İçeriğe Yönlendir

Otomatik Focus En Son Kaç Basar?

Metin Gavga

Recommended Posts

Metin Gavga

Merhabalar. Bugün benim Ford'un motorunu bir deneyelim dedim. Arabam 2011 Focus 100 bg. otomatik vites. 1700 km'de çevre yoluna çıktım triptonikle biraz yüklendim,ne yaptıysam araç 165 i geçmedi. Daha sonra otomatiğe aldım otomatikte en fazla 185 gördüm yol düz sayılırdı hatta hafif meyil vardı yaklaşık 20 km triptonikte, 20 km otomatikte gittim sürat bana biraz az geldi,gerçi fabrika verileri maximum hızı 174 gösteriyor ama sanki yetersiz gördüm sizce yanılıyormuyum? yoksa otomatik Focus'un yapacağı sürat bu mu?

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Bende 2004 otomatik var . Benim aracım düz yolda sizin meyilli yolda vites D konumunda iken yaptığınız sürati yapıyor . Eğer yolda hafif birde meyil varsa çok kereler kadran en son ne yazıyor ise aynen o şekilde gidiyor . Ancak sizin aracınız henüz 1700 km'de imiş . 5000-6000 km'den sonra iyice açılacaktır ve daha yüksek süratlere çıkacaktır...

Yorum bağlantısı
Metin Gavga

Şöyle söyleyeyim aynı yolda daha önce 2005 Toyota Corolla ve 2009 Megane ile ***' ü geçiyordum demek ki otomatik olması aracın gidişini etkiliyor.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Aracın yeni olması ; otomatik olması bir etken..

Ben aracı aldığımda 4-5000 km lerde ilk denememi yapmıştım 170 i geçmiyordu ; daha sonra zamanla 195 e kadar çıkabilmeye başladı.. Bence acele etmeyin..

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar
:wub:

Focus I 220 ile ibreyi dayıyor sona. Manuel vites. Ama tabi ne kadar sürede dayıyor o kısmına bişey diyemem :wub:

kendi aracımda hafif yokuş aşağı cevre yolunda net bir şekilde 215 km yi gördüm.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Merhabalar. bugün benim fordun motorunu bi deneyelim dedim. arabam 2011 focus 100 bg. otomatik vites. 1700 kmde. çevre yoluna çıktım. triptonikle biraz yüklendim. ne yaptıysam araç 165 i geçmedi. daha sonra otomatiğe aldım. otomatikte en fazla 185 gördüm. yol düz sayılırdı hatta hafif meyil vardı. yaklaşık 20 km triptonikte, 20 km otomatikte gittim. sürat bana biraz az geldi. gerçi fabrika verileri maximum hızı 174 gösteriyor ama sanki yetersiz gördüm. sizce yanılıyormuyum? yoksa otomatik focusun yapacağı sürat bu mu?

Düz yolda 180'e kadar iyi geliyor. Ondan sonra sanki hız limitleyici var gibi takılıp kalıyor ben de anlamadım. Bende en son Edirne yolunda gafif yokuş aşağı yolda 185 görmüştüm. Ama hızla 180'e geri dönüyor. Sanırım zorlama beni diyor. Ben de dinledim. Uzun zamandır basmıyorum zaten ama focus'ta en ve tek hoşuma giden özellik araç hızı hissettirmiyor. Annem hızdan çok korkar. Aramızda sıkça şu diyolog geçer.

Ben - Anne kaçla gidiyoruz? (Bir elimle ibreyi kapatarak)

Annem - 120 ile gidiyorsun değil mi farkettim de sesimi çıkarmıyorum. Yavaş oğlum. Otoban diye illa ki olmaz.

Ben - Yok anne 160 :)

Annem - Allah senin ......., ben senin ......, senle yola cıkanın .....

3 dakika sonra

Ben - Hiç hissettirmiyor ama değil mi?

Annem - Vallahi öyle.

Bu istanbuldaki durum. Otobanda bana kızıyor. Antalya Alanaya arasında bölünmüş 3 şeritli yolda kendisi geçti direksiyona direk 170. :lol:

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
Ben - Anne kaçla gidiyoruz? (Bir elimle ibreyi kapatarak)

Annem - 120 ile gidiyorsun değil mi farkettim de sesimi çıkarmıyorum. Yavaş oğlum. Otoban diye illa ki olmaz.

Ben - Yok anne 160 smile.gif

Annem - Allah senin ......., ben senin ......, senle yola cıkanın .....

3 dakika sonra

Ben - Hiç hissettirmiyor ama değil mi?

Annem - Vallahi öyle.

:D:) :lol: :D

Vallahi sanki annem konuşuyor zannettim...

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
(düzenlendi)
Dizel 2006 otomatik focus (CVT) 220 görüyor.

Focus' ta dizel ve CVT apayrı bişeydi. O aracın verdiği hazı alamıyorum. 7 ileri şanzıman dizel için biçilmiş kaftandı. Ancak, sık sık şanzıman arızası bıktırmıştı.

tarihinde Tamer Topa tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

standart bir otomatik focusun yapacağı max hız 3. vites devir kesiciye girdiği hızdır. teknik veri max hızı da zaten 3. vites max güç devrindieki hız. 170 küsür olması lazım. ( F için otosan sitesinde 177 FII için 174 yazardı) ondan sonra daha hızlanması için devir çevirmesi gerekir. FII kaç bin dd devir kesiciye giriyor bilmiyorum ama 3. vites 7000dd 190 küsür ( yaklaşık 195) kmph ile devir kesiciye girebiliyor bizim araç. ama o hızı ne öyle dakikalarca koruyabiliyor ne de şak diye o hıza çıkabiliyor. 4. vitese attınız mı da zaten araç yavaşlamaya başlıyor 180-185 kmph gibi gidiyor. zaten o hızlara öyle şak diye çıkamadığı içinde ve yine o hızlarda gidecek yol ve trafik şartları pek olmadığı içinde bence kafanıza takmayın. Önceleri sırf ne kadar hızlı gidebilecek diye saçma denemelre yapmışlığım oldu. İstanbul-izmit otobanında o hızla en sol şeritte gitmek zaten uzun süre mümkün olmuyor. zaten ne alman otobanındayız ne de altımızda bastın mı kaçan bastın mı duran bir araba var :)

Bende 2004 otomatik var . Benim aracım düz yolda sizin meyilli yolda vites D konumunda iken yaptığınız sürati yapıyor . Eğer yolda hafif birde meyil varsa çok kereler kadran en son ne yazıyor ise aynen o şekilde gidiyor . Ancak sizin aracınız henüz 1700 km'de imiş . 5000-6000 km'den sonra iyice açılacaktır ve daha yüksek süratlere çıkacaktır...

abi 220 yi görmesi için uçurumdan atması lazım. :) avrupadaki 2.0 otomatik versiyonlar bile 220 yi kolay kolay göremiyor.

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
(düzenlendi)

210 km yi hafif meğilli yolda çok rahat olarak gördüm..Ancak 2 saniye sürdü..dahada gidebileceğini zannetmiyorum.. :)

tarihinde Hasan D tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Altuntop

İyi akşamlar herkese bende de 2011 100 bg focus var ilk aldığımda yaklaşık 1000 km yaptıktan sonra sona dayamaya çalıstım 160 da kalmıstı araba.Şu anda araba 4000 km'de dün gece ufak bir adrenalin patlaması oldu en son dizel bir astrayı sollarken ibre 180'di açılacak galiba :)

Keyifle kalın

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Ne işim olur süratle basmakla peah. Zararlı zararlı :) Uzun zamandan beri (4-5 sene) en çok gördüğüm sürat 130' dur. Gelin tokuşturalım arabaları :)

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
(düzenlendi)
abi 220 yi görmesi için uçurumdan atması lazım. biggrin.gif avrupadaki 2.0 otomatik versiyonlar bile 220 yi kolay kolay göremiyor.

Vallahi şöyle örnekleme yapayım Mustafa , Aydın-İzmir otobanını bilirsin herhalde o yol çok uzun ve meyilli hatta hafif rampa inişli düzlüklere sahiptir . O yolda 3 kere kadran devirmişliğim var . Birde Bursa otobanı vardır , Bursalı arkadaşlar çok iyi bilirler o yolu . O yolda da 210 km. görmüşlüğüm var . Seninki gitmiyorsa onu bilemem tabii... :) :) :D

tarihinde F?rat ?enol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

180km hızdan sonrasında, aracın güç üretimi şanzıman nedeni ile azalıyor. Bundan sonraki hızlar, yolun eğimi, rüzgar ve şartlar ile doğru orantılı. Ben Mondeo'da da aynı problemi ilk başta yaşadığımda şaşırmıştım. o/d kapalı ya da sürekli dip gazla uzun mesafede Focus'tan sadece biraz daha hızlı gidiyor Mondeo ama düz viteslilerin son hızına ulaşması 2.0 motora rağmen mümkün değil benzinli versiyonlarda. Bu nedenle Focus için belirtilen hızlar gayet normal. Tabi güvenli bir yolda. Yasal sınırları aşan hızlar için sansür uygulaması bulunan forumumuzda daha fazla yöneticilerimizi zor durumda bırakmayalım:))

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Anıl Özer

Çok eğimli olmasada izmir buca çevre yolunda 2006 focus otomatik benzinli.220 yi gördüğümü çok iyi hatırlıyorum.Ama belki aşağı doğru gittiğimdendir.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan
Çok eğimli olmasada izmir buca çevre yolunda 2006 focus otomatik benzinli.220 yi gördüğümü çok iyi hatırlıyorum.Ama belki aşağı doğru gittiğimdendir.

O yol bir hayli eğimli :D

Yorum bağlantısı
Anıl Özer
(düzenlendi)
O yol bir hayli eğimli ;)

Doğrudur :).Zaten tüneldeki kameraları atlatır atlatmaz aşağı doğru basmaya başlıyorum =)

İzmir de o kadar eğimli yol varki bu yola eğimli demeye dilim varmıyor :D

tarihinde An?l tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...