İçeriğe Yönlendir

Otomatik Focus En Son Kaç Basar?

Metin Gavga

Recommended Posts

Tunç Tunçdemir
Ortalama da olsa ilk anda 6.3

Gene mümkün değil diyorum. :):blink::p

200-220 ile giderkende 11lt olması da anormal...

Daha birkaç saat önce denedim 140 civarı 10 lt yakıyor.

Bu arada benimki otomatik...

Ama gene de bu kadar fark olmaz herhalde...

Kedidir o kedi :) :) :)

o kadar fark maalesef oluyor fatih bey, Benim aracın 140 ile sabit cruise da giderken tüketimi 7,9 lt/100 km

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
(düzenlendi)
o kadar fark maalesef oluyor fatih bey, Benim aracın 140 ile sabit cruise da giderken tüketimi 7,9 lt/100 km

Sizin yol bilgisayarı bozuk olmasın :) :)

Şaka tabi ki,Tunç bey aracınız lpg li ise sabit 80-90 hızda ne kadar yakıyor acaba gerçekten merak ettim :)

Bu arada konuyu da dağıttık,focuscular kusura bakmasın :)

Aracınızın kıymetini bilin bu değerler gerçekten şaka gibi :blink:

tarihinde Fatih Bayram tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ortalama da olsa ilk anda 6.3

Gene mümkün değil diyorum. :) :) :)

200-220 ile giderkende 11lt olması da anormal...

Mondeo bu.. hızını aldımı gider... Normal bence..

6,3'de normal..

Benin arabamla uzun yolda 5,4'ü gördüğüm çok oluyor...

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Mondeo bu.. hızını aldımı gider... Normal bence..

6,3'de normal..

Benin arabamla uzun yolda 5,4'ü gördüğüm çok oluyor...

Mehmet abi bizimki de mondeo, bizimki niye hızını aldımı gitmiyoo.

Benimki 10-15 lt arası geziyor...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet abi bizimki de mondeo, bizimki niye hızını aldımı gitmiyoo.

Benimki 10-15 lt arası geziyor...

İşte.. sorun seninkinde görünüyor :D

15 litre yaksın benimki, ben de onu yakarım :D

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
Sizin yol bilgisayarı bozuk olmasın :lol2: :D

Şaka tabi ki,Tunç bey aracınız lpg li ise sabit 80-90 hızda ne kadar yakıyor acaba gerçekten merak ettim :D

Bu arada konuyu da dağıttık,focuscular kusura bakmasın :D

Aracınızın kıymetini bilin bu değerler gerçekten şaka gibi :good1:

Yok fatih bey bir bozukluk falan yok. Bu araba 2007 den beri bende yaklaşık 100.000 km yol yaptım. Uzun yol benzin tüketimi çok iyi. Yalnız şehir içi ortlaması 10 lt/100 km. Bu arada lpg kullanmıyorum, prensip olarak da karşıyım, ancak kullanana lafım yok :D

Yol bilgisayarının sapması genelde yok denecek kadar az, ben full depo ile başlayıp, yol bilgisayarındaki kalan mesafe 10 km ye ininceye kadar kadar uzun yolda 1000 km gittiğimi bilirim. Yalnız 110 u geçmeden. Yine aynı şekilde 130 u geçmeden 900 km yol yaptığımı da biliyorum.

90 sabit hızla giderken (cruise ile) o anda ortalama tüketimi resetlersem 5,0-5,1 arası bişeyler gösteriyor. Bu arada cruise ile kullanmak nerden baksanız %10 düşük tüketim sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Yok fatih bey bir bozukluk falan yok. Bu araba 2007 den beri bende yaklaşık 100.000 km yol yaptım. Uzun yol benzin tüketimi çok iyi. Yalnız şehir içi ortlaması 10 lt/100 km. Bu arada lpg kullanmıyorum, prensip olarak da karşıyım, ancak kullanana lafım yok :D

Yol bilgisayarının sapması genelde yok denecek kadar az, ben full depo ile başlayıp, yol bilgisayarındaki kalan mesafe 10 km ye ininceye kadar kadar uzun yolda 1000 km gittiğimi bilirim. Yalnız 110 u geçmeden. Yine aynı şekilde 130 u geçmeden 900 km yol yaptığımı da biliyorum.

90 sabit hızla giderken (cruise ile) o anda ortalama tüketimi resetlersem 5,0-5,1 arası bişeyler gösteriyor. Bu arada cruise ile kullanmak nerden baksanız %10 düşük tüketim sağlıyor.

Sizin lpg ye karşı olduğunuz kadar varmış :D

Sabit 90 da 8.6 civarı da benimki yakıyor sağolsun.

Ş.içi 12-15 civarlarında geziyoruz...

Konuyu dağıttık,kusura bakmasınlar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

mondinin deposu kaç litre benzin alıyor,anlattıklarınıza göre benim traktörden bir farkı yok. :D

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
(düzenlendi)
Sizin lpg ye karşı olduğunuz kadar varmış :D

eğer 8,6 yı lpg de yakıyorsa bence normal. Çünkü %15-20 lpg den dolayı fazla yakıyor + %20 de otomatik şanzımandan

mondinin deposu kaç litre benzin alıyor,anlattıklarınıza göre benim traktörden bir farkı yok. :D

61 litre.

Farkı şu ; şehir içi dur kalklarda benzini içiyor , 10 lt civarı yakıyor.

tarihinde Tun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir

Dün Adanadan İzmire geldim, toplam 890 km yol yaptım, 7 saat 50 dakika sürdü. Araçta toplam 4 kişi var, bagaj ful dolu. 100 km falan klima açık diğer zamanlar kapalı.Tüketim depo doldurma yöntemine göre 7,84 lt/100 km, yol bilgisayarına göre 7,9 lt/100 km.

Yorum bağlantısı
Sizin lpg ye karşı olduğunuz kadar varmış :)

Fatih Bey bence haklısınız. Yol bilgisayarında km ve mil'e göre ayar var. Ortalama yakıt tüketiminin karşılığında ne yazdığına dikkat etmedim bugüne kadar yarın bakarım.Testin başı ile sonu arasında araç 3 mil yol yapmış. Yani 4.8km. Ortalama yakıt tüketimi ise 6,3'den 8.o'a çıkmış. Dip gaz ile 200km hıza çıkan aracın ortalama yakıt tüketimi bu mesafede daha hızlı artmalı. Bizdeki hesap lt/km cinsinden. Ancak bu araçta ne olduğu önemli.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Fatih Bey bence haklısınız. Yol bilgisayarında km ve mil'e göre ayar var. Ortalama yakıt tüketiminin karşılığında ne yazdığına dikkat etmedim bugüne kadar yarın bakarım.Testin başı ile sonu arasında araç 3 mil yol yapmış. Yani 4.8km. Ortalama yakıt tüketimi ise 6,3'den 8.o'a çıkmış. Dip gaz ile 200km hıza çıkan aracın ortalama yakıt tüketimi bu mesafede daha hızlı artmalı. Bizdeki hesap lt/km cinsinden. Ancak bu araçta ne olduğu önemli.

Saygılarımla.

Bu kadar az yakıt tüketseydi sanırım yollarda mondeodan geçilmezdi :)

Otm.ile manuel arasında fark olduğunu biliyorum fakat bence bu farkta %10-20 yi geçmez.

Ayrıca linkteki araç maximum limitlerde gidiyor ki bu yüzden ortalama yakıta imkansiz demiştim :p

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir

Saygılarımla.

ekrandaki rakam lt/km cinsi değil, lt/100 km cinsinden, eğer anlık tüketim olsa dip gaz hızlanmada 25-30 litrenin altına göstermezdi.

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
Bu kadar az yakıt tüketseydi sanırım yollarda mondeodan geçilmezdi :)

Otm.ile manuel arasında fark olduğunu biliyorum fakat bence bu farkta %10-20 yi geçmez.

Ayrıca linkteki araç maximum limitlerde gidiyor ki bu yüzden ortalama yakıta imkansiz demiştim :p

Fatih bey,

Klasik otomatik mondeo ile düz vites mondeonun yakıt tüketimi arasında en az %20 fark var, bunu tanıdığım otomatik mondeo sahibi arkadaşlarımın araçlarında çok rahat kıyaslayabildik.

Düz vites ve gerçekten iyi bakımlı bir mondeonun uzun yoldaki yakıt tüketimi gerçekten çok makul, şehiriçi (adana) tüketimi genelde 9,5-10 lt/100 km civarında. Ancak uzun yolda ve özellikle 120 km/h üstünde eşimin benzinli fiestasından daha az yakıyor, bunu defalarca test ettim.

Mesela geçen gün yaptığım İzmir seyahatinin aynısı 2-3 ay önce eşimin fiestası ile yaptım, aşağı yukarı aynı sürede geldim ve daha az yük vardı. Fiesta 8,3 lt/100 km ortalama ile İzmir'e geldi.Mondeo aynı yolu 7,9 lt/100km ile geldi.

Eğer sizin mondeo benzinle uzun yolda 120-140 arası süratlerde 9-10 lt/100 km tüketime sahipse bence otomatik şanzımanlı bir mondeoya göre normal, ancak 13-15 lt/100km rakamlara ulaşıyorsa bence sizlerin aracında bir anormallik var.

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
Ancak bu araçta ne olduğu önemli.

Saygılarımla.

Evren bey,

benim aracımda standart dışı birşey yok (sadece katalizör yok), sadece çok iyi bakıyorum, bir de bakımlarını ve tüm parça değişimlerini kendim yaparım,buna baskı balatası bile dahildir.Kullandığım parçaların tamamı piyasada orjinal ford parçası diye satılıp Bursa yapımı olan parçalar değildir. Tamamını gerekirse yurtdışından bulurum ama, motorcraft veya fomoco olarak alırım.

Normal bir kullanıcının bakım için yılda harcadığı paranın en az iki katını harcıyorum, ve bence araba bunun karşılığını veriyor..

Yorum bağlantısı
Evren bey,

benim aracımda standart dışı birşey yok (sadece katalizör yok), sadece çok iyi bakıyorum, bir de bakımlarını ve tüm parça değişimlerini kendim yaparım,buna baskı balatası bile dahildir.Kullandığım parçaların tamamı piyasada orjinal ford parçası diye satılıp Bursa yapımı olan parçalar değildir. Tamamını gerekirse yurtdışından bulurum ama, motorcraft veya fomoco olarak alırım.

Normal bir kullanıcının bakım için yılda harcadığı paranın en az iki katını harcıyorum, ve bence araba bunun karşılığını veriyor..

Tunç Bey,

Aracınıza iyi baktığınız zaten hem yazdıklarınızdan hem de aracınıza duyduğunuz güvenden belli oluyor. Yakıt tüketiminin bakımları nedeni ile az ilgi gösteriln araçlara göre düşük olması da normal.

Benim yazdıklarımda bir iki nokta yanlış anlaşılmış düzeltmek isterim.

Bilgisayardaki ortalama yakıt tüketimini lt/km olarak yazarken (100km'nin ortalaması olduğunu varsayarak sadece birimlere atıf yaptım.) İngiltere'de kullanılırken nasıl olduğuydu. Bizim araçlarda da bu menü değişiyor ancak çok dikkat etmedim. Video'daki araç İngilterede kullanıldığından 6.0-8,3 değerlerinin hangi birimler üzerinden alındığını bilemediğim için bu araçta ne olduğu önemli dedim. Yani sizin aracı kastetmedim ama alıntıdan dolayı yanlış anlaşılmış.

