Selehattin Keskin 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Merhaba abilerim,kardeşlerim 1 ay önce 2011 model ford focus collection almıştık,1 hafta önce babam Konya yolu üzerinde kontrolünü kaybederek şarampole uçuyor ve daha sonra geri yola fırlayıp 3 takla atıyor ve araçta bulunan 4 kişi hafıf sıyrıklarla atlatırken,babam beyin kanaması sonucu hayatını kaybediyor emniyet kemerleri takılı hızı 100 km başını bir yere çarpması sonucu cok kan kaybediyor ve vefat ediyor. 1. sorum şu,bu hava yastıkları niye açılmıyor araç 3 takla atıyor resim koyamıyorum 2. ford a dava açmayı düşünüyorum önümüzdeki hafta mahkemenin tayın ettıği bilir kişi ile araçta inceleme yapılacak yeni üye oldum forma ve kuralları bilmiyorum,yanlış bir işlem yaptıysam özür dilerim. Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Öncelikle Başınız sağolsun,Allah sabırlar versin. Gerçekten çok üzücü bir durum,bende benzer bir olayı 1 sene önce yaşadım,eniştem kazada vefat etti,yanındakilerde morluk bile yoktu.. HAvayastıklarının çalışma prensibi gereği belli yerlerde sensörleri vardır ve her çarpışmada açılmayabilir, ancak önden yahut yandan alınmış bir darbede açılmadı ise bilirkişinin tespiti sonucu ortaya çıkacaktır. Yorum bağlantısı
Taner Ulusoy 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 başınız sağolsun, gerçekten zor bi durum sonuna kadar gidin bu işin, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun, Allah sabırlar versin. Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Öncelikle başınız saolsun.Hoşgeldiniz.Gerçekten çok üzücü bir durum.Allah size ve yakınlarınıza sabır versin.Kelimlerin anlamsız kaldığı bazı noktalar vardır.Buda böyle bir durum deneyimli arkadaşlar mutlaka cevap yazacaklardır.Yanlız forumu takip ettiyseniz bir organizasyon düzenleniyor bu hafta sonu bazı cevaplar birazcık gecikebilir. Yorum bağlantısı
Soner Varol 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 öncelikle başınız sagolsun allah rahmet eylesin. emniyet kemerlerinin takılı oldugu halde airbag'lerin acılmaması cok büyük bir sorun kesinlikle ve kesinlikle dava acmalısınız. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun.. Aracın fotoğrafları olsaydı biraz fikir verebilirdik.. Önden veya yandan darbe gerçekleşmediyse hava yastıkları malesef açılmıyor. Ama sonuçta olay mahkemeye intikal etmiş ne desek boş; bilirkişi raporu ve mahkeme kararı herşeyi açıklar.. Yorum bağlantısı
Ayhan Yeni 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Babanıza Allah'tan rahmet, sizlere de sabır diliyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun, acı bir durum. Ne desek şu an acınız hafiflemez. Ön hava yastıklarının açılması için belli bir hız ve önden darbe ile bu darbenin belli bir açı ile gelmesi gerekiyor. Yan hava yastıkları var ve açılmadıysa tabi problem. Durum mahkemeye gitmiş zaten. Kazansanız bile babanız geri gelmeyecekt ama başka babalar kaybedilmeyecektir diye düşünüyorum -eğerki ders çıkartılırsa-... Tekrardan başınız sağolsun. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun.Anlattıklarınıza bakılırsa teknik bir sorun olabilir.Önden ve yandan alınan darbeler sonucu açılması gerekirdi.Araç 3 defa takla attığına göre ben bu darbeleri almış olduğunu düşünüyorum.Aramıza hoşgeldiniz... Yorum bağlantısı
Misafir 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun, Allah geride kalanlara sabır versin. Aracınızın resimlerini eklerseniz daha net yorum yapabilir arkadaşlarımız. Ancak, 3 takla atmış araçta yanlardan darbe almama olasılığı biraz düşük gibi geliyor bana. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Öncelikle baş sağlığı dilerim, Allah sabır versin. Araç şarampole düşüp takla attığına göre önden darbe mutlaka almış olması gerekir en azında airbag çalışacak kadar, bu durumda mutlak teknik bir hata olduğu görünmektedir. Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun, Allah sabırlar versin. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız Sağolsun çok üzücü bi durum Yorum bağlantısı
Turkay Enez 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Öncelikle başınız sağolsun. Önden veya yandan direkt çarpma veya çarpılma olmadığı için, hava yastıklarının açılmaması normal bir durum. Diğer 4 kişinin hafif sıyrıklarla yaralı kurtulması, hava yastıklarının açılmasını gerektirecek kadar büyük darbe almadığını gösteriyor. Mahkemeden bişey çıkmaz... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun, çok üzücü gerçekten, denildiği gibi ön hava yastıkları, önden darbede açılır, araç istediği kadar takla atsın açılmaması lazım, şarampole girip çıkması sırasında önden darbe almadıysa durum normal olabilir, zaten takla esnasında açılırsa daha tehlikeli olabilirdi, eğer araç önden sensör tarafından hasarlı değilse yada bu G etkisini yapacak kadar ani şekilde durmadıysa hava yastığı açılmaz, G etkisini anlamaları zaten çok zor, önden hasar yoksa işiniz gerçekten zor, yan hava yastıkları varsa ve açılmadıysa o zaman durum farklı tabii. Allah sabır versin, inşallah istediğiniz gibi olur, tekrar başınız sağolsun... Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun.Allah geride kalanlara sabır versin. Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun inşaallah babanızın. Burada net birşey söylemek zor. Alınan darbeleri ve etkisini aracın üzerinde görmek gerekiyor. Ama siz doğru olanı yapmışsınız mahkemeye başvurarak. Yorum bağlantısı
Levent Pamukçuoğlu 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 başınız sağolsun allah sabırlar versin Yorum bağlantısı
Misafir 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun,mekanı cennet geride kalanlara sabırlar dilerim. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun, sabırlar diliyorum. Araçta hava yastıklarının açılmaması normal bence, önden gelen bir ivme olmadıktan sonra açılmıyorlar. Babanız kemer taktığı halde hayatını kaybetmesi çok üzücü, acaba diğer kişilerde kemer yoktu da onlardan gelen darbeyle mi zarar gördü. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başın sağ olsun. Üzücü bir durum.Ön airbag'ler ancak ön darbelerde açılır. Yan airbagler ise ancak yanlardan alınan darbelerde açılır. Ancak takla durumunda Eğer araçta tavan airbagleri mevcutsa açılmış olması lazımdı. Dava açılıacaksa bu konuya dikkat çekin. Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağ olsun,Allah rahmet eylesin.çok üzücü bi durum.Allah geride kalanlara sabır versin. Yorum bağlantısı
Koray Sezginer 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Başınız sağolsun,Allah sabırlar versin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts