama başka konularda. Planlamadan başlayabiliriz. Ama konu o değil. Hatta ben diyorumki, benim paramı neden eski eve sahip adama veriyorsun. Banane. Eski evini yenilemesi onun sorunu. Benim vergim neden adamın özel mülkiyetine gidiyor. Hem de zengin fakir ayrım yok. ben cebimden alıyorum evimi. Adam devletten para alıyor bedava. Diyelim 2 milyon konut bu işten yararlanacak. Devlet bunlara 4 trilyon para veriyor. Yani 100 milyar dolar. Tam da deprem olursa oluşacak hasarın tazmini bu para 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts