İçeriğe Yönlendir

Orta Lcd Panel Neden Kucuk?


Erkan Akbütün

Recommended Posts

Mertcan Kıpçak

İthalatçıdan ziyade vergilerin suçu. Günümüzde yaklaşık 60bin TL verip klimasız Golf alabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğru söylüyorsun ford'un bir suçu yok,adam üretmiş koymuş ,çalıyorsa ithalatcı firmanın suçu, devlete nasıl daha az vergi öderim, nereden çalarım nerden çırparım da ceplerimi ağzına kadar doldururum. karnımı patlayana kadar şişiririm hesabın da, vergiye geldi mi onu tüketiciye ödetir, gerisi palavra yok ötv,yok kdv. benim söylediğim aynı marka aynı yıl modeli, aynı motor aynı kasa aynı paket birinde var diğerinde yok söylediğim bu fiyatları da aynı.

Afedersiniz ama, sizin aldığınız aracın ötv'sini otosan mı ödeyecek..

Tabiki siz ödeyeceksiniz..

Kafanıza göre bir fiesta istiyorsanız, gidersiniz bayiye, ben arabamda şunu şunu istiyorum dersiniz.. Otosan istediğiniz aracı getirir.. O getirmez ise direk ithalatçılar var, size uzay gemisi bile getirirler..

İthalatçıdan ziyade vergilerin suçu. Günümüzde yaklaşık 60bin TL verip klimasız Golf alabiliyorsunuz.

Bu da güzel bir alternatif ve hala satılıyor diye biliyorum...

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
(düzenlendi)

Açıkçası bana sıfır araçlar çok pahalı geliyor..

Mesela ben focusumu 15-16 bin tl civarında satsam yeni f3 ün en boş modelini almak için üste 25 bin tl vermek gerekiyor...

Bence 2-3 yıllık temiz bir 2. el araç ile takas yapılarak alınan araç bence daha uygun..

Zaten bu yaştan sonra sıfır arabaya para bağlayamam.. :f1:

tarihinde Hasan D tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

İktisatta fayda-maliyet ilişkisi çok önemli bir konudur. Bunun üzerine yazılmış yüzlerce kitap bulabilirsiniz. Bu konudan önce ilk kuram ise insanlar için ihtiyaçlar sonsuzdur. Dolayısı ile insanoğlu olarak ihtiyaçlarımızı sınırlıyabildiğimiz nokta gelirimizle doğru orantılıdır. Gelirimize göre alacağımız bir malın da tercihini bize sağlayacağı faydaya göre yaparız.

Erkan Bey, maliyet-fayda hesabını yapmamışsınız. Bunun yanında da istediği özellikler olsaydı zaten aracın fiyatı 50bin olurdu, onun yerine de BMW, A3 gibi üst sınıf modeller alırdık diyorsunuz. Bu da yanlış çünki, A3'ün dizeli 1,9 ya da 2.0. Bmw'nin 1 serisinin dizeli yok denecek kadar azdır. Fiyatı da bırakın "0" ikinci elde 40.000'i zorlar. Zaten ben araç alırken sizin kadar araştıramam demişsiniz Mehmet Bey'e cevap verirken. Bu araçları da araştırmadığız için aynı yanılgıya düşüyorsunuz.

Aracınızın sınıfındaki araçları incelediğinizde, üç aşağı beş yukarı özellikleri aynıdır. Şu an piyasada Ford, Vw, Opel, Renault gibi belli başlı markalar arasında alt sınıf rekabeti devam ediyor. Bu araçlar içinde zengin donanım seçeneği olan dizeller içinde Ford yine de başı çeker. Üretici bazı özelliklerini üst sınıfa saklar ki bu üreticinin tasarrufudur. Evet Avrupa'da araç 4 tekerlek bir direksiyon üzerinden opsiyonel olarak sipariş edilerek alınır ancak takdir edersiniz ki sipariş önceliği Avrupalı kullanıcıların ve özellikle ALmanlarındır. Eğer Otosan Türkiye'ye özel donanım seçeneklerini baştan belirlemese, stoklu çalışması mümkün olamaz ve 3-4 ay sonraya aracınıza kavuşabilirdiniz. Yine de özel isteğiniz olursa Ford sipariş alacaktır. Ancak siz istemezseniz onların da yapacağı birşey yok. Satıcının görevi elindeki aracı satmak.

