İçeriğe Yönlendir

Fiat Linea 1,6 105 Ps Dizel


Uğraş Özyurt

Recommended Posts

Uğraş Özyurt

Daha önce 1.3 motorda benzinli fiyatına dizel kampanyası yapan fiat ( forumda konu açılmıştı) 1.6 105 beygirlik motorlu linea yı da kampanyaya dahil etmiş, Habertürk gazetesinin bugünkü Auto ekinde okuduğum haberde fiyat 34,974 tl.Tabi en alt donanımdır ama, Bu sınıfta herhalde çançinconlar da bile bu fiyatta dizel bir araç yoktur,2kez biri 15 gün olmak üzere bu motorlu lineayı kullandım, 1.3 ile pek ilgisi yok maksimium torkunu geç sayılabilecek 2000 devirde vermesi dışında ki bu kalkışlarda 1.3 vari bir ağırlığa sebep oluyor gayet tatminkar bir dizel motor.Arabanın sınıfı, bagaj hacmi ve içinin genişliği düşünüldüğünde sedan araba düşünenlerin,listesine alabileceğini düşünüyorum.

Arabayla ilgili kendi izlenimlerim.Yol tutuş; idare eder sakin kullanılması tavsiye edilir, Hızlanma; 60 dan sonrası hiç fena değil. Yavaşlama 4 Teker disk, Fiestayla kıyaslarsam yavaşken daha iyi ama yüksek hızlarda kesinlikle daha kötü ,bazı donanımlarında abs yok diye biliyorum dikkat edilmeli,Yakıt ; Geçen yaz hemen hemen bir yıl önce 105 tl ya da 115 tl vermiştim şehir içi dışı karışık 700 km kadar gitmiştim fena değil diyebiliriz.Müzik sistemi; çok çok kötü değil,ortanın biraz altı olabilir.İç malzeme kalitesi; kötü . Koltukların rahatlığı ; iyi.İç genişlik; iyi.Motor ; fena değil 1.3 den sonra gayet iyi. Klima ; iyi motorun 1.6 olması klimayı keyfinize göre rahat rahat kullanmanızı sağlıyor, zaten fiatın bu motoru sağlamlığı ile taksicilerin onayın geçtiğine geçtiğine göre sağlamda diyebiliriz :D İkinci eli de bildiğim kadarıyla iyi, en azından alıp da memnun kalmayınca satan için çok zarar etmiyecek olması iyi :)Tabi uzun dönem kullanan biri olmadığım için benimkisi biraz tadımlık izlenimler ama bu vesileyle bu arabayla ilgili görüşlerimide yazayım dedim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

emotion donanımı dışında al benisi yok emotion isteyincede pek ucuz sayılmaz. bu arada benim gözümde segment karmaşası yaşayan bir sedan. C diye alınası bir araba değil B sınıfı sedan niyetine alınır. 1.4 t-jet esp+asr+hilholder vs lisini sürdüm alıırsa o donanım alınır. 1.6 mjet düz turbo ve turbo dolana kadar çok vasat. bnim gibi düşük devir sürücüsüne gitmiyor. 6 vites ile uzun yolda belki tatminkar olur ama t-jet alıp tüp takılsa daha iyi :D 2. el fiyatları ucuz temiz t-jetler var.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
T-Jet'e tüp takılmıyoooor. :nazar:

BRC direk benzin enjektöründen lpg püskütecek sistem ile bu işi başaracak diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

puntoculardan memnun olan var forumlarında gördüydüm. hatta chip üstüne tüp takan da vardı :nazar:

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
(düzenlendi)

12000 km. kadar Emotion donanım paketli Fiat Linea 1.3 Multijet tecrübe etme şansım oldu . Arkadaşlar kendi adıma konuşuyorum ben o arabayı gerçekten çok sevdim . Ford Focus 109 ps Tdci'den sonra geçiş yapmıştım Linea'ya ve buna rağmen yol tutuş konusunda ( Islak - kuru zemin farketmeksizin ) beni kesinlikle üzmedi . Düz yolda yüksek süratte çizgisini hiç bozmadan ilerleyebilen bir araç , sadece yandan rüzgar yediği zaman kısa bir süre afallayabiliyor . Amortisör sistemi son derece başarılı çalışıyor , özellikle çukurlu ve bozuk zeminleri kabin içine çok yansıtmıyor . Şuan Emotion donanım seviyesinde Esp ve buna illave diğer tüm sistemler dahil . Benim kullandığım dönemde bunlar opsiyon olarak alınabiliyordu . Donanımı son derece başarılı bir araç . Hatta çok ince ayrıntılar bile düşünülmüş ( Far ve yağmur sensörlerinin hassasiyet ayarlarına bile müdehale şansı tanıyor size ) Otomatik klima sistemi son derece hassas ve başarılı bir şekilde görevini yerine getiriyor . Blue & me sistemi gerçekten alkışı hak ediyor . Uzun lafın kısası malzeme kalitesi dışında dört dörtlük bir araç Linea . :nazar:

