İçeriğe Yönlendir

Hava Yastıklarının Açılmaması

Selehattin Keskin

Recommended Posts

Aytaç Bulgay

Başınız sağolsun Allah sabır versin, yaralı kurtulanlara da çok geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Başınız sağolsun, Allah babanızı rahmet eylesin. Hakkınızı arayın en azından sonrasında tereddütler içerisinde olmazsınız.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Başınız sağolsun , mekanı cennet olur inşallah . Kelimelerin kifayetsiz kaldığı andır bu an . Söylenebilecek çok fazla şey yok . Allah size ve tüm geride kalan ailenize sabırlık versin .. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

Başınız sağolsun.Allah size ve ailenize sabır versin.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Başınız sağolsun bu saatten sonra ne dense boş hakikaten üzücü bir durum.Airbaglerle ilgili şöyle bir yorumum var gerçi bilirkişi çok daha net cevap verecektir ama araç ilk darbeyi aldığında gerekli açıdan ve hızdan darbe almadıysa airbagler açılmaz bu konuda diğer arkadaşlarda aynı yorumu yapmışlar benim teorim ise alınan ilk darbede elektirik sistemi bir şekilde devre dışı kaldıysa airbagler o yüzden açılmamış olabilir.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Babanıza Allah rahmet eylesin , sizlerinde başınız sağolsun.

Yorum bağlantısı

Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin. Arkadaşların söylediği gibi sensörler ve darbe yönü ile ilgili tam noktadan araç hasar almayınca bazen açılabiliyor. Siz düşüncenizde tamamen haklısınız araç o kadar takla vs. atıyor açılmıyor da ne zaman açılacak bende aynı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

Hava yastığının çalışma prensibi neymiş falan beni hiç ilgilendirmez. Arkadaş bu arabaya NCAP 5 yıldız veriyorsa takla attığında yolcuğu koruyacak bir nane devreye girecek. Nasıl takla atan bir arabanın hava yastıkları açılmaz. Millet savrulup kafasını kolonlara vursun diye mi?

Benim aklım almadı. Siz davanızı açın. Sonuna kadar hakkınızı arayın. Gideni getirmez elbet ama böyle başkaları bari gitmesin.

Allah sabırlar versin..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

Hava yastığının çalışma prensibi neymiş falan beni hiç ilgilendirmez. Arkadaş bu arabaya NCAP 5 yıldız veriyorsa takla attığında yolcuğu koruyacak bir nane devreye girecek. Nasıl takla atan bir arabanın hava yastıkları açılmaz. Millet savrulup kafasını kolonlara vursun diye mi?

Benim aklım almadı. Siz davanızı açın. Sonuna kadar hakkınızı arayın. Gideni getirmez elbet ama böyle başkaları bari gitmesin.

Allah sabırlar versin..

Taklalı kazalar için düşünülmüş ve tavanda havayastığı olmasına karar verilmiş. Yoksa tavana sensör koymak zor değildir; vardır bir sakıncası belkide .

Selahattin beyin kaza yapan aracı nasıl darbe almış bilmiyoruz o yüzden yorum yapmak yanlış olur.

Yorum bağlantısı
Çağdaş Hatırnaz

Allah rahmet eylesin. Kalanlarada sabir versin. Umarim bu hakli davanizi kazanirsiniz...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Allah rahmet eylesin, mutlaka bilirkişi incelemesi yaptırın, olan olmuş ama sizin içinizde sonsuza kadar şüphe kalmasın en azından

Yorum bağlantısı
Selehattin Keskin

bildiğim kadarıyla araçta 4 tane hava yastığı var araç 3 takla atıyo önden pek bi darbe yok sadece kaput ta hafif bükülmeler var yanlarda da ezikler ve bükülmeler var ama çok derin değil tavan tamamen sıfırlanmıs ezilmiş arka tampon düşmüş tamam önden darbe olmadıgı ıcın ön hava yastıkları acılmadı dıyebılırım diğer ıkı hafa yastıgı nerde bu aracın yanlarda mı yoksa o da mı önde herkesten Allah razı olsun gerçekten çok kötü bi acı kimsenin başına gelmesin yardımcı olmaya çalışan herkese çok tesekkür ederim

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
bildiğim kadarıyla araçta 4 tane hava yastığı var araç 3 takla atıyo önden pek bi darbe yok sadece kaput ta hafif bükülmeler var yanlarda da ezikler ve bükülmeler var ama çok derin değil tavan tamamen sıfırlanmıs ezilmiş arka tampon düşmüş tamam önden darbe olmadıgı ıcın ön hava yastıkları acılmadı dıyebılırım diğer ıkı hafa yastıgı nerde bu aracın yanlarda mı yoksa o da mı önde herkesten Allah razı olsun gerçekten çok kötü bi acı kimsenin başına gelmesin yardımcı olmaya çalışan herkese çok tesekkür ederim

Yan hava yastıkları koltuklardadır sensörleride marşbielin orda olması lazım diye biliyorum.O civarlarda darbe yoksa açılmamış olabilir yan airbagler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin.

2005 yılında Kars'ta bir siyaset adamı Bolu'da kaza yapıyor.Aracın airbagleri açılmıyor. Firma çok sağlam bir firma. Kişi firmayı mahkemeye veriyor. Firma mahkemeden çekilmesi halinde istediği model aracı kendisine vereceğini söylüyor. Kişi davadan vazgeçmediğini mahkemenin sonucunu bilmiyorum. İnşallah sizde davanızda haklı olursunuz. Giden gelmez ama vicdanınız rahatlar.İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Başınız sağolsun. Doğrudan vurma olmamış görünüyor. Bence asıl başın çarpıldığı yerdeki çıkıntıyı bulmak lazım onun için dava açılabilir.

Benim kayınbirader yıllar önce (evlenmeden önce) skoda pikapta başını dikiz aynasına çarparak basit bir kazada vefat etti. dikiz aynasını tutan kanca demirdendi.

Yorum bağlantısı
Aydoğan Munanoğlu

Başınız sağolsun. Allah sabır versin.

Sadık Taşyürek Bey'in yüklediği 2. resimde açık olarak yazıyor, takla atınca yav hava yastığı açılmaz diyor. Demekki aracın lastikleri havalanınca sensör devre dışı kalıyor, çünkü araç takla atarken yan direğin olduğu kısımdan darbe alır ve yan ve perde (eğer varsa) hava yastıklarının açılması gerekir. Demekki takla atarken açılmasında bir sakınca var ve takla atınca açılmaz diye bir uyarıyı yapmak durumunda kalmışlar. Küçük bir çocuğun yolcu hava yastığı açıldığında kafasının kesildiğini herkes hatırlıyordur, bu olay bile mahkemelik olmuştu ama bişey çıkmamıştı, çünkü firma "ben uyarımı kitapçıkta yazdım küçük çocukları ön koltuğa oturtmayın diye " gibisinden bir savunma yapmış ve davadan bişey çıkmamıştı. Burada da aynı olay, adam uyarısını yapmış takla anında açılmaz diye, demekki sakıncalı bir durum oluyor o anda açılınca. Ar-Ge çalışmasını yapmışlardır mutlaka bu konu hakkında.

Benim de görüşüm bu mahkemeden birşey çıkmayacağı yönünde, çünkü adamlar aracın kullanma klavuzunda açıkça uyarmış takla anında açılmaz diye.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...