Aracın katoloğunda farklı model teyp görmeniz normal. Bunun nedeni, kitapçıkların ortak basım olmasıdır. Zaten altında da not olarak belirtir. Daha başka sizin aracınızda olmayan özellikleri de görebilirsiniz. Zaten siz aracı almadan koltuğuna oturmuş olsaydınız, ondaki teybin de sizinkinden farklı olmadığını görecektiniz.

Arka frenlerin disk olarak tercih edilmesi durma konusunda sıkıntı yaşayabilecek araçlar içindir. Ayrıca esp olan araçlarda disk kullanılır. Ford'un doğasındaki mükemmel yol tutuş nedeni ile ESP uzun zaman opsiyonel donanımda kaldı. Burda arka frenin disk olması, niye aracımda esp yok diye olabilir, bu da sanırım opsiyonel olarak alınabilirdi.

Torpidodaki ışık meselesine bir şey diyemem. Aracı alırken önceliğiniz olmadığını düşünüyorum. Bu da nasıl olmaz diye düşünüyorsunuz sanırım ancak, focusun bazı modellerinde de ışık yoktu.

Yağmur sensörü, görüşünüzü engelleyecek bir durum yaratmadıysa sorun yok. Hassasiyet ayarı var demiş arkadaşımız. Demek ki problem değil.

Lcd panel, teybinizle beraber değişen bir özellik. Teyp konusunda haklısınız. En azından üst donanım modellerinde Sony olmalıydı.

Teybin kumandasının özelliklerini bilmiyorum. Benim şimdi kullandığım ve önceki aracım da Mondeo. İkisinin kumandası da ileri, geri işlemi yapıyordu. Yapmalı zaten.

Çoğu kişinin imrendiği bir araca biniyorsunuz. Bence keyfini çıkarın. Teybi değiştirmek çok zor değil bildiğim kadarı ile. Değiştiren arkadaşlar var. Tabi ki bir bedeli olur ama en azından araçtan soğumanıza neden olacak bir konuyu yoketmiş olursunuz.

Ford dünyanın en iyi arabası değildir. Ancak konunun başına dönersek, maliyet fayda analizi yaptığınızda rakiplerinden öndedir. Bu nedenle de şirketlerin kiralık araç tercihinde ön plandadır. Mesela Focus kullanıcılarının burada eleştirilerini okursunuz ama otobanda Focuslar'ın 1.6 TDCI motorlarının ne kadar başarılı olduğunu ben geriden Albea ile gayet güzel izliyorum. Bugün çok teorik oldu ama bir de güzel bir sözle yazıyı sonlandırayım. İnsan elindekinin değerini kaybedince anlarmış. :good1:

Saygılarımla.

tarihinde Evren ?skent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Akbütün
kendi yaptığınız hataları aracı kötüleyerek anlatmaya çalışıyorsunuz siz 38bin tl gibi bir para verip sonra pişman oluyorsunuz demekki hiç araştırma yapmadan almışsınız

hatayı kendinizde arayın

Ford showroom una gündüz gittiğim için ve arabanın kaliteli olduğunu düşünerek torpidodaki ışığa haliyle dikkat etmedim kaçınız araba alırken böyle ayrıntılara bakıyor yapmayın Allah'ınızı severseniz.ayrıca o gün yağış olmadığından haliyle yağmur sensörünü de deneyemedim yağmur sensörü otomatik demek otomatik demektir bu kadar. showroom da elime şaşal su alıp cama boşaltıcak halim yok herhalde.ben sizin gibi mükkemmel alıcı değilim kusura bakmayın bişeyi almadan önce heryerini inceleyemiyorum ne yani siz satın aldığınız herşeyden memnunmusunuz, o kadar mükemmeliyetçimisiniz bişeyi kullanırsın ve zamanla beğenmezsin boş konuşuyosunuz kusura bakmayın ben bunu aldım kullandım rahatsız olduğum şeyleri yazıyorum.ben gemiciyim yılın büyük bi bölümü denizde geçiyo sizin araştırdığınız gibi bişeyi almadan önce haftalarca araştırmaya ne zamanım var ne de sabrım bişeyi beğenirim alırım sonra memnun kalırım yada kalmam zaten kural da budur. sizde bu böyle değil herhalde bişeyi araştırırsınız alırsınız kullanırsınız herşeyinden memnun kalırsınız ya da elinizdekinle yetinmekten mutlu oluyosunuz.olabilir.yok araç küçücükmüş yok artık yemek değilmiş ben arabanın içi parlak diye toz yok diye gidip sıfır araç almadım koşullarından dolayı aldım o küçük dediğiniz araba 4 metre sanki at arabası almışım gibi yorumlar yazmışınız.40 bin tl lik arabanın torpidosuna ışık koymamak ford un ayıbıdır.sanki ben yoldan geçerken satış elemanları gel bunu al demiş araba satmış bişeyi beğeniyorsanız eğer almaya karar da verdiyseniz satış elemanı masada oturup kös kös suratına baksa da onu alıcaksınız bana ne anlatıyosunuz.kooooskoca ford bu ben nerden biliym dikkatsizce bi araba yaptığını.arkadaş bir kişi de evet haklısın dememiş he.

38.000 ? vay anasini. Hanimda benzinlisi var en az 6.000 TL daha az odedim, ekstralari da cabasi. Aracta hosuma gitmeyen hic bir sey olmadi su gune kadar, cunku araci almadan once o segmentteki tum rakiplerini gidip hem gordum, dokundum, kurcaladim, hemde deneme surusu yaptim, Ford almayacagim bir daha dedim (forumdakiler bilir), ama bu segmentte en mantiklisi Ford cikti. Diger markalar (audi, bmw, mercedes) bana bir boy kalin geldikleri icin gidip bakmadim bile. Arada bir de Sabri ustamin asistans hizmeti olunca, dusunulecek cok da bir sey kalmamisti.

Simdi siz diger araclarla karsilastirirken, ayni segmenti karsilastirin. Benim kendi aracim 1 ust segment, onda bahsettiginiz her sey var, ama ayni markanin Fiesta dengindeki segmentinin full versyonunda dediginiz bir cok sey yok, hatta Fiesta kadar aksesuar yok ustunde :). Hayal kirikligina ugrayacak bir durum goremiyorum ben, iciniz rahat olsun, o boyuttaki araclar icerisinde alinabilecek en mantiklisini almissiniz, sadece neden dizel aldiginizi anlamadim o kadar.

ben arabayı alalı 2 ay oldu arabanın kilometresi 11227 bugün itibarıyla hanginiz bu kadar yol yapabilir.bu yolu yapmak için ya boş geziceksin ya da denizci olucaksın karada geçirdiğin bikaç aylık bi zamanı 1 yılmış gibi yaşıcaksın. benzinli arabada bu kadar yol yapın bakalım ne kadar yakıt farkı ödüyosunuz.ben buna binmek için aldım daha önce benzinli 1.7 renault flash,sonrasında 2000 model 1,6 focus sonrasında 1,5 mazda otomatik benzinli kullandım mazdaya sıralı sistem gaz taktırdım yok zavoliymiş yok sıralıymış git filtre değiştir yok kışın ayar yaptır yazın başka ayar ohoo. performans bi kere bekleme ,motorun öldüğüne eminim o ayrı bi dert, bi de ona ramen yakıt 250 bin e düştü taktırma paraları bakımları sonra motor ısınana kadar benzin kullanıyo 2-3 günde bir benzin almalar aynıya geliyo. benzinli arabaya binilmeyeceğine karar verdim benim gibi 2 ayda 11 bin yapın siz de benzinli almazsınız.ben 2bin motor 150 binde 99 model kocaman kasa arabaya 12-15 bin tl verip sonra da benzine servet dökecek kadar ya da arabama artık gaz taktırıp ölmesini izleyecek kadar zengin zaten değilim.fiesta bir depoyla 750 km gidiyo

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Motor Seçenekleri Şehir içi Şehir Dışı Ortalama depo hacmi şehir içi

1.4L Duratec 96PS 7,6 4,7 5,8 42 lt / 7,6 =552 km 11000 /19,92 (20 depo)

1.4L Duratorq TDCi 68PS 5,3 3,5 4,2 40 lt / 5,3 =754 km 11000 /14,58 (15depo)

2 ayda fark 5 fazladan depo yani 40 lt 3,6 dan 144 *5=720 tl *6= 12 ayda 4320 tl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şu an itibarı ile anahtar teslim fiyatları aşağıda 6000 tl fark ben göremedim bide neymiş benzinlinin cabası olan extraları.

