Misafir 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Ledler artık mesken aydınlatmalarında,Binaların dış aydınlatmalarında ve büyük reklam panolarında ve hatta şimdi Ankara Atakule dış aydınlatmasını tamamen ledli yaptılar.Bazı binaların ve reklam panolarının resimlerini çekmiştim bunlarıda sizinle paylaşacagım. Evde artık tasarruflu ampul almaktan daral geldi diyebilirim.Sırf ara hole lamba dayanmıyor Kullanılmayan salon avizesindeki 5 tasarruflu lambayı hol yedi bitirdi.Gece büyük oglumun ışık istemesi nedeniyle sabaha kadar yanıyor.15 watt tasarruflu lamba takılı mecburen ve 9watt olanlar pahalı.Durumumda bu aralar iyi değil.Bunun için deneme amaçlı evin hol bölümüne bir gece lambası,Lavabo bölümü için ve Mutfak balkonunu pimapen ile kapatmıştık burada kullanılan ampul yerine elimdeki malzemeleri kullanarak ledli aydınlatmayı evimde kullanmaya başladım.Led sayısı az ama buralarda çok ışık gerekmiyor.Sonuç tatmin edici.Toplamda düz hesapla 1.5 watt değeri var ledlerin.Esas tavan aydınlatmaları için şemalar buldum ve arasından uzun ömürlü olacakları ayıkladım ve malzeme için arakadaşıma danıştım.Vadeli olarak temin edeceğim.Yaptıklarımı burada paylaşacagım. 3 led çalışmam bir arada. Arka bölümü böyle.Elde yaptıgım kaba saba bir montaj.Böyle çalışamyı seviyorum.Baskı devre tasarlamak iyi olur ama buna çok vaktim yok açıkcası yoksa baskılı devreli olması çok daha yakışıklı olur ama bunun tadı başka. Kullandıgım plastik parçayı marketten alddım diş fırçası kutusu bunu crom boya ile boyadım.48 tane led yerleştirdim.Elimdeki 9 volt 1amper ac adaptör ile çalışacak.Dc voltaj için köprü diod ve kondansatör ekledim.Her led için 330 ohm çeyrek watt direnç kullandım. Lavabo tarafı için bunu yaptım.Mondim için yaptıgım 3.stop çalışmasından kalan parça.20 tane led kullandım.Fena ışık şiddeti var. Yine 9 volt trafo köprü diod ve kondansatör.Her led için 330 ohm çeyrek watt direnç kullandım. Bunuda ara hole gece lambası olarak yaptım.Hurdacıya gittiğimde buldum.Pugların stoplarında kullanılan yansıtıcı.Bunuda crom ile boyadım.Haşattı çünki.13 led takılı ve yine köprü diod 9 volt tarafo kullandım.Her led için 330 ohm çeyrek watt direnç kullandım.Gece çok iyi gayet loş bir ışık ortamı var.Işık yönünü çocuk odasına yönlendirdim arayıda rahatca gayet iyi aydınlatıyor. Komple yanar halleri. Oturma odasında koltugun üzerinde iken aydınlatması bundan daha iyi tel çekimi oldugu için böyle.Tavana yerleştiğinde çok daha farklı aydınlatma oluyor. Salonda masa üzerindeyken yine bundan daha iyi görünen bir aydınlatması var.Bu ledlerin toplam lümeni 9 watt tasaruflu ampule yakın sanırım. Led satışı yapan arkadaşım 40 taneydi galiba smd5050 ile yapılmış kısa uzun florasan boyutlarında hazırlanmış led lambanın lümen ölçen cihazla yaklaşık 1.5 metre geriden baktıgında bu kısa florasanın lümen degeri ile aynı oldugunu tespit etmişti.Bende baktım. yanılmıyorsam 350 lümen falandı galiba emin degilim şimdi. Bu çalışmalarımın montajlı halinde iken resimlerinide çekince eklerim. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 bu led işi biraz hastalık gibi, hele sizin gibi usta olunca... bir arkadaşım var evinin her yerinde şerit ledler var, evi uzay gemisi gibi oldu. Elinize sağlık, şimdi bu ledleri iyi bir yere yerleştirmek lazım, göz almadan yumuşak ibr aydınlatma sağlamalı, duvara takıncada fotolarını bekleriz. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Kolay gelsin Oktay abi; devamını bekliyoruz Yorum bağlantısı
