Necmi Kulsoy 26 Haziran 2011 Paylaş 26 Haziran 2011 Merhaba Arkadaşlar, Bende yeni katıldım foruma,alışana kadar yanlışlarımız hoş görülür inşallah. Bende 2006 Focus Ghia1.6 var,triptonic.Lgp taktırmayı düşünüyorum ama her markanın bir çok olumlu ve olumsuz yönlerini okudum.Gerek ustasının montajından gerekse araç ile uyumdan kaynaklanan bir çok sorun çıkabiliyormuş. Bu nedenle vardığım kanı iyi bir usta sağlam montaj ile çok iyi sonuç alınabilir.Ancak usta bulamadım . Prins yada Brc düşünüyorum. 1-) Benim araç için en uygun lpg sistemi ne olur? 2-) İstanbul /Avrupa yakası için tanıdık bildik iyi bir yetkili servis ustası tanıdığınız varmı?Varsa isim ve iletişim bilgisini gönderebilirmisiniz. Bu forum acemisine vereceğiniz cevaplarınızı ve siz tecrübeli arkadaşların değerli görüşlerini bekliyorum. İyi geceler... Yorum bağlantısı
Necmi Kulsoy 26 Haziran 2011 Yazar Paylaş 26 Haziran 2011 Teşekkürler. Araç şuanda 24300 km de.çok az km yapmış.O açıdan da düşünmüştüm.Farkedermi pek bilmiyorum. İstanbul da ki iyi usta tavsiyelerinide arkadaşlar dan bekliyorum. Yorum bağlantısı
Akan Belen 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 Aracınız hayırlı uğurlu olsun.Lpg ile ilgili forumda çok fazla konu var umarım o konulardanda faydalanırsınız.Bence ikiside iyi kitler bu iş birazda maddi gücünüze bakar ikisi arasında 1000 tl far var.Ama önemli olan usta tabiki gerçi sizde bu durumun farkındasınız ben brc tercih ettim.Usta ve maliyet ilişkisini düşünerek.Şanslı birisiniz ki İstanbu'da yaşıyorsunuz arkadaşlar mutlaka size çok iyi usta tavsiyelerinde bulunacaktır. Yorum bağlantısı
Necmi Kulsoy 27 Haziran 2011 Yazar Paylaş 27 Haziran 2011 Arkadaşlar Merhaba, Bugun Prins için net den araştırdığım kadarıyla Ömer Usta Otogaz Prince yetkili servisini buldum,Florya da.Prince konusunda montajı iyimiş bir kaç kişinin farklı ortamlardaki değerlendirmeleri üzerine gittim görüştüm.Prince ve Zavoli yetkili bayisi.Başka da markası yok.Sadece fiyat konusunda yerli tercihinde ısrar eden olursa Atiker in sadece bir model kiti varmış onu takıyormuş.O da araç sahibi özel istekte bulunursa. Bu bayi ile daha önceden çalışmış olan bir arkadaşımız varmı acaba?Neler söyleyebilirsiniz. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Haziran 2011 Paylaş 27 Haziran 2011 2a servii bir brc bayii ne gidin nette araştırın derim. brc sizin araçta fiyat performans olarak iyi olur. çok yerliye kaçmayın derim Yorum bağlantısı
Necmi Kulsoy 28 Haziran 2011 Yazar Paylaş 28 Haziran 2011 2a servii bir brc bayii ne gidin nette araştırın derim. brc sizin araçta fiyat performans olarak iyi olur. çok yerliye kaçmayın derim Yerlinin zaten yanından geçmiyorum.Prince veya BRC olarak araştırdım. BRC de kar oranını yükseltmek için yerli üretime başlamış bazı parçaların kalitesi düşmüş ve sorunlar yaşanmaya başlamış. Ömer Usta yı da iyi diyorlar,Ustalık ve montaj yönüyle.Daha aracı bırakmadım ama niyetim o yönde. Arkadaşlar dan tanıyan var sa yorumlarınızı beklerim. Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 Merhaba ; Size verilen bilgi malesef tamamen ticari kaygı ile söylenmiş bir yanlıştan başka bir şey değil.BRC kitlerinin bakır boru ve bazı araçların kablo tesisatını kesmek için kullanılan ara aparatın dışında tüm ürünleri ithaldir.Enjektöründen ecüsüne ,regulatorunden basınç sensörüne ,anahtarından valflerine %100 İtalyandır.