tarihinde F?rat ?enol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

bunlarda bir klima var resmen dehşet-ül vahşet 1.kademede bile adamı üşütüyor. :rolleyes: lineadan inip focusa binince bizimki ancak 3.kademede kesiyor adamı.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)
12000 km. kadar Emotion donanım paketli Fiat Linea 1.3 Multijet tecrübe etme şansım oldu . Arkadaşlar kendi adıma konuşuyorum ben o arabayı gerçekten çok sevdim . Ford Focus 109 ps Tdci'den sonra geçiş yapmıştım Linea'ya ve buna rağmen yol tutuş konusunda ( Islak - kuru zemin farketmeksizin ) beni kesinlikle üzmedi . Düz yolda yüksek süratte çizgisini hiç bozmadan ilerleyebilen bir araç , sadece yandan rüzgar yediği zaman kısa bir süre afallayabiliyor . Amortisör sistemi son derece başarılı çalışıyor , özellikle çukurlu ve bozuk zeminleri kabin içine çok yansıtmıyor . Şuan Emotion donanım seviyesinde Esp ve buna illave diğer tüm sistemler dahil . Benim kullandığım dönemde bunlar opsiyon olarak alınabiliyordu . Donanımı son derece başarılı bir araç . Hatta çok ince ayrıntılar bile düşünülmüş ( Far ve yağmur sensörlerinin hassasiyet ayarlarına bile müdehale şansı tanıyor size ) Otomatik klima sistemi son derece hassas ve başarılı bir şekilde görevini yerine getiriyor . Blue & me sistemi gerçekten alkışı hak ediyor . Uzun lafın kısası malzeme kalitesi dışında dört dörtlük bir araç Linea . :lol2:

İş gereği her yıl en az 20 kere ki bunun 6-7 si yurt dışındadır araba kiraliyorum, daha doğrusu şirket kiralıyor, şirket europ car la anlaşmalı değişik arabaları kullanma şansım oluyor, yurt içi artık araba kiralamacılarla muhabbetim olduğu için en alt segmentte olsa biraz ricayla üst segmentini alıyorum yada az bir farkla.Uzun yolda linea yı tercih ediyorum. Demek istediğim bu sayede hiç bir markaya hayranlığım yada önyargım oluşmadığı, dünyadaki belli başlı otomobil üreticelerinin kullandığım ve beğendiğim her arabasını alabilirim, Eğer linea gibi bir araca ihtiyaç duysam örneğim büyük bagajı yüzünden alacağım araçlar listesinin başında olurdu, Tabi önyargının birazıda fiat yada tofaş yüzünden arabada tip var, iç mekan genişliği var adam gibi gibi bir turbo koy, iç malzeme kalitesini arttır C segmentinde rekabet yap.... tabi bu araç fiat mamülümü onuda bilmiyorum bir iş için torinoya gidipte fiat fabrikasınıda bu vesileyle ziyaret ettiğimde Türkiye de satılan bazı araçlardan ordaki görevlilerin pek haberdar olmadığını, italyanlarınsa bazılarını hiç duymadıklarını anlamıştım :D Lineada bizim mamul mü bilmiyorum fakat İtalyada hiç görmedim açıkcası, bu Fiat tofaş durumunu bilen varsa açıklasın....

tarihinde Ula? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Linea, Gp nin bagajı uzatılmış hali ve Bursa da tasarlandı, tasarımda iken okşamıştım, ilk 6000 adeti bir gaz satıldı, sonra stop.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)
İlk 6000'in 3000 de satılmadı ya neyse. :rolleyes:

Ne arabalar satılıyor yav,tutmayanda tutmuyor, bence kötü arabada değil , maria durumu oldu galba, gerçi maria nın tutmamasını hiç anlayamadım ya :) kalan 3000 devlet e gitti sanırım ondan bahsediyorsunuz :lol2:

tarihinde Ula? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Ali Elöver'e sor bakalım ne diyecek.

:) Ali Elöver şöyle diyecek: Allah nasip ederde bir sıkıntı olmaz şenliğe gidince 3 temmuzda, T-jet nasıl Mondeoyu tokatlar görürsün diyecek.

Mondiye de ipragaz tüp takan arkadaşlar var onların da arabası hep bozuk. Hemde kapıları ezik yamuk hemde değişti diye kandırık olmuşlar :)

Bu arad Linea Emotion MJet gerçekten donanım, motor vs olarak başarılı ama tabiki Focus TDCi'ın dengi değil. Zaten alt sınıf kıyas yanlış olur.

Ama asla aldım pişman oldum denilecek bir araba değil. Bence TR şartları için güzel o paraya.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Marea hikayesi: bilmem kaç bin adeti birden Türkiye ye kastırdılar, Ceo lar çok sevindi, satın alma anlaşması kesin adet ile geri döneülmez şekilde imzalandı ve devalüasyon oldu :) , zararına satıldı, akabinde İTalya üretimi durdurdu, temelde fena araba değildir ama zoraki satış ile kurtuldu Tofaş :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...