İçeriğe Yönlendir

Para Biriktirmenin En Kestirme 7 Yolu....


Hasan Dönmez

Recommended Posts

En başta üreticilerin, ihtiyacınız olmayan bir şeyi, zorla ihtiyacınızmış gibi size dayatmasından kurtulmak lazım. İkincisi boşa para vermemek lazım. Yani 2.0 veya 2.5 motorlu bir araba ile aynı yolda ve aynı hızda gidiyorum. Adam hem benden fazla yakıt parası veriyor, hem benim 3-5-10 katım vergi veriyor. Boşuna. Bir uzman demişti. Birşey alırken iyi düşünmek lazım.

 

Örneğin evimde akıllı sayaç var. Hakkında da bolca asılsız söylentiler. Komşum saatlerine uyamıyorum diye tekli tarifeye geçti. Bir sonraki faturada karşılaştırdım. Benim tarifem yalnızca 17-22 saatleri arası ondan pahalı. Geri kalan 19 saat ben ondan daha ucuza yararlanıyorum. Çamaşır ve bulaşık makinelerim zaman ayarlı. Geceden kuruyoruz, sabaha yıkanmışlar. Kurutma makinesi de gündüz çalışıyor. (06-17) Nasıl olsa diğer tarifeden daha ucuz. Ha bazen 17-22 saatleri arası ütü yapılmıyor mu, makineler çalışmıyor mu, evet çalışıyor. Ama az bir dikkat ile apartmanda en az fatura ödeyenlerden biriyim. Karartma geceleri de yapmadan.

 

Yıllardır doğalgaz kombisi kapatılmalı mı kapatılmamalı mı geyiği var. Kimse bahsetmiyor ama olayın kilit noktası şu; Eğer evinizde oda termostatı varsa (sürekli evde duran birileri varsa çok yararlı ve ekonomik) kapatmadan termostattan kısacaksınız. Ama oda termostatınız yoksa (gündüz en az 5-6 saat işteyim akşam geliyorum durumu) kombi kapatılmalı. Tekrar açınca sistemdeki suyu ısıtıp, duruyor zaten. Termostat gibi sürekli "ısıt, ısıt" komutu almadığından bir çalışıp bir duruyor.

 

Alışveriş çılgınlığını engellemek için, bir malı elinize alın, "bu bir ihtiyaç mı yoksa istek mi" düye düşünün.

 

Gözlüğünüz kırıldı, yenilemelisiniz. Bir ihtiyaç. Telefonunuz eskidi. Bir istek. İdare edin biraz.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ödeyebileceğiniz şekilde borçlanın,

Alış veriş listesi yapın.

Markete gitmeyin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...