İtalya'da BRC fabrikasını gezmiş biri olarak üzülerek belirtmek isterim ki bu ürün malesef burda üretilemez.Çok yüksek ARGE ve üretim teknolojisi gerektiriyor. Prins ya da BRC ; her iki üründe lpg sektöründe Dünya'da kalite olarak üst sınıf ürünlerdir ,Argeye ve yatırıma en çok önem veren firma ise BRC dir. Tavsiyem BRC dir.Bilgilerinize... Yerlinin zaten yanından geçmiyorum.Prince veya BRC olarak araştırdım.BRC de kar oranını yükseltmek için yerli üretime başlamış bazı parçaların kalitesi düşmüş ve sorunlar yaşanmaya başlamış. Ömer Usta yı da iyi diyorlar,Ustalık ve montaj yönüyle.Daha aracı bırakmadım ama niyetim o yönde. Arkadaşlar dan tanıyan var sa yorumlarınızı beklerim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Haziran 2011 Paylaş 28 Haziran 2011 Arge'ye ve yatırıma o kadar çok önem veriyor ki.. 5 yıl önce 10 yıl ömürlü çıkardığı kite hizmet veren bayi yok.. Ben Fast taktırdığımda Seq24 yeni çıkmıştı... Fast yerden yere vuruluyordu.. Gensi'nin yorumları hala aklımda.. Kim taktı o demode kiti diyordu... Şimdi MY'lar çıktı.. Seq''lere program yapan yok.. Alaylı biçimde kim taktı bu arabaya bu kiti diyebiliyorlar.. Ben 2A'nın bu tutumunu beğenmiyorum.. Bu sebeple BRC önerirken hep çekiniyorum.. Yorum bağlantısı
Necmi Kulsoy 29 Haziran 2011 Yazar Paylaş 29 Haziran 2011 Arge'ye ve yatırıma o kadar çok önem veriyor ki.. 5 yıl önce 10 yıl ömürlü çıkardığı kite hizmet veren bayi yok.. Ben Fast taktırdığımda Seq24 yeni çıkmıştı... Fast yerden yere vuruluyordu.. Gensi'nin yorumları hala aklımda.. Kim taktı o demode kiti diyordu... Şimdi MY'lar çıktı.. Seq''lere program yapan yok.. Alaylı biçimde kim taktı bu arabaya bu kiti diyebiliyorlar.. Ben 2A'nın bu tutumunu beğenmiyorum.. Bu sebeple BRC önerirken hep çekiniyorum.. Ben daha yeni araç sahibi oldum ve yeni yeni bu tip konular üzerine incelemeler yapıyorum.ama kiminle görüştü isem,kimin hangi markada olursa olsun her zaman bir şekilde şikayetleri söz konusu. Anladığım kadarıyla da satış sonrası destek konusunda herkes bir noktadan sonra aracı ve kitleri ile başbaşa kalıyor ve ilgilenen yok.Sadece ben satışımı yapayım paramı kazanayım,araç sahibine de göstermelik ilgilenmelerin ardından ciddi bir problem olduğunda ve çözmesi gerçekten sıkıntılı ve üretici veya montajı yapan bayinin extradan cebinden para çıkacaksa,kit i elinize alıp baka kalıyorsunuz. Yani sektör de bu kadar potansiyel varken ve çok ciddi ücretler dönerken bunu anlamak gerçekten zor geliyor bana. Insallah kimse kit ile problem yaşamaz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Haziran 2011 Paylaş 29 Haziran 2011 Arge'ye ve yatırıma o kadar çok önem veriyor ki.. 5 yıl önce 10 yıl ömürlü çıkardığı kite hizmet veren bayi yok.. Ben Fast taktırdığımda Seq24 yeni çıkmıştı... Fast yerden yere vuruluyordu.. Gensi'nin yorumları hala aklımda.. Kim taktı o demode kiti diyordu... Şimdi MY'lar çıktı.. Seq''lere program yapan yok.. Alaylı biçimde kim taktı bu arabaya bu kiti diyebiliyorlar.. Ben 2A'nın bu tutumunu beğenmiyorum.. Bu sebeple BRC önerirken hep çekiniyorum.. bunun tercümesini de yaz bir ara Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Haziran 2011 Paylaş 29 Haziran 2011 Aracımı LPG'siz almış olsaydım Teleflex taktırırdım başka birşey taktırmazdım. Oktaykan Power'ın da Teleflex bayisi olduğunu gördüm daha da sevindim. Yeni araç alacak olsam direk götürür montaj için bırakırım Oktaykanlar bu işe mi girmiş ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Haziran 2011 Paylaş 29 Haziran 2011 bunun tercümesini de yaz bir ara Çanakkale geceleri bayaa uzunmuş. Anlatırım orda Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç 30 Haziran 2011 Paylaş 30 Haziran 2011 Merhaba Mehmet Hocam; Yukarda yaptığım açıklamanın aynısını burda tekrarlıyorum.Evet Genci Prevazi de tamamen ticari kazanç kaygısı ile FAST modele bunu söylemiş ve yanlış söylemiş! BRC fast halen bir çok lpg markasında olmayan üstün yazılımsal özelliklere sahiptir ve halen çoğu araçta sorunsuz çalışmaktadır.Burdaki sorun fast modelin şuanki tek yetkili BRC distiribütörü 2A Mühendislik tarafından getirilmeyisinden kaynaklanmaktadır.fakat yine de fast model takılı araçlara mümkün mertebe hizmet verebilmekteyiz. Geçen hafta Nevsehir'e gelip hem bayi ziyaretlerinde bulundum hem de bir kaç aracı kontrol ettim.Bir sonraki Nevsehir seyehatımde hem sizi ziyaret etmek hem de aracınızın bakım ve ayarlarını kontrol etmek isterim.Selamlar ,saygılar... Arge'ye ve yatırıma o kadar çok önem veriyor ki.. 5 yıl önce 10 yıl ömürlü çıkardığı kite hizmet veren bayi yok.. Ben Fast taktırdığımda Seq24 yeni çıkmıştı... Fast yerden yere vuruluyordu.. Gensi'nin yorumları hala aklımda.. Kim taktı o demode kiti diyordu... Şimdi MY'lar çıktı.. Seq''lere program yapan yok.. Alaylı biçimde kim taktı bu arabaya bu kiti diyebiliyorlar.. Ben 2A'nın bu tutumunu beğenmiyorum.. Bu sebeple BRC önerirken hep çekiniyorum.. Yorum bağlantısı
Necmi Kulsoy 16 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2011 Arkadaşlar Merhaba, Sonunda Lpg taktırdım bende.Tercihim Performans sebebi ile Prince den yana oldu.(Avrupa Yakası - Ömer Usta - Florya da taktırdım.Prins ve Zavoli Yetkili Servisi. ) Para ya kıydık biraz ama aracın performans ında değişiklik yok desem yeridir. Gerçi daha uzun yol a çıkamadım ama,genel anlamda bir sıkıntım yok. Sadece hesap etmek için Florya Shell den tank ı fulledim.Tank 43 lt lik,38 lt yakıt aldı.Pompa yaklaşık 5 dk da doldurdu tank ı.Akabinde 110 km yaptıktan sonra tekrar fullemek için aynı istasyona ve aynı pompa ya gittim.Bu sefer fullemesi 15 dk sürdü ve 18 lt aldı.Doldururken pompa çok yavaş bastı,başta normaldi sonra dan yavaşladı.Bastıkça bastı. Bir anormallik var gibi geldi,bu kadar almaması lazımdı. Hesaba göre de lt : 2,25 tl idi , 0,362 tl yakıyordu ve bu bana çook aşırı geldi. Servisi aradım,imkansız dediler,öyle bişiy varsa geri bile sökeriz diye espiri yaptılar ) Bende Pompa ya verdim olayı bakalım bir daha hesap edeceğiz ne çıkacak. Yorumlarınızı beklerim. Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman 16 Temmuz 2011 Paylaş 16 Temmuz 2011 Benzinde o kadar yakar zaten. Yorum bağlantısı
Necmi Kulsoy 16 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2011 Benzinde o kadar yakar zaten. keşke 362 tl benzin olsaydı ) o değer gaz da çıktı. o açıdan istasyon pompasını o kadar yazdım. Yorum bağlantısı
Akan Belen 16 Temmuz 2011 Paylaş 16 Temmuz 2011 Birkaç depo bitirmek gerekir derler ama ne kadar doğru bilmiyorum.Ben benzinde o kadar yakmıyorum:D biraz zaman vermeniz gerekir aldığınız yerde önemli bu konuda.Ben aracıma lpg taktırdığımdan beri 33 lt aldığını görmedim sonuna kadar bitirdiğim halde ama tatile giderken shell den gaz alırken 35 lt aldı dahada alıyordu ben durdurdum.Ne bastıklarıyla alakalı saırım birazda Yorum bağlantısı
Recommended Posts