İçeriğe Yönlendir

Focus Kaç Bg

Anıl Aslan

Recommended Posts

Anıl Aslan

Arkadaşlar Focus 1.6 lar kaç bg ? makyajlı kasaların bg farkı varmı? makyajlı kasalar ztec-s mi yoksa ztec-se mi? bu ztec-s ve ztec-se arası farklılıklar nedir ? cahilliğime verin lütfen :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benzinliler 100 Ps, değişken subaplı focus 2 ler 115, focus3 teki motorlar yeni bunlardan değil. S ve Se ler, motorun içinde bazı mekanik parçalardaki değişimleri simgelerdi, S=düşürülmüş sürtünme, Se=daha iyileştirilmişi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

s- se farkı mekanik değil abi pek. yazılımsal ve sensörsel diyelim :D

1,4 zetec-s 75 ps

1,6 zetec s, se 100 ps

1,8 zetec-e 115 ps

1,8 duratorq tdci 115 ps ( 75-90 -100 ps versiyonlarda var yurt dışında)

2.0 zetec-e 130 ps

2.0 duratec 173ps (st170)

2,0 duratec turbo 212 ps (RS)

Yorum bağlantısı
Anıl Aslan

Teşekkürler ben bizim 2003 benzinli Focus'u 115ps diye biliyordum tüm ilan sitelerinde 115 ps yazıyordu.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İlan sitelerine bakarsak yandık :nazar: Her araçta katlanır ayna,ısıtmalı koltuklar,yağmur sensörü standart :nazar: Bilen bilmeyen işaretleyip geçiyor...

Yorum bağlantısı

benim aracın ruhsatında 1,6 motor gücü 75kw yazıyor. acaba 75 bg mi benimki çok kafama takılıyor zira araç bana sanki çok hantal gibi geliyor,pek seri değil yani

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İçiniz rahat olsun endişe etmeyin aracınız 100 bg. Çünkü 1 (kw)= 1.34 beygir gücü'ne eşdeğerdir...Artık yeni ruhsatlarda bg yerine kw değeri yazılıyor..

Yorum bağlantısı

Ama yinede benim arabada bir çekiş problemi,hantallık var gibi yada bana öyle geliyor.ilk defa Ford'a biniyorum eski aracım Hyundai Accent 2005 crdi ye göre kıyasladığımda böyle bir sonuca vardım.benzinli ve 1,6 olmasına rağmen eski aracıma göre daha seri bir araç değil yada bir sorun var anlamış değilim.aracım 2007 Focus hb 56 bin km de.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Aradaki fark dizel ve benzinli olmasından kaynaklanıyor Barış bey . Önceki aracınız dizelmiş , dolayısı ile yüksek bir tork gücüne sahip ve o eksikliğini hissettiğiniz ataklık şuanki benzinli aracınızın aynı tork gücüne sahip olmamasından kaynaklanıyor ...

Yorum bağlantısı
Tolga Tekinoğlu

Merhaba konu açılmışken benimde bir sorum olacak bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Benim 2005 Focus ghia hb aracım var aracımın motoru üzerinde sizinkiler gibi zetec falan yazmıyor nedendir.

Yorum bağlantısı
Aradaki fark dizel ve benzinli olmasından kaynaklanıyor Barış bey . Önceki aracınız dizelmiş , dolayısı ile yüksek bir tork gücüne sahip ve o eksikliğini hissettiğiniz ataklık şuanki benzinli aracınızın aynı tork gücüne sahip olmamasından kaynaklanıyor ...

teşekkür ederim fırat bey.daha önceleri forum da konusu geçmişti.böyle bir sorunun debriyaj baskı balata dan kaynaklanabileceği yada aracın motorunun açılmadığı (aracın ilk sahibi bayan,ben ikinci sahibiyim,55 bin km deydi aldığımda şuan 56 in) gibi şeyler yazılmıştı.acaba böyle bir ihtimal de olabilirmi diye düşünüyorum.fakat 56 bin km de ki aracın baskı balatası bitermi acaba.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Baskı balata km ile değil de kullanım tarzıyla alakalı biraz bitmişte olabilir daha uzun süre hizmet verebilecek durumda da olabilir.

Yorum bağlantısı

baskı balatanın bitmesi yada motorun açılmaması,araçta performans düşüklüğüne,çekiş kaybına,hantallığa direk etki edermi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kimisinde bir şey yazmıyor ama zetec-se sizinkide.

bakı balata bitmeye yakın araç çekişten düşer. devir artar ama hız aynı oranda artmaz balata kaçırmaya başladığı için.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hüseyin Palaz

2006 ford focus hb ghia 1.6 benzinli kaç beygir bilgisi olan varmı ruhsatta 84.5 kw yazıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
2006 ford focus hb ghia 1.6 benzinli kaç beygir bilgisi olan varmı ruhsatta 84.5 kw yazıyor

Manuel ise 115 olması lazım...

Otomatikler 100

Yorum bağlantısı
Hüseyin Palaz
Manuel ise 115 olması lazım...

Otomatikler 100

benimkisi otamatik ruhsatta 85.4 yazıyor.

85.4 x 1.36 : 115 beygir olması lazım ama bi yanlışlık var ruhsatta :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...