İçeriğe Yönlendir

Depo Şamandırası


Mehmet Şamil Baş

Recommended Posts

Mehmet Şamil Baş

Fiesta 1,25 LPGli aracım bir gece çalışmamakta diretti. benzinde çalışıp lpgye geçecek ama bir türlü başaramadık. marş motoru çalışıyor. hırhır hırhır. servisin birini aradım. LPG düğmesine basılı tutup çalıştırın dedi. araç çalıştı. direkt LPGden çalıştırabildim aracı.

1- benzin bitmiştir belki dedi.

2-benzin filitresi tıkanmıştır belki

3-benzin pombası bozulmuştur dedi

benzin koydum araca. yine çalışmadı. filitredir diye umduk.

aracı ertesi gün servise götürdüm. benzin filitresini değiştiler. çok kirli idi. simsiyah benzin aktı içinden. araç çalıştı. 15 tlye sorun bitti derken araç bir gün sonra yine benzinde çalışmamaya başladı. tekrar servise gittim. aracı kaldırdılar. benzin pombasının sesini dinlediler. ses yoktu. depoyu biraz sarsınca çalıştı yine araç.

1-pomba bozuktur

2-depo çok kirlenmiştir dediler.

bir benzin pombası aldık depoyu temizledik. çalıştırdık. araç bu defa marşı almamaya ikinci marşta çalışmaya başladı. sıcakken birinci marşta biraz bekledikten sonra çalışmaya başladı.

tekrar servise geldik. aracın benzin filitresinin oraya bir basınç ölçer aleti koyup tekrar baktılar. basınç düşüktü. çalışıp kapattıktan sonra da basıncı tutmuyordu.

yüksek basınçlı amperi fazla bir pomba ile değiştik. çalışmada hiçbir sorun yaşamadık. ama basınç tutma mevzusu yine yok.

işi kökünden halledeyim dedim. depo şamandırasını pombası ile birlikte orjinal satın aldım. XS6U9H307FA kodu var üstünde çıkan parça ile aynısıydı. İzmirde çok zor bulduk parçayı. 200 TL bayıldım. Orjinal kutusunda hiç açılmamış bir parçaydı. ama nette baktım kelli felli yedek parçacılara sordum en ucuzu 850 Lira civarında. yolda görsen tekme atarsın şuncacık şeye.

değiştik. araç herşeyiyle normale döndü. takılmadan önce eski şamandıra çeyrek depo benzin var gösterirken yeni şamandıra yarım depo benzin görstermeye başladı. zaten temizlenen depo içinden 18 litre benzin çıktı. büyük bir teneke.

buraya kadar herşeyi paylaşım için ifade ettim. sorum şu:

-şimdi aracı çalıştırdığımda yakıt pombasının ordan olduğundan şüphelendiğim sinek vızıltısı gibi çok derinden bir ses duyuyorum. çok iyi dinleyince sesi duyabiliyorum. bu sesin peşine düşmemin sebebi ise aracı çalıştırırken tam çalıştığı esnada sanki bir iki ince metal parçası birbirine sürtünme sesi veriyor. ve çok ince bir titreme oluşuyor araç tam marşı aldığında. konu hakkında bilgisi olan varsa seviniirm.

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Geçmiş olsun.pompa iyi dayanmış anlattıklarınıza bakılırsa :unsure2:

O depodan gelen inleme,benzin pompasının çalıştığı anlamına gelir,yani normal tedirgin olmanıza gerek yok :crazy:

ek olarak,yakıtınızı ışığın yanmasına fırsat vermeden,şahsen ben çeyrek depo altına düşürmüyorum.

lakin bir gün düşürdüm 350 tl ye mal oldu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

200 TL ye orjinal, sorunsuz şamadıra komplesi olmaz, muhtemelen anlattığınzı gibi ses sorunu olan yeni parça olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Fatih Kasa

Bende araç çalışmayınca benzin pompasını değiştirmiştim ancak sorunlar tekrar başgöstermeye başladı , gerçek sorun ise benzin pompası soketini gevşek olmasıymış. Boşu boşuna bi ton para harcamıştık.

Yorum bağlantısı
Mehmet Şamil Baş
200 TL ye orjinal, sorunsuz şamadıra komplesi olmaz, muhtemelen anlattığınzı gibi ses sorunu olan yeni parça olabilir.

bu konuda oldukça hassasım. Orjinal olmayanlarla zaten sorun yaşadım. Uzun yıllar bekleyen bir parçaymış sanırım. Kutusunu ilk ben açtım.

gelen sesin sebebini bulduk bu arada. Depo sökülüp takılırken egzosu koruyan alimünyum koruyucuları elemanlar egzosa yaklaştırdıklarından çalışma anında egzosa değdiğinden kaynaklanıyormuş.

diğer ses olan sinek vızıltısı hissedilmeyecek derecede azaldı. zaten takıldığında zamanla alışacak denilmişti. öyle de oldu. marşın çok az da olsa geç alma sorunu ise akünün bitme mevzusuymuş. konuyu açtıktan sonra 3500 km yol yaptım. yol bitince akü de bitti. değişince bütün sorunların ortadan kalktığını gördüm.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...