Benim aracım otomatik, mk3 mondeo. Şu anda 2 aylık ortalama tüketim 11.3lt/100km gösteriyor bilgisayarda. Genelde Ankara'da çevreyolu üzerinden havaalanına sıça gidip geldiğim ve bu mesafe yaklaşık 130km olduğu için tüketimimi gözlemlerim. 90km hızda 8.3lt civarındadır. 110km de ise 9,8lt'yi görür. Bu nedenle 120km hız ortlalaması ile uzun bir yolda 10lt ortalama derim tüketimi soranlara. 4 vites otomatik şanzuman bu hızdan sonra ekonomikliğini doğal olarak kaybediyor. Genelde forumumuzda belirtirim. Küçük motorlu aracı maksimum torkunun üzerindeki devirde kullanacak hızlara çıkmak yakıt tüketimini bir hayli arttırır. Böyle durumlarda aynı hızda daha az devir çeviren büyük motor hacmine sahip araçlar daha az yakıt tüketirler. Yanlız bu durum bu yüksek hızda kullanılan yolun uzunluğuna göre ekonomiklik yorumunu büyük motorlu araç lehine çevirir. Yani arada şehir trafiğine girilen bölümler, virajlar, rampa inişleri varsa, küçük motor hacimli araç bu farkı kapatabilir. Ya da ortlama hız 110km civarlarındaysa küçük motorlu araç daha az yakıt tüketebilir.

1,4 tdci fiesta ve 1.3mjet albea'yı şirkette uzun yolda kullanarak elde ettiğim deneyimler gösterdi ki, bu araçlar dizel olsa bile yüksek süratte bir depo ile 500km menzile kadar düşebiliyorlar. Bu anlamda benzinli modellerinin ekonomik olarak lanse edilseler de, yüksek hızda nasıl bir yakıt canavarına dönüştüğünü tahmin edebiliriz. Ben kendi aracımda 1 depo ile 600km'yi normal sayıyorum. Düz vites olanı da 650-700km arasını görecektir. Eski düz vites mk2 Mondeom ile 650km'yi görmüştüm.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
Tunç Bey,

Aracınıza iyi baktığınız zaten hem yazdıklarınızdan hem de aracınıza duyduğunuz güvenden belli oluyor. Yakıt tüketiminin bakımları nedeni ile az ilgi gösteriln araçlara göre düşük olması da normal.

Benim yazdıklarımda bir iki nokta yanlış anlaşılmış düzeltmek isterim.

Bilgisayardaki ortalama yakıt tüketimini lt/km olarak yazarken (100km'nin ortalaması olduğunu varsayarak sadece birimlere atıf yaptım.) İngiltere'de kullanılırken nasıl olduğuydu. Bizim araçlarda da bu menü değişiyor ancak çok dikkat etmedim. Video'daki araç İngilterede kullanıldığından 6.0-8,3 değerlerinin hangi birimler üzerinden alındığını bilemediğim için bu araçta ne olduğu önemli dedim. Yani sizin aracı kastetmedim ama alıntıdan dolayı yanlış anlaşılmış.

Saygılarımla.

Evren bey,

videodaki araç ingilterede değil, o benim aracım, adana-iskenderun otobanında çekilmiş bir görüntü. :D

yakıt tüketimi konusuna gelince, uzun yolda büyük araç derim, ancak şehir içinde mondeo tarzı büyük araçlar her açıdan facia . hanımın benzinli 1,4 fiestası şehir içi 7,5-8 lt/100 km nin üstüne hiç çıkmıyor, ancak uzun yolda iş tersine dönüyor. Hatta 1,25lik yeni fiestanın şehir içinde 6-6,5 lt/100 km yaktığına şahidim, ancak yine şehir dışında işler yine değişiyor.

En güzeli şehir içinde 1,25 lik bir fiesta veya benzeri bir araç kullanmak, hem ebatları açısından şehir içinde rahat kullanılıyor, hemde ekonomik.

