İçeriğe Yönlendir

Mesken Aydınlatmalarında Ledler.

Misafir

Recommended Posts

Erhan Eken

Ben de bizim okulun duvarına ledlerden Türk Bayrağı yapmayı düşündüm ama elektrik bilgim hiç yok.

Fotoğraflarını görünce yardımcı olabilirsin diye düşündüm.

Proje şöyle:

Büyük bir tahta üzerine ardışık olarak dizilmiş kırmız ledlerin arasına beyaz ledlerden ay ve yıldız.

sizce yapılabilir mi?

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Oktay ustam eline sağlık hepsi el emeği olduğu için güzel çalışmalar olmuş.Ben de oğlum için gece ışık yakanlardanım ama ben dimmer ile 40w'lık normal ampul kullanıyorum abartısız aynı ampulü 10 seneyi geçkindir kullanıyorum.Bence bu ilk başta pahalı olabilir ama kullanım kolaylığı bakımından diğerlerinden daha pratik.

Yorum bağlantısı
Maşallah abi herşeyi aydınlattın.Aydınlatlmadığın bir şike soruşturması kaldı :D

Şike uzak dursun.Led aydınlatması ona yetmez. :) Atakuleyi akşam izliyormusun En kısa sürede gidip resimlerini çekmem lazım.

Ne yalan deyim bu banka önündeki kamerayı resim çektikten sonra görünce aha dedim yarın beni almaya gelirler. :lol2: :lol2:

Ben de bizim okulun duvarına ledlerden Türk Bayrağı yapmayı düşündüm ama elektrik bilgim hiç yok.

Fotoğraflarını görünce yardımcı olabilirsin diye düşündüm.

Proje şöyle:

Büyük bir tahta üzerine ardışık olarak dizilmiş kırmız ledlerin arasına beyaz ledlerden ay ve yıldız.

sizce yapılabilir mi?

Öğretmenim.Ulus Konya sokakta okullar için bu işleri profesyonel olarak hali hazırda yapıyorlar.Her şeyleri hazır siparişle kısa sürede teslim.Sizi yönlendirebilirim.Ne yalan söyleyeyim şu anki kafam ile bu işten çıkamam.Oldukca uzun zamanımı alır.Yoksa çok keyif alacagım bir iş olur bu.Açıkcası yinede yapmayı çok isterim konuşuruz detaylıca öğretmenim.

Sabır işi, lehim becerisine bakar, 1000 adet led gider herhalde bu procede.

Her şeyi hazırda var ustam.Stajyerleri bu işte kullanıyorlar.1000 led gitmesede yakın bu boyutada baglı.

Oktay ustam eline sağlık hepsi el emeği olduğu için güzel çalışmalar olmuş.Ben de oğlum için gece ışık yakanlardanım ama ben dimmer ile 40w'lık normal ampul kullanıyorum abartısız aynı ampulü 10 seneyi geçkindir kullanıyorum.Bence bu ilk başta pahalı olabilir ama kullanım kolaylığı bakımından diğerlerinden daha pratik.

Evet benim evdede kırmızı 7 wattlıktan var 6 yıl olacak yanıyor ama büyük oglum beyaz ışık istiyor illaki.Sabaha kadar 15watt artı 7 watt yanıyor genelde.Şimdi kırmızı ledlerden yapıyorum 3.led stoptan artanları kullanacagım.Ledlerin yapımı veya hazırı 40watt ampulden pahalı tabiki 50 kuruş en ucuz ampul.Led aslında cidden pahalı degil.Pahalı satılması yeni oldugundan maliyeti düşük.Ben yapmış olsam 10 ledli gece lambası adaptörsüz 220 ile çalışan 3 tl civarında rakam çıkar.İşçilik falan harriç fakat bunu elektirik parasına bölersem devede kulak kalır diyebilirim.40 watt ampulü en kısıkta yaksan 5 watt civarıdır ve devre elemaları ile beraber ledli gece lambası 150 miliamper çeker.Arada çok ciddi fark var.Ve ledleri yüksek yere monte edersen oldukca güzel loş ışıklı ortam oluşuyor.İyi bir foto makinam olsa daha iyi resimlerim ama :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Ben 1 haftadan beri ön çalışmalarını yapıyorum zaten :) İşyerimdeki tüm aplikleri ledli sistem yapacağım. Takribi 400 500 elektrik parasına artısı olan aydınlatmayı 100 lira gibi bir meblağa düşürmeyi planlıyorum. Rahat 400 lira avantajı olacak bana :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Oktay Hocam

Şu resimdeki lambaların ledlerinden bulabilir miyim?

Bunlar hangi tip oluyor? Üstünde birşey yazmıyor.

lampg.png

Alper G4 tipi diye geçiyor. Bizde de mevcut ondan. DX'e baktım, oradakilerin hiç biri standarta uymuyor. TR'de de daha bulamadım.

Yorum bağlantısı
Ben 1 haftadan beri ön çalışmalarını yapıyorum zaten :p İşyerimdeki tüm aplikleri ledli sistem yapacağım. Takribi 400 500 elektrik parasına artısı olan aydınlatmayı 100 lira gibi bir meblağa düşürmeyi planlıyorum. Rahat 400 lira avantajı olacak bana :)

Kesinlikle katılıyorum. :good1:

Ben de vallaha DX'ten bulmak için sormuştum.

Bu 12 volt ve genelde 80 ile 120watt arasındadır.Trafo ile çalışıyor bildigim kadarıyla.Standardını bilmem ama bunun verdiği ışıgı herhangi bir power led falan vermez verenide böyle pinli olamıyor sogutuculu bir replik lazım.Fakat şu an bu ışık gücünde bu tarz pinlere uyacak şekilde bulmanız oldukca zor.Hazır komple replik kutulu power ledli olanları mevcut.Bu pinlere uyanlar ise smd5050 ledli olanlar mevcut ışık şiddeti fazla olmaz.Kötüde olmaz.Ayrıca bunlar gibi gözüde kamaştırmaz.Elektriği yemeside ayrı bir şey.Sonuçta 12 volt AC trafo ile çalışıyor fakat sarfiyat oldukca fazla.Dx te komple 1 - 3 - 5 li power ledli replik olarak mevcut ve smd5050 tipleride mevcut.Bu ampnlün boyundan biraz daha uzun.Denk gelirsem linkini veririm.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Oktay abim, bu konuda üzerine laf olmaz ama, araştırdığım kadarı ile 20watt çekip 120watt aydınlatıyormuş, ne diyorsun?

Yorum bağlantısı
Oktay abim, bu konuda üzerine laf olmaz ama, araştırdığım kadarı ile 20watt çekip 120watt aydınlatıyormuş, ne diyorsun?

20 watt trafonun üzerindeki deger.Esas akımı yanarken çekiyor.Normal 120 watt ampullerden az tabiki ama florasandan daha fazla akım çektiği kesin. :nazar:

Hiç biri ledden daha ekonomik degil.Trafoluda olsa akım degerleri yüksek.Bu ampulden 5 tane varsa hesabı ortada ekonomik degiller bence florasandan ve normal ampulden daha kısa çalışma süreleri varKötülediğimden degil tabiki ama sevdiğimide söyleyemem.Bir tarafosu 20tl civarında ampul ise 7-8 tl olsa en ucuzu hiç almadım sormadım ama daha pahalılarıda oldugunu biliyorum.

Linkte biraz daha detaylı bilgiler mevcut.

http://www.hedefelektrik.com/aydinlatma/isik_kaynaklari.html

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

G4 serisi için led ampul smd5050 üretimi.

http://www.adaled.com/Product_Detail.aspx?lang=TR&id=46

Eğer istediğiniz ampuller 20 watt ve 60 watt arasında ise bu tip ledlileri kullanabilirsiniz.Işık şiddeti olarak yakın olmasada bence yeterli ve aradaki akım yönünde fark bariz olarak ledden yanadır.

Çok gelişmiş degiller o ayrı ama Smd5050 tipinde yeni nesil power ledler mevcut bunlar ile üretilmiş olanlar bulunursa kaldıki yakında dx görebilirsiniz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi bundan DX'te de mevcut. Ama bunlar yönlü aydınlatma yapıyor. Yani tepeden vermem gerekirse sol veya sağ aydınlanmayacak :D

Yorum bağlantısı
Abi bundan DX'te de mevcut. Ama bunlar yönlü aydınlatma yapıyor. Yani tepeden vermem gerekirse sol veya sağ aydınlanmayacak :D

Sani iç ayna ışıgı dagıtır.Haklısın ledler yönlü aydınlatıyor fakat bir önceki sayfada verdiğim bilgilerde bunun sebebi var.Bu şekilde olması daha iyi ve ışık kaybı olmuyor.Mesafe uzuyor.Ledin + yanı bu.Bunların çift yönlüsüde belki vardır ama + sı olmayacaktır.Zaten şöylede düşün Ampulü taktıgın yerin iç mekana bakan yönü var ve iç ayna bu yöne ışıgı iletiyor çap iç aynanın çapına oranla değişiyor.Ledde bu şekilde ışık yönlü gidiyor.Çok fazla değişen bir şey yok aslında.Bunu Led aydınlatma yapan arkadaşın orada canlı olarak ölçüm cihazıyla ışık gücü ve mesafe olarakta ölçerek gördüm.Önceki sayfadada şematik olarak degerlendirme mevcut. :D

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Yağız Mustafa Erdoğan

herkese merhaba ,led aydınlatma hakkında benimde bir sorum olacak yeni konu açmak yerine buraya yazıyorum umarım sorun olmaz

evimiz dublex merdivenlerin trabzanlarına elektrik kesintilerinde otomatik yanacak şekilde şerit ledle aydınlatma yapmak istiyorum, bunu yapmak için aklıma gelen en kolay çözüm bir tane ledli ışıldak alıp ışıldağın kendi ledlerinin olduğu yeri devre dışı bırakıp temin edeceğim şerit lede bağlamak. Ancak bu şekilde ledler ve ışıldak sağlıklı bir şekilde çalışırmı ,yada başka öneriniz varmı yardımcı olabilirseniz memnun olurum

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

herkese merhaba ,led aydınlatma hakkında benimde bir sorum olacak yeni konu açmak yerine buraya yazıyorum umarım sorun olmaz

evimiz dublex merdivenlerin trabzanlarına elektrik kesintilerinde otomatik yanacak şekilde şerit ledle aydınlatma yapmak istiyorum, bunu yapmak için aklıma gelen en kolay çözüm bir tane ledli ışıldak alıp ışıldağın kendi ledlerinin olduğu yeri devre dışı bırakıp temin edeceğim şerit lede bağlamak. Ancak bu şekilde ledler ve ışıldak sağlıklı bir şekilde çalışırmı ,yada başka öneriniz varmı yardımcı olabilirseniz memnun olurum

Işıldakların aküleri dandiktir.. Akü değişirseniz olur...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Bir tane UPS alın. UPS nin içindeki aküden bağlantı çıkarın. Bir tane de 220V röle alın. Rölenin bırakınca kapanan kontağına ledleri baglayın. Girişine de 220 bağlayın. UPS in 220 çıkışına ise dokunmayın. UPS yi fişe takın.

böyle olur.

not: aldığınız ups tek akülü 12 V tip olabilir. (12V 7AH)

röleyi ortalıkta bırakmayın ıfak bir plastik kutuya koyun. ışık mışık da yapabilirsiniz.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir tane UPS alın.

UPS'i ben de düşündüm de..

Arkadaşımız kasdettiği ışıldaklar 15 lira, UPS'lerin en ucuzu 150 lira falandır.. Elektriğin gece kesilip, bu düzeneğin merdiveni aydınlatma ihtimali senede 2 gün falandır... Gereksiz buldum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Yarın nasip olursa işyerimdeki tüm aydınlatmalar Amerikadan getirip, Oktay abime yaptırtığım LED' lerle değiştiriliyor. Bir de 2 motor aküsünden birleşim ups yaptırtıyorum şuan :p Elektrik kesilse bile rahat 1 saate yakın aydınlatmalar çalışacak. Tahmini tasarrufum yüzde 65 civarı olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

http://www.ozturkelektrik.com.tr/satis/icerikler.php?kategorino=5&altkategorino=23&icerikno=8

Benzeri ürünü iş yerimde, evde kullanıyorum. ara hol büyük elektrik kesilince yaklaşık 8 saat şarjı gidiyor ve aydınlatma yeterli. sizin merdivende hem aydınlatma ile uğraşmazsınız hemde ışıldak olarak kullanırsınız.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

http://www.ozturkele...o=23&icerikno=8

Benzeri ürünü iş yerimde, evde kullanıyorum. ara hol büyük elektrik kesilince yaklaşık 8 saat şarjı gidiyor ve aydınlatma yeterli. sizin merdivende hem aydınlatma ile uğraşmazsınız hemde ışıldak olarak kullanırsınız.

Servet abi diyorsa düşünmeden alınıp kullanılır..

Ben:Servet abi bu ne sesi? (Telefonu tutuyorum)

Servet abi:Akü bitmiş

:)

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Misafir

Yarın nasip olursa işyerimdeki tüm aydınlatmalar Amerikadan getirip, Oktay abime yaptırtığım LED' lerle değiştiriliyor. Bir de 2 motor aküsünden birleşim ups yaptırtıyorum şuan :p Elektrik kesilse bile rahat 1 saate yakın aydınlatmalar çalışacak. Tahmini tasarrufum yüzde 65 civarı olacak.

Heyecanla getirttiğimiz ledler uzun süren test dönemi ve işlemler dizayn monteleme sonrası alınan sonuç hüsranla bitti. :(

Ledler 13 lümen ışık şiddeti 50 miliamper sogutucuya gereksinimi olmayan 8 milimetrelik çap özellikli olarak seçmiştik.Ledler geldi fiyatından ötürü birde vergisini verdik.Sonra ilk denemmde gördüğüm ışık tam bir hüsrandı bildiğimiz klasik mantar led bile bunun yanında power led gibiydi.Satıcı ile 1.5 hafta şiddetli yazışmalarım sonrasın adam kargo bizden ödemeli iade alırım dedi ve bizde iade etmeden yola devam dedik.Led konusunda çok deneyimli arkadaşıma götürdüm ön testlerde led hakkında kısa bilğiler verdi bende bu yolla direnç voltaj hesabını yaparak dizayna başladım ve ilk yaptıgım ledleri 3 haftadan fazla sürekli yanık bıraktım sonuç iyi gibiydi sönme falan olmadı ve diğerlerinide monte etmeye başladım işlemi bitirdim ve 12 volt 29 amperdi sanırım bir power da alarak voltaj ayarınıda yaparak yolladım.Araya benim sorunlar girirnce arayıp soramadım Hakan'da bişiler yazmamış aramadıda fakat kendime geldiğimde arayıp konuştum ve acı haberi aldım ledlerin hemen hemen hepsi göçtü dedi. :( Anlam veremedim ama bu kadar kısa sürede bozulmalarınada sebeb yorumuda yapamadım ve Hakan'dan üzülerek özür diledim.Mütevazi bir şekilde olumlu bir tepki ile sağlık olsun abi diyerek telefonu kapattık ben tekrardan özür diliyorum işleme başlarken ledlerin bu şekilde berbat çıkacagını düşünmemiştim.İmkanım olsa zararını karşılamaya niyetim var fakat bu sanırım ilerde mümkün olabilecek.Hatam varmı diye çok düşündüm ama varsada artık çok geç.Yinede yapılan işlemleri paylaşmak istiyorum.

İşte hain ledler. :angry:

2.jpg

3.jpg

4.jpg

7.jpg

5.jpg

9.jpg

14.jpg

15.jpg

17.jpg

12.jpg

Bazı çin malı ledler gerçekten cepleri ciddi şekilde yakıyor. :angry: Hakan gerçekten çok üzgünüm hakkını helal etmeni dilerim. :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Hakan için bu çalışmayı yaparken evdeki kırmızı 7 wattlık gece lambası gümlemişti bende mantar ledden bir gece lambası yaptım.48 adet mantar ledi seri paralel yaparak 12 volt trafo bagladım ve o vakitten bu yanada kullanıyorum 3 ayı geçti sanırım.Çok iyi ışık şiddeti aldım fazlasıyla yeterli geldi.

gecelam1.jpg

gecelam3.jpg

gecelam4.jpg

gecelam6.jpg

gecelam8.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Evimin yakınıdaki kuruyemişçi'yede bir çalışma yaptım.48 adet 1 watt beyaz power ve 4 adetlik bir ek daha yapacağım.24 adette kırmızı 1 watt power led sonrasında 3 adet kırmızı led eki daha yapacağım.

Seri paralel bağlantı yaparak monte ettim.Kaliteli Pc powerını 12.80 volt ayarına çekerek çalıştırdım.Kırmızı ve beyaz olarak ayrı ayrı çalıştırılabiliyor.Kırmızılar 2011 12.ayının son haftasından bu yana sürekli yanar halde kullanıyor.Sogutucu olarak aliminyum L çıta aldım 6 şar metrelik halde ve gerekli ebatlarda kestirdim belli aralıklarlada ledleri monte ettim.Gündüz ortam aydınlatmasında ciddi fark getirdi.Gece zaten oldukca fark ettiriyor.Bir gece sadece kırmızılar yanıkken resim çekip ekleyeceğim.İşte resimleri.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...