Misafir 1 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2011 Montajı hafta sonu olacak.İdareten tuturdum yerlerine.Tavanda olacakları için göz alma sorunu olmuyor.Kafayı dikip bakmaz isen tabi. Şerit ledler smd 5050 ise cidden çok güzel aydınlatması var.Dolmuşlarda verdiğim linkteki gibi ledlerden şerit led saglı sollu kenarı uzunlamasına şekilde takmışlar gündüz gibi ama ciddi manada gözü yoruyor. Verdiğim linkte hazı olan ürün var fiyatları biraz tuzlu gibi ama bence değer.Ben buna benzer olarak flux led ile yapmayı düşünüyorum.Tasarruflu bozuk ampullerin kutusunu kullanacagım.Smd led için mecburen baskılı devre şart bu beni vakit konusundan dolayı zora sokar.Bahanem bu. Onun için flux led düşünüyorumLümenleri aynı sayılır bunların.Smd5050 olsa çok süper olur ama pahalıya geliyor bu defa.Evdeki 2 odada simit florasant var bunların yerine yuvarlak tasarımla florasant boyutunda tırnaklara oturacak şekilde bişiler düşünüyorum bu daha kolay olacak.Oturma odasında ve salonda avize var ampul tipi şart.Her ampul tipinde en az 80 flux led olacak. Ledler bitişik olacagı için göz alma sorunu minumum olacak.Çünki ışık bütünlemesine yayılacak yuvarlak olarak diklemesine bakıldıgında rahatsız ediyor haliyle.Şu andaki tasarruflu ampullerdede biliyorsunuz direk bakmak gözü fena yapıyor. http://www.dealextreme.com/p/e14-2-5w-3200...-220-240v-51864 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Oktay abi valla yenge sizi iyi evden kovmuyor Benim hanım eve sokmaz beni Hep böyle şeylerle uğraşmayı sevmişimdir. Taki evlenene kadar uğraşıyordum ama artık malesef Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Oktay bey ledlerinizi güle güle kullanın.. Şunu dip not olarak belirtmek isterim tasarruflu ampüllerin (kompakt floresan) ömürlerinin kısa sürdüren en önemli etken sık açıp kapatmaktır.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 (düzenlendi) Bende şerit ledler ile mutfak dolaplarına yapmıştım. "] 1 Temmuz 2011 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Sıcak renk olmadığı sürece göze yeterli kalitede ışık veremiyor. Renkleri tam seçemiyoruz. vesaire. Detayları isterseniz yazarım. Ev için hala en iyi halojendir. Sadece oturma odasına takabilirsiniz.. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2011 (düzenlendi) Oktay bey ledlerinizi güle güle kullanın..Şunu dip not olarak belirtmek isterim tasarruflu ampüllerin (kompakt floresan) ömürlerinin kısa sürdüren en önemli etken sık açıp kapatmaktır.. Bunu 4 yaşındaki ogluma anlatamıyorum.Düğmeye yapıştımmı bırakmıyor.Gözümün içine bakarak açıp kapatıyor.Bende ugraşmıyorum. Hatta bunlarda kullanılan devrelerin koruma devresinide iptal ediyorum fakat çözüm olmadı. Sıcak renk olmadığı sürece göze yeterli kalitede ışık veremiyor. Renkleri tam seçemiyoruz. vesaire. Detayları isterseniz yazarım.Ev için hala en iyi halojendir. Sadece oturma odasına takabilirsiniz.. +1 Bunda hemfikirim. Lakin Fatura benim ilk planımda oldugu için alternatif çözüm şimdilik bu.Ledlerin gün ışığı yani sıcak beyaz olanıda düşünebilirim. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Hatunla anlaşma konusu uzun hikaye ben biraz rahatım bu konuda. Hüseyin güzel olmuş.Gece çok faydalı olur bu. 2 Temmuz 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 2 Temmuz 2011 Paylaş 2 Temmuz 2011 Bunu 4 yaşındaki ogluma anlatamıyorum.Düğmeye yapıştımmı bırakmıyor.Gözümün içine bakarak açıp kapatıyor.Bende ugraşmıyorum. Hatta bunlarda kullanılan devrelerin koruma devresinide iptal ediyorum fakat çözüm olmadı. +1 Bunda hemfikirim. Lakin Fatura benim ilk planımda oldugu için alternatif çözüm şimdilik bu.Ledlerin gün ışığı yani sıcak beyaz olanıda düşünebilirim. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Hatunla anlaşma konusu uzun hikaye ben biraz rahatım bu konuda. Hüseyin güzel olmuş.Gece çok faydalı olur bu. Teşekküler, çok iyi oluyor akşamları hiç kapatmıyoruz, ayrıca gören birşey sanıyor, aslında alt tarafı araba için aldığım ama rengini beğenmediğim şerit ledler. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2011 Go Oktay go! Öğretmenim teşekkür ederim. Teşekküler, çok iyi oluyor akşamları hiç kapatmıyoruz, ayrıca gören birşey sanıyor, aslında alt tarafı araba için aldığım ama rengini beğenmediğim şerit ledler. Bu ledler mavimsi galiba yoksa resimdenmi öyle.Çin ledlerine çok benziyor.6000k üzeri olanlar var ve fiyatıda ucuz oluyor. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 2 Temmuz 2011 Paylaş 2 Temmuz 2011 o kadar mavi değil mutfak fayansları mavi olduğu için mavi görünüyor, RGB ledler, çin ledi tabiki de. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2011 Bunlar Ankara yürüyüşlerimde telime takılan ledli bina aydınlatmaları. Burası Ankara Operadan Sıhhıye istikametinde bulunan Trt radyosu binası.Dış aydınlatmasında kullanılan yaklaşık her bir bölümde yaklaşık 80 tane huni tipli yansıtma taslarla yapılmış power ledlerin renk cümbüşü.Yakından çok güzel görünüyor. Buda uzaktan görünüş hali. Burası Ankara ulus Opera itfaiye göbegindeki eski Osmanlı bankası binası. Burası Ankara ulus heykel altındaki eski TBMM binası.Her yere power led konmuş. Daha çok yer var gittiğimde resimler çekip eklerim.Örnek verirsem Ankara Hacı Bayram Camisi burada bir çok yere iç ve dış olarak power led aydınlatması yapıldı.Sabaha karşı harkulede görünüyor. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2011 Abi gezilecek yerleri biliyorsun valla. Aklım yettiğinden beri buraları gezerim.Çokta severim. Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 2 Temmuz 2011 Paylaş 2 Temmuz 2011 Eline sağlık Oktay abi maşallah elinden her iş geliyor Yorum bağlantısı
Misafir 4 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2011 (düzenlendi) Montajları yaptım.Biraz daha estetik montaj olmalı ama şekil farklılıgı olunca ve birazda öylesine bir montaj oldugu için bu kadar olabilidi.Versiyon çogaldıkca bunlar iptal olacaktır sanırım.Ama açıkta değiller zan kafayı kaldırıp bakmadıgın sürece tipsizlik görünmüyor. kapalı balkonun montajını gündüz çekerim diye bırakmıştım.Mondimle ugraştıgım için unuttum.Fakat tavan sıvasının montaj boşlugunu yüzünden çok kötü göründü.Oraya daha değişik ve geniş bişi bulup tavan duvarında sıva çirkinliği ve tahtayı görmemek gerekiyor.Normalde zaten kafayı kaldırmadan görünmüyor. Lavabo montaj. Lavabo karanlık çekim. Ara hol montaj. Ara hol çok ideal bir loş ışıga sahip oldu kızım çok sevdi oglum 15watt lambaya göre yetersiz buldu alışması gerekiyor.Işık yönünü oglumun yattıgı üst ranzaya göre ayarladım oraya kadar çok net ışık gidiyor diyebilirim. Kapalı mutfak balkonu mutfak kapısına yakın yerden karanlık çekim.Umdugumdan daha iyi oldu. 4 Temmuz 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 Elinize sağlık, hepsi birbirinden harika... Yorum bağlantısı
Misafir 4 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2011 Hepside çok güzel çalışmalar olmuş oktay abi,eline sağlık...karşıdan baktığında,lavabodaki lamba,duvarın arkasında kalıyor sonuçta,bence onun güzel görünüp görünmemesi hiç önemli değil,balkona şimdilik birşey diyemem tabi... Oktay abi , çok güzel hareketler bunlar Elinize sağlık, hepsi birbirinden harika... Teşekkür ederim.Balkona cidden bişi demeyelim şimdilik Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 Elinize sağlık , enerji tasarruflu ampullerin bozulma sebeblerinden biri de aşırı ısınmadır, Bu kadar uğraşmak yerine şerit ledi bir boru üstüne sarıp floresan gibi kullanabilirsiniz.. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2011 Elinize sağlık , enerji tasarruflu ampullerin bozulma sebeblerinden biri de aşırı ısınmadır, Bu kadar uğraşmak yerine şerit ledi bir boru üstüne sarıp floresan gibi kullanabilirsiniz.. Bir elektronikci ve tamirci olarak hazıra alerjim var desem. Şekil yönünden borudan daha güzel düşüncelerim var. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2011 (düzenlendi) Ledlerden yapılmış florasan tarzı ürünler hakkında biraz bilgi. Smd Led teknelojisinin gelişmesiyle, günlük yaşamda bir çok alanda kullandığımız Gazlı floresan lamba ailesi yerini, led floresan lambalara bırakmaya başlamıştır.Aynı ışık değerleri yakalanmakla beraber, ledli sistemlerin çalışması için balast ve startere ihtiyacı yoktur.Ledlerin uzun ömrü sayesinde normal gazlı lamba ile aralarında en az 5-8 kat arasında ömür farkı vardır.Balast kaybı da göz önüne alındığında 40W bir floresan lamba toplam gücü 50W olur.Oysa aynı ışığı verecek led floresan sadece 18W gücündedir.Balast olmadığı için reaktif enerji harcanması da önlenmiş olur.Çalışırken ısı yaymazlar. 60-120-150cm standart boylarda ve standart T8, soket yapısında üretilmektedir.Led floresan lambalar güçlü elektronik yapıları ile 85-265V AC gibi geniş çalışma aralığı sunarak 110 ve 220V AC şebekeler de hiçbir ilave cihaza gerek duymadan direk çalışabilirler.Büyük ve küçük değerli gerilim dalgalanmalarında da etkilenmezler. İlk kurulumları oldukça oldukça basittir.Gazlı floresanlarla değiştirilmeleri son derece kolay bir modifikasyon gerektirir.Ayrıca led floresan lambalar , Kamera – ve fotoğraf makinalarında gazlı floresanların çekimler sırasında neden olduğu, titreşim ve bozulmayı ortadan kaldırır. Led teknolojisinin gelişmesiyle birçok alanda kullandığımız Gazlı floresan lamba yerini, led floresan lambalara bırakmaya başlamıştır. Ledli sistemlerin çalışması için balast ve startere ihtiyaç yoktur. Ledlerin uzun ömrü sayesinde normal gazlı lamba ile aralarında en az 5-8 kat arasında ömür farkı vardır. Balast kaybı da göz önüne alındığında 36W bir floresan lambanın toplam harcadığı enerji elektronik balast kullanıldığında 56-58W manyatik balast kullanıldığında 72-76W olmaktadır. Aynı ışığı verecek led floresan sadece 18W gücündedir. Balast olmadığı için reaktif enerji harcaması da önlenmiştir. Balast ve starter gerektirmediği için fotoselli uygulamalarda en iyi verim sağlayan üründür. Çalışırken ısı yaymazlar. 60-90-120-150 cm standart boylarda ve standart T5,T8,T10 soket yapısında üretilmektedir. Led floresan lambalar güçlü elektronik yapıları ile 85-265V AC şebekelerde hiçbir ilave cihaza gerek duymadan direk çalışabilirler. Büyük ve küçük gerilim dalgalarından etkilenmezler. Led floresan, ledlerin monte edildiği alüminyum PCB ve alüminyum arka gövdesi sayesinde ısı dağılım kabiliyeti oldukça yüksektir. Gövde ısısı 50 der Lumen: 1790-1930 LM Aydınlatma şiddeti: 178-185 lux (1 metre) Ebatlar: 7 Temmuz 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 15 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2011 Geçen hafta gece yürüyüşümde telime takılan ledli aydınlatmalardan örneklere devam.Bir otelin kayan ışık aydınlatması.Tamemn ledlerden yapılmış bir aydınlatma çeşidi. Buda bir bankanın tabelasının altına boydan boya mavi şerit led ile ekleme yapılmış hali ve verdiği güzel ışık tonu. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Temmuz 2011 Paylaş 15 Temmuz 2011 Oktay abi birgün bu fotoğrafları çekerken başına iş alacaksın :lol2: Yorum bağlantısı
Recommended Posts