Aslında Büyük motorlu araçlar yüksek hızda düşük devirde kaldığı için az tüketmez, mesela mk3 mondeo , focus 1 den çok daha yüksek devirli bir araç. mesela focus 1 5. vites 4000 devirde 160 gider, mk3 benzinli mondeo 5. vites 4000 devirde 147 ile seyahat eder. Aralarında bu kadar ciddi bir devir farkı vardır.

Focus 1 ile mk3 mondeo yu sabit 160 ile 5. viteste giderken yakıt tüketimini ölçün mondeo daha yüksek devir çevirmesine rağmen daha az tüketiyordur.Bunun sebebini açıklamak aslında çok uzun sürer , ama Mehmet abinin bir lafı var 'hızını aldı mı gider' :) . aslında bu laf doğrudur.

Yüksek Hacimli motorun krank-volan-baskı bileşkesinden doğan ataleti daha yüksek olduğu için , yüksek hızlarda daha az benzine ihtiyaç duyabiliyor..Yine aynı bileşkeden dolayı şehir içi dur-kalk trafiklerinde çok daha fazla benzin harcıyor.

Eğer 1,6 focus ile 2.0 mondeo nun krank ve volanlarını kıyaslarsanız aralarında ciddi bir ebat ve ağırlık farkı olduğunu görürsünüz. Hız-Tüketim grafiğini birebir etkileyen nedenlerin başında bu malzemelerin dönmesi esnasında yarattığı ataletin farkı vardır.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Geçen gün gene denedim otobanda in cin top oynuyordu 178'e çok güzel geliyor geçmiyor. Limit mi var ne?

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
(düzenlendi)
Merhabalar. Bugün benim Ford'un motorunu bir deneyelim dedim. Arabam 2011 Focus 100 bg. otomatik vites. 1700 km'de çevre yoluna çıktım triptonikle biraz yüklendim,ne yaptıysam araç 165 i geçmedi. Daha sonra otomatiğe aldım otomatikte en fazla 185 gördüm yol düz sayılırdı hatta hafif meyil vardı yaklaşık 20 km triptonikte, 20 km otomatikte gittim sürat bana biraz az geldi,gerçi fabrika verileri maximum hızı 174 gösteriyor ama sanki yetersiz gördüm sizce yanılıyormuyum? yoksa otomatik Focus'un yapacağı sürat bu mu?

Bendede 100 hp focus var ama otomatik vites değil benzinde 2. viteste dibo yaptım 115 vuruyor. otoyolda 4. viteste 190 görüp 5 viteze aldım 210 gazı bıraktım. Kadran 240 emin ol 220 görürüm.

tarihinde Ey tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

2. vites 120 imkansız. devir kesiciye 100 civarı girmesi lazım. ya kadranda ya kesicide sorun var.

edit geldi :D 115 oldu ama o da imkansız :D

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
2. vites 120 imkansız. devir kesiciye 100 civarı girmesi lazım. ya kadranda ya kesicide sorun var.

Yanlış yazdığım için editledim 115 net gördüm kardeş ama benzinde 6500 kesiciye girdi.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

105 te el sıkışalım .. Gps hızına göre yazıyorum :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
105 te el sıkışalım .. Gps hızına göre yazıyorum :D

gps işine girersek 95 felan :D

FII de denemedim ama 1.6 mondeoda 100 de giriyor. yine 1.6 FI de öyle, aynı oranlar kullanıyor diye aklımda kalmış. 115 olması çok zor. otomatik versiyon ki onun oranı daha uzun o anca 115-120 civarı

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
gps işine girersek 95 felan :rolleyes:

FII de denemedim ama 1.6 mondeoda 100 de giriyor. yine 1.6 FI de öyle, aynı oranlar kullanıyor diye aklımda kalmış. 115 olması çok zor. otomatik versiyon ki onun oranı daha uzun o anca 115-120 civarı

Dediğiniz doğru olabilir arkadaşım ancak benim arabanın motoru modifyeli bide kadran bozuk değilse dediğimiz gibi. :good1:

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...