Titanium 1.4i 96PS 5K 35.460 TL

Titanium 1.4TDCi 68PS 5K 38.820 TL

3360 tl fark var biraz araştıralım lütfen.

İktisatta fayda-maliyet ilişkisi çok önemli bir konudur. Bunun üzerine yazılmış yüzlerce kitap bulabilirsiniz. Bu konudan önce ilk kuram ise insanlar için ihtiyaçlar sonsuzdur. Dolayısı ile insanoğlu olarak ihtiyaçlarımızı sınırlıyabildiğimiz nokta gelirimizle doğru orantılıdır. Gelirimize göre alacağımız bir malın da tercihini bize sağlayacağı faydaya göre yaparız.

Erkan Bey, maliyet-fayda hesabını yapmamışsınız. Bunun yanında da istediği özellikler olsaydı zaten aracın fiyatı 50bin olurdu, onun yerine de BMW, A3 gibi üst sınıf modeller alırdık diyorsunuz. Bu da yanlış çünki, A3'ün dizeli 1,9 ya da 2.0. Bmw'nin 1 serisinin dizeli yok denecek kadar azdır. Fiyatı da bırakın "0" ikinci elde 40.000'i zorlar. Zaten ben araç alırken sizin kadar araştıramam demişsiniz Mehmet Bey'e cevap verirken. Bu araçları da araştırmadığız için aynı yanılgıya düşüyorsunuz.

Aracınızın sınıfındaki araçları incelediğinizde, üç aşağı beş yukarı özellikleri aynıdır. Şu an piyasada Ford, Vw, Opel, Renault gibi belli başlı markalar arasında alt sınıf rekabeti devam ediyor. Bu araçlar içinde zengin donanım seçeneği olan dizeller içinde Ford yine de başı çeker. Üretici bazı özelliklerini üst sınıfa saklar ki bu üreticinin tasarrufudur. Evet Avrupa'da araç 4 tekerlek bir direksiyon üzerinden opsiyonel olarak sipariş edilerek alınır ancak takdir edersiniz ki sipariş önceliği Avrupalı kullanıcıların ve özellikle ALmanlarındır. Eğer Otosan Türkiye'ye özel donanım seçeneklerini baştan belirlemese, stoklu çalışması mümkün olamaz ve 3-4 ay sonraya aracınıza kavuşabilirdiniz. Yine de özel isteğiniz olursa Ford sipariş alacaktır. Ancak siz istemezseniz onların da yapacağı birşey yok. Satıcının görevi elindeki aracı satmak.

Aracın katoloğunda farklı model teyp görmeniz normal. Bunun nedeni, kitapçıkların ortak basım olmasıdır. Zaten altında da not olarak belirtir. Daha başka sizin aracınızda olmayan özellikleri de görebilirsiniz. Zaten siz aracı almadan koltuğuna oturmuş olsaydınız, ondaki teybin de sizinkinden farklı olmadığını görecektiniz.

Arka frenlerin disk olarak tercih edilmesi durma konusunda sıkıntı yaşayabilecek araçlar içindir. Ayrıca esp olan araçlarda disk kullanılır. Ford'un doğasındaki mükemmel yol tutuş nedeni ile ESP uzun zaman opsiyonel donanımda kaldı. Burda arka frenin disk olması, niye aracımda esp yok diye olabilir, bu da sanırım opsiyonel olarak alınabilirdi.

Torpidodaki ışık meselesine bir şey diyemem. Aracı alırken önceliğiniz olmadığını düşünüyorum. Bu da nasıl olmaz diye düşünüyorsunuz sanırım ancak, focusun bazı modellerinde de ışık yoktu.

Yağmur sensörü, görüşünüzü engelleyecek bir durum yaratmadıysa sorun yok. Hassasiyet ayarı var demiş arkadaşımız. Demek ki problem değil.

Lcd panel, teybinizle beraber değişen bir özellik. Teyp konusunda haklısınız. En azından üst donanım modellerinde Sony olmalıydı.

Teybin kumandasının özelliklerini bilmiyorum. Benim şimdi kullandığım ve önceki aracım da Mondeo. İkisinin kumandası da ileri, geri işlemi yapıyordu. Yapmalı zaten.

Çoğu kişinin imrendiği bir araca biniyorsunuz. Bence keyfini çıkarın. Teybi değiştirmek çok zor değil bildiğim kadarı ile. Değiştiren arkadaşlar var. Tabi ki bir bedeli olur ama en azından araçtan soğumanıza neden olacak bir konuyu yoketmiş olursunuz.

Ford dünyanın en iyi arabası değildir. Ancak konunun başına dönersek, maliyet fayda analizi yaptığınızda rakiplerinden öndedir. Bu nedenle de şirketlerin kiralık araç tercihinde ön plandadır. Mesela Focus kullanıcılarının burada eleştirilerini okursunuz ama otobanda Focuslar'ın 1.6 TDCI motorlarının ne kadar başarılı olduğunu ben geriden Albea ile gayet güzel izliyorum. Bugün çok teorik oldu ama bir de güzel bir sözle yazıyı sonlandırayım. İnsan elindekinin değerini kaybedince anlarmış. :)

Saygılarımla.

Dünden beri beklediğim yorum buydu Allah ne muradınız varsa versin yemin ediyorum içim rahatladı.Herkes sorunu almak yerine sebep arıyo.Çok teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Erkan Akbütün
Size haklısınız demek için bir neden arıyorum ama bulamıyorum.

Nedeni, araştırıp soruşturmadan 38.000 TL'lik bir aracı alıp, sonra da sorundan bile sayılmayacak şeyler yüzünden (çoğu da kullanmamayı bilmemekten kaynaklanıyor) isyan etmeyi benim aklım almıyor.

Zamanınız olmayabilir. Ama taş devrinde yaşamıyoruz. Aracı aldıktan sonra değil de, almadan önce bu foruma konu açıp sorsaydınız, veya forumda bu araçla ilgili yorumlara baksaydınız gerekli bilgiyi bulurdunuz. Ona göre karar verirdiniz ve seçiminiz de içinize sinerdi.

İyi de sizin yorumlarınızdan ötürü ne istediğiniz anlaşılmadı ki.

Siz vay şu niye yok, bu niye yok diye döktürdünüz gittiniz.

Uzun yazdığımdan dolayı okumadan geçiliyor herhalde aradan iki cumleyi çekip üzerine konuşmayalım sorunun geneline bakalım.sıfır arabamla 30 km ile giderken absnin tutarsız çalışması yüzünden öndeki arabaya patlatmak bence çok çok çok büyük bir sorundur.sorundan bile sayılmayacak şey değildir yani.bir arkadaşım da demiş frene sert basınca abs falan ahooo abs yi bunda görmedim ben bir sorun var diyorsam ve hayatımın tehlikesi söz konusuysa sorun büyüktür.ben gemi kaptanıyım 300 metre gemiyi kullanırken sorun yaşamıyorum demekki sorun bende değil.fiestası olmayan burda yorum yapmasın Allah'ınızı severseniz.ya alın gelin ya da gelin benim arabayı bi alın bikaç gün kalsın sizde.koskoca geminin köprü üstünde onca navigasyon cihazlarının ayarını yapabiliyorken yağmur sensörünü ayarlayamadık yani öyle mi.

İyi de sizin yorumlarınızdan ötürü ne istediğiniz anlaşılmadı ki.

Siz vay şu niye yok, bu niye yok diye döktürdünüz gittiniz.

paramın karşılığını istiyorum tabiki bence bu araba bu paranın karşılığı değil.daha önceki arabalardan çok memnundum.bu araba tamamen şişirilmiş tasarımı güzel diye çatır çatır satıyor.ben de buna aldandım geldim burda sorunlarımı paylaştım olay nerelere gitti.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
paramın karşılığını istiyorum tabiki bence bu araba bu paranın karşılığı değil.daha önceki arabalardan çok memnundum.bu araba tamamen şişirilmiş tasarımı güzel diye çatır çatır satıyor.ben de buna aldandım geldim burda sorunlarımı paylaştım olay nerelere gitti.

paranızın karşılığını bu araçta bulamazsınız,kaldıki bir önceki kasa ile şuanki fiestanın en ufak bir benzerliği bile yokken neden ismi fiesta olarak çıkarıldı onuda hala anlamış değilim..

38,000 TL. niz birazda sizin araştırma yapmamış olmamanız nedeni ile kimine göre iyi araba kimine göre dışı seni içi beni yakarlık bir arabaya gitmiş..

Aradığınız özellikleri bulamamanız gayet normal,bunun temel nedeni satıcının sizi iyi işlemiş olması olsada gönül isterdiki 38.000 liralık arabanın dışı kadar içide dolu olsaydı.. geçmiş olsun,artık siz güzelleştirirsiniz,forum bunun örnekleri ile dolu.. güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Erkan Akbütün
(düzenlendi)
Gemi kaptanı olunca iyi mi araba kullanılıyor.

İki cümlenizi çekip onun üzerinden gitmedim, tersine, yazdığınız herşeye bakarak cevap yazdım.

Evet ayar yapmayı becerememişsiniz.

Evet ABS'de sorun olduğunu sanmıyorum.

Eğer frene bastığınız yerde zemin şartları tekerin tutunmasını engellemişse ABS devreye girebilir.

Ya da buna benzer pek çok sebebi olabilir. Sizin bahsettiğiniz konular sadece Fiesta kullananın bileceği şeyler değil, o yüzden de yorum yaparım, cevap yazarım.

Arabanızın herhangi bir yerinde üretim hatası varsa zaten servise gidip sorununuzu tescil ettirdiğinizde sorununuz giderilir. Yok giderilemeyecek bir sorunsa yenisi ile değiştirilir.

Neden şikayet ediyorsunuz hala anlamadım.

Neden torpidoda aydınlatma yok kısmı dışında hiçbir konuda hak veremedim size.

-300 metre gemiyi kullanmam sorunlu bir insan olmadığımı vurgulamamdı.gemi kullanmak meşakkatli iştir dikkat ister sorumluluk ister özveri ister beceri ister okuldan mezun olan 60 kişiden 30 u çalışabiliyor o yüzden belli vasıflar da ister. sizin oralarda deniz olmadığından olabilir gemicilik ve denizcilik konularına uzak olabilirsiniz.ben gemi kullanırım araba da iyi kullanırım zaten demedim.

-Evet ayar yapmayı becerememişiniz derken yağmurda yanımdamıydınız neyi becerdiğimi nerden bu kadar kesin söyleyebiliyorsunuz sizin yorumlarınız iyi niyetli değil muhalefet olduğu çok belli.sizin arabanızın sensörü süper olabilir bununki değil.

-Siz ABS de sorun olduğunu sanmıyorsunuz ama ben kesin olarak sorun var diyorum.sanmayarak yorum yapamazsınız.test etmeniz gerekir.bişey hakkında konuşabilmek için ona hakim olmanız gerekir kullanmanız gerekir. yaptınız mı hayır.

-Zemin şartları kuru asfalt tekerlek burda tutunamazsa nerde kullanıcaz.25-30 km ile giderken tutunmasa ne olur.bu hızdayken frene abanmadan bastım tıkırtı sesiyle birlikte abs devreye girip 10-15 metre civarında gittim hızda azalma bile olmadı frenden ayağımı çekip bir daha bastığımda normal olarak durdum 1 metrede.Bu anlaşılması güç birşey değil 25-30 km ile giderken önünüzde arabayı girden gördünüz frene abandınız diyelim bana bu bile olmadı.trafik yavaş seyrediyordu önümdeki araba durdu ben de frene bastım anlaşıldı mı bu trafik akmaya devam etti önümdeki araba hareket etmeye basladı hareket etmese göz göre göre o yavaşlıkta göz göre göre oluyo arabaya vuracaktım siz abs de sorun olduğunu sanmayın tehlikeyi atlatan biziz.bu hızda abs devreye girse bile araba 10 metre gitmez bunu da bi test edin.genel teknik konulardan bahsedip yanlış yorum yapmayın fiesta zaten bu genellemeye giremediği için şikayet ediyorum sizin fordunuz mükemmel olabilir benimki değil.siz arabanızın tadını çıkarın bırakın biz sorunlarımızı tartışalım.

-Hiç bir konuda hak verememeniz arabanızın 2004 mondeo olması olabilir.bu yüzden fiesta kullanan yorum yapsın dedim:)

-Torpidoya gelince de artık umrumda değil.

tarihinde Erkan Akb tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Erkan Bey Bir arabaya bu kadar çamur atılmaz ki yaa 38000tl ye gidin aynı sınıf Polo alın bakalım bu kadarını onda bulabilecekmisiniz ? millet gidip 60000tl Mercedes B serisi alıyor jantı,sis farı bile yok bırakın sensörü,mensörü yapmayın Allah aşkına

Yorum bağlantısı
Erkan Akbütün
Erkan Bey Bir arabaya bu kadar çamur atılmaz ki yaa 38000tl ye gidin aynı sınıf Polo alın bakalım bu kadarını onda bulabilecekmisiniz ? millet gidip 60000tl Mercedes B serisi alıyor jantı,sis farı bile yok bırakın sensörü,mensörü yapmayın Allah aşkına

125 yıllık birinci sınıf bir firmadan bahsediyorsunuz sitesine gidip dediğiniz arabaya bakın

dediğiniz aracın en düşük modelinin STANDART özellikleri aşağıda.Dediğiniz araçta abs asr esp bas gibi özellikler standart veriliyor sensör mü dediniz!! bu arabaya biraz basit onlar.gerçeğe dayalı konuşalım.

Yüksekliği ve açısı ayarlanabilen aktif ön koltuk başlıkları

Anti blokaj sistemi (ABS)

Anti patinaj kontrolü (ASR)

Dış sıcaklık göstergesi

Fren yardımcısı (BAS)

Elektronik Stabilite Programı ESP

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yıldıray Demirkıran

Valla huyum kurusun bir şeyi çok beğendiysem fazla detaylara girmem. Satış temsilcisinden özelliklerini öğrendim ve hoşuma gitti. Gerçi bayağı bir konuştuk araç hakkında. Fiyatta da anlaşınca hiç düşünmeden aldım. İnanır mısınız test sürüşü bile yapmadım. Arabaya aşık olmuştum çünkü. Aracı ilk teslim aldığımda sürdüm. Gerçi bunda da deneme sürüşü yapacaktım ama fırsat olmadı soru sormaktan :nazar: Şikayetimde yok süspansiyonları haricinde. çok şükür diyelim

Yorum bağlantısı
Sezai Özcan

valla bendede 2011 var tamam abs arada bir öyle yapıyor yamur sensöründekı ayarı yaparsan senin istedigin gibi olur ben cok memnunum ben indirimli 3200 ye aldım torpıdosunda ısık yok cokta önemli deyil ama satmayın zevkli bi aractır ama yinede zevk sizin

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Adam Gemi kaptanı ya biz ne biliyoruz ki ? herşeyi Gemi kaptanları bilir. Başkalarının Anlattıkları şeyler umrunda olmaz. Bana Mercedes B serisini anlatıyor. Hergün içinde olan adama bana ;) herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlattım ama nafile ben başka şeylerden bahsediyorum.Gitmiş Mercedes'in Resmi sitesinden Kopyala yapıştır yapmış bana ahkam kesiyor burda :D

Yorum bağlantısı
Erkan Akbütün
Adam Gemi kaptanı ya biz ne biliyoruz ki ? herşeyi Gemi kaptanları bilir. Başkalarının Anlattıkları şeyler umrunda olmaz. Bana Mercedes B serisini anlatıyor. Hergün içinde olan adama bana :p herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlattım ama nafile ben başka şeylerden bahsediyorum.Gitmiş Mercedes'in Resmi sitesinden Kopyala yapıştır yapmış bana ahkam kesiyor burda :angry:

:p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...