İçeriğe Yönlendir

Otomatik Focus En Son Kaç Basar?

Metin Gavga

Recommended Posts

Fatih Ada

Gideceğim yere sağlam ve sağlıklı götürdükten sonra gerisi çokta önemli değil.. 500 basmasada olur..

Yorum bağlantısı
Anıl Özer
Gideceğim yere sağlam ve sağlıklı götürdükten sonra gerisi çokta önemli değil.. 500 basmasada olur..

Kimsenin sürekli 200km/h hızla gittiğini sanmıyorum ama insanın canı bazen istiyor ya. Hani şöyle arabam aksın otobanda süzülsün diye ;)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Oh ne güzel. Otomatik Tırt Focusları yolda ezer geçerim :)

Konu ile ilgili olarak, Honda 2.0 lt 160 bg araç bile 3. viteste 190 km yi görürken 4. viteste 160'a kadar düşüyor. Otomatik olupta klasik türbinli şanzumanı daima çevirebilecek aracın dizel olması daha iyi.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

İstanbul Çorlu arası denendi 220 kadranda görüldü, ancak %10 hata patı olduğunu varsayarsak (GPS ile ölçmediğim için böyle kabul ediyorum), 220 - 22 = 198 KM net hız olarak çıkabilir. Bu hata payını daha iyi bilen arkadaşlar daha doğru hesabı verebilirler. 1 kez denendi bir daha denenmez :) sadece aracın ne yaptığını görmek için. Normalde 120-125 km ile CC ye atılır keyifle gidilir. Frene basıncada kolaylıkla durulur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

% 10 yoktur hata...

Benim arabada lastikler sıfırken her kilometrede 6 km hata var..

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
MustafaÖztürk
İyi akşamlar herkese bende de 2011 100 bg focus var ilk aldığımda yaklaşık 1000 km yaptıktan sonra sona dayamaya çalıstım 160 da kalmıstı araba.Şu anda araba 4000 km'de dün gece ufak bir adrenalin patlaması oldu en son dizel bir astrayı sollarken ibre 180'di açılacak galiba :nazar:

Keyifle kalın

Herkese merhaba foruma yeni uye oldum 2009 eramı satıp, 2011 focus comfortla aranıza katılıcam umarım en kısa zamanda :nazar:

1000 km deki focusum 160 ı gecmezse benzin döküp yakarım :p:):)

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul
İyi akşamlar herkese bende de 2011 100 bg focus var ilk aldığımda yaklaşık 1000 km yaptıktan sonra sona dayamaya çalıstım 160 da kalmıstı araba.Şu anda araba 4000 km'de dün gece ufak bir adrenalin patlaması oldu en son dizel bir astrayı sollarken ibre 180'di açılacak galiba :blink:

Keyifle kalın

Aracınız otomatik vitesmi ?

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı
:p

Focus I 220 ile ibreyi dayıyor sona. Manuel vites. Ama tabi ne kadar sürede dayıyor o kısmına bişey diyemem :good1:

Can abi o zaman f2 nin sona dayama şansı yokmu?

Yorum bağlantısı
Olgu Temurtürkan

aracın kendi imkanları ile yapabileceği en yüksek hız fabirka verisidir, daha üstü yol ve rüzgar şartlarına bağlıdır. tabi oda defransiyelin izin verdiği ölçüde arttırabilir hızı.

yüksek hız yapmak isyen uzun oranlı, çabuk hızlanmak isteyen ise kısa oranlı defransiyel kullanmalı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

bir tanıdığımda f1 var ve 180 ile giderken bir fiesta ilk kasanın kendisini solladığını söylemişti. :good1:

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

210-220 nasıl yapıyor

Mondeo ıkına sıkına 200-205 hadi bilemedin 210.

Benim araçta sorun var herhalde.

Fabrika verisi 180 olan araç nasıl 220 yapar ki.

Yorum bağlantısı

Yazmayacaktım ama yazayım bari konu açılmış madem.Geçen yıl Haziranda yolculugumda Benzin ile gitmek zorunda kalmıştım 175km yapmıştım.Sadece 15 20 km yol uzunlugunda bu hızları hız sabitleyici kullanarak yaptım. :p Bir sonraki yolculugumda Kırşehir Keskin arasında Ankara istikametinde çok tatlı acayip sessiz yol var oraya geldiğimde araçta tektim.Mondeo 2.0 hb otomatik vites lpg de iken 168km 170km ye dayadım sonra yokuş başladı yoksa daha çıkacaktım. :D Artı mondimdeki sorun o vakittede vardı :p

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul
kitapçıkta okudum, motor koruma için devre kesici varmış.

Abi o devir kesicidir ya

Yorum bağlantısı
Fevzi Türe

mrb arkadaşlar bende 2011 model focus var manuel ist ankara arasında hiç zorlanmadan 200 2010 u gördüm ve daha da giderdi ama gerek yok işin özeti otomatik vites ve 100 ps olmasından kaynaklanıyor arkadaşn sürati

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Eskiden bunları konuşmak yassaktı. :)

Hala yasak :p

Teknik sıkıntı anlamında konuşulmasına müsade ediyoruz sadece. :)

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir

Bunu foruma koymanın çok doğru olmadığına katılırım ama, ingilteredeki bir arkadaşımın aracındaki bir problemi (4. vites devirlenme ile ilgili bir problem) benim araba ile kıyaslamak için trafik olmayan bir otobanda çekilmiş video görüntüsünün linkidir.. Bu hızın yapıldığı yerde ve süre zarfında yolda başka bir tane bile araç yoktur. Sadece deneme amaçlı yapılmıştır. Lütfen bu görüntüleri baz alıp bişey denemeyin veya kıyaslamayın . Adminler sakıncalı olduğunu düşünürlerse kaldırmalarını önemle rica ederim.

Bu arada görüntüdeki deneme düz yolda değil çok hafif bir rampa çıkarken (%3-5) kaydedilmiştir ve son hızını görme amaçlı değildir.Araç 2001 mk3 mondeo 2.0i benzinli düz vites.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Bu işte bi anormallik var. :)

200 'le giden bi Mondeo 7.5-8.0 litre benzin yakacak

Mümkün değil.... :) :) :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yakıt tüketimimiydi ki o...

Yakıt tüketimi ise.. anlık değil ortalamadır.. Ortalama yükseliyordur..

Yakıt tüketimi değil ise km. sayacıdır..

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir

o anlık tüketim değil, ortalama tüketim, o hızda sabit giderken yaktığı normalde 11 litre.

Yakıt tüketimimiydi ki o...

Yakıt tüketimi ise.. anlık değil ortalamadır.. Ortalama yükseliyordur..

Yakıt tüketimi değil ise km. sayacıdır..

km sayacı :blink::p

aynen abi ortalama yükseliyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Ortalama da olsa ilk anda 6.3

Gene mümkün değil diyorum. :):blink::p

200-220 ile giderkende 11lt olması da anormal...

Daha birkaç saat önce denedim 140 civarı 10 lt yakıyor.

Bu arada benimki otomatik...

Ama gene de bu kadar fark olmaz herhalde...

Kedidir o kedi :) :) :)

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...