İçeriğe Yönlendir

Tekerlerin Patiye Kaçma Durumu?

Sinan Baysal

Recommended Posts

Tansel Yavuz
abi bir focus 3 . vites te pati ye o devire çıkabiliyo sa o arabayı satma abi video sunu çek internette yayınla tıklama rekoru kırar.

ford yanlıslıkla 300 beygir mi koymuş o arabaya

+1

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
(düzenlendi)

Benim bu sorunda anlamadığım araç 3.viteste bile patinaja düşüyor ama performans kaybı var diye şikayet ediyor Sinan bey :D Ben oyumu baskı balatadan yana kullanıyorum.Bence araç patinaj çekmiyor baskı balata kaçırıyor

tarihinde Tahir ?lter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Dönmez
Benim bu sorunda anlamadığım araç 3.viteste bile patinaja düşüyor ama performans kaybı var diye şikayet ediyor Sinan bey :D Ben oyumu baskı balatadan yana kullanıyorum.Bence araç patinaj çekmiyor baskı balata kaçırıyor

katılıyorum

Yorum bağlantısı
Sinan Baysal

En kısa zamanda aracın vıdeosunu cekıcem arkadaslar :/ ozaman benı daha ıyı anlayabılırsınız baskı balata kacırıp arac patınaj atmasa lastık sesı nerden gelıcek ?? :)

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Sinan,

Bu durumun baskı balatayla ilgisi olmadığı açık. Lastiklerin yeni olduğuna göre, amortisörlerin de 150 bin km dir değişmediyse sorun amortisörlerde... Başka bir seçenek yok.. Yüksek süratlerde rüzgardan etkilenme var mı?

En kısa zamanda aracın vıdeosunu cekıcem arkadaslar :/ ozaman benı daha ıyı anlayabılırsınız baskı balata kacırıp arac patınaj atmasa lastık sesı nerden gelıcek ?? :)
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

çekicem değil.. çekeceğim...

Böyle yazayım ki bilmeyenler öğrensin istedim..

Yorum bağlantısı
Kemal Güllü

Merhaba,

Söylediğiniz olya benim araçta çok dik olsa bile yokuş tırmanırken 1. ya da 2. viteste gaza çok bastığımda karşılaştığım olay benzeri. Araç sola sağa kaçmak istercesine patinaj çekiyor. Bu durumda gazı iyi ayarlayarak patinaja kaçırmıyorum ama 2. viteste dik yokuşta patinaj çekebilmek de bir güç göstergesi :).

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
En kısa zamanda aracın vıdeosunu cekıcem arkadaslar :/ ozaman benı daha ıyı anlayabılırsınız baskı balata kacırıp arac patınaj atmasa lastık sesı nerden gelıcek ?? :flowers:

3. viteste bile patinaj çeken arabanın bugün olmasa bile yakında baskı balata problemi çıkacaktır düşüncesindeyim.Forumdaki arkadaşların ortak düşüncesi amortisörlerin sorunlu olduğu yönünde bence vakit kaybetmeden bunu gösterin.Problemin neden kaylandığını ve çözümünü merakla bekliyorum umarım en kısa zamanda en düşük maliyetle sıkıntınızdan kurtulursunuz. :)

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Küçük bir ilave hatırlatma yapmazsak eksik olur...

Normal kullanımda sakin sakin giderken patinaj olayı yaşanmıyor. Performanslı kullanımda dipgazda patinaj oluyor. Bunun en önemli sebebi elbetteki, özellikle turbo basıncının max a ulaştığı andaki anlık (260 nm) torktur...

Yorum bağlantısı
Sinan Baysal

Turkay bey dizel era 1 viteste dipgaz pati yapmıyor ama :) Benım aracımda 1 vitesi bırakın 2 vitesde 1500rm ile gıderken dıpgaz sonucu 2000rm ye ulasınca başlıyor essek gını anırmaya :) 3 vitestede oyle arkadaslarımıın abartıgı bı anlı sanlı bı patınaj soz konusu degıl sadece bı 2 metrelık patınaj oda zaten dıreksıyonu saga yada sola cekerek hıssettırıyor.

Yorum bağlantısı
2. veya 3. Vteslerde normal gazlamada gıderken gaza abandığımda araç fırlayacağına pati atmaya baslıyor , gaza abandıgımda araç aynı hızda ilerlerken devir saati yükselip motor bagırmaya baslıyor . 1.viteste kullanamıyorum zaten gaza biraz fazla bastıgım anda patiye düşüyor seri kalkıslar yapamıyorum bılgısı olanlar varmı bu konuda ? :bravo:

Anlattıklarınızdan yola çıkarak;

Debriyajınız yarım kavrama durumunda ve gaza turboyu devreye sokacak kadar basarak ilk hareketi vermeye çalıştığınızı düşünüyorum. Ya da aracınızdaki bir problem buna neden oluyor. 1'den 2'ye geçişlerde debriyajı siz bıraktığınıza eminseniz aracın niye bırakmadığı incelenmeli.

Amortisör ve lastik konuları zaten ilk başta irdelenmeli.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yanlışım varsa düzeltin;Arac 1 viteste patinaj çekebilir ama 2 vitestede patinaj çekebilmesi için son devirlere yaklaşması lazım 2. viteste hızını 70 olarak kabul edelim 3. vitestede aynı şekilde patinaj çekebilmesi için yine 2. viteste son devirleri görmesi lazım buda tahmini arcın hızını 80-90km/h hıza çıkarması olarak düşünün bu araçla bu hızlarda direksiyonu sağa sola kırarak patinajmı çekiyor.Tamam çekti diyelim ve aracın amortisörlerinin problemli olduğunu yola oturmadığı için patinaj çektiğini var sayıyoruz o zaman bu hızlarda direksiyon hareketleriyle araç savrulmaz mı?

Yorum bağlantısı
Kadir Yavuz

Kesinlikle balata değil bence bende de aynı sorun vardı özellikle yol çok hafif bozuksa aşırı bir titreşimle patinaj başlıyordu hatta 3. viteste. Sorun bir amortisörlerin patlak olmasıydı, ama en büyük belirti o aşırı titreşim aracı resmen sallıyordu ama bu sallantı da yoksa sizin aracınız gerçekten güçlü diyorum ben :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

arabayı 2.el aldıysanız chip tuning uygulaması olabilir. E birde lastikleriniz kaliteli değil yolda tutunamayı başaramıyor gibi.

Yorum bağlantısı
Hakan Salman
(düzenlendi)

Araç, bir böcek ısırığından sonra pegasus olmasın? ;)

Şaka bir yana böyle bir olaya fordlarda hiç tanık olmadım. Geçen sene arkadaşımın bmw'sine binmiştim araç sanki çıldırmıştı. Geleceğe yolculuk yapacağız sanmıştım. :D

tarihinde Hakan Salman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Baysal

Direksiyon saga sola cekıyor derken savrulma degıl yanlıs anlasılmasın hanı 80-90 km hız ıle sehır halındeyken bı su topluluguna gırersınız dıreksıyon saga yada sola ceker ya :) Motor guclu rampalarda canavar gbı ama draglara katılmam ımkansız 100 km ye 12 sn de cıkıyor :)

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

En güzel cevap olmuş. :)

"100 km ye 12 sn de cıkıyor"

Hangisi kesenize uyuyorsa;

Bunları yada

bunları alın ve taktırın.

misler gibi hoplayıp zıplamadan yolunuza bakın :nazar:

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Servise gidip durumu anlatın onlar bu pati olayına ne diyecek.

Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan

Bendeki focus arkadasin arabasiyla ayni sanirim (1.6 tdci trend 109 ps) lastikler loldukca eski deniyorum patinaj felan cekmiyo esp nin etkisi sanirim bendeki lastikler 195.65.15 arkadasin lastikler farkli acaba arkadasin daha önce böyle bir sorunu varmiydi yada baska lastik varsa denedimi hic

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Trend te ESP yoktur...

1-2-3 dipgaz ve çok seri vites değiştirirsen patiyi görürsün. Hele lastiklerin de eskiyse...

Bendeki focus arkadasin arabasiyla ayni sanirim (1.6 tdci trend 109 ps) lastikler oldukca eski deniyorum patinaj felan cekmiyo esp nin etkisi sanirim bendeki lastikler 195.65.15 arkadasin lastikler farkli acaba arkadasin daha önce böyle bir sorunu varmiydi yada baska lastik varsa denedimi hic
Yorum bağlantısı
Serkan Dönmez
Trend te ESP yoktur...

1-2-3 dipgaz ve çok seri vites değiştirirsen patiyi görürsün. Hele lastiklerin de eskiyse...

asr demek istedi heralde bence

Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan
(düzenlendi)
Asr de yok. :)

dedigimin arkasindayim benim trende var esp

tarihinde Mehmet